Interieur ontwerp

Glamoureuze koperen accenten bij het inrichten van een appartement in Kiev

koperen accenten accessoires interieurinrichting

De architecten van het Oekraïense architectenbureau YoDezeen hebben onlangs een project afgerond voor de renovatie en het nieuwe interieurontwerp van een appartement in Kiev, Oekraïne. Oorspronkelijk waren er twee kleinere appartementen op dezelfde verdieping. De bouwers besloten de muren tussen de twee appartementen af ​​te breken en een groot, ruim appartement te creëren. In het interieurontwerp gebruikten de architecten koperen accenten die in elke ruimte van het appartement verschijnen en de kamers een glamoureuze touch geven. Laat u inspireren door het indrukwekkende interieur van dit appartement!

open woonkamer koperen accenten wanddecoratie verlichting

Nadat de muren tussen de twee appartementen waren afgebroken, is een nieuw, aanzienlijk groter appartement ontstaan, dat de architecten hebben omgetoverd tot een droomhuis. De inrichtingsstijl is modern, waarbij de donkere tinten overheersen. Een materiaal dat in elke kamer voorkomt, is koper. In het nieuw gecreëerde woongedeelte, waar woonkamer, eetkamer en keuken een gemeenschappelijke ruimte delen, is koper een echte blikvanger. In de woonkamer vindt u het edele materiaal als accent op de muur, maar ook in de vorm van een verlichte wandplank en een vloerlamp.

interieur appartement groen muur mos kunstwerk koperen plank nis

Op de gemeenschappelijke muur tussen de woonkamer en eetkamer is een tweede ingebouwde koperen wandplank. Direct ernaast vind je een groene muur met mos ingebouwd in een muurnis. De nis wordt gebruikt om een ​​sculptuur te tonen, die goed tot zijn recht komt tegen de groene achtergrond. De spots aan het plafond kunnen eenvoudig op het kunstwerk worden afgestemd en nog meer geaccentueerd.

eethoek eettafel stenen hanglampen koperen accenten bijzonder design

Ook in het eetgedeelte ontbreken de koperen accenten niet. Twee sculpturale hanglampen van koper hangen direct boven de stenen eettafel en dienen als anker tussen de verschillende ruimtes in de open ruimte. Kleine decoratieve elementen en accessoires zoals een paar kommen en een dienblad van hetzelfde materiaal ronden het glamoureuze ontwerp af.

greeploze zwarte keuken koperen accenten hanglampen

De keuken is direct naast het eetgedeelte. Hierdoor ontstaat een dramatisch effect dat wordt gecreëerd door de zwarte kastfronten. De zwarte kleur en het greeploze, gladde oppervlak van de keukenkasten worden doorbroken door verschillende elementen van koper. Ook de hanglampen boven het kookeiland, de kraan en enkele wandpanelen benadrukken hier koper als materiaal.

slaapkamer design koperen accenten buis muur indirecte verlichting

Koperen accenten komen ook terug in de grote slaapkamer, waar ze worden gebruikt voor een origineel wandontwerp. Dunne koperen buizen worden op asymmetrische afstand van elkaar geïnstalleerd en creëren een heel bijzonder optisch effect. De indirecte verlichting daarentegen zorgt voor een dramatische, maar toch ontspannen sfeer in de kamer.

slaapkamer eigen badkamer scheidingswand koperen accenten

De grote slaapkamer heeft een eigen privé badkamer, die als room divider van het slaapgedeelte is gescheiden door een scheidingswand. Koper wordt hier gebruikt aan de uiteinden van de roomdivider, maar ook in de badkamer voor de armaturen en als accenten op de muur.

moderne slaapkamer donkerhouten wandbekleding hanglamp koper

Een tweede, kleinere slaapkamer is daarentegen voorzien van wandpanelen van donker hout. Deze accentmuur staat heel huiselijk in het interieur en zorgt voor een natuurlijk gevoel. De koperen accenten in deze kamer zijn veel ingetogener dan in de andere delen van het appartement. Een enkele hanglamp van koper hangt naast het bed en oogt als een modern kleuraccent voor de donkerbruine muur.

thuiskantoor ontwerp inrichting koperen licht wandplank

Het thuiskantoor is ingericht met koperen planken die de grijze muren een metallic tintje geven. De koperen accenten in deze kamer worden aangevuld met een kleine tafellamp.

Een project van Yo Dezeen Architects