Interieur ontwerp

Industriële stijl gemakkelijk gemaakt: hostel in Thailand met een loft-karakter

industrie woonstijl wandplank antieke gaslampen tafellampen rotan manden

Royaal geglazuurde staalconstructie, zwarte wanden en een ruime woonkamer met een loft-karakter – het Kloem Hostel in Thailand presenteert een nieuw woonconcept in een trendy industriële stijl. Nu kunnen jonge reizigers het koele interieur ervaren en zich laten inspireren door de charme van de werkplaats. De getalenteerde architecten van Integrated Field zijn erin geslaagd om de traditionele architectuur uit de regio op een moderne manier te interpreteren. De functionele meubels zorgen samen met de woonaccessoires in de antieke look voor een sfeervolle ambiance met een uniek woonkarakter.

Industriële stijl gemakkelijk gemaakt: industriële charme met residentieel karakter in een hostel in Thailand

industriële stijl patio bar salontafel stoelen set

Gelegen in een dichtbevolkte wijk, op een smal perceel, is het Kloem Hostel een echte blikvanger. Van buitenaf gezien blijkt het hostel een minimalistische schoonheid te zijn met een constructie van staal en glas. Verrassend genoeg gaan twee oude gebouwen schuil achter de industriële gevel, die doet denken aan een voormalige fabriek. De twee gebouwen zijn gebouwd in de typische bouwstijl voor Thailand. De opdrachtgevers wilden dat deze twee structuren behouden en gemoderniseerd zouden worden. Er was ook een extra bouwvolume met 5 kamers gepland.

industriële stijl bouwen moderne gazonhaag

De gevel van de oude gebouwen was bekleed met hout – deze houten panelen werden verwijderd, geschuurd, behandeld met beschermende afdichting en zwart geverfd door de architecten. Na de latere verbouwing is de nieuwe gevel weer bekleed met de houten panelen.

industriële stijl tuin design eethoek leeshoek

In het voormalige bouwvolume zijn nu de slaapvertrekken voor mannen en vrouwen ondergebracht. Een ruim overdekt terras met een betonnen vloer verlengt de leefruimte naar buiten en maximaliseert de leefruimte. Het is verdeeld in verschillende zones – hangstoelen en zitzakken vormen een loungeruimte waar gasten kunnen ontspannen met een boek of tv kunnen kijken. De grote eettafel biedt plaats aan minimaal 10 personen.

industriële stijl privacyscherm moderne woonkamer

In de directe omgeving van de eettafel bevindt zich een groot wandreksysteem dat een draagvlak biedt voor servies, bestek en het ontbijtbuffet. Uitgerust met een koffiezetapparaat en een theepot, met een tuingrill in de buurt, biedt het eetgedeelte buiten alle gemakken van uw eigen huis.

zonwering in industriële stijl

En mocht de zon in de zomermaanden te sterk schijnen, dan kunnen gasten gewoon de bamboe jaloezieën naar beneden trekken en ontspannen in de koele schaduw.

industriële stijl woonkamer zithoek computer wandplank systeem scheidingswand

Direct naast het terras is nog een kamer waar de hostelgasten op regenachtige dagen kunnen rondhangen.

tuin hostel grill gebied

Het nieuwbouwvolume vervult twee functies: enerzijds schermt het de tuin en het moderne buitenleven af ​​voor de nieuwsgierige blikken van de buren, anderzijds herbergt het drie eenpersoonskamers. Elke kamer heeft gemakkelijke toegang tot het ruime balkon.

tuin gazon terras hangmatten hostel

Visueel is het nieuwbouwvolume niet van de andere te onderscheiden – het is gelakt in wengékleur en zowel functioneel als stijlvol ingericht.

een eenpersoonskamer hostel balkon in industriële stijl

Het absolute hoogtepunt is het vangnet op de tweede verdieping, dat wordt gebruikt als een vreemde, grootformaat hangmat. Daar kunnen gasten ontspannen op comfortabele kussens.

Industriële stijl gemakkelijk gemaakt: de slaapgedeeltes

bedhemel in industriële stijl modulair

De vier slaapgedeeltes, elk met 3 tot 6 bedden, bieden alle comfort van een hotelkamer: elke gast heeft zijn eigen kledingkast, een klein bureau en wandplanken die ondersteuning bieden voor computers, mobiele telefoons, boeken en dergelijke. Het meubilair dient als roomdivider en schermt de privéruimtes van de gasten af. Grote hemelbedden beloven pure ontspanning in de avond. Als het op comfort aankomt, is het hostel moeilijk te verslaan.

bureau kledingkast opbergruimte

Het monochrome kleurenschema past perfect bij de industriële inrichtingsstijl – zwart en wit vormen een aantrekkelijk geheel. De donkere kleur geeft de ruimte meer diepte. Grote ramen laten veel zonlicht binnen in het slaapgedeelte, waardoor het er niet somber uitziet.

hemelbed opbergkast schuifdeuren

industriële stijl hemelbed room divider modern

balkon in industriële stijl op de tweede verdieping

industriële stijl wandplank verlichting idee kamer

living style industrie zitzak woonkamer modern

industriële stijl hangstoel woonkamer moderne inrichting

hoogslaper in industriële stijl met uitzicht op de tuin

industriële stijl trappen hoogslaper opslagruimte

privacyscherm in industriële stijl zonwering

industriële stijl hal ontwerp heren hostel

industriële stijl badkamer bruine tegel deuren ronde spiegel

industriële draaideuren zeer modern

industriële terras tuintafel betonnen vloer

industriële stijl veiligheidsnet wandplanken zitkussens

hangmattapijt industriële stijl blauw wit

industriële stijl woonkamer modern gebouw

industriële stijl bar koelkast drankjes

industriële woonstijl tuin woongedeelte beglaasd rolgordijn zonwering verlicht

industriële stijl eethoek opgezet idee

industriële stijl gebouw verbouwing houten gevel

industriële stijl gebouw staal hout glas

industriële stijl gebouw modern zwart

industriële stijl gevelontwerp zwart

industriële stijl verlichting wintertuin

industriële stijl gebouw thailand twee verdiepingen

Project door Geïntegreerd veld