Interieur ontwerp

Keramische kunstinstallatie siert elke eetkamer in dit restaurant

Keramische kunstinstallatie restaurant-logeerkamers-ambiance-decoratie

De ontwerpers van interieurarchitectuur en designstudio Rockwell Group ontwierpen onlangs het interieur van het nieuwe restaurant Nobu in New York. Het restaurant heeft drie aparte eetzalen: een grote eetzaal en twee privé-eetkamers. Als onderdeel van het interieurontwerp gaf de studio de Canadese keramist Pascale Girardin de opdracht om voor elk gebied een moderne keramische kunstinstallatie te maken. Deze moeten het ontwerp van het restaurant verfijnen en het een unieke uitstraling geven.

Kunstinstallatie van keramiek restaurant-muur-briketten-verkoold-hout-optiek

De eerste keramische kunstinstallatie bevindt zich in de grote eetkamer en is ontworpen in samenwerking tussen de Rockwell Group en Pascale Girardin. Het kunstwerk wordt gepresenteerd als een origineel wandontwerp en bestaat uit kleine keramische stukjes die lijken op briketten van verkoold hout. Ze zijn zo gerangschikt dat ze eruitzien als een grote penseelstreek op de muren. Voor de gehele installatie zijn in totaal 3500 elementen gemaakt en van Montreal naar New York getransporteerd. Vervolgens werden ze stuk voor stuk aan de gepleisterde, rode muur bevestigd. Om het hele wandontwerp er nog origineler uit te laten zien, zijn de wanden ontworpen met indirecte verlichting. Op deze manier kunnen de kunstinstallaties succesvol worden geënsceneerd en creëren ze een exclusieve sfeer.

Keramische kunstinstallatie restarant-muurontwerp-geglazuurde-blokken

De tweede keramische kunstinstallatie is ook ontstaan ​​uit de samenwerking van de ontwerpers en bevindt zich in de privé-logeerkamer. Dit siert op zijn beurt de muren in de kamer, maar dit zijn twee- en driedimensionale blokken die lijken op Japans Boro-textiel. De kobaltblauwe elementen zijn geglazuurd en creëren een origineel, gestructureerd effect. De ingebouwde LED-verlichting zorgt voor prachtige lichteffecten en plaatst tegelijkertijd het kunstwerk in het midden.

Keramische kunstinstallatie restaurant-planken-aardewerk-sake-flessen

De laatste keramische kunstinstallatie bevindt zich in wat bekend staat als het sake-gebied, dat is vernoemd naar de populaire Japanse drank. Hiervoor heeft de keramist een collectie gemaakt van in totaal 70 aarden potten, die zijn gerangschikt op kamerhoge, open planken. De kleipotten zien eruit als de originele sake-flessen en elke fles is versierd met een unieke penseelstreek in kobaltblauw. De bijzondere kunstwerken passen perfect in de sfeer en zijn echte eyecatchers in de ruimte.

Leer meer over Rockwell Group en Pascale Girardin en hun andere projecten!