Interieur ontwerp

Licht hout en antracietgrijs zorgen voor gezellige contrasten

Licht hout -antracietgrijs-open haard-woonkamer-open terras

Een penthouse in Barcelona, ​​​​Spanje, is onlangs opnieuw ontworpen door Susanna Cots Interior Design en geoptimaliseerd voor een gezin. Licht hout en antracietgrijs verbinden alle delen van het prachtige appartement als designelementen. Zwart stalen details zetten accenten die zorgen voor een gestructureerde, opgeruimde uitstraling. Een prachtig open terras bekleed met klinker staat ter beschikking van de bewoners en verlengt de leefruimte naar buiten. Het spectaculaire penthouse heeft in totaal 3 slaapkamers, 2 badkamers met douche en een separaat toilet, een inloopkast en een ruime woonkamer met een moderne keuken die kan worden afgescheiden door glazen schuifwanden.

Licht hout en antracietgrijs zorgen voor gezellige contrasten binnen en buiten

licht-hout-antraciet-grijs-open-terras-klinker-houten vlonder

Het appartement ziet er zeer licht en open uit. De woonkamer wordt aan twee zijden omlijst door kamerhoge ramen die veel daglicht binnenlaten. Deze opent de binnenruimte naar buiten en biedt directe toegang tot het ruime, open terras. Hoewel het niet overdekt is, overtuigt het met een opmerkelijke gezelligheid. Deze positieve uitstraling wordt opgeroepen door de warme tinten van het geoliede houten dek en de klinkerstenen gevelbekleding, evenals de potplanten, die een natuurlijke sfeer creëren en zorgen voor privacy.

Licht hout -antraciet-grijs-open-terras-woonkamer-bank

Alle kamers hebben een lichte houten vloer, die zelfs in de badkamers terug te zien is, en glimmende witte muren die er totaal niet kaal uitzien. De accenten worden gelegd door antracietgrijze wandelementen en verzonken kasten en planken voor persoonlijke familieartikelen en boeken. De haard, die op een wandconstructie in de wand midden in de woonkamer is geplaatst, straalt een bijzonder gezellige sfeer uit. Door de locatie is de knetterende vlam vanuit elke hoek van de kamer te zien. Het prachtige terras kan ook bij slecht weer van binnen op een vensterbank worden genoten.

Licht hout -antraciet-grijs-open-terras-helder

De moderne open keuken staat in verbinding met de woonkamer. Het kan open blijven, maar kan ook worden gescheiden door glazen schuifwanden. De keukeninrichting is eenvoudig, functioneel en een diepe, antracietgrijze tint domineert. Alleen het werkblad en dezelfde vloer als in de rest van het appartement zijn van licht hout. Een bijzonder hoogtepunt zijn speelse indirecte lampen die in de wanden en het plafond zijn verwerkt. De keukenfronten kenmerken zich door een mat oppervlak en de handgrepen ontbreken. Puur minimalisme overheerst in deze moderne, open keuken.

licht-hout-antraciet-grijs-woonkamer-gezellige-open haard-vensterbank

Tegenover de keuken en verborgen achter de witte muur bevinden zich de slaapkamers – één voor de ouders en twee voor de kinderen. Elke kinderslaapkamer heeft een bed en een ingebouwd bureau. Er is een entertainmentmuur tussen de twee kamers, die wordt gescheiden door schuifwanden, maar ook de twee kamers tot één verbindt. De twee kamers delen een badkamer met twee douches. Er is ook een toilet beschikbaar.

licht-hout-antraciet-grijs-woonkamer-witte-open haard

De master bedroom heeft een aparte badkamer met dubbele wastafel en een inloopdouche. De badkamer is eigenlijk achter het bed en naast het nachtkastje is de douche met een glazen wand te zien. De nachtverlichting, die doet denken aan douchekoppen, is een zeer interessant designelement. Geen twee stappen verder is een nette inloopkast.

licht-hout-antraciet-grijs-kamer-divider-glas-wand-verplaatsbare-lamp

Doordachte ruimtelijke planning en functionele, eenvoudige inrichting optimaliseren de beschikbare woonruimte en verhogen het wooncomfort van alle gezinsleden. Licht hout en persoonlijke items die min of meer de rol van decoratie op zich nemen, creëren een gezellige sfeer. De slim gebruikte designaccenten – antracietgrijs en zwart staal, combineren het ruimtedesign in elk deel van het appartement en zorgen ervoor dat het er individueel en modern uitziet.

lichthout-antraciet-grijs-open-keuken-aanrecht-minimalistisch-modern

licht-hout-antraciet-grijs-open-keuken-schuifwand-glas

licht-hout-antraciet-grijze-licht-keuken-kamer-scheidingswand-glaswand

licht-hout-antraciet-grijs-slaapkamer-douche-badkamer

licht-hout-antraciet-grijs-slaapkamer-kinderkamer-wastafel

Licht hout antraciet grijze tv muur woonkamer

lichthout-antraciet-grijs-wit-kinderkamerraam

licht-hout-antraciet-grijs-badkamer-wit-minimalistische-douche

lichthouten-antraciet-grijze-inloopkast-badkamer

licht-hout-antraciet-grijs-badkamer-douche-glazen wand-dubbele wastafel

licht-hout-antraciet-grijs-zwart-dubbele wastafel-badkamer

lichthout-antraciet-grijs-toilet-wc-zwart

* een project van Susanna Kinderbedjes Interieur Design