Interieur ontwerp

Metaaldecoratie: een woontrend met grote impact in een Victoriaans huis

victoriaans huis renovatie gevel grijs voordeur zwart

In 2017 waren de ontwerpers van SWG Studio bezig met het renoveren van een oud Victoriaans huis in Melbourne, Australië. Bij de modernisering van de woning is de karakteristieke stijl behouden gebleven, maar op een moderne manier geïnterpreteerd en een chique tintje gegeven. De combinatie van eenvoudige meubels en metalen decoraties zorgt voor een geweldig effect. Door de moderne, eerder minimalistische sfeer lijken de anders niet echt ruime kamers opener en veel groter.

Decoratie van metaal: een actuele woontrend

Decoratie gemaakt van metaal living trend deurknop zwart hal wit stucwerk

Kleine accenten met een edele uitstraling hebben meestal een grote impact. Ze komen pas echt tot hun recht als het interieur eenvoudig wordt gehouden. Het oude Victoriaanse huis werd opnieuw ontworpen volgens dit principe. Decoratie van metaal zorgt voor afwisseling en zorgt voor mooie effecten. Metaal is nu een actuele woontrend en zeker een blikvanger. Juist gedoseerd brengen zilver, goud, messing en koper een fijne glans aan woonruimtes. U kunt kiezen tussen echt metaal of een metaallook. Met metallic muurverf of folie kan een hele muur of een groot gebied in de kamer stijlvol worden vormgegeven. Kleine voorwerpen zoals kastgrepen, deurknoppen en decoraties zien er zeker beter uit als ze van echt metaal zijn gemaakt.

decoratie metaal woontrend hal wit huis victoriaans

Of het nu goud, zilver, messing of roestvrij staal is, metaal in elke vorm is perfect te combineren met neutrale tinten zoals zwart, wit, grijs en met hout. De smaakvolle combinatie van deze materialen en kleuren zorgt voor een rustige achtergrond en laat de edele metallic glans goed tot zijn recht komen. In deze gerenoveerde woning in Melbourne vullen de metalen accenten en de oude bouwelementen zoals stucwerk en plinten elkaar perfect aan. Hedendaagse meubels in een minimalistische stijl ronden het moderne interieur af.

Metalen decoratie thuis trend muur goud messing woonkamer minimalistische zwarte meubels

Witte muren, natuurlijke houten vloeren, minimalistische zwarte meubels en metalen decoraties roepen een eigentijdse sfeer op die perfect past bij de gerenoveerde Victoriaanse woning. Bij het moderniseren van de woning speelt contrast een belangrijke rol. Naast de grijze gevel en de zwarte voordeur ziet de binnenkant van de woning met witte muren er extreem stralend uit. De inrichting is teruggebracht tot de essentie: lichte meubels bestaande uit een frame en enkele bruikbare onderdelen en een functionele, greeploze inbouwkeuken in mat wit. Kleine meubels, een kunstfoto en andere metalen decoraties geven een chique fluit en een individuele touch. De ruime houten vloer met zijn natuurlijke uitstraling zorgt voor een gezellige sfeer in elke ruimte en fungeert als prachtig verbindend element.

Decoratie van metaal woontrend messing goud effecten zitmeubels zwart roestvrij staal

Buiten hebben de bewoners een kleine achtertuin met een klein terras met houten vlonder. Net als het interieur van het huis, is de tuin op een zeer minimalistische manier ontworpen en is de ruimte bedekt met grind en mulch. De gevel aan deze kant van de woning is bekleed met houten latten en gaat over in de moderne tuin.

Decoratie van metaal woontrend messing accenten woonkamer zwart wit minimalistisch

decoratie metaal wonen trend deco geometrische figuur zeshoek

decoratie metaal wonen trend bijzettafel accenten roestvrij staal messing woonkamer zwart wit

decoratie metaal woontrend goud messing roestvrij staal effecten zwart wit

decoratie metaal wonen trend keuken modern minimalistisch roestvrij staal wit zwart houten vloer

decoratie metaal woontrend messing vaas leeshoek modern minimalistisch

decoratie metaal woontrend deurknop slaapkamer grijs

houten dek buitenleven trendterras minimalistisch krukontwerp

gevelomheining houten lamellen tuindeur grind mulch

* Een project van SWG Studio