Interieur ontwerp

Modern en natuurlijk wonen – dit appartement is de winnaar van de “German Design Award”

“Hoewel elke kamer anders is ontworpen, zijn ze allemaal verenigd door een uniforme, moderne en hoogwaardige stijl die de vraag naar tijdloze elegantie heel goed uitdrukt.” Zo beschrijft de jury van de “German Design Award” de winnaar van dit jaar voor interieurinrichting. En het indrukwekkende Bulgaarse appartement verdient terecht de eerste plaats voor de ontwerpers en architecten van “EXTRAVAGANCE design”. Kijk met ons mee in de lokalen van het appartement en leer meer over het ontwerp, waarbij “natuurlijk wonen” het sleutelwoord is!

Natuurlijk leven met natuurlijke materialen zoals hout en steen

Het appartement strekt zich uit over een woonoppervlak van 140 vierkante meter en maakt zo ruime woonruimtes mogelijk. Beneden is een woonkamer met een open keuken, 3 slaapkamers en 2 badkamers. Het bijzondere aan de kamers is dat ze stuk voor stuk gekenmerkt worden door natuurlijke materialen zoals hout en natuursteen. Deze zorgen niet alleen voor een modern design, maar garanderen ook gezelligheid en een tijdloze uitstraling dankzij de warme en neutrale kleuren. Chique en luxueus en natuurlijk wonen tegelijk – het kan altijd, zo bewijst dit interieurontwerp. Tegelijkertijd is er geen gebrek aan vrolijke kleuraccenten, waarbij in elke ruimte een andere kleur voor een unieke sfeer zorgt.

Je woont natuurlijk in de woonkamer met de keuken

Natuurlijk leven met een open keuken en eethoek met een houten tafel

Meubels van hout zijn al terug te vinden in de woonkamer. De keuken met zijn samenspel van minimalistische oppervlakken in wit hoogglans en donkere houtlook is een echte blikvanger en nodigt uit om te koken en te blijven hangen. Het is visueel gescheiden van het eetgedeelte door een ontbijtbar met een werkblad in betonlook. Hetzelfde oppervlak siert ook de achterwand van de keuken.

Minimalistische keuken in lichtgrijs met wit en donkerbruin hout

De moderne keuken wordt gevolgd door de houten eettafel met een modern design, waardoor er een overgang is naar het zitgedeelte van de woonkamer. Deze maakt indruk met een tijdloze haard in plaats van een klassiek wandmeubel. Het eerste kleuraccent is hier al te vinden. De gordijnen en bankkussens schitteren in een prachtige blauwtint, die prachtig past bij de neutrale natuurlijke tinten en de anders gezellige en rustige sfeer een beetje levendiger doet lijken.

Wit en bruin gecombineerd met een grijze betonlook keukenachterwand

Vermeldenswaard is ook het bijzondere wanddesign, dat contrasteert met de moderne meubelen, maar zich daar wonderwel aan aanpast. Terwijl het merendeel van de woonkamerwanden gekenmerkt wordt door accenten die een wandbekleding nabootsen, toont een accentmuur zich met sfeervol behang in vintage stijl.

Natuurlijk wonen in de woonkamer met eethoek - moderne eettafel van natuurlijk hout en poten van metaal

Open haard in plaats van wandmeubel

Open haard in plaats van wandmeubel, blauwe gordijnen en patchwork tapijt

Subtiele en smaakvolle decoraties

Woonkamer in een moderne en tijdloze stijl met een grijze bank en een originele klok als wanddecoratie

Natuurlijk leven – houten meubels in de slaapkamers

Tijdloos en natuurlijk leven met moderne meubels in neutrale kleuren

Natuurlijk kun je ook in de drie slaapkamers wonen, want ook daar zijn echt houten meubelen te vinden. Net als de woonkamer gebruikt de eerste slaapkamer blauw als accentkleur. Turkoois dient ook als tweede kleur. De indrukwekkende accentmuur met behang, die de klassieke stijl vertegenwoordigt en een perfecte balans biedt met de verder zeer moderne inrichting in deze kamer, is een absolute aanrader. De ingebouwde kast bij het raam, waarvoor licht hout is gebruikt, maakt uitstekend gebruik van de ruimte zonder dat de kamer te rommelig lijkt. Er is zelfs een comfortabele bank geïntegreerd, die uitnodigt om bij het raam te dagdromen.

Slaapkamer met behang voor accentmuur en kleuraccenten in blauw en turquoise

Ingebouwde plank met geïntegreerde bank bij het raam

Natuurlijk leven met materialen uit de natuur - ingebouwde planken met een bank bij het raam

Inbouwkast gemaakt van natuurlijk hout

Natuurlijk leven met inbouwkasten van licht massief hout

De tweede slaapkamer heeft ook een interessante accentmuur. Kussens in neutraal beige-grijs bedekken de wand volledig en dienen zo ook als hoofdbord voor het bed. Een klassieke kledingkast met spiegeldeuren vormt een aanvulling op de moderne console, die de tweede kledingkast uitbreidt en als kaptafel kan worden gebruikt. De accentkleuren in deze kamer bestaan ​​uit warme rode tinten die perfect passen bij de subtiel gestoffeerde wand.

Moderne glazen tafel als nachtkastje, gecapitonneerde wand en verticale spiegel als decoratie

Gestoffeerde muur als accentmuur en alternatief voor het hoofdeinde

Licht hout in de slaapkamer met rode accenten van sierkussens en poef

Tijdloze en moderne meubels gecombineerd in één ruimte

Eenvoudig en ruimtebesparend meubilair voor opbergruimte, evenals minimalistische console voor de televisie

Massief houten meubels in de vorm van een dressoir met een minimalistische, aangebouwde console en fauteuil zijn ook te vinden in de derde slaapkamer. Daarnaast trekt de met hout beklede accentmuur de aandacht. Het hout is trouwens dezelfde kleur als de keuken. Als u natuurlijk wilt leven, maakt u de juiste keuze met houten gevelbekleding. Maar om een ​​te donkere sfeer niet te riskeren, besloten de ontwerpers om een ​​grote spiegelkast als opbergruimte te gebruiken en het licht te reflecteren. De rest van de muren zijn weer wit met hetzelfde effect. Deze slaapkamer is de meest neutrale van de woonkamers en heeft ondanks de zeer moderne inrichting een zekere rustieke charme.

Natuurlijke bruintinten voor een warme sfeer in de slaapkamer

Grote spiegelkast vergroot visueel de ruimte

Lampen als decoratieve accessoires en wandbekleding van hout

Donker dressoir voor een witte muur met een horizontale spiegel

Het dressoir met console in de bruine slaapkamer is rustiek en modern tegelijk

De badkamers

Luxueus en natuurlijk wonen - badkamer met marmer in beige en wit en onderkast van donker hout

Als u dacht dat de badkamers nauwelijks interessanter en indrukwekkender konden zijn, heeft u het mis. Natuurlijk ontbreken hier natuurlijk houten meubelen niet. Dit zijn onderkasten voor de wastafels, die zich prachtig aanpassen aan het moderne design van de badkamers en voor de nodige warmte zorgen. In een goed ingerichte badkamer kun je natuurlijk ook wonen.

Kleine badkamer met natte cel, marmeren tegels en spiegels als wanddecoratie

De natuurstenen tegels zijn hier tijdloos en natuurlijk. Dit omvat bruin en wit marmer, dat een van de twee badkamers siert met interessante lijnen. Omdat er geen ramen in de badkamers zijn, werd het gebrek aan daglicht perfect gecompenseerd door gezellig kunstlicht. Ook hier speelt indirect licht een grote rol. Het lijdt geen twijfel dat u comfortabel en natuurlijk kunt leven in deze prachtige badkamers!

Opvallende accessoires

Minimalistische gang met witte muren, donkerhouten kasten en rode bekleding als kleuraccent

Elke kamer is voorzien van een tapijt dat de kamer extra wooncomfort geeft. Ze missen echter bewust sterke kleuren. De dessins van de tapijten passen zich in kleur aan de natuurlijke tinten van het appartement aan. Opvallend is ook het vakkundige gebruik van de verlichting, die niet alleen een functionele taak heeft maar ook decoratief is. Klassieke en moderne lampen voor wand en plafond, evenals de eerder genoemde indirecte verlichting, worden vakkundig met elkaar gecombineerd. Zo garanderen ze ook in de avonduren het nodige wooncomfort.

Grote spiegelkast in de slaapkamer met subtiele kwastjesdecoratie

Niet te missen zijn de vele spiegels die het design van het gehele appartement onderstrepen. In de vorm van spiegelkasten in de slaapkamers en in de gang en als accenten op muren (als horizontale spiegelstrook in de donkere slaapkamer; als verticale strook in de ruimte met rode accenten; in groepjes in één van de badkamers) laat de kamers er alleen maar helderder en ruimer uitzien, maar creëer discrete blikvangers.

Ontworpen door EXTRAVAGANTIE ontwerp.