Interieur ontwerp

Oost ontmoet west – renovatie van een luxe woning

De residentie ‘Honiton’ van MCK Architects uit Australië

traditioneel luxe huis met modern interieur

De residentie ‘Honiton’ was van oorsprong een prachtig huis in klassieke stijl, versierd met vele kunstwerken. De luxe woning is gelegen in Bellevue Hill, Sidney. De MCK architecten kregen de opdracht om de woning te moderniseren. de Renovatie van het luxe huis vormde een uitdaging – aan de ene kant moet rekening worden gehouden met de oorspronkelijke architectuur, aan de andere kant moet er een moderne sfeer worden gecreëerd. De woningbouw, zoals je van een historisch pand mag verwachten, is subliem. De originele structuur is van elegant traditioneel ontwerp met geveltop in het dak en ruime kamers. De moderne elementen zijn met veel fantasie verwerkt, wat resulteert in een asymmetrische mix van volumes en vormen.

Renovatie van het luxe huis met fascinerend resultaat

gekleurde decoratie eetkamerIn de Renovatie van het luxe huis de nadruk lag op een wit ontwerpschema voor zowel binnen als buiten. Zo komt de mooie vorm van de woning goed tot zijn recht. Het huis ziet er fris en licht uit, er hangt een energieke en vrolijke sfeer. Het interieur van het huis moet opnieuw worden ontworpen, zodat er meer licht in het huis komt en de beschikbare ruimte beter kan worden benut.

Creatieve renovatie van de luxe woning

elegante woonkamer met kroonluchter

Sterke kleuren in de decoratieve elementen contrasteren met de neutrale kleuren. Moderne schilderijen en kunstwerken worden gecombineerd met kleuren en patronen uit het Midden-Oosten, waardoor een interessante versmelting tussen Oost en West ontstaat. De patronen in stoffen of op de muren en decoratieve scheidingswanden zorgen voor spanning. Traditionele dakornamenten doen denken aan het oorspronkelijke ontwerp. Na Renovatie van het luxe huis er is een aangename sfeer ontstaan ​​- zeer geschikt om uit te rusten. Een slim en creatief idee van de MCK Architecten die dit prachtige huis oorspronkelijk hebben verbouwd.

door Jaz

spannend design in een luxe woning

oosters patroon in de keuken

oosterse decoratie muur

Keuken met houten vloer

Keuken met moderne meubels

The Honiton – Residentie door MCK Architects:

‘Een spannende mix van Midden-Oosterse kleuren en witte muren geven het huis een moderne en luxe uitstraling. De MCK-renovatie heeft deze gezinswoning getransformeerd van een historisch pand naar moderne witte architectuur. De eigenaren van dit pand met zes slaapkamers hebben geklaagd dat het huis te groot is – daarom zijn de kamers gecombineerd tot een gezellige binnenruimte, terwijl de buitenruimte zorgvuldig is beplant met de tuin.

elegant interieur - roze decoratie

roze accenten

Houten vloer in de gang

Om meer licht in huis te krijgen, was het nodig om het woongedeelte opnieuw in te richten – binnen en buiten sluiten naadloos op elkaar aan, een open mezzanine op de eerste verdieping heeft het huisontwerp volledig getransformeerd.

oranje muur in de badkamer

oranje muur in de badkamer

De keuken, eetkamer en woonkamer waren met elkaar verbonden. Contrasten worden bepaald door gekleurde texturen en meubels met een fantastisch design. Marmer en hout worden op een unieke manier gecombineerd. De collectie kunstwerken van de klant werd passend getoond. Donkere vloeren, oranje, turkoois en kersenrood zorgen voor opwinding. Handgemaakte spiegels werden gebruikt als decoratie.

 witte gevel van het luxe huiswitte gevel van modern luxe huis

elegant zwembad in de achtertuin

elegant zwembad

moderne tuin met open haard

moderne binnenplaats met open haard

moderne tuinmeubelen met kleuraccenten

moderne tuinmeubelen