Interieur ontwerp

Open haard zonder schoorsteen voor een sfeervol vlammenspel – 30 leuke designs

Open haard zonder schoorsteen -woonkamer-eetkamer-gas scheidingswand

Vooral tijdens het koude seizoen mis je de warmte, wat weer leidt tot ronddraaiende gedachten. Dankzij moderne technologie en zonder veel moeite kan de haarddroom overal worden vervuld. Het alternatief, dat geen nadelen heeft, is een decoratief alternatief Open haard zonder schoorsteen, die wordt aangedreven door gas, ethanol of elektriciteit. Het creëert een vlammenspel zonder rook en fijnstof.

Een haard zonder schoorsteen is mogelijk

Open haard zonder schoorsteen-wit-modern-Scandinavisch-eenvoudig

Als algemene regel geldt dat elke haard een ventilatieopening voor de rook nodig heeft. Dus zonder schoorsteen is het geen schoorsteen. Er zijn nog schoorstenen die geen rook of uitlaatgassen uitstoten en dus volgens de wettelijke bepalingen niet als houtkachel worden beschouwd.

Open haard zonder schoorsteen – niet elke haard heeft een afzuigkap nodig

Open haard zonder schoorsteen -zwart-wit-Scandinavisch-minimalistisch

Ethanolhaarden worden ook wel bio- of gelhaarden genoemd. Hierbij ontstaat er daadwerkelijk een vlam door het verbranden van de ethanol, maar zonder schadelijke uitlaatgassen of rook. Als bijwerking kan ook een behaaglijke warmte worden gevoeld. Ontsteking, regeling, alles gebeurt met een druk op de knop.

Geniet van een bio-ethanol haard zonder schoorsteen en open haard

Open haard zonder schoorsteen -open-woonkamer-eetkamer-wit

Voor een ethanolhaard is geen schoorsteenaansluiting nodig, maar geniet je tegelijkertijd van een echt vlammenspel. Het grote voordeel is dat een haard zonder schoorsteen niet registratieplichtig is. Bestellen, uitpakken en gewoon genieten. Het kan worden gemonteerd, in de muur worden ingebouwd, enz..

Ethanolhaard zonder schoorsteen – warmteafgifte

Open haard zonder schoorsteen-minimalistische-woonkamer-flat-meubels

Ethanolhaarden zonder schoorsteen zijn geen vervanging voor verwarming. Bij de verbranding van de ethanol ontstaat als bijproduct extra warmte, die kan variëren afhankelijk van de grootte van de ruimte en de luchtverversing. Met een warmtevermogen van ca. 3.000 watt (3 kWh) bij verbranding van 0,5 l ethanol per uur kan hiermee rekening worden gehouden.

Een minihaard zonder schoorsteen – veilig haardplezier

Open haard zonder schoorsteen -modern-traditioneel-zwart-wit

Iedereen met kleine kinderen of huisdieren zal een veilig open vuur zeker waarderen. Zo overtuigen moderne haarden zonder schoorsteen. Dankzij moderne technologie wordt een haard gesimuleerd en ziet deze er bedrieglijk echt uit. Bovendien is de tijd vandaag schaars. Als u zich zorgen moest maken over brandhout en fijn stof, waar is dan het plezier en de ontspanning? Voor wie het teveel werk vindt, zijn er deze schoorstenen, die door hun constructie en werking uiterst veilig en gemakkelijk in het gebruik zijn.

Elektrische haard zonder schoorsteen – Optische illusie gecreëerd door technologie

Open haard zonder schoorsteen-minimalistisch-beton-marmer-wit

De moderne elektrische haarden overtuigen met een realistische indruk voor een flikkerend open vuur. Deze wordt gegenereerd door een combinatie van LED-verlichting en waterdamp. Optioneel is een verwarmingsvermogen verkrijgbaar, waardoor het plezier nog realistischer wordt.

Open haard zonder schoorsteen met een moderne uitstraling

Open haard zonder schoorsteen -modern-beton-open-plan

Elektrische haarden zijn precies wat u zoekt voor wie weinig moeite wil steken in de bediening. Zonder hout te zagen en op te slaan, zonder fijnstof en rook, kunt u genieten van een echt vlammenspel en zo de lange winteravonden ontspannen doorbrengen. De vlam is via de afstandsbediening te regelen en u kunt genieten van de eenvoudige, rookloze werking van de haard zonder schoorsteen.

Open haard zonder schoorsteen – 3D elektrische haard van de laatste generatie

open haard-zonder-schoorsteen-houten gevelbekleding-natuursteen-modern

Elektrische haarden van de laatste generatie werken volgens het principe van 3D-technologie en zorgen voor een revolutionaire uitstraling. De illusie van echt vuur met realistische vlameffecten, vonken en sintels wordt gecreëerd door stoomverneveling en er wordt een schakelbare verwarmingsfunctie gecreëerd.

Verwarmen met een open haard zonder schoorsteen – gashaard

open haard-zonder-schoorsteen-hout-kleine-blikvanger-vlam

Bepaalde gashaarden doen het zonder schoorsteen en toveren toch een prachtig vlammenspel. Dit komt door hun bijzondere karakter.Alleen de gashaarden klasse A of AS hebben eigenlijk geen schoorsteen nodig. Deze werken op dezelfde manier als het typische keukenfornuis en hebben een lage kooldioxidevervuiling.

Open haard zonder schoorsteen voor verwarming

open haard-zonder-schoorsteen-gas-staal-glas-decoratie-verwarming

Gashaarden met een ruit zijn zeer efficiënt. Dit maakt een betere afvoer van het afvalgas mogelijk en de geproduceerde kooldioxide wordt vrijgelaten in de open lucht zonder dat een schoorsteen nodig is. Het resultaat is een schone verbranding en de vervuilende stoffen worden aanzienlijk verminderd.

Gashaard zonder schoorsteen op de hoek

open haard-zonder-schoorsteen-hoek-modern-design-glas

Voordat u een gashaard koopt, moet u dit van tevoren bij de fabrikant weten. Er zijn gashaarden die werken op propaan of aardgas. Ook kan niet elke gashaard zonder schoorsteen functioneren. Sommige hebben een speciaal uitlaatsysteem nodig, andere moeten worden aangesloten op de gasaansluiting of worden bediend met vloeistofpatronen.

Een haard zonder schoorsteen zorgt voor een echte haardsfeer

haard-zonder-schoorsteen-vlam-open-gas-ethanol-verwarming

Wat is eigenlijk een sfeerhaard? Deze bestaat in wezen uit een behuizing, die zeer fraai vormgegeven kan worden, en een vuurhaard, die meestal onzichtbaar is onder het oppervlak. Het is gevuld met een brandstof, bijvoorbeeld alcohol, en wordt aangestoken met een aansteker. Er ontstaat een echte vlam, waarbij geen verontreinigende stoffen of gifstoffen vrijkomen.

Open haard zonder schoorsteen geschikt voor elke ruimte

open haard-zonder-schoorsteen-ethanol-lamp-glas-slaapkamer

De ethanol- en elektrische haarden zijn geschikt voor elke ruimte, omdat er bij het branden geen roet, rook, giftige stoffen of vervuilende stoffen worden geproduceerd. Daarom zijn er logischerwijs geen schoorstenen nodig. Deze systemen hebben een puur decoratieve functie en dit is een hoogtepunt dat vooral in de wintermaanden wordt gewaardeerd.

Echte haardsfeer met een haard zonder schoorsteen

open haard-zonder-schoorsteen-hout-woonkamer-highlight-eye-catcher

Haarden zonder schoorsteen kunnen geen verwarmingsfunctie vervullen. Ze dienen om een ​​gezellige, knusse sfeer in uw huis te creëren die alleen een echte vlam kan veroorzaken. Om deze reden worden ze ook wel decoratieve schoorstenen genoemd.

Installeer een moderne open haard zonder schoorsteen

open haard-zonder-schoorsteen-wand-geïntegreerde-tegels-koper

In feite zorgt het verbranden van de ethanol voor een vlam die van nature opwarmt, maar het is een leuk neveneffect. Bio-ethanol haarden kunnen helpen de kamertemperatuur te verhogen, maar ze kunnen een kamer niet verwarmen.

Sfeerhaard zonder schoorsteen met hout 

open haard-zonder-schoorsteen-ethanol-geïntegreerde-badkamer-onyx-parketvloer

Vaak zie je houtblokken in een sfeerhaard, maar die branden verrassend genoeg niet echt. Het zijn bedrieglijk echte replica’s van keramiek en kunnen echter niet branden.

Een schoorsteen achteraf zonder schoorsteen monteren en zorgen voor een veilig gebruik

open haard-zonder-schoorsteen-badkamer-luxe-marmer-wit

Haarden zonder schoorsteen zijn eenvoudig te installeren, maar hebben toch een bijzondere constructie van onbrandbare materialen. De verbrandingskamer is meestal gemaakt van roestvrij staal en de bekleding van de haard is zo ontworpen dat er geen warmte wordt afgegeven aan de omringende muren of meubels. Desalniettemin moet u bij de aankoop letten op de veiligheidskenmerken zoals TÜV en DIN.

Glashaard als highlight in de badkamer – een haard zonder schoorsteen

open haard-zonder-schoorsteen-badkamer-beton-ethanol-hout

Of het nu is om te genieten van een lang bad of gewoon om in het oog te springen, het vuur creëert een sfeer voor ontspanning en dromen. Een glasvuur kan dan door zijn handigheid goed gebruikt worden. Het is flexibel en kan in elk gebied even goed worden gebruikt.

Highlight in de kamer – een open haard zonder schoorsteen

open haard-zonder-schoorsteen-modern-edelmetaal-zwart-geïntegreerd

Het bijzondere van dit type open haard is dat de vlammen van alle kanten te zien zijn. Alle soorten glashaarden bestaan ​​uitsluitend uit hoogwaardige en zeer duurzame materialen, zoals: isolatieglas met verhoogde thermische bescherming, Scandinavisch Gletzschersteine, Italiaans marmer, aluminium, etc..

Open haard zonder schoorsteen in de slaapkamer

open haard-zonder-schoorsteen-modern-design-vierkante-slaapkamer

Sfeerhaarden kunnen probleemloos worden gedemonteerd en weer gemonteerd. Dit maakt ze niet alleen geschikt voor elke verhuizing, maar ook voor gebruik in elke ruimte van het appartement, binnen en buiten het huis. Vanwege hun mobiliteit worden alle soorten haarden zonder schoorsteen nog steeds meubelhaarden genoemd.

Een grote verscheidenheid aan modellen en uitvoeringen Open haard zonder schoorsteen

open haard-zonder-schoorsteen-modern-design-deco-driehoek

Sfeerhaarden zijn er in een grote verscheidenheid aan uitvoeringen, modellen en materialen die aan allerlei eisen voldoen. Door de verscheidenheid aan vormen en kleuren is er voor elke ruimte een passende haard te vinden. Hieronder worden slechts enkele mogelijke varianten gepresenteerd.

Exclusief design – haard zonder schoorsteen als decoratief object

open haard-zonder-schoorsteen-modern-design-ethanol-wit

Als een hoek in het appartement grotendeels is verwaarloosd en een opknapbeurt nodig heeft, wordt dit effect bereikt door een moderne open haard, waardoor een schoorsteen niet meer nodig is. Designerstukken interpreteren het vlammenspel op een geheel nieuwe manier.

Als alternatief voor een open haard – moderne olielamp

open haard-zonder-schoorsteen-gaslamp-staaldecoratie

De olielampen zijn ons bekend uit de oudheid. Moderne ontwerpen hebben niets anders te maken met het principe van het vlammenspel. Ze dienen als edele woonaccessoires, maar ook als verwarmend licht in de buitenruimte. Op een nieuwe manier kan de olie van bovenaf bijgevuld worden zodat uit elkaar halen niet meer nodig is.

Alternatief: open haard zonder schoorsteen als blikvanger

open haard-zonder-schoorsteen-dorpel-alternatief-hout-berken

In oude appartementen en huizen was ooit een schoorsteen, maar deze zou om de een of andere reden gesloten moeten worden en alleen de grens is gebleven. Anders kunt u er zelf een kopen en op de gewenste locatie monteren. Een nephaard of een schouwombouw dient echter als mooie decoratie en zorgt voor een blikvanger in de woonkamer, kinderkamer of slaapkamer.

Maak een open haard zonder schoorsteen zeer decoratief – versier de haardrand met haardkaarsen

open haard-zonder-schoorsteen-lijst-alternatieve-kaars-theelichtjes

Een schouwombouw kan veel lijken op een echte schouw. Voor dit doel zijn ook schoorsteenkaarsen nodig, die prachtig kunnen worden ontworpen in de nis van de haard.

Sierhaard zonder schoorsteen – versier de schoorsteenmantel

open haard-zonder-schoorsteen-richel-alternatieve-spiegeldecoratie

Als er geen optie is voor een echte haard of een met een decoratieve inzet, is een haardconsole, een nephaard, een goed alternatief. Het kan heel fantasierijk worden ontworpen en in elk seizoen anders worden ingericht. Een insidertip: een spiegel of andere wandstructuur aan de muur achter de haardconsole zal ook als highlight dienen.

Nep open haard zonder schoorsteen versierd met hout 

schoorsteen-zonder-schoorsteen-richel-deco-wit-scandinavisch

Typisch Scandinavisch, brandhout wordt rond een open haard geplaatst. Het ziet er ook bijzonder goed uit als decoratie en contrasteert mooi met de witte basiskleur. Je hebt de mogelijkheid om echt brandhout te stapelen of het puur decoratief te rangschikken als mozaïek van platte stukken hout.

Versier de schoorsteenmantel met natuurlijke houten schijven

schoorsteen-zonder-schoorsteen-richel-deco-hout-witte-klinker

Je kunt een traditionele haardconsole in bijna elke meubelzaak krijgen of je kunt hem zelf maken. Houten schijven maken ook deel uit van de handwerkvereiste, maar kunnen zeker goedkoop worden gekocht bij een timmerman.

De open haard groener maken zonder schoorsteen – kleine vetplanten 

schoorsteen-zonder-schoorsteen-richel-alternatieve-plant-vetplanten

Een haard die niet meer in gebruik is, laat een natuurlijke nis vrij die zeer creatief kan worden ingevuld. Dit gebied is meestal het middelpunt van de kamer en is daarom bijzonder geschikt voor elke decoratie. Een fantasierijk idee is om kleine, gemakkelijk te verzorgen planten zoals vetplanten te rangschikken.