Interieur ontwerp

Retro meubelen voor een inrichting met nostalgische charme

retro meubels woonkamer-design-charme-modern

DS House is een sfeervolle eengezinswoning in Sao Paolo in Brazilië, waarvoor gekozen is voor een effectief retro interieur. Het ontwerp ervoor, dat in 2015 is uitgevoerd en opgeleverd, komt van Studio Arthur Casa. We willen dat je dit prachtige huis met meubels ontwerpt Retro meubelen stel je voor zowel binnen als buiten.

Retro meubelen in de woonkamer

retro meubel fauteuil-bank-salontafel-houten-glazen tafel

Het huis met retro meubels is het bewijs dat elke rage na verloop van tijd terugkeert. In combinatie met moderne kenmerken creëren de nieuw gebruikte meubels een heel bijzondere charme die een nostalgische sfeer creëert.

Retro meubelen voor comfortabele zithoeken

retro meubelstoelen-idee-bruin-leer-neutrale-kleuren

Moderne retro meubels zijn overal in huis te vinden. De retro woonkamer is ingericht met een retro bank en fauteuils. Retro stoelen zorgen voor zitcomfort in het eetgedeelte. Naast diverse textielsoorten is dit retro meubel ook gemaakt van bruin leer. Een mooie bijzettafel van glas wordt gebruikt om retro lampen uit te stallen.

Retro flair in de woonkamer

retro-meubels-interieur-woonkamer-open haard-witte-muren

De retro design meubelen zijn een combinatie van verschillende materialen.Naast het reeds genoemde leer en textiel is er veel hout gebruikt, maar ook fijne natuursteen in de vorm van marmer. Het retro meubel, maar ook het interieur in het algemeen, bestaat uit neutrale en harmonieus gecombineerde aardetinten zoals bruin, beige, wit of kaki..

Eethoek met een eenvoudig ontwerp

retro-meubel-eetkamer-eettafel-steen-zwart-glazen-salontafel

In het huis zijn verschillende zitjes ingericht om te ontspannen. De woonkamer is een van de kamers met een gezellige zithoek. De overgang tussen de retro woonkamer en eetkamer heeft een kleinere zithoek met stoelen en fauteuils, evenals een salontafel van steen en glas, perfect om te genieten van een kopje koffie in de middag, lezen of praten. De retro meubels daar bestaan ​​voornamelijk uit lichte kleuren.

TV-kamer met retro foto’s

retro meubels tv-kamer lowboard tv muurontwerp foto's

Andere aantrekkelijke retro woonideeën worden ook gebruikt voor decoratie. De tv-kamer heeft bijvoorbeeld een effectieve accentmuur gemaakt van retro-afbeeldingen in zwart-wit. Het dressoir met geïntegreerd bureau heeft een modern design, maar past qua kleur perfect bij de designs van de retro meubelen.

Houten balk trap

retro-meubel-trap-idee-houten-balk-vloer-beige

Een decoratief en tegelijkertijd nuttig gebruik van onbewerkt hout is te vinden in de gang. Uit balken is daar een unieke trap gebouwd. De donkere kleur contrasteert met de lichte natuurstenen vloer en de witte muren. Een stijlcontrast wordt bereikt door het gebruik van een moderne balustrade.

Moderne en retro elementen

retro-meubels-ds-huis-hal-verlichting-originele-studio-arthur-casas

De houten balken dienen als ondersteuning voor de treden. Deze maken indruk met hun ultradunne ontwerp. Dit idee zorgt ervoor dat de trap niet te volumineus lijkt en vertegenwoordigt het moderne element in dit ontwerp. Het resultaat is een stijlvolle trap die zowel rustiek als modern is..

Verticale tuin

retro-meubel-tuin-verticale-weelderige-tropische-planten

Ook het vermelden waard is de weelderige, beplante, verticale tuin die werd gekozen om de muur in de tuin te ontwerpen. Het siert niet alleen de entree, maar de hele muur langs het zwembad. Er werden tropische planten gebruikt, die typisch zijn voor deze klimaatzone. De verticale tuin is een geweldig alternatief voor de gewone tuin, vooral op dit stuk grond waar geen ruimte is voor gazons.

Raam voorzijde

retro-meubels-terras-houten-gevel-zwembadstoelen

Het raamfront in de woonkamer met retro meubelen kan volledig worden geopend en biedt een perfecte toegang tot het grote terras met houten zwembadgedeelte. Het zwembad is modern en lang, waardoor het ideaal is om in te zwemmen. Ook de zwembadverlichting zorgt voor een aangename sfeer.

Aantrekkelijk terrasdesign

retro-meubels-terras-comfort-luxe-bank-eethoek

Naast het zwembadgedeelte met moderne retro-ligstoelen, staat ook het eetgedeelte op het terras garant voor perfecte ontspanning. Deze bestaat uit een eettafel met banken die modern en overdekt zijn, evenals een kookeiland met werkblad en spoelbak. Het samenspel van hout en natuursteen zorgt voor een harmonieuze omgeving.

Houten gevel

retro-meubels-gevelhuis-design-brazil

Dat hout een grote rol speelt in het ontwerp van de retro woning is weer terug te zien aan de gevel. Omdat wandbekleding van hout gebruikelijk is voor het retro-design, is er ook voor de gevel van het huis gekozen. Ook deze heeft een mooie, golvende vorm en trekt ieders aandacht.

Ontworpen door Studio Arthur Casas.