Interieur ontwerp

Richt een klein appartement in met een galerij – multifunctioneel meubilair voor optimaal gebruik van de ruimte

appartement met mezzanine hoogslaper houten lambrisering planken wit kamergebruik eenkamerappartement atelier ontwerp scheidingswand tv

De meeste mensen passen zich aan verschillende ruimtelijke omstandigheden aan, en als je een klein appartement met een galerij hebt, kun je het functioneel inrichten. Het is echter niet altijd eenvoudig om in een kleine ruimte de juiste functies te bieden, maar de ontwerpers van dit appartement hebben een uitstekend resultaat bereikt.

Appartement met galerij – praktisch ontwerp met moderne elementen

appartement met loft hoogslaper houten lambrisering planken witte kamer gebruik studio atelier ontwerp

Na zich vertrouwd te hebben gemaakt met de wensen van de eigenaar, probeerden de architecten rekening te houden met de esthetiek gezien de verschillende vereisten. Aangezien de behoeften van de bewoners groot waren, leek dit in eerste instantie een moeilijke taak.

appartement met hoogslaper hoogslaper houten plafond planken atelier design akoestische gitaar

Nadat het team de verschillende acties in de werking van de ruimte had geanalyseerd, werden homogeniteit, tijd en hoogte voorgesteld als mogelijke oplossingen. Voorbeelden van homogeniteit zijn de keuken en eettafel, die aansluiten bij vaste functies. Tijd betekent in dit geval het bewust gebruik van de ruimte, zoals tv kijken, eten en chatten.

werkgebied bureaustoel zwart tijdschrift pennengordijnen hanglamp

Hoewel slapen een langdurig gedrag is, is het een van de onbewuste activiteiten. De hoogte staat voor interessante gebeurtenissen. Het idee van hoogte is bijvoorbeeld liggen om te slapen, maar ook zitten om te eten, werken en lezen. We staan ​​op om door het appartement te bewegen.

bank lamp draaibaar eettafel stoel betonnen vloer plafondverlichting keuken eigentijds design

Afhankelijk van dit concept plaatsten de ontwerpers de gewenste levensstijl in de ruimte volgens de ideeën van de klant. Zo kunnen de verspringende posities van de multifunctionele meubels makkelijker worden gedefinieerd, terwijl de basis van het appartement met galerij wordt gevormd.

Meer ruimte door duidelijk gedefinieerde grenzen

betonnen muren marmeren spoelbak dubbele functie kraan afzuigkap metaal verzonken open bekleding hout modern

De interieurontwerpers slaagden er echter niet in om met louter theorieën voldoende ruimte voor het project te creëren. Om deze reden hebben ze de verstelbare, verschillende toepassingen geïntegreerd. Dit was bedoeld om de complexe functies van het meubilair in het appartement te standaardiseren met een galerij, die indien nodig duidelijk kon worden gebruikt.

bank lamp draaibare tafel stoel betonnen vloer plafondverlichting keuken eigentijds design

De combinatie van de open keuken en de draaitafel maakt een optimale ruimte-indeling mogelijk. Naast de wijde omgeving kunnen bewoners indien nodig van beide gebruik maken. Anderzijds is de wand ook voorzien van de functie van een mobiel geheugen. Dit komt dus overeen met de tijdelijke gebruiksbehoeften van de eigenaar.

* Architecten website

appartement met loft hoogslaper houten bekleding planken witte kamer gebruik scheidingswand betonnen trappenhuis

appartement met loft appartement gebied hout hoogslaper groot raam hanglamp keuken

appartement multifunctioneel meubilair kledingroede shirts koffers planken nis

werkgebied bureaustoel zwart tijdschrift pen jaloezieën hanglamp cactus trappen

Werkgebied bureaustoel zwart tijdschrift pennengordijnen hanglamp pijler valbeveiliging aanrecht

bovenaanzicht trap scheidingswand beton hout valbeveiliging appartement loft hoogslaper

appartement met mezzanine hoogslaper houten lambrisering planken wit ruimtegebruik eenkamerappartement atelier ontwerp plattegrond