Interieur ontwerp

Richt een thuiskantoor in als de ruimte beperkt is

kantoor aan huis inrichting weinig ruimte woonkamer tv muur werkplek

Tegenwoordig is het beroepsleven veel flexibeler geworden en zijn er momenteel industrieën die de mogelijkheid bieden om vanuit huis te werken. Ook als dat niet helemaal het geval is, moet je thuis af en toe iets anders doen dan je werkuren. Iedereen die een hele kamer in huis heeft voor werk of voor creatieve activiteiten, mag zich gelukkig prijzen. Maar ook als er weinig ruimte is, kan er een mooi thuiskantoor worden ingericht. De werkplek, ook al is die in je eigen appartement, moet een optimale werksfeer bieden. Wanneer je thuis een kantoor inricht, gaat het niet alleen om de meubels en woonaccessoires. Het moet praktisch en mooi tegelijk zijn, zodat werken ook leuk is. Als de kamer echter klein is of als een gebied naar een andere kamer moet worden verplaatst, is de taak niet eenvoudig.

Een thuiskantoor opzetten: een uitstekend voorbeeld uit Taiwan

kantoor aan huis inrichting weinig ruimte woonkamer modern wit hout grijs

Het Taiwanese architectenbureau NORDICO heeft zich met het onderwerp “thuiskantoor” beziggehouden. In Taiwan, met name Taipei, maar ook in veel andere grote steden is het inmiddels bijna onmogelijk geworden om een ​​klein appartement te kopen en stijgen ook de huurprijzen sneller. Je moet extreem flexibel zijn en alles onder één dak brengen. De Taiwanese architecten ontwerpen functionele faciliteiten in een moderne, eigentijdse stijl die sterk beïnvloed zijn door Scandinavisch design. De kamers zijn heel praktisch ingedeeld en zien er dankzij het neutrale kleurenpalet ruim en totaal niet krap uit. Wit en hout domineren. Charmante details zoals gedessineerde keramische tegels en mooie woonaccessoires in grijstinten zorgen voor speelse accenten.

Een thuiskantoor inrichten: slim, praktisch, mooi

kantoor aan huis inrichting weinig ruimte vloertegels grijs patroon motieven modern

Zelfs met weinig ruimte kan een perfect thuiskantoor worden ingericht en hoeft het niet uitbundig en weelderig ingericht te zijn om een ​​creatieve werksfeer te bieden. Een kleine ruimte met voldoende daglicht is meestal voldoende en is haalbaar in elk appartement en bij elke plattegrond. Een werktafel in de woonkamer, die wordt gescheiden door een kleine tussenwand, biedt eigenlijk optimale ruimte voor een thuiskantoor. De scheidingswand loopt niet tot aan het plafond, maar is ongeveer 1,50 m hoog. Op deze manier wordt de natuurlijke lichtinval van het raam niet voorkomen en heerst er in beide ruimtes een gemoedelijke sfeer.

kantoor aan huis inrichting weinig ruimte werkplek bureau helder raam

De meubels worden gekenmerkt door een eenvoudig, Scandinavisch design. Ondanks de kleine leefruimte laten ze de kamers niet overbelast of krap lijken. Elementen van natuurlijk hout zoals de vloerbedekking, het plafond, de kastfronten, enz. zorgen voor een gezellige uitstraling.De aandacht voor detail is terug te zien in het ontwerp van elke ruimte. Gedessineerde tegels, gekleurde bekleding, kleine antieke voorwerpen, designlampen, decoratieve elementen van messing of ijzer geven het appartement individuele charme en een uniek karakter.

kantoor aan huis inrichting kleine ruimte tegels vloer grijs keramiek

kantoor aan huis inrichting weinig ruimte delen klein appartement glazen wand scheidingswand

kantoor aan huis inrichting weinig ruimte scheidingswand glas keuken wit scandinavisch

kantoor aan huis inrichting weinig ruimte scheidingswand glas modern minimalistisch

kantoor aan huis inrichting little space tafel modern scandinavisch minimalistisch grijs wit

kantoor aan huis inrichting weinig ruimte details modern design minimalistisch wit grijs

Een kantoor aan huis inrichten kleine ruimte slaapkamers kamers delen

kantoor aan huis inrichting weinig ruimte slaapkamer bureau kast

kantoor aan huis inrichting weinig ruimte badkamer tegels wit grijs

* Project “Flos Huis” door Nordico