Interieur ontwerp

Richt kleine kamers in om ruimte te besparen – 6 tips voor meer comfort en orde

Kleine kamers ruimtebesparende-meubeltips-functionele-meubels-slaapbanken

Kleine kamers comfortabel en sfeervol inrichten is een uitdaging. Niet alleen bemoeilijkt de selectie van geschikte meubels het project, krappe opbergruimte zorgt ook voor problemen. Maar met behulp van praktische tips en slimme oplossingen kunnen krappe kamers knusse comfortzones worden. We hebben de belangrijkste feiten voor een verstandige inrichting van kleine ruimtes op een rijtje gezet.

Kleine kamers inrichten – reiken naar functionele meubels!

Kleine kamers ruimtebesparende-inrichting-tips-slaapbank-woonkamer

Als er weinig ruimte is, moet functionaliteit bovenaan uw prioriteitenlijst staan. Dit geldt in het bijzonder voor het meubilair. Maak een bewuste keuze voor functionele meubels, om te profiteren van een plus in comfort en flexibiliteit. Ter illustratie dienen een slaapbank en een klaptafel met uittrekbaar blad als voorbeeld. Als u bijvoorbeeld in een eenkamerappartement woont, is een slaapbank voorbestemd om daar te worden gebruikt. Het combineert comfortabel zitten met slaapgelegenheid en kan in een paar eenvoudige stappen worden omgevormd tot een bed. Zo bespaar je een extra bed, dat veel ruimte in beslag neemt en de leefruimte kleiner maakt. U hoeft niet af te zien van een verscheidenheid aan designs en voldoende zit- en ligruimte. Zoals de Selectie slaapbanken van internetprovider Cnouch, een merk van Otto GmbH & Co KG, verduidelijkt, er is de functionele gestoffeerde meubelen in een verscheidenheid aan kleuren, materialen en vormen. Van de ruime hoekbank voor middelgrote kamers tot zeer filigrane modellen met de kleinste afmetingen, er is voor elke behoefte iets passends. Kijk ook eens rond in meubelzaken om een ​​idee te krijgen van de juiste maat en om wat producten uit te proberen.

Kleine kamers ruimtebesparende-inrichtingstips-keuken-klaptafel-wit

EEN Klaptafel met uittrekbare bladen is niet minder praktisch. Enerzijds kan het dienen als alternatieve werkplek, anderzijds ben je dankzij de uittrekbare panelen voorbereid op gasten. Het tafelblad kan flexibel worden aangepast aan de huidige situatie. In het dagelijks leven kunt u de tafel kleiner maken om te profiteren van maximale ruimte. Als er sprake is van een spontaan bezoek, kunt u reageren. En als je op dit moment geen tafel nodig hebt, klap je hem gewoon op.

Verdere suggesties voor functionele en praktische meubels voor kleine kamers:

– poef met geïntegreerde opbergruimte die ook dienst doet als bijzettafel

– Stapelbare stoelen

– Sets bijzettafels die onder elkaar kunnen worden geschoven om ruimte te besparen en zijn uitgerust met uitneembare trays

Kastsystemen met geïntegreerd bureau

– Hoogslapers

– Rolcontainer

Kleine kamers ruimtebesparende inrichtingstips hoogslaper rekkensysteem scheidingswanden

Als een thuiskantoor nodig is, kan men helpen Bijdrage aan de online editie van het damesblad zelf Verder. Daar werden suggesties voor functioneel kantoormeubilair opgesteld. Met de opmerking “te veel woonaccessoires leiden af ​​van de essentie op kantoor”, krijg je ook een waardevolle tip over hoe je een werkomgeving inricht die de concentratie bevordert.

Creëer opslagruimte!

Kleine kamers-ruimtebesparende-meubeltips-opbergruimte-onder-de-bed-lades

Naast functionaliteit biedt de A&O kleine ruimtes Opslagruimte. Zonder opbergruimte breekt er rommel uit en dit zorgt voor een slechte uitstraling, vooral in kleine kamers. Ontspanning is moeilijk en het welzijn lijdt. Of het nu gaat om een ​​kastensysteem, een plank of een ladekast – met de juiste structuur worden meubels een opbergwonder. Probeer bij het opzetten eerder ongebruikte gebieden te gebruiken voor het opbergen van dingen. De vrije vloerruimte onder het bed zou bijvoorbeeld kunnen worden uitgerust met gesloten en platte rolcontainers voor het opbergen van beddengoed en dergelijke.

Gebruik gesloten fronten!

Kleine ruimtes-ruimtebesparende-tips-dichte-puien-moderne-een-kamer-appartement

Chaotische omstandigheden laten niet lang op zich wachten zonder ordeningssystemen en voldoende opslag. Als er veel los rondslingert of als een kleine ruimte wordt gekenmerkt door open meubelsystemen, lijkt het onrustig. Het resultaat is een ongezellige sfeer. Gebruik in plaats daarvan Meubels met gesloten fronten en maak het interieur rustiger. Je zult zien dat kamers er meteen netter en mooier uitzien. Achter kastdeuren en lades kun je veel kleine dingen onopvallend verbergen.

Ga hoog!

Kleine kamers ruimtebesparende-meubeltips-planken-over-de-deur

In de meeste appartementen worden de ruimtes boven ooghoogte niet gebruikt. Er zijn daar waardevolle mogelijkheden om opbergruimte te creëren en diverse gebruiksvoorwerpen te plaatsen. Door te bevestigen Planken boven de deuren u kunt de meeste van uw bezittingen herbergen. Ideaal voor dingen die zelden nodig zijn. Ook de montage van Wandkasten is essentieel in krappe appartementen om vrije capaciteiten te benutten. Ga naar boven en gebruik de gebieden die je worden aangeboden in het bovenste derde deel van de kamers.

Houd de grond vrij!

kleine-kamers-ruimtebesparende-meubels-woonkamer-wand-gemonteerd-dressoir-hout

Als de vloer wordt belemmerd door meubels en voorwerpen, wordt de ruimte visueel aanzienlijk verminderd. Hoe minder het op de vloer wordt geplaatst, hoe netter, groter en aantrekkelijker een kamer lijkt. Probeer je vloer op te ruimen en verplaats alles wat er op dat moment is. Het doel zou zo veel moeten zijn Begane grond zo zichtbaar mogelijk.

Hier zijn vier manieren om de vloer “op te ruimen”:

1. Wandkasten zonder pootjes. Hierdoor lijken kamers luchtiger en groter.

2. Dunne stoel- en tafelpoten, sofa’s met hoge poten of ladekasten met slanke poten en wielen – hoe meer filigrane meubels er zijn gebouwd en hoe hoger het van de vloer is, hoe beter voor de royale totaalindruk.

3. Of het nu gaat om tassen, paraplu’s, gitaar of klapstoel, alles wat aan haken aan de muur kan worden bevestigd, moet van de vloer worden verwijderd en daar worden vastgemaakt.

4. Wees spaarzaam met tapijten om de vloer bloot te leggen. Als je niet zonder kunt, plaats dan heldere modellen met onopvallende patronen.

Let op transparantie!

kleine-kamers-ruimtebesparende-meubeltips-transparante-acryl-meubelaccessoires

Tot slot een opmerking over de materiaalkeuze. Met transparante oppervlakken kamers kunnen visueel worden uitgerekt. De kunst is om een ​​onbeperkte kijk door de kamer te laten. Zo zou je in plaats van een zware houten tafel een alternatief van glas kunnen kiezen en mobiele serveerwagens van transparant kunststof kunnen gebruiken in plaats van lijvige bijzettafels. Het effect wordt versterkt door de gerichte toepassing van Reflecteren. Ze creëren ruimte en reflecteren daglicht, waardoor je huis nog gezelliger wordt.

kleine-ruimtebesparende-meubeltips-badkamer-acryl-bijzettafel