Interieur ontwerp

Stijlvol en rustgevend: donkerblauw is de nieuwe trendkleur voor in huis

donkerblauw effect nachtblauw grijs maanlicht

Zwart is een onsterfelijke klassieker die nooit uit de mode raakt. Maar modeontwerpers en interieurontwerpers zijn het erover eens: donkerblauw is het nieuwe zwart. De koninklijke kleur zorgt voor een veilig en rustig gevoel van ruimte en zorgt voor een onopvallende elegantie.

Het begon allemaal op de catwalk

donkerblauw marineblauw trendkleur mode nobel

In eerste instantie werd donkerblauw de trendkleur in de mode. Terwijl rijk zwart lange tijd de universele mode-allrounder was voor alle gelegenheden, begonnen mode-iconen de donkere metgezel te vervangen door diepblauwe tinten. Op de Paris Fashion Week 2017 liet ontwerpster Maria Grazia Chiuri in haar nieuwe Dior-collectie zien hoe elegant marineblauw er in al zijn facetten uitziet. Diepblauwe tinten waren ook erg prominent aanwezig tijdens de Berlin Fashion Week. Op zijn show “Luz de la Luna” presenteerde sterontwerper Guido Maria Kretschmer, in samenwerking met online retailer Otto, voor het eerst mode en interieur samen op de catwalk. Zijn nieuwste ontwerpen schitterden in prachtige kleuren als inktblauw, petrol, goud en paars. Het beste eraan: de prijzen van de designerstukken zijn erg laag en de collectie is nu exclusief verkrijgbaar via postorderbedrijven. Trouwens, als je wat geld wilt besparen bij het online winkelen, dan kan dat gebruik een Otto kortingscode. Onze favorieten zijn de gezellige Chesterfield bank “Kalina”, de fauteuil “Salla” en de serie “Viola”.

Effect van de trendkleur donkerblauw

Bedlinnen met donkerblauw antracieteffect

Diepblauwe tinten hebben een geheim karakter en zijn magisch. Donkerblauw wordt geassocieerd met de grenzeloze nachtelijke hemel en de diepte van de zee. Het staat voor het onbewuste, de droom van vrijheid en oneindige ruimte. Tegelijkertijd belichaamt de kleur ook soevereiniteit, loyaliteit en innerlijke kracht.

Donkerblauw werkt rustgevend en geeft een gevoel van veiligheid. Door het ontspannende effect zijn donkerblauwe tinten perfect voor de slaapkamer, badkamer en alle kamers waar je even weg wilt van het dagelijks leven en de stress achter je wilt laten.

Welke kleuren passen bij donkerblauw?

Donkerbruin past goed bij licht hout en antraciet

Middernachtblauw is minder dramatisch dan zwart, maar werkt net zo goed bij alle kleuren. Om een ​​harmonieus kleurconcept te creëren, kunt u een hoofdkleur, een contrasterende kleur en secundaire kleuren gebruiken. De kleuren wit en grijs worden vaak gebruikt als contrastkleuren met donkerblauw. Maar antraciet en bruin kunnen ook af en toe gebruikt worden. Het hangt ervan af welk effect je in de kamer wilt creëren. Kies voor een echte luxe ambiance een combinatie met bordeauxrood, smaragdgroen en aubergine. Met licht hout en steengrijs daarentegen kan een frisse, moderne uitstraling worden gecreëerd.

Gebruik donkerblauw stijlvol in het interieur

Donkerblauw grijs witte woonkamer combineren bank

Als muurkleur geeft nachtblauw de ruimte een magische diepte en geeft het een gevoel van geborgenheid. Voor donkerblauw komen ook gekleurde en gedessineerde accessoires goed tot hun recht. In de woonkamer moet je echter spaarzaam omgaan met de diepblauwe toon, zodat de kamer niet te somber lijkt. Een blauwe fluwelen bank kan bijvoorbeeld een echte blikvanger zijn. Het combineert twee trendy elementen: fluweel en blauw. Het zachte, glanzende fluweel benadrukt ook de schitterende weelde van de nieuwe trendkleur.

Warme metaaltinten zorgen voor een warme sfeer

donkerblauwe wand met trendy kleur warme metaaltinten hout

Donkerblauw past bijzonder goed bij warme metaaltinten zoals goud en messing, maar ook bij materialen zoals natuurlijk hout en glas. Met glanzende accessoires zoals vazen, kandelaars en lampen toveren in een handomdraai bijzondere accenten in de ruimte. Donkerblauw in combinatie met zilver daarentegen doet denken aan een heerlijke nacht onder een volle maan. Experimenteren met decoratie en woonaccessoires is heerlijk ongecompliceerd! Trouwens, als je het perfecte stuk in een van je favoriete winkels hebt ontdekt, zoek dan uit of er momenteel een interessant exemplaar is Kortingsactie op buykers.com loopt. U kunt dus snel meegaan met de nieuwe trend en tegelijkertijd geld besparen!

donkerblauw grijs wit kleurencombinatie goud messing woonaccessoires