Interieur ontwerp

Tips voor ongebruikelijke meubels en decoraties voor deconstructivisme binnen

ongebruikelijke meubels woonkamer-hoek-muur-accenten-indirecte-verlichting

Iedereen die waarde hecht aan een bijzonder modern en extravagant interieurontwerp, kan aan deconstructivisme denken. Eens slechts een stroom van architectuur, siert de stijl nu vaak het interieur van gebouwen om een ​​unieke en abstracte sfeer te creëren met een moderne flair. Niet alleen muren en andere vaste elementen zijn geweldig voor een deconstructieve faciliteit. Ook bijpassende bijzondere meubelen en accessoires dragen bij aan de gewenste interieurinrichting. In dit artikel willen we je laten zien hoe je ongebruikelijke meubels, decoraties en woonaccessoires in elke kamer kunt gebruiken voor deconstructivisme. Laat je inspireren en ga vandaag nog op zoek naar het perfecte interieur!

ongebruikelijk meubelidee-keuken-eiland-plafondontwerp

Deconstructivisme wordt gekenmerkt door rechte maar onregelmatige vormen. Organische vormen zijn ook niet ongewoon en geven de stijl een bijzondere charme. De typische vierkante of hoekige kamers met rechte hoeken zijn allesbehalve wenselijk of worden op zijn minst aangevuld met andere elementen om een ​​meer abstracte uitstraling te krijgen. Deze kenmerken zijn niet alleen terug te vinden in de wandvormen. Deuren, ramen of trappen kunnen ook op dezelfde manier onregelmatig worden ontworpen en een unieke ruimte creëren waarvoor u alleen bijpassende, ongebruikelijke meubels hoeft te kopen om het de finishing touch te geven. Het resultaat is een minimalistische faciliteit van een speciaal soort.

Ongewone woonkamermeubels

ongebruikelijke meubels woonkamer-ideeën-wandplank-diagonaal

Speciale aandacht moet worden besteed aan de woonkamer als het hart van het huis. Moderne woonkamermeubels spelen een belangrijke rol als je het deconstructivisme wilt vertegenwoordigen in je openbare woonruimte. Niet alleen hoekige fauteuils en banken kunnen worden gebruikt. Ook wandplanken, bijzettafels en dergelijke met een abstracte vorm zijn gewenst. In plaats van de klassieke vierkante of rechthoekige vorm heeft het tapijt een onregelmatige vorm en accentueert het zitgedeelte als middelpunt van de kamer bijzonder goed.

Deconstructivisme in de architectuur – onregelmatige structuren

Deconstructivisme in de mode als lichaamskunst

Deconstructivisme – definitie, kenmerken & bekende vertegenwoordigers

ongebruikelijke-meubels-woonkamer-eenvoudige-wandmeubel-hout-parket

Moderne woonkamermeubels zijn verkrijgbaar met een grote verscheidenheid aan meubeldesigns om modern wonen te garanderen. Je kunt je beperken tot neutrale kleuren zoals zwart, wit of grijs of de meubels gebruiken om extravagante kleuraccenten te zetten met contrasterende kleuren. Hier zijn geen regels voor. Of het nu bovenkasten zijn van neutraal hout, een gekleurde salontafel of een mix van beide – ga gewoon naar je smaak.

ongebruikelijke-meubels-woonkamer-verlaagd-plafond-hout-donker-minimalist

Deconstructief hoeft niet altijd complex en overdreven abstract te zijn. Als je toch liever iets simpels hebt, kun je minimalistische meubelen gebruiken in plaats van fancy meubelen en enkele blikvangers voorzien van plafondelementen en dergelijke. In bovenstaand voorbeeld is hiervoor een systeemplafond ontworpen in het wit, dat goed tot zijn recht komt onder het donkere hout en het anders saaie plafond gebruikt als accent voor de woonkamer.

Ongebruikelijke meubels – ideeën voor de keuken

ongebruikelijke meubels ontbijtbar-barkrukken-minimalistische-keuken

Bovenal kan het kookeiland of een ontbijtbar gebruikt worden voor een deconstructief accent. Dan kan de rest van de keukenapparatuur eenvoudig en eenvoudig minimalistisch worden gekozen en blijft een eventuele speciale productie, die erg duur kan uitpakken, overbodig. Kies gewoon een eiland dat niet typisch hoekig is. Het model zou gewoon wat meer hoeken moeten hebben en, zoals zo vaak vermeld in dit artikel, onregelmatig en op zijn minst een beetje abstract. Als alternatief kunt u ook bijpassende barkrukken gebruiken.

Richt de slaapkamer deconstructief in met designmeubels

ongebruikelijke-meubels-slaapkamer-nachtkastje-abstract-zwart-hoogglans

Ongewone meubels kunnen natuurlijk ook in de slaapkamer worden gebruikt. Diverse meubelfabrikanten en ontwerpers blijven verrassen met aantrekkelijke ontwerpen die de stille ruimte kunnen omtoveren tot een heel bijzondere en moderne oase. Het ontwerp voor het nachtkastje op de foto hierboven door Morteza Ramezani combineert twee moderne kenmerken, namelijk het abstracte en onregelmatige oppervlak, dat zo typerend is voor deconstructivisme, en de hoogglans, die in geen enkel modern interieur mag ontbreken..

ongebruikelijke-meubels-meubels-slaapkamer-wit-zwart-bureau

Bedden die er futuristisch uitzien als designmeubels zijn uitstekende highlights.Ze worden meestal aangeboden in standaardmaten, zodat ze kunnen worden gebruikt met gewone matrassen. Alleen de buitenkanten hebben dan een interessante vorm. Je kunt ook spelen met het hoofdbord. Ingebouwde planken met onregelmatige vormen, accenten voor de muur en decoraties geven de slaapkamer de finishing touch.

ongebruikelijke-meubels-moderne-woonkamer-slaapkamer-grijs-wit-ingebouwde-plank

Hetzelfde geldt voor de slaapkamer: neutrale kleuren zijn net zo geschikt als felle kleuren. Ook als in deze ontspanningsruimte de voorkeur wordt gegeven aan subtielere kleuren om makkelijker te kunnen ontspannen, kun je met alle andere kleurtinten spelen. De beste manier om de minimalistische inrichtingsstijl te introduceren is met een neutrale kleur, die je ook kunt combineren met een andere, zoals in het voorbeeld hierboven, waar grijs en wit zijn gekozen.

Bijzonder badkamermeubel

ongebruikelijke-meubels-witte-badkamer-deconstructivisme-gootsteen-badkuip

Een bijzonder groot aantal meubelen is moeilijk te vinden in de badkamer. Naast de wastafel of wastafel mag er hooguit een plank of kast zijn voor de handdoeken die je voor bijzondere meubels kunt gebruiken, maar daar blijft het bij. Wat dacht je van gewoon een unieke badkuip of onregelmatige gootsteen laten maken. Veel ontwerpers bieden ook kant-en-klare modellen aan die van uw badkamer een extravagante ruimte maken. Moderne badkamermeubels in deconstructivistische stijl zijn ook een geweldig alternatief voor ongewone tegels en geven een minimalistisch interieur een perfect tintje.

ongebruikelijk-meubel-badkamer-ijdelheid-spiegel-futuristisch-idee

Als je moderne badkamermeubels nog steeds geweldig vindt, kun je ze natuurlijk ook gebruiken voor badkamerinrichting. Waterdichte materialen hebben de voorkeur. Zo zijn PVC-kasten perfect beschermd tegen vocht, kunnen ze in een grote verscheidenheid aan designs worden geproduceerd en zien ze er dankzij het glanzende oppervlak bijzonder modern uit. Wil je het bijzonder luxe, dan kan de badkamerinrichting ook op maat gemaakt worden.

Mooie meubels in de gang

ongebruikelijke-meubel-hal-ontwerp-eenvoudige-zigzag

Toegegeven, de gang biedt meestal niet de nodige ruimte voor uitgebreide inrichtings- en ongebruikelijke meubelideeën. Toch kan er veel bereikt worden met een bijzettafel, een abstracte wanddecoratie of een fancy loper, en niet in de laatste plaats een meer huiselijke sfeer. Ook hier zijn deconstructieve accenten mogelijk. Als je echter zonder veel toeters en bellen wilt en de ruimte eenvoudig wilt houden, kun je met de muren werken. Ontwerp een onregelmatige gang in plaats van een rechte gang.

Moderne kantoormeubelen

ongebruikelijke-meubels-kantoor-kantoor-thuis-glas-bureau-organic

Ook in het thuiskantoor kun je ongebruikelijke meubels en accessoires combineren. Het is zelfs noodzakelijk om een ​​comfortabele sfeer te creëren. Kies een ongebruikelijke bureauvorm in plaats van de typische rechthoek. Met onder andere een organisch gevormd bureau kun je veel hoeken en randen in de ruimte egaliseren. Wandplanken, waarin je ordners en documenten opbergt, kunnen hier en daar wat verder uitsteken in plaats van recht naar beneden te lopen, en moderne plantenbakken in deconstructivistische stijl zijn een perfecte decoratie die samen met de planten een gezellige sfeer creëren. De inrichting van de woning is net zo belangrijk als die op kantoor. U wilt tenslotte comfortabel kunnen werken.