Interieur ontwerp

Trendy tropisch behang: 5 van de hipste motieven en patronen

Blijf in de urban jungle-trend en transformeer je huis in een uitnodigend tropisch paradijs! Een tropisch behang is precies goed als je graag een eye-catching muur creëert en frisse groentinten in je interieur wilt introduceren. Tropische planten, bloemen, vogels en vooral decoratieve palmbladeren brengen nieuw leven in elke ruimte! Hier zijn 5 van de mooiste muurbehangideeën in tropische stijl die de harten van ontwerpers en designliefhebbers over de hele wereld hebben veroverd.

Behang met palmbladeren

tropische planten behang en jungle groen fluweel in de slaapkamer

Droom je ervan om achterover te leunen onder een palmboom in een ligstoel met een frisdrank in je hand? Een tropisch behang met een palmblad patroon brengt gegarandeerd een vleugje jungle in huis. Palmbehang is trouwens in zoveel verschillende varianten verkrijgbaar dat iedereen wel het beste patroon kan vinden. Weelderig groen komt goed tot zijn recht op een lichte ondergrond zoals wit of roze, maar staat ook bijzonder chique op zwart en geeft diepte aan de ruimte.

Behang met bananenbladeren

tropisch behang bananenbladeren bij het beverly hills hotel

Bananenbladeren op behang maakten al in de jaren veertig furore. Het Martinique Banana Leaf-behang van Don Loper, een gewaardeerde kostuumontwerper, is gemaakt voor het Beverly Hills Hotel in Los Angeles en is nu een van de beroemdste behangontwerpen ter wereld. Vooral Hollywoodsterren waren er dol op als achtergrondmotief voor fotoshoots. Een ander behangicoon dat als de tweelingzus van Martinique wordt beschouwd, is het Brazilliance-behang van de Amerikaanse interieurontwerper Dorothy Draper. Haar bananenbomen sieren vandaag nog steeds het interieur van het luxe hotel Greenbrier in West Virginia.

Behangpictogram met een bananenbladmotief Brazilliance van Dorothy Draper

Deze wallpapers vertegenwoordigen oude Hollywood-glamour, cocktails en exotisme. Als je de sfeer van een exclusief hotel in je eigen huis wilt nabootsen en het wilt opfleuren met een snufje retro glamour, kies dan voor behang met dit bijzondere patroon. Een rol van het origineel kost meer dan $ 200, maar je kunt op zoek gaan naar een koopje op Martinique of een soortgelijk ontwerp.

Behang met monsterabladeren

Behang tropisch in de slaapkamer met monsterbladeren

De decoratieve Monstera deliciosa is een van de meest trendy kamerplanten. De grote bladeren met interessante spleten sieren niet alleen behang, maar ook beddengoed, gordijnen en kussens. Het populaire patroon is natuurlijk verkrijgbaar in meerdere uitvoeringen: van sterk vereenvoudigde motieven tot aquarelontwerpen tot uiterst realistisch fotobehang. Het Monstera-behang biedt ook een grote verscheidenheid aan kleuren: in groen en wit, groen en grijs, zwart en wit of groen en roze.

Behang tropisch regenwoud

behang tropisch regenwoud met papegaaien en toekans

Weet je niet welk motief je moet kiezen omdat elke plant je bewondering wekt? Creëer dan een exotisch regenwoud aan je muur – de meest biodiverse en meest opwindende habitat ter wereld! Exotische dieren en vogels kunnen zich verstoppen in het struikgewas van planten: apen, tijgers, luie mensen, flamingo’s, toekans, kleurrijke papegaaien. Bloemen en tropisch fruit, vooral ananas, mango’s en acaibessen, zijn ook populaire kleuraccenten.

behang tropisch regenwoud Monstera bladeren en hibiscus bloemen

Behang met tropische bladeren, jungle- of paradijstuinmotieven is een uiterst expressief designelement en lijkt op een kleurrijk schilderij. Houd de inrichting dus verder eenvoudig en doe het zonder verdere versieringen. Het is bijzonder effectief in combinatie met natuurlijke materialen, vooral exotisch hout en rotan, evenals eenvoudige accessoires.

Behang tropische bloemen

behang tropische bloemen plumeria en palmbomen

Tropische bloemen zoals plumeria, orchideeën, hibiscus en paradijsvogelbloemen (strelizia) zijn een integraal onderdeel van de weelderige regenwoudvegetatie. Met zo’n bloemen mural kun je kleuraccenten aanbrengen en je muur een decoratieve sfeer geven.

behang tropisch regenwoud met orchideeën, plumeria en hibiscus bloemen

Behang met varenbladeren

Behang varenbladeren patroon in de logeerkamer in een chalet

De kleine geveerde bladeren van de varens zien er ook zeer decoratief uit als behang. De grote groep varens komt op elk continent voor en de bladbladeren van de varensoorten zijn gevarieerd in vorm, grootte en kleur. Met een sfeervol behang met een varenpatroon creëer je niet alleen je eigen urban jungle, maar haal je ook de sprookjesachtige sfeer van het bos in huis.

Behang achter bed in slaapkamer met varenpatroon

Dit motief harmonieert perfect met nostalgische woonstijlen en in ruimtes waar je de geest van het verleden kunt voelen. Botanische motieven die eruitzien als botanische illustraties uit het begin van de 19e eeuw of lijken op exemplaren in een oud herbarium zijn bijzonder effectief.

Botanische motieven passen in elke kamer

Behang met palmbladpatroon achter lichtgrijze bank

En passen bij bijna elke woonstijl

tropisch behang in lichtgroen in de woonkamer

Er zijn verschillende tinten groen om uit te kiezen

tropische planten behang in de woonkamer

Tropisch behang is perfect voor het decoreren van een slaapkamermuur

Behang tropische bladeren en planten patroon in de slaapkamer

Palmbladeren in combinatie met hout creëren een dromerige sfeer

behang tropische bladeren in de slaapkamer achter bed

Palmbladbehang als accent in de kleine slaapkamer 

tropisch behang in de kleine slaapkamer - kast boven het bed voor meer opbergruimte

Het tropische behang zou ook een interessante onderbreking zijn in het thuiskantoor

behang tropisch patroon in het thuiskantoor

Goudkleurige accessoires zijn populair voor decoraties in tropische stijl

tropisch behang gecombineerd met messing decoraties

Het bossige pampagras in een hoge vaas is een blikvanger

tropisch behang met palmbladeren op licht hout en wit