Interieur ontwerp

Vouwdeuren van essenhout voor slimme kamerindeling in een eenkamerwoning

Vouwdeuren van essenhout eenkamerappartement-scheidingsideeën-slaapkamer-hoogslaper

Dit eenkamerappartement is gelegen in een historische wijk in Milaan en heeft een oppervlakte van circa 34 vierkante meter. Het belangrijkste idee van het project is om de leefruimte functioneel te maken. Om het effect van een groter appartement te bereiken, hebben de architecten Vouwdeuren van essenhout geselecteerd. Vandaag krijgt u de details van het project te zien – woonkamer, keuken, badkamer, eetkamer en slaapkamer.

Vouwdeuren van essenhout en greeploze keukenkasten met opklapmechanisme

Vouwdeuren van essenhout -eenkamerappartement-kast-deur-mechanisme-open

Als je de voordeur opent, zie je op het eerste gezicht een grote kamer – de woonkamer. Aan de rechterkant is de keuken met een wit werkblad. Greeploze keukenkasten gemaakt van essenhout met tip-on mechanismen hebben de voorkeur van de architecten voor dit moderne appartement.

Vouwdeuren van essenhout – de opklapbare bank in de keukenkamer

Vouwdeuren gemaakt van essenhout -keuken-greeploze-tip-on-mechanisme-klapbank

Naast de kitchenette ziet u een comfortabele opklapbare bank. Af en toe kun je comfortabel openen en sluiten, zeker als er iemand op bezoek is. Na een lange dag werken vind je er rust en stilte. Een vloerbedekking in tegellook onthult het hele appartement. Als u nadenkt over de inrichting van uw 1-kamerappartement, volgt hier een kleine tip: De lichte kleur vergroot de ruimte visueel en past heel goed bij het essenhout.

Vloerbedekking in tegellook voor de woonkamer

Vouwdeuren van essenhout woonkamer-vloer-vinyl-vloer-tegel-look

Om meer of minder privacy te creëren en de kamers van elkaar te scheiden, werden de woon- en slaapkamer gescheiden met vouwdeuren van essenhout. De maximale ruimte-optimalisatie laat meer ruimte zo vrij en open voor het licht mogelijk. Zoals je waarschijnlijk al gemerkt hebt, zijn er geen onnodige meubels in het appartement.

Doorkijk naar de slaapkamer door kamerafscheiding met vouwdeuren van essenhout 

Vouwdeuren van essenhout-kamerafscheiding-flexibel-bewegen-zicht-slaapkamer

Hoe de woonkamer van de slaapkamer te scheiden met vouwdeuren

Vouwdeuren-essenhout-woonkamer-slaapkamer-aparte-vloer-lichtgrijs

De essenhouten vouwdeuren bewegen om de slaapkamer te onthullen

Vouwdeuren-essenhout-open-slaapkamer-show-circulaire-patroon-decoratieve-uitsparing

De essenhouten vouwdeuren kunnen worden verplaatst om de slaapkamer te onthullen. Ze kunnen naar behoefte gesloten of open blijven. De badkamer bevindt zich aan de linkerkant van de kamer. Deze slaapkamer ziet er erg praktisch en modieus uit. De uitgesneden cirkelvormige patronen laten het licht de kamer binnen. Vooral ‘s avonds, als je naar bed gaat en de lamp in de rest van de woonkamer aan laat staan, heb je het gevoel dat je omringd bent door meerdere planeten. Voor de muren is gekozen voor donkergrijs omdat deze kleur perfect past bij de essenhouten hoogslaper.

Uitgesneden cirkelpatronen, vouwdeur en zicht op de slaapkamer

Vouwdeuren-essenhout-slaapkamer-hoogslaper-omsluiten-deur-verhuizing

Donkergrijze muurverf voor de muren

Vouwdeuren-essenhout-slaapkamer-hoogslaper-idee-donkergrijs-muurkleur

Essenhouten treden leiden naar de hoogslaper

vouwdeuren-essenhout-trapjes-open-om-hoogslaper-kasten te maken

Essenhout is op zijn beurt het materiaal waaruit de treden zijn gemaakt. Hun functie is om de weg naar de hoogslaper mogelijk te maken. De treden kunnen zonder enige moeite worden geopend en gesloten. In dit voorbeeld worden ze gebruikt als lades waarin je verschillende kleine dingen kunt opbergen. De hoogslaper wordt geopend zodat de kledingstukken er mooi onder kunnen worden geordend. Heel handig, slim en er wordt veel ruimte bespaard. Als je het idee voor de inrichting van dit eenkamerappartement in één woord wilt omschrijven, dan is dat zeker functionaliteit. Met zijn talrijke taken is bijvoorbeeld de hoogslaper gemakkelijk verliefd op te worden.

Essenhout stapt op en om te maken

Vouwdeuren-essenhout-slaapkamer-opstap-lade-details

De kledingkast zit onder de hoogslaper

Vouwdeuren-essenhout-slaapkamer-hoogslaper-liftkast

De hoogslaper functies in één oogopslag

Vouwdeuren-essenhout-slaapkamer-hoogslaper-garderobe-winkel

De slaapkamer is gescheiden van de woonkamer

Vouwdeuren-essenhout-scheidingswanden-uitzicht-bed-woongedeelte-apart

De ontwerpbeslissingen zijn zelfs meer dan verwacht. Rust en licht zijn bijzonder gewild in de slaapkamer. De besloten sfeer wordt gecreëerd door het bed aan alle kanten te omsluiten met vouwdeuren. Afgezien van het cirkelvormige patroon in het essenhout en een leeslamp aan de muur, is er geen andere verlichting in dit kleine slaapgedeelte. Toch komt er voldoende licht de kamer binnen. Absoluut een slaapkamer om je goed in te voelen!

Conclusie: De strategie van het project is om het grote aantal mogelijkheden te presenteren dat men heeft om zijn eenkamerappartement op een functionele, moderne en gezellige manier in te richten met elementen van massief hout.

Ronde patronen dienen als slaapkamerverlichting

vouwdeuren-essenhout-slaapkamer-verlichting-gaten-view-keuken

 Scheid de eettafel en eetkamer van de kitchenette

Vouwdeuren-essenhout-eetkamer-eettafel-kitchenette-kamer indeling

Ontwerp en schets door: PLANAIR

Opslaan

Opslaan

Opslaan

Opslaan

Opslaan

Opslaan

Opslaan

Opslaan

Opslaan

Opslaan

Opslaan

Opslaan

Opslaan

Opslaan

Opslaan

Opslaan

Opslaan

Opslaan