Interieur ontwerp

Wijn intern bewaren – 20 creatieve ideeën voor interieurontwerp

winkel wijn wanddecoratie-inspiratie-staal-plank-geruit

Liefhebbers van de drank van de goden zullen ervan dromen: hun eigen wijnkelder. Een manier om veel wijnflessen op te bergen zonder ze in het dagelijks leven te storen, kan zeer nuttig zijn. We raden je aan om te stoppen met erover te dromen en meteen te beginnen met bouwen. Nu zou je kunnen zeggen dat je helemaal geen kelder hebt. Maar ons antwoord is dat je je collectie niet per se in een kelder hoeft op te slaan, maar de wijn in verschillende kamers thuis. We hebben een aantal creatieve ideeën op een rijtje gezet die je als inspiratie kunt gebruiken als je je wijn op een originele manier wilt bewaren.

Wijnwinkel op een houten plank

Wijnopslag minimalistisch-keuken-design-eethoek-eames-wijnrek-groot

Dit grote wijnrek is zonder twijfel het hoogtepunt in deze minimalistische keuken met eethoek. Het wijnrek is gemaakt van hetzelfde hout als de keukenkasten voor een bijpassend design. Als je wijn bewaart, kun je dit idee gebruiken of een contrast creëren met het schap.

Bewaar wijn in een scheidingswand

Wijnopslag wit-plank-gaten-ronde-kamerverdeler-keuken-woonkamer

Als u uw wijn in het appartement bewaart, kunt u hiervoor een scheidingswand gebruiken of u kunt er een speciaal maken. Deze open woonkamer met keuken is optisch gescheiden door het witte wijnrek. Ronde gaten passen perfect bij de wijnflessen en vormen tegelijkertijd een decoratie.

Bewaar wijn op het schap

Wijnwinkel plank-cirkels-vorm-wit-partitie

De beste manier om de wijn liggend te bewaren is op planken. Het ontwerp van de plank voor de zojuist beschreven keuken is vergelijkbaar met deze variant. Een tussenschot heeft ronde gaten van verschillende afmetingen waarin de wijnflessen geplaatst kunnen worden. Het ontwerp kan geheel naar uw smaak gemaakt worden.

Gebruik het trappengebied

Bewaar wijn op trap-trap-plank-idee-getinte-glazen-schuifdeur

Het trappenhuis is een lastige plek omdat deze vaak niet goed wordt gebruikt. Het gebied onder de trap biedt zoveel praktische opbergruimte. In dit huis worden de treden gebruikt om wijn op te slaan door er planken van te maken. De lagere treden, die moeilijk te bereiken zijn, zijn op hun beurt voorzien van een hele kast met een glazen deur.

Wijnkelder planken

Wijnopslag onder trap-plank-metaal-verlichting-idee

In deze variant werden de twee zijwanden onder de trap gebruikt om planken van metaal te ontwerpen. De bakstenen muren geven het gebied een extra industriële flair. Als u wijn in uw appartement wilt bewaren, kunt u dergelijke vrije en ongebruikte ruimtes of muurnissen gebruiken om uw waardevolle wijn op te slaan en uit te stallen.

Bouw een aantrekkelijke wijnkelder

wijnopslag-trappen-ruimte-glas-raam-deur-verlichting

De indrukwekkende wijnkelder is het eerste dat opvalt als je deze woning binnenloopt. Nogmaals, het gebied onder de trap werd gebruikt om wijn op te slaan. In plaats van ondoorzichtige wanden te gebruiken, opent het glas een zicht op het interieur. Daar worden de wijnflessen ook mooi verlicht. Hoewel het gebied vrij klein lijkt, is er enorm veel ruimte voor wijnflessen.

Centraal punt in de eetkamer

wijnopslag-smalle-design-eetkamer-design-moderne-woonkamer

Je kunt de wijn in elk appartement bewaren. Je moet gewoon creatief denken. Dit idee vormt het middelpunt van de eethoek in het appartement. Twee planken bevatten voldoende wijn, die ook snel en gemakkelijk te bereiken is als je spontaan zin hebt in een glas wijn tijdens het eten.

Een muur van acryl

wijn-opbergwand-acryl-idee-eenvoudige-elegante-eettafel-drums

Het zeer moderne interieur van dit appartement wordt nog aantrekkelijker gemaakt door de originele plank. Als u uw wijn wilt bewaren, kunt u een dergelijke wand van acryl of plexiglas gebruiken, waarin gaten ter grootte van de flessenhalzen worden geboord. Daar worden de flessen dan in gedaan.

Modern wijnrek

wijnopslagruimteverdeler-stimulatieplank-metalen-wijnfleshouder

Deze variant dient weer als roomdivider, waarmee de eigenaren hun wijn kunnen bewaren. Het is een doorzichtig ontwerp dat de woonkamer scheidt van het eetgedeelte. Het gebruikte materiaal is metaal, wat staat voor steunen in de vorm van flessen en twee grote planken in een schuine positie.

Een kleine bar

wijn-opbergplank-bar-counter-mint-groen-barkruk-tafel-verf-keuken

Als u de vijver wilt stallen, hoeft dit niet per se de focus te zijn. In deze kleine thuisbar is het slechts een onderdeel van verschillende producten. De toonbank biedt ook een extra vak om de flessen in op te bergen. Het bord is meerdere keren gebogen zodat de wijnflessen stabiel staan.

Wijn bewaren in de woonkamer

wijn-opberg-wand-design-donker-zit-kaars-decoratie

Deze woonkamer is voorzien van een ingebouwd wijnrek. De afzonderlijke compartimenten zijn vierkant van vorm. Wanneer de eigenaren de wijn bewaren, veranderen de flessen in een extra decoratie omdat ze de hals eerst in het compartiment schuiven. De ronde flessenbodems contrasteren met het vierkante plankontwerp.

Gebruik muurnissen

wijnopslagwand-niche-pijpen-metaal-opslag-idee

Wandnissen, ongeacht de grootte, zijn een geweldige manier om extra opslagruimte te creëren. Dus als u zich nog afvraagt ​​hoe u uw wijn het beste kunt bewaren, dan is dit een perfecte optie. Vul de nis eenvoudig met metalen of PVC-buizen die groot genoeg zijn om de flessen vast te houden. Zoals je kunt zien, kunnen wijnrekken van elk materiaal worden gemaakt.

Bewaar wijn in het appartement

Wijnwinkel-rechtopstaande-bar-bouwen-houten-plank-inspiratie-eettafel-glas

Je kunt de wijn rechtop bewaren door dergelijke planken te bouwen. Deze kunnen in de huisbar zijn of in de keuken, in de woonkamer of in de gang. Dat hangt helemaal van je appartement af. Op deze manier krijg je een interessante wanddecoratie, waarin je tegelijkertijd praktisch je wijn kunt bewaren.

Bewaar wijn in de kelder

wijnopslag-kelder-idee-transparante-vloer-plafond-planten-decoratie

Als je een kelder hebt, kun je dit buitengewoon indrukwekkende idee overwegen. Het plafond van de kelder, die zich onder de keuken bevindt, is van glas. Zo krijg je een bijzonder zicht op de wijnkelder terwijl je in de keuken werkt. Dus als je de wijn in de kelder wilt bewaren, overweeg dan dit idee.

Ronde keldervorm

wijnopslag-rond-kelder-creatieve-wenteltrap-keuken-zwart

Deze variant voor het bewaren van wijn is net zo interessant. In de keukenvloer is een kleine, ronde ruimte. Het glazen deksel gaat open terwijl een wenteltrap eigenaren in staat stelt om de juiste wijn uit het schap te halen. Met zo’n design verbaas je gegarandeerd elke gast.

Woonkamer met glazen vloer

wijnkelder-woonkamerverlichting-blauw-transparant-vloerplafond

Vanuit deze woonkamer is ook de wijnkelder te zien. Maar dat is niet genoeg. Ook het souterrain met zijn planken van acryl is sfeervol verlicht, wat in beide kamers een originele sfeer creëert. Als je je wijn ook op een speciale manier wilt bewaren, kun je dit idee ook overwegen.

Bewaar wijn in de kast

wijnopslag-moderne-acryl-plank-transparante-keuken

Voor deze keuken is als aanbouw een speciaal wijnrek gebouwd. Het is gemaakt van glas en je kunt dus op elk moment naar binnen kijken. Het idee om wijn te bewaren past zich perfect aan het minimalistische ontwerp van de keuken aan en transformeert het nuttige in een aantrekkelijke decoratie. Het geheel wordt aangevuld door het decoratieve element in de vloer en interessante verlichtingssystemen.

Idee als er weinig ruimte is

wijnopslag-originele-creatieve-wijnopslag-wit-laschen

Als je geen overmaatse wijnrekken nodig hebt, kun je ook een dergelijk ontwerp kiezen en het tegelijkertijd gebruiken om de muur te versieren. Het is een metalen plank waarvan de afzonderlijke elementen doen denken aan lussen. De flessen worden eenvoudig vanaf de zijkant naar binnen geduwd en u kunt uw geliefde wijn bewaren.

Salontafel voor wijnopslag

wijnbewaar-salontafel-idee-ronde-houten-bewaar-wijnflessen

Een ander idee voor appartementen met weinig ruimte is een meubel dat ook geschikt is voor het bewaren van wijn. Deze Don Vino salontafel is zeer geschikt. Het heeft een ronde vorm en is gemaakt van hout. Het biedt ruimte voor voldoende wijnflessen zonder kostbare ruimte in beslag te nemen in het appartement.