Interieur ontwerp

Woonideeën voor een penthouse-appartement – zo wordt het een droomhuis

Appartement vloeren salontafel lederen meubels tweezits metalen vloerlamp

Een penthouse biedt het hoogste wooncomfort.

Voor veel mensen is een penthouse een absolute droom. De exclusieve zolderappartementen boven de daken van de stad zijn vooral aantrekkelijk in metropolen als München, Hamburg of Berlijn. In de Duitse hoofdstad staan ​​onder andere zulke droomappartementen Ziegert onroerend goed  vinden. Door hun verhoogde ligging bieden penthouse-appartementen niet alleen een prachtig uitzicht op de skyline van de stad, maar ook een heel bijzondere leefruimte. Door hun loftachtige karakter bieden penthouses doorgaans royale leefruimte. De vormgeving van deze woningen vereist echter een zeer bijzondere gevoeligheid, juist vanwege de grootte en de veelal talrijke ramen. Zonder de juiste apparatuur, verlichting en decoratie kan het droomappartement snel koud en een beetje ongemakkelijk lijken. Maar met een paar tips en tricks kan de leefruimte optimaal benut worden en kan er een gezellige sfeer gecreëerd worden.

Woonideeën voor het penthouse-appartement – behoud vrijgevigheid

Vloeren stoelen tafel penthouse appartement inrichtingsideeën voor het leven

Een hoogwaardige voorziening met designmeubels ondersteunt de exclusiviteit.

Een penthouse kenmerkt zich door zijn grootte. Om dit karakter van openheid en ruimte te behouden, mag het appartement alleen minimalistisch en niet te druk worden ingericht. Door een zuinige inrichting blijft voldoende vrije ruimte behouden. Om het appartement niet te koud te laten lijken, zijn kleuraccenten in warme tinten aan te raden. Net als accessoires moeten deze echter spaarzaam worden gebruikt, want een penthouse ziet er ook goed uit zonder veel franje en decoratie.

Een penthouse is een exclusieve woning en zo hoort het ook ingericht te worden. De appartementen op de bovenste verdieping hebben hun eigen flair die niet mag worden vernietigd door ongeschikte meubels. Meubels en interieurontwerp moeten passen bij het nobele object. Parket ziet er bijvoorbeeld veel eleganter uit dan vloerbedekking en designmeubels benadrukken vakkundig de exclusiviteit van het appartement. Als u niet zo goed bent in het zelf ontwerpen van onroerend goed, kunt u een beroep doen op een binnenhuisarchitect. De investering loont, omdat de vakmensen zijn opgeleid om de wensen van hun klanten optimaal in te vullen en bekend zijn met materialen, trends en kleurencombinaties.

Een penthouse-appartement inrichten – verblijf in één kleurfamilie

Rond tapijt, witte hoogglans muren, penthouse appartement, eethoek

Dit penthouse-appartement is geschilderd in een nobele greige.

Een penthouse appartement wordt gekenmerkt door zijn vrijgevigheid. Vaak lopen veel kamers in elkaar over. Om ervoor te zorgen dat het penthouse niet door elkaar wordt gegooid, is het raadzaam om bij het inrichten van open woon- en eetgedeeltes vast te houden aan dezelfde kleurenfamilie. Vooral de kleur “greige”, een mengeling van grijs en beige, is momenteel erg populair. Maar ook andere kleuren kunnen het penthouse een stijlvol likje verf geven. Er zijn talloze kleurenkaarten in de bouwmarkt die laten zien welke kleuren uit een familie komen of goed bij elkaar passen.

Aan stel de juiste verlichting in

Penthouse verlichting avond mooie decorideeën

Indirecte lichtbronnen zorgen voor comfort.

Grote penthouse-appartementen kunnen snel oncomfortabel lijken, vooral door minimalistische meubels en koude materialen zoals steen of roestvrij staal. Door slim toegepaste indirecte verlichting in de vorm van staande lampen of zijlampen kan echter snel warmte worden opgewekt. Veel kleine lichtbronnen zorgen voor meer sfeer dan grote plafondlampen of felle neonbuizen. Lichtgekleurde accenten kunnen ook gezet worden met lampen die in felle kleuren schijnen.

 Liever hout

Penthouse appartement trap hout woonkamer keuken eethoek

Hout maakt het penthouse bijzonder huiselijk

Hout is de ideale vloer voor een penthouse appartement, want hout zorgt ook voor warmte in grote ruimtes en raakt nooit uit de mode. Een parketvloer is nog steeds van bijzonder hoge kwaliteit, maar ook een echt houten laminaatvloer is van hoge kwaliteit en chique. En hout zorgt ook voor gezelligheid als betimmering of bekleding. U heeft de keuze uit tal van houtsoorten. Wie de voorkeur geeft aan elegant, donker hout doet er goed aan om te kiezen voor wengé, mahonie of walnoot. Aan de andere kant beloven houtsoorten zoals essen, olijf of douglas een rustieke uitstraling.

Maak optimaal gebruik van hellingen

paarse tapijten eethoek hoekbank schuin plafond ingerichte keuken wit

Hellingen moeten door laag meubilair worden gebruikt.

Als het penthouse-appartement hellingen heeft, moet de ruimte onder de hellingen slim worden gebruikt met geschikte meubels. Lage meubels zijn hier ideaal voor. Onder de helling kan bijvoorbeeld een bank, een bed zonder hoog hoofdeinde, ladekasten of dressoirs worden geplaatst.

  Onderstreep het stedelijke karakter

Penthouse appartement decor moderne houten meubelen poster muur

Iedereen die van de moderne, stedelijke look houdt, moet deze ondersteunen met duidelijke designlijnen. Donkere kleuren, eenvoudige elegantie en metallic of glanzende highlights onderstrepen het stedelijke karakter van een penthouse, dat gebaseerd is op de reductie tot de essentie. Geometrische vormen en rechte lijnen in plaats van kronkels ondersteunen de look. Meubels gemaakt van donker hout, leer en gedempte kleuren verfijnt vakkundig de stedelijke stijl. Veel penthouse-eigenaren vertrouwen op ongebruikelijke trappen als bijzondere blikvanger.

Durf in stijl te breken

Penthouse appartement, eclectische meubels, glazen puien, salontafel, hout

Penthouse appartementen hebben vaak een zeer modern karakter. Een geslaagde stijlbreuk kan een bijzondere woonsfeer creëren. Als u moderne meubels combineert met barok of antieke stukken, kunt u uw penthouse een heel persoonlijk tintje geven. Naast de mix van verschillende woonstijlen, leidt ook de combinatie van verschillende materialen en texturen tot een aantrekkelijk totaalbeeld.