Interieur ontwerp

Zo kun je je studie Scandinavisch inrichten en productief blijven!

De Scandinavische interieurstijl is de laatste jaren enorm populair geworden. Bepaalde Zweedse filosofieën hebben de manier geïnspireerd waarop we ons leven, welzijn en interieur in evenwicht brengen. U kent misschien al het Deense begrip ‘hygge’, dat gaat over welzijn, verwennerij en genieten. Een van de laatste Zweedse concepten die we steeds meer zien in trends in woninginrichting, is “Lagom”, wat zich vertaalt als “genoeg, voldoende, passend, precies goed”. Lagom staat voor de gulden middenweg, voor de perfecte balans in het leven. We laten je zien hoe je je studeerkamer op een Scandinavische manier kunt inrichten, om dit gevoel van balans en harmonie te bereiken en productief te blijven in het dagelijkse thuiskantoor.

Kenmerken van de Scandi-stijl in het thuiskantoor

Richt je studeerkamer in op een Scandinavische manier

Een Scandinavische studeerkamer is een minimalistisch ingerichte kamer die er schoon en georganiseerd uitziet, maar ook gezellig en uitnodigend aanvoelt. De focus ligt nog steeds op duurzame materialen, warme en neutrale kleuren, veel groen en een combinatie van verschillende texturen die een gezellige en natuurlijke sfeer creëren.

Voordelen van een studie in Scandinavische stijl:

– Bevordert de productiviteit

– Wordt gekenmerkt door een eenvoudige en duidelijke stijl

– Creëert een gevoel van lichtheid zodat u zich beter kunt concentreren

– Verbetert de stemming en vermindert stress

– Biedt een rustige en comfortabele werkomgeving

Hoe beïnvloedt de Scandinavische stijl je welzijn

Scandinavische inrichting van de studeerkamer met veel wit en licht hout

Een Scandinavisch geïnspireerd etablissement wordt vaak geassocieerd met welzijn en geluk. De Scandinavische landen hebben tenslotte altijd bovenaan de hitlijsten gestaan ​​als het om geluk gaat. Vanwege hun opleiding, de balans tussen werk en privéleven en gratis gezondheidszorg, lijken ze te weten hoe ze prioriteit moeten geven aan hun gezondheid, geluk en welzijn. Dit is ook relevant voor Scandinavische interieurtrends, omdat ze minimale rommel bevatten en veel andere elementen bevatten die bekend staan ​​om hun stemmingsverhogende eigenschappen. Een thuiskantoor in Scandinavische stijl is een geweldige manier om al deze concepten en functies in uw interieur op te nemen, waardoor een positieve, rustige en productieve werkruimte ontstaat.

Hoe richt je de perfecte studie in Scandi-stijl in

Richt je studeerkamer op een Scandinavische manier in met een IKEA bureau

De Scandinavische stijl wordt gekenmerkt door drie elementen: functionaliteit, eenvoud en schoonheid. Bij het ontwerpen van een thuiskantoor in Scandinavische stijl zijn er een paar belangrijke punten waarmee u rekening moet houden om een ​​stijlvol, minimalistisch gevoel te creëren dat bedoeld is om u te helpen zo productief mogelijk te zijn. Het mooie van Scandi-decor is echter dat het extreem veelzijdig is en kan worden aangepast aan alle behoeften.

 • Een lichte en open ruimte met natuurlijk licht
 • Witte muren met kleuraccenten
 • Luchtzuiverende kamerplanten
 • Natuurlijke materialen en oppervlaktestructuren
 • Eenvoudige meubels met duidelijke lijnen
 • Orde en functionaliteit
 • Warme kleuren en stoffen
 • Metalen en houten oppervlakken

Studeer met veel daglicht

Richt je studeerkamer op een Scandinavische manier in met veel daglicht

Hoewel het in die zin geen decoratief element is, speelt licht in elke ruimte een belangrijke rol. Kamers in Scandinavische stijl zijn meestal licht en ruim. Bij het creëren van de perfecte werkomgeving voor thuis is natuurlijk licht essentieel, omdat het niet alleen past bij het door u gewenste Scandinavische thema, maar ook gunstig is voor u en uw gezondheid. Natuurlijk licht heeft positieve effecten op de geestelijke gezondheid, het welzijn en de productiviteit.

Een goed verlichte en goed geventileerde werkplek verbetert de tevredenheid met 24% en de productiviteit met 16%. Dit toont aan dat deze kleine maar belangrijke veranderingen kunnen helpen bij het verbeteren van uw workflow.

Planten om stress te verminderen in het Scandinavische thuiskantoor

Scandinavische inrichting van de studie witte muurkleur

Vanwege hun eigenschappen staan ​​planten bekend om hun gunstige effecten op het welzijn in het algemeen, maar ook op onze fysieke en mentale gezondheid. Ze kunnen ons immuunsysteem versterken, de slaapkwaliteit verbeteren en hebben een kalmerend effect. Dit maakt ze de perfecte aanvulling op je thuiskantoor. Als je planten in je thuiskantoor hebt, voel je je evenwichtig, kalm en stressvrij. Dit is belangrijk om zo productief mogelijk te zijn. Een Japanse studie heeft zelfs aangetoond dat twee minuten strelen van planten stress vermindert.

Thuiskantoor in de slaapkamer in wit en lichtgrijs

Welke kamerplanten moet je op je bureau hebben??

 • Zwaardvaren filtert vervuilende stoffen uit de lucht en is een geweldige luchtbevochtiger.
 • Boog hennep (Sanseveria) is ook een luchtzuiverende plant en heeft weinig onderhoud nodig.
 • Drakenboom is bijzonder effectief tegen formaldehyde, benzeen en trichloorethyleen.
 • pepermunt verhoogt de concentratie en vermindert stress.

Natuurlijke materialen

Richt een Scandinavische studeerkamer in met natuurlijke materialen

Het gebruik van verschillende texturen is een geweldige manier om de perfecte balans tussen comfort en functionaliteit te bereiken. Scandinavische interieurs draaien meestal om veel hout en een combinatie van natuurlijke materialen zoals wol, katoen, bont, linnen en sisal. Houten meubelen zijn ook populair omdat vakmanschap en duurzame bronnen stevig verankerd zijn in Zweeds, Deens en Noors design. Een knuffelige vacht is ideaal als alternatief voor kussens op de bureaustoel en zorgt voor een echte feelgood-sfeer.

Laat je inspireren door onze ideeën voor je Scandinavische studie!

Richt je studeerkamer op een Scandinavische en eenvoudige manier in

Richt je studeerkamer op een Scandinavische manier in met parketvloeren en witte muren

Kleine werkruimte in de woonkamer

Woonkamer Scandinavische inrichting van de studeerkamer om ruimte te besparen

Lichte kleuren stimuleren de concentratie

Scandinavische studie in wit en grijs

Klein maar erg gezellig

klein kantoor aan huis in de gang onder het zolderraam

Met decoraties creëer je een gezellige sfeer op de werkvloer

Scandinavisch thuiskantoor met een hygge-sfeer

Thuiskantoor in zwart-wit

Thuiskantoor in zwart-wit