Kapsels, mannenwereld, verzorging

Zo kan knoflook worden gebruikt voor baardgroei

elegant geklede man met 6 dagen baard fijn haar

Een paar decennia geleden werd een man als stijlvol en verzorgd beschouwd als hij gladgeschoren was. Tegenwoordig is een volle baard een van de hotste trends. Helaas kunnen niet alle mannen opscheppen over een dikke baard en zijn ze op zoek naar manieren om de baardgroei op natuurlijke wijze te versnellen. Verbazingwekkend genoeg heeft knoflook zichzelf bewezen als een oud huismiddeltje tegen haaruitval. De versterkende en versterkende werking van knoflook kan ook op de baard worden gebruikt. De wonderknol wordt beschouwd als een uitstekend alternatief voor medicatie en heeft niet alleen de potentie om de baardgroei te bevorderen, maar ook om de snorharen dikker te laten worden.

Baardgroei versnellen Verberg lichte plekken in de baard met knoflook

Een baard laten groeien kost tijd, toewijding en het bovenmenselijke vermogen om de jeuk te weerstaan. Zorg ervoor dat de baard langzamer groeit op de wangen dan op de kin. Wacht ongeveer twee tot vier weken totdat het haar echt lang genoeg is gegroeid om het te kunnen stylen en trimmen. Als je je baard zelf trimt, gebruik het dan een goede baardtrimmer. Geduld is ook vereist als het gaat om de ondoordringbaarheid van de baard. Iedereen die problemen heeft met een schaarse baardgroei, moet zeker een knoflookkuur proberen. Voordat je je gezicht insmeert met knoflook, zijn er echter een paar dingen die je moet overwegen.

Hoe helpt knoflook de baardgroei??

Knoflook helpt baardgroei om meer snorharen te krijgen

Knoflook werkt in op de haarzakjes en stimuleert de bloedtoevoer naar de huid van het gezicht. Maar er zijn ook andere voordelen voor haargroei:

  • Knoflook bevat veel mineralen zoals calcium, zink, selenium en zwavel die de haargroei helpen.
  • Het is antimicrobieel en helpt ziektekiemen en bacteriën te doden die zich in een baard ophopen.
  • Het helpt de haarzakjes te reinigen, te versterken en te voorkomen dat de poriën verstopt raken.
  • Rauwe knoflook is rijk aan vitamine C, wat bijdraagt ​​aan de normale vorming van haarcollageen.

Risico’s van het gebruik van rauwe knoflook op uw huid

Net als bij andere natuurlijke remedies, zijn er risico’s waarmee u rekening moet houden bij het gebruik van knoflook op uw haar of een ander deel van uw lichaam. Dit geldt vooral voor mensen met een gevoelige huid. Knoflook kan brandwonden veroorzaken wanneer het op de huid wordt aangebracht. Producten die knoflook bevatten, zoals etherische oliën, kunnen ook irriterend zijn voor de huid en ogen. Om het risico op huidirritatie te verminderen, is het belangrijk om altijd knoflook met een dragerolie te eten Olijfolie, kokosolie, ricinusolie, rozemarijnbladolie of sesamolie verdunnen.

Knoflook en olijfolie zijn goed voor de haargroei

Voordat je een van de recepten voor knoflookbaardgroei probeert, moet je ook controleren of je geen knoflook hebt. allergische reacties roept op. Om deze test uit te voeren, volstaat het om een ​​druppel knoflooksap op de pols te doen en in de huid te wrijven. Is er na 24 uur geen reactie, dan is het veilig om de knoflook te gebruiken.

Hoe knoflook te gebruiken voor haargroei??

Hoe knoflook te gebruiken voor baardgroei?

Nu je weet waarom knoflook helpt voor de baardgroei, lees dan verder om erachter te komen hoe je het kunt gebruiken. U hoeft het knoflookregime niet te doen als de huid van uw gezicht geïrriteerd is. Anders kan het effect van het masker de conditie van de huid alleen maar verergeren en leiden tot ernstige verbranding of jeuk. Het is beter om je te scheren na het knoflookmasker.

Je hebt het volgende nodig:

6 tot 8 teentjes knoflook

2 eetlepels draagolie per teentje knoflook (bijv. kokosolie, rozemarijnbladolie, olijfolie)

Knoflookpers

  1. Gebruik een knoflookpers om het sap uit de knoflookteentjes te persen. Ze maken ongeveer 1 eetlepel (14,8 ml) knoflooksap.
  2. Meng de olie met het knoflooksap in een kleine kom.
  3. Verwarm het olie- en knoflookmengsel kort in de magnetron. Het moet warm zijn en niet heet.
  4. Masseer het knoflook- en oliemengsel op de huid onder de baard.
  5. Laat het knoflookmasker 20 tot 30 minuten intrekken.

Herhaal dit proces twee of drie keer per week voor het beste resultaat.

Om een ​​knoflookmasker voor haar en baard te maken, kun je verschillende ingrediënten combineren om een ​​synergetisch effect te creëren. Populaire huismiddeltjes die met succes slapende haarzakjes wakker maken, zijn nog steeds Honing, ui en gember.

Neutraliseer de knoflookgeur met appelazijn

En hoe kom ik van de knoflookgeur af??

Na het afwassen van het regime, moet u een speciale conditioner gebruiken om de knoflookgeur te neutraliseren. Help hier Appelciderazijn of citroenwater. De bereiding van de spoeling is eenvoudig: voeg twee eetlepels azijn of citroensap toe aan een liter lauw water. melk en melkproducten zoals yoghurt en kwark kunnen ook de Neutraliseer de knoflookgeur. Hoe vetter de melk, hoe groter het effect. Het heeft ook een soortgelijk effect Koffiedik, gember, zout en roestvrij staal toegeschreven aan.

Onthoud dat huismiddeltjes voor baardgroei geen onmiddellijk effect hebben – het resultaat zal op zijn vroegst pas na een paar weken regelmatig gebruik zichtbaar zijn. Wees geduldig en optimistisch!

Man met een dikke korte baard, golvend haar, lang bovenhaar

Afbeeldingsbron: unsplash.com