Keuken

De keukentrends 2017 – meer openheid en vloeiende overgangen

Keukentrends 2017 -open-keuken-vloeiende-overgangen-wit-grijs

Als je de trendonderzoeker Frank A. Reinhardt gelooft, zal de klassieke keuken de komende jaren hetzelfde lot ondergaan als de Walkman, de VW Kever of de floppy disk: ze zullen nauwelijks meer bestaan. Met de klassieke keuken bedoelt Reinhardt de inbouwkeuken die ruimtelijk is afgescheiden van de rest van het appartement en in een vrij kleine ruimte is geplaatst om zoveel mogelijk ruimte te besparen. De huidige trend is om een ​​open keuken te bouwen die vloeiend overgaat in de eetkamer – die op zijn beurt geen scheidingswand naar de woonkamer heeft. Hierdoor ontstaat een royaal bemeten ruimte waarin het gemeenschapsleven in de woning plaatsvindt. De vraag rijst nu: hoe ziet de keuken van de toekomst eruit? Lees meer over de keukentrends van 2017!

Keukentrends 2017 – Durf meer open te zijn

keukentrends-keukenmeubel-wit-licht-hout-indirect-led-licht

Eén ding voorop: de keuken zal zijn status als centrum van het sociale leven niet verliezen. Het wordt veeleer ondersteund door het nieuwe kamerontwerp, omdat u zich niet langer isoleert tijdens het koken, maar maaltijden bereidt in het midden van de woonkamer.

De keuken verliest echter zijn traditionele uitstraling. Ondoorzichtige kasten met vaak nogal koele fronten behoren tot het verleden, evenals de absolute focus op functionaliteit. In plaats daarvan is de keuken, als onderdeel van de woonkamer, zo opgesteld dat deze past bij het meubilair in de rest van de kamer. Vitrines met glazen fronten of open planken worden steeds vaker gebruikt voor het opbergen van borden, potten en dergelijke. Dus keukengerei is niet eerder verborgen, maar eerder geïntegreerd in het totale ontwerpconcept.

Soepele overgangen in elk opzicht

moderne-keuken-trends-open-keuken-eiland-hout-wit-combinatie

Zo zijn niet alleen de overgangen tussen de verschillende gebieden vloeiend, maar ook qua vormgeving. Als je alleen naar de gebruikte meubels zou kijken, zou je in verschillende huishoudens niet kunnen zeggen welk meubel bij welke ruimte hoort. Aanbieders zoals xxxlutz.de zijn al begonnen met het aanbieden van perfect bijpassende meubelen waarmee de gecombineerde eet-woon-keuken volledig kan worden ingericht.

Deze trend – weg van het functionele, naar het gezellige – zal de komende jaren intensiveren, totdat uiteindelijk, volgens Reinhardt, “de typische termen woonkamer of keuken uiteindelijk zullen verdwijnen”.

Keukentrends 2017 – Koken doe je in het midden

keukentrends-eiland-barkruk-wit-werkblad

Het feit dat het kookgedeelte in de loop van deze ontwikkelingen steeds ruimer wordt, opent ook volledig nieuwe mogelijkheden voor de opstelling van de afzonderlijke componenten. De verschillen tussen vroeger en nu zijn het duidelijkst te zien in de positie van het fornuis of de kookplaat.

Ze hangen niet meer aan de muur, maar steeds vaker als een eiland midden in de kookruimte. De voordelen: het fornuis is van alle kanten te bereiken, en bij het koken sta je niet meer met je rug naar je gezin, maar word je volledig geïntegreerd in het gesprek.

Keukentrends 2017 – de inventaris is opgeknapt

moderne-keuken-bruin-wit-inbouw-vaatwasser

In de loop van de nieuwe openheid in de keuken kan een andere logische ontwikkeling worden bepaald: huishoudelijke apparaten schitteren in nieuwe pracht. Omdat ze niet langer achter ondoorzichtige fronten, maar open achter glas worden bewaard, speelt design nu een belangrijke rol bij de aankoopbeslissing.

Waar het vroeger vooral een kwestie was van hun werk doen met zulke toestellen, is er nu een nieuw onderdeel in de vorm van esthetiek. Deze trend is al terug te zien in de assortimenten van veelal meubelzaken. In plaats van plastic wordt het uiterlijk van keukengadgets nu gedomineerd door glas of roestvrij staal.

Afbeeldingen CC0 Pixabay.com