Keuken

De open keuken in de woonkamer voor een ruim interieur

open keuken in de woonkamer

Het grote probleem in een klein appartement is ruimte besparen. Volgens de “Chroesjtsjov”-standaard voor kleine woonruimtes, is de keukenruimte echt zo klein dat je jezelf zeker meer dan eens hebt afgevraagd hoe je de bestaande ruimte het meest effectief kunt combineren, zodat je vrij kunt “ademen” en geen last hebt van de muren voelt. Het idee voor de open keuken in de woonkamer is niet nieuw en kent al lang fans. Bent u geïnteresseerd in deze optie? Met een open keukenontwerp vergroot je visueel de ruimte twee of zelfs drie keer en verhoogt je het plafond in de keuken.

geïntegreerde open keuken in de woonkamer

geïntegreerde open keuken in de woonkamer

Je hoeft deze sociale ruimtes in het appartement niet langer te isoleren. Daarom worden open keukens nu gecombineerd met woonkamers en andere loungeruimtes die mensen actief bij elkaar brengen. Tv kijken terwijl u afwast of het diner bereidt terwijl u kletst met uw kinderen die hun huiswerk maken in de keuken-woonkamer.

open keuken en woonkamer gecombineerd

keuken-en-woonkamer-verenigd

Hier zijn enkele bijzonder belangrijke ontwerptips voor de open keuken. Leg indien mogelijk dezelfde vloer in de open keuken en woonkamer. Stem de kleuren zorgvuldig op elkaar af, zodat de twee kamers samenvloeien. Bij het ontwerp van de open keuken moet rekening worden gehouden met het ontwerp van de woonkamer, omdat de twee er nu als een complete kamer uitzien. Kies een kleur of thema dat is uitgewerkt in het interieur van de woonkamer. Kies voor barkrukken of krukken die dienen als overgang in het interieur tussen de twee ruimtes.

Woonkamer met witte keukenkasten

woonkamer-open keuken

En iets anders! Richt de woonkamer zo in dat de zithoeken visueel zicht hebben op de open keuken om alle mensen in de kamer te verenigen. Plaats de tv aan deze muur zodat je vanuit beide kamers kunt kijken.

    Combinatie keuken en woonkamer – helder ontwerpschema

keuken-woonkamer combinatie

Landelijke keuken met woonkamerdesign

keuken woonkamer ontwerp

gezellige woonkamer met open keuken

gezellige-woonkamer-open-keuken

Woonkamer gecombineerd met een open keuken

woonkamer-gecombineerd-met-open-keuken

100 meer ideeën