Keuken

Een geïntegreerd wijnrek in de keuken ontwerpen – 20 praktische ideeën

wijnrek in de keuken kruisvorm minimalistische indirecte verlichting

Als het gaat om het plannen van de keuken, zijn er veel factoren waarmee u rekening moet houden. Dit geldt voor het aantal open en gesloten kasten, de inbouwapparatuur en andere zaken. Als je een wijnliefhebber bent, dan is dit een geïntegreerde Wijnrek in de keuken precies goed voor jou. Hiervoor is een grote verscheidenheid aan moderne opties beschikbaar. Enerzijds hangt het er natuurlijk van af hoeveel flessen je tegelijk wilt opbergen.

Wijnrek in de keuken – veel ontwerpideeën

wijnrek keuken geïntegreerd wit modern donker houten kasten rustiek

Wat betreft de vormgeving van het wijnrek in de keuken kun je kiezen voor smalle en lange, maar ook voor brede varianten. In de meeste gevallen worden ze schuin in een liggende positie opgeborgen. Maar je kunt ook een wijnrek in de keuken integreren, waar de flessen staan ​​en de glazen eronder kunnen worden gehangen.

Wijnrek in de keuken – 20 inspiraties

wijnrek keuken vitrine wijnflessen stalen witte kasten

De afbeeldingen in onze galerij van vandaag zijn bedoeld om precies deze verschillende opties voor het wijnrek in de keuken te illustreren en dienen op deze manier als inspiratie. Kies het perfecte ontwerp voor uw toekomstige keuken en creëer een interessant hoogtepunt.

Markeer de keuken met het wijnrek

wijnrek keuken metalen kast showcase keukeneiland zwarte moderne tegels houtoptiek

Gebruik voor het wijnrek in de keuken een van de zijkanten van de kast die anders nauwelijks opvalt en niet wordt gebruikt. De wijnflessen zijn op een moderne en precieze manier gerangschikt, waardoor het schap een groot aantal kan opslaan.

Wijnrek aan de zijkant

wijnrek keuken wit betegeld spiegel grijze nuances mozaïek smal

Ook hier werd het zijgedeelte gebruikt voor het wijnrek in de keuken. Er is zelfs ruimte voor een kast eronder. Het witte ontwerp van de keuken, gecombineerd met smalle mozaïektegels in grijze tinten voor de betegelde spiegel, maakt de ruimte extreem modern..

Rustieke keuken

wijnrek keuken rustiek design mediterrane wijnglazen hangen

Een wijnrek komt vooral goed tot zijn recht in een rustieke of mediterrane keuken. In dit voorbeeld van een wijnrek in de keuken neemt de plank de hele wand tussen twee kasten in beslag en biedt zo veel opbergruimte. Er zijn ook planken voor de wijnglazen.

Smal, onopvallend wijnrek

wijnrek in de keuken smal design moderne eettafel wit

Dit wijnrek in de keuken is zeer onopvallend ontworpen. Hij staat in een hoek van het kookeiland en heeft een slank en subtiel design.

Ontbijttafel met wijnrek

wijnrek in de keuken wit lichtgrijs ontbijt aanrecht u-vorm

De ruimte onder de ontbijtbar of een andere aangebouwde tafel kan uitstekend worden gebruikt voor een smal wijnrek in de keuken zoals deze. Het is een interessant accent zonder veel ruimte in beslag te nemen.

Professionele keuken

wijnrek keuken moderne hobby kookt betonnen optiek muur

Als je een hobbykok bent, is deze keuken misschien een goed idee voor jou. Naast meerdere ovens biedt hij in het midden ook een ruim wijnrek met ruimte om de glazen op te hangen en een plank voor het schenken van de wijn. Een echte droom van een wijnrek in de keuken.

Wijnrek met verschillende vakken

wijnrek keuken onregelmatig planken keukeneiland halve cirkel origineel

Dit keukenwijnrek verdeelt de werkruimte in twee delen. De plank zelf is op een interessante manier verdeeld en biedt compartimenten om te liggen, maar ook om de wijnflessen op te zetten, evenals die voor het opbergen van de glazen.

Wijnrek en aanrechtblad

wijnrek keuken boomstam aanrecht keukeneiland modern rustiek

Het witte, geometrisch gelijkmatig verdeelde wijnrek in de keuken wordt bijzonder goed geaccentueerd door het al even opmerkelijke werkblad van donker hout in boomstam-look. Het eenvoudige ontwerp zorgt ervoor dat de plank er interessant uitziet, zelfs als hij leeg is.

Keuken apparatuur

wijnrek keuken muur ontwerp baksteen moderne inrichting

Een bakstenen muur is op zich al een interessant accent. Maar als je dit ook voor inbouwkasten of planken gebruikt, wordt het originele effect versterkt. Dat is ook het geval bij dit wijnrek in de keuken. Het bestaat uit kruisvakken, een gewone plank en een variant van vierkante vakken.

Hang wijnglazen op in de keuken

wijnrek keuken klein idee aanrecht koelkast cocktails

Deze kleine keuken heeft een langwerpig, smal wijnrek dat de mogelijkheid biedt om de wijnglazen eronder op te hangen. Zo ontstaat er een kleine bar met een wijnrek in de keuken, waar ook voldoende ruimte is om diverse cocktails te bereiden.

Donkere keuken

wijnrek keuken kruis ontwerp houten koelkast tegels

Hier heb je nog een ontwerp met een kruispatroon, alleen zijn deze keer kleinere compartimenten op deze manier gemaakt. Het voordeel hiervan is dat elke fles eenvoudig kan worden verwijderd zonder andere liggende flessen te storen. Direct naast het wijnrek in de keuken staat een kleine koelkast om de wijn te koelen.

Originele vorm voor de onderwerpen

wijnrek keuken keukeneiland ontwerp moderne verlichting idee

Wie zei dat het wijnrek in de keuken een typische vierkante of rechthoekige vorm moet hebben? Ontwerp een moderne variant zoals deze en zorg ook voor effectieve verlichting.

Wijnrek op het kookeiland

wijnrek keuken ronde openingen idee keukeneiland witte muur kleur zalm

Laat het wijnrek inbouwen in het kookeiland in de keuken. Deze dient hoe dan ook als extra opbergruimte zodat je geen kostbare ruimte hoeft in te leveren uit de keukenkastjes. Zo heb je ook altijd de wijn bij de hand.

Idee als er weinig ruimte is

wijnrek keuken horizontaal smal keukeneiland wit traditioneel design

Als je slechts een heel smal gebied hebt om het wijnrek in de keuken te ontwerpen, kun je het ook op deze manier ontwerpen. De flessen zijn eenvoudig horizontaal en horizontaal gerangschikt. Desalniettemin, of misschien juist daardoor, ziet het schap er erg aantrekkelijk uit.

Maak het wijnrek in de keuken opvallend

wijnrek in de keuken smal contrasterende kleuren zwart en wit barkrukken

Als je een klein of smal wijnrek in de keuken wilt laten opvallen, kun je voor het ontwerp een contrasterende kleur kiezen. Hiervoor is gekozen voor een witte kleur voor dit donkere keukeneiland.

Origineel wijnrek idee

wijnrek keuken eclectisch ontwerp recycle houten wandontwerp rood

De moderne keuken heeft een bijzonder interessant ontwerp voor het wijnrek. Hiervoor werd oud hout hergebruikt. De flessenhalzen worden door de houten plank in de muur gestoken, die als ondersteuning dient. Zo ziet het wijnrek in de keuken eruit als een muurschildering en komt het goed tot zijn recht dankzij de rode muur.

Traditionele keuken

wijnrek keuken traditioneel ontwerp licht houten scheidingswand idee vitrines

Een keuken met een klassiek design is bijna niet compleet zonder een wijnrek. Het wijnrek in de keuken heeft een zuilvorm en past prachtig bij de vitrinekasten. Dit deel van de keuken is uitstekend geschikt als roomdivider, waardoor het woongedeelte toch open lijkt.