Keuken

Elica afzuigkap – Het bedrijf introduceert nieuwe producten op Eurocucina 2018

Elica nieuwe modellen afzuigkap kookplaat design modern

Een afzuigkap is al lang meer dan een apparaat voor het filteren en afzuigen van kookdampen, namelijk een stijlvol hoogtepunt voor elke keuken. Vooral de modellen van de Italiaanse fabrikant Elica maken indruk. Elke Elica afzuigkap is een uitdrukking van de moderne esthetiek en elegantie die het merk kenmerken. Op de internationale keukenmeubelbeurs Eurocucina 2018, die eind april in Milaan plaatsvond, konden bezoekers een kijkje nemen in de toekomst. Het gerenommeerde bedrijf presenteerde zijn nieuwste producten, die de perfecte combinatie van innovatie en design vertegenwoordigen. Elica’s innovaties werden gepresenteerd in een opvallende tentoonstellingsruimte van 800 vierkante meter.

De Elica stand – innovatie ontmoet design

Inductiekookplaat met geïntegreerde afzuigkap Draai de klep Activeer het systeem

Het Italiaanse architectenbureau Labics kreeg de opdracht om het interieur voor de beurs te ontwerpen. Het idee van het project gaat terug naar een stedelijke omgeving – een metafoor voor de wereld van Elica. Een open, vloeiende ruimte verdeeld in een reeks kleine gebouwen en straten. Het interieur moet worden ontworpen als een uitnodigende woonruimte, waar Elica-producten tot hun recht komen.

Elica afzuigkap bedient de kookplaat via mobiele telefoon

Elke kamer had een ander thema en stelde bezoekers in staat om vertrouwd te raken met de nieuwe producten van het merk, hun functies te leren kennen en ermee te communiceren. De uitgestrekte openbare ruimte daarentegen bestond uit een reeks straten en pleinen binnen een stad. Het interieurontwerp gaf een compleet beeld van het bedrijf. Er werd ook veel nadruk gelegd op de gebruikte materialen. Als bezoekers van de beurs door Elica’s stadje liepen, konden ze verschillende kamers bezoeken en informatie krijgen over de verschillende productspecificaties.

Kookplaat gas modern Innovatief Beurs Elica 2018

De kamers – “Inspired Cooking”, “Silence”, “Lighting” en “ConnectAir” – werden ontworpen om de nieuwste producten en hun werking te laten zien, terwijl de “Vision”-kamer Elica’s interpretatie van de keuken van de toekomst toonde. We hebben de highlights van de beurs voor je op een rijtje gezet:

Inductiekookplaat met geïntegreerde afzuigkap – NikolaTesla Switch

Inductiekookplaat met geïntegreerde afzuigkap Elica Nicola Tesla Switch

In de eerste zaal, getiteld “Inspired Cooking”, stond de nieuwe productlijn “NikolaTesla Switch” centraal. Het innovatieve niet-functionele veld met geïntegreerde afzuigkap zorgt voor een revolutie in de dagelijkse kookervaring en zet onze ideeën op zijn kop. Inductie en afzuiging zijn gecombineerd in één product.

Inductiekookplaat geïntegreerd afzuigkap eiland modern innovatief

“NikolaTesla Switch” biedt alle voordelen van inductiekookplaten, zoals snel koken en eenvoudige reiniging, terwijl het afzuigsysteem een ​​hoog prestatieniveau behaalt op het gebied van rookafzuiging, geluidsniveaus en energie-efficiëntie (klasse A+). Het is zelfs vijf keer krachtiger dan conventionele systemen. In het midden van de kookplaat zijn een ring met gietijzeren effect en een glazen cirkel geplaatst. De zuigkracht wordt geactiveerd door aan dit ronde element te draaien.

Inductiekookplaat Elica wit nieuw design geïntegreerd uitlaatsysteem

Elica inductiekookplaat wit met geïntegreerde afzuigkap, modern kookeiland

Elica afzuigkap Haiku

Elica afzuigkap nieuw wandmontage zwart Haiku serie

De “Silence”-kamer daarentegen werd gecreëerd om de nieuwe Haiku-productlijn te presenteren. De serie omvat moderne afzuigkappen die het concept van heldere lijnen, krachtige afzuigsystemen, lage geluidsniveaus en hoogwaardige materialen belichamen. Deze nieuwe design afzuigkap van Elica is het resultaat van de wens naar een vereenvoudigde vorm, vrij van overbodige elementen, maar die tegelijkertijd wordt verrijkt met verschillende, harmonieus op elkaar inwerkende inhoud.

Elica afzuigkappen zwart wandmontage luchtafvoer serie Haiku

Alle concepten die Haiku tot een uiterst innovatief product in zijn categorie maken, worden geïmplementeerd in een diepte van slechts 32 cm. De flatscreen-kap en de zuurkast lopen perfect in elkaar over en vormen een enkele rand, waardoor het totaalbeeld bijzonder harmonieus oogt.

Elica afzuigkap eiland moderne keuken-woonkamer grote kookplaat

Elica afzuigkap wandmontage, betonlook Haiku

Elica afzuigkap eiland plafond installatie eenvoudige look

Elica afzuigkap Lullaby met geïntegreerde verlichting

Elica afzuigkap eiland met geïntegreerd LED licht

“Lullaby” richt zich op onderwerpen als architectuur, materiaal en licht, die een bijzonder belangrijke rol spelen in de keuken. De plafondkap van Elica biedt een veelvoud aan functies, opent nieuwe perspectieven en creëert innovatieve omgevingen waarin je jezelf kunt onderdompelen en je goed voelt.

Elica afzuigkap plafondeiland geïntegreerde LED verlichting

In de productlijn “Lullaby” staat licht centraal: de gelijkmatige, evenwichtige lichtverdeling in de ruimte zorgt voor een unieke en sfeervolle ambiance. Je kunt de lichtintensiteit aanpassen en de kleurtemperatuur kiezen. Het model is perfect voor open woonruimtes, waar de keuken en woonkamer visueel moeten harmoniseren.

Eiland afzuigkap modern design hout LED licht

Elica afzuigkap eiland hanglamp plafondlamp combinatie

Afzuigeiland hanglampen hoofdvrij kamerdesign met Japanse flair

ConnectAir en Snap – de nieuwste generatie connectiviteitsopties

Elica kap mobiele telefoon bediening luchtkwaliteit

“ConnectAir” was de ruimte waarin de exclusieve smart home-oplossingen van Elica werden getoond. Op Eurocucina 2018 presenteerde Elica een selectie van producten die bestuurbaar zijn met smartphones. De draadloze verbinding tussen de inductiekookplaat, afzuigkap en het Snap-apparaat voor het regelen van de luchtkwaliteit maakt een volledig luchtbeheer in de keuken mogelijk. Omdat keuken en woonkamer bij nieuwbouw vaak in elkaar overlopen, is de frisse lucht in de kamer essentieel voor het welzijn.

Eiland afzuigkap mat koper glas Lichtgevende moderne keuken

De afzuigkap staat centraal in dit revolutionaire smart home systeem. Door directe communicatie met de kookplaat en “Snap” bewaakt het de lucht in de kamer en activeert het zichzelf indien nodig automatisch om een ​​hoge luchtkwaliteit te garanderen tijdens het koken en in de tussentijd.

Elica afzuigkap Summilux

Elica afzuigkap nieuwe Summilux koperen optieklamp

Onderdeel van de nieuwe Téchne productlijn is de “Summilux” recirculatie afzuigkap. Via een speciale app kan het model worden verbonden met het “Snap”-apparaat en kan de luchtkwaliteit worden gecontroleerd. Nog een pluspunt: hij beschikt over meerdere led-lichtbronnen met verschillende vermogens (9 W, 30 W, 40 W, 3500 K). Het licht kan naar boven worden gedimd om een ​​uitnodigende sfeer te creëren. De LED-ring, die naar beneden gericht is naar de kookplaat, zorgt voor voldoende helderheid. De combinatie van gepolijst roestvrij staal en glas zorgt voor de perfecte balans tussen esthetiek en technologie.

Elica afzuigkap modern design glas koper look

Elica hanglamp afzuigkap in RVS kookeiland