Keuken

Ideeën voor keukenapparatuur en keukengerei om koken leuker te maken

ruime-witte-keuken-wandkasten-glazen-deuren-frisse-accenten-eettafelKeuken van P3 constructie

De gezonde keuken noemen we deze ruimte die goed georganiseerd, schoon is en waar je gemakkelijk keukenwerk kunt doen. De bewoners hebben gemakkelijk toegang tot het kookgerei en de ingrediënten die ze nodig hebben om te koken, en de keuken biedt hen ook frisse accenten, zoals potplanten en schalen met verse producten. Met andere woorden, gezond koken zorgt ervoor dat je met plezier kookt en gezond leeft! Om een ​​keuken te ontwerpen die u motiveert om te experimenteren met culinaire hoogstandjes, bieden wij u ideeën en tips voor keukenapparatuur en keukengerei.

Uw keuken kan u motiveren om van culinaire ervaringen te genieten: Frisse accenten

Decoratie-ideeën-voor-moderne-feel-good-keuken-snijbloemen-krans-vaas

Ongeacht de grootte of indeling van uw kookruimte, u kunt ook een gezonde keuken creëren die ervoor zorgt dat u overal gemakkelijk bij kunt en waardoor u heerlijke maaltijden wilt bereiden in het comfort van uw huiselijke sfeer. Doe nu mee, we willen je een paar eenvoudige stappen laten zien en je inspireren om te leren hoe je thuis een gezonde culinaire ruimte kunt creëren!

De gezonde keuken: een gezonde culinaire ruimte ontwerpen

Afbeelding via: David Heide Design Studio

keukenkasten-goedgeorganiseerde-accessoires-borden-lichthouten-planken

Laten we beginnen met iets echt “vers”! Daar zou je toch graag naar binnen willen gaan, de koelkast openen en natuurlijk aangetrokken worden door de keuken, toch? Dus maak de sfeer daar dienovereenkomstig aantrekkelijk, met bijzondere details zoals verse bloemen bijvoorbeeld, dan ziet het er zeker verleidelijk uit. Een tip van ons: verse bloemen in vazen ​​of groen in potten! En de geur van vers brood ernaast! Hoe vind je dat? Geweldig, is het niet??

gebruiksvriendelijke-keuken-open-planken-containers-voor-kookgerei-spoelbakken

Nog een fantastische keuze: kruiden. Ze zijn niet alleen mooi en geurig, ze zullen je culinaire inspanningen voeden. Er gaat niets boven verse rozemarijn op een gezonde vegetarische pizza!

Keukenapparatuur en keukengerei voor meer gemak tijdens het koken

Afbeelding via: Artistiek ontwerp voor het leven

Keuken-met-eiland-opbergruimte-keukengerei-kruidenpotten

Frisse accenten zoals bloemen, groene planten, fruit en groenten zijn decoratieve elementen in de keuken in bistrostijl. Witte muren en natuurlijk licht vormen de perfecte achtergrond voor groenten en fruit. Deze zullen dus centraal staan ​​in je weekmenu.

Kleur maakt koken leuker

Moderne zwarte keuken, afbeelding via: Lonny

Ruimte-voor-keukengerei-praktische-voorzieningen-achterwandtegels-groen

Vergeet niet dat groenten en fruit de broodnodige dosis kleur in de moderne keuken brengen. Het beste deel van decoreren met verse producten zal een constante herinnering zijn dat er heerlijk eten in overvloed is en op je wacht.

Makkelijke toegang

ideeën-voor-stijlvolle-keukengerei-accessoires-muur-marmer-optica-nobelKeukengerei van Ferm Living

Laten we het onderwerp van levendige, gekleurde accenten nu een beetje verlaten. Laten we het nu hebben over keukengerei en praktische voorzieningen. Denk hierbij aan snijplanken, bestek, pannenlappen en diverse bakjes. Waarom moet de keuken worden ontworpen met deze items in gedachten? Omdat je gezond kookt als dit keukengerei en bijpassende accessoires binnen handbereik zijn.

Bijpassende keukenapparatuur en keukengerei 

Kannen-koffiemokken-roestvrijstalen-muurhaken-planten-in-de-keuken-kruidenAfbeelding via: Lonny

Wanneer gerechten en ingrediënten binnen handbereik zijn, is er geen excuus om ze niet te gebruiken om heerlijke gerechten te bereiden.

roestvrijstalen-keukenmodules-industriële-chique-inrichting-hoge-plafond-hanglampenAfbeelding via: Emerick Architecten

Probeer nu bij het ontwerpen van de indeling voor uw keuken de ruimte zo gebruiksvriendelijk mogelijk te maken. Open planken, bakken en hangende rekken kunnen u helpen belangrijke items binnen handbereik te houden.

verschillende maten-keukencontainers-porselein-steengoed-met-deksels-koffiezetapparaat-modernAfbeelding via: Krat&Loop

De verschillende blikken en blikken hebben we al genoemd, deze handige bakjes zijn een belangrijk, stijlvol onderdeel van de keukeninrichting geworden. Ook kun je ons helpen om regelmatig boodschappen op voorraad te houden, zoals granen en linzen bijvoorbeeld.

Kruidenpotjes en potjes met deksel

Mason potten-jam-potten-deksels-acacia-hout-containers-als-onderdeel-van-de-keuken-inrichting

Als je altijd snel wilt zien wat er in de containers zit, kies dan die met de ingrediënten. Een goed voorbeeld van hoe dit kan werken, is te zien op de volgende afbeelding. De containers zijn van Crate & Vat, de deksels zijn gemaakt van acaciahout.

geblazen-glas-containers-ijzeren-deksels-gezonde-keuken-ambiance-voor-koken

Uw keuken kan u motiveren om te genieten van culinaire ervaringen. Dit vergroot ook de kans dat je gezond gaat eten. Het kan nooit kwaad om dingen op te fleuren! Hieronder zien we de bril van Aardewerk Schuur, ze zien er super stijlvol uit met hun geblazen glazen containers en ijzeren deksels.

Schot-wit-geglazuurde-tegels-keuken-magnetisch-strip-mes installerenAfbeelding via: Een prachtige rommel

Dit is een van onze favoriete accenten in de keuken. Hier wordt een magneetstrip gebruikt om het mes eraan te bevestigen. Dit zorgt niet alleen voor een mooi, stilistisch statement, maar zorgt er ook voor dat je altijd snel iets kunt knippen.

Keuken-organisatie-orden-van-objecten-snijplanken-set-Ferm-Living

Als je niet van rommel houdt, zul je zeker blij zijn met keukenapparatuur die helpt om dingen georganiseerd en opgeruimd te houden. Hier laten we je een paar voorbeelden zien, waaronder een aantal hele bijzondere, zoals de snijplank van Ferm Living. Je moet altijd iets bij de hand hebben om je keuken in stijl in te richten.

Reinheid moet voorop staan

glanzende-moderne-keuken-wit-zwart-fronten-eiland-tegelvloerAfbeelding via: derdesteen

In het laatste deel van het artikel van vandaag willen we meer aandacht besteden aan netheid. Je kookt en bereidt alles met plezier als je genoeg ruimte hebt. Je zult zeker niet alles zo gemakkelijk en goed doen als je een gootsteen vol vuile voorwerpen had. Probeer daarom alles netjes en opgeruimd te houden. Hierdoor is de kans ook veel groter dat je vaker gaat koken.

Kies een reeks schoonmaakproducten. Dit heb je zeker nodig. Er zijn momenteel ook milieuvriendelijke opties op de markt. Overweeg deze, want ze zijn goed voor zowel de natuur als uw persoonlijke gezondheid. Wat je ook kiest, zorg ervoor dat de klus geklaard is!

geometrisch-patroon-theedoeken-moderne-keukenaccessoires-Ferm-Living-geometrisch

Theedoeken kunnen vies worden als ze niet regelmatig worden gewassen en vervangen. Hier zien we een wekelijkse serie van Ferm LIVING! Zo geweldig en zo geometrisch!

Modern-wit-keuken-eiland-comfortabel-werkblad-goed verlichtAfbeelding via: Sealy Design Inc.

Zijn je planken schoon? Dan aarzel je zeker niet om hem te vullen met je favoriete ingrediënten, groenten en fruit. Dan heb je alles binnen handbereik.

Tot slot willen we je een prachtige keuken van Studio A Beautiful Mess laten zien. Deze kamer heeft een frisse, strakke uitstraling. Hier ervaar je felle kleurnuances. Op de open planken kun je alles zo neerzetten dat het binnen handbereik is. De prachtige planten zorgen voor een schoon, gezond gevoel. Men lijkt hier echte gelukzaligheid te ervaren.

ideeën-design-culinaire-ruimte-gele-basiskasten-messing-apparaten-modernAfbeelding via: ABM Studio

We wensen je veel succes met het creëren van je eigen gezonde keuken! Vergeet niet om ze schoon te houden, veel verse tonen toe te voegen en de culinaire kunst echt gemakkelijk voor u toegankelijk te maken! eet smakelijk!