Keuken

Nadelen en voordelen van granieten spoelbak – Een praktische en goed ontworpen keuze voor uw keuken

lixuric granieten spoelbak met een design passend bij de keuken met rustieke elementen in retrostijl

Als uw aanrecht aan renovatie toe is, zijn enkele belangrijke feiten over de nadelen van granieten aanrecht en hun voordelen nuttige informatie. In dit geval kunt u niet alleen de juiste keuze maken, maar ook belangrijke dingen leren over het onderhoud van de granieten spoelbak. In tegenstelling tot werkbladen en keukenachterwanden zijn spoelbakken van dit type gemaakt van functionele materialen en niet uitsluitend van steen. In plaats daarvan bevatten ze een mengsel van ten minste twee verschillende materialen. De granietcomposiet bevat meestal granietsteenstof en acrylhars die in een vorm zijn gemengd. Door dit unieke productieproces zijn spoelbakken gemaakt van composietmaterialen robuuster, duurzamer en eleganter dan roestvrij staal, keramiek en gietijzer.

Welke nadelen en voordelen van granieten gootsteen zijn belangrijk??

reinigen en onderhouden van donkere granieten spoelbakken de zwarte kleur is geschikt voor elke keuken en werkblad

Graniet is het meest gebruikte materiaal in composiet spoelbakken. Er zijn echter ook spoelbakken die zijn gemaakt van composietmaterialen, zoals kwarts. Dit artikel gaat over granieten spoelbakken, maar veel van de informatie is ook van toepassing op kwartsspoelbakken. De granieten spoelbakken worden gemaakt door fijn granietzand te mengen met een acrylhars als bindmiddel. De meeste fabrikanten gebruiken een mengsel van 80% granietdeeltjes en 20% bindmiddel. Door dit proces ontstaat een materiaal dat veel van dezelfde eigenschappen heeft als graniet, maar dat duurzamer, gemakkelijker te onderhouden en goedkoper is.

dubbele spoelbak van graniet en kwarts als compositie en onderbouwspoelbak met houten werkblad

Een van de nadelen van de granieten spoelbak die hier vermeld moet worden, is de hardheid van het materiaal. Hoewel dit in veel opzichten als een voordeel kan worden gezien, maakt het harde oppervlak van het graniet het glaswerk vatbaarder voor breuk. Terwijl het laten vallen van een glas in een roestvrijstalen gootsteen zelden schade kan veroorzaken, zal het waarschijnlijk gemakkelijker breken in een granieten gootsteen. Een andere belangrijke factor die de selectie in de tegenovergestelde richting zou kunnen bewegen, is de prijs. Granieten spoelbakken zijn meestal goedkoper dan die van massief steen, maar ze kosten meer dan keramiek en roestvrij staal. Hoewel granieten spoelbakken iets duurder zijn, kun je ze toch als een ideale langetermijninvestering beschouwen.

Voordelen van de granieten gootsteen

verschillende oppervlakken als een granieten gootsteen nadelen en voordelen en wetenswaardigheden over de materialen

De sterkte en samenstelling van de materialen vereisen veel druk en het is de hoge drukspanning die een granieten spoelbak zijn duurzaamheid geeft. Bovendien bieden granieten spoelbakken alle voordelen van dergelijke werkbladen, zoals weerstand tegen hitte, krassen, deuken en poriënvrijheid. Als extra bonus hoeven deze ook niet te worden verzegeld. Er is geen preventief onderhoud nodig om de spoelbak goed te laten functioneren.

rode granieten spoelbak met metalen plank met een modern design

De uniformiteit van materialen is een betere samenstelling voor de meeste consumenten die deze consistentie verkiezen boven de variaties in werkbladen. In plaats van meerdere tinten krijg je een egale kleur over het gehele oppervlak. Zoals hierboven vermeld, kun je betaalbaarheid ook zien als een van de nadelen of voordelen van de granieten spoelbak. Dit type spoelbak biedt dus bijna onbeperkte mogelijkheden. Wat betreft de verschillende vormen, maten en vormen, u kunt een verscheidenheid aan verschillende soorten granieten spoelbakken op de markt vinden. Dus als je op zoek bent naar een uniek materiaal, kun je met deze compositie niet fout gaan.

Donkere granieten spoelbak voor meer stijl in de keuken

mooie combinatie van hout en graniet spoelbak met zilveren kraan makkelijk schoon te maken

In tegenstelling tot natuurlijk graniet, zijn granieten spoelbakken zeer uniform van kleur, maar behouden ze de charme van natuurlijk graniet. Zoals u in de volgende voorbeelden kunt zien, heeft de donkere granieten spoelbak een mooie “zanderige” uitstraling die goed geschikt is voor veel decors. De meeste composiet spoelbakken hebben ook een licht getextureerde, matte afwerking.

modern keukenontwerp met een lichtgekleurde granieten spoelbak en een mintkleurig aanrecht met een metalen zeef om af te tappen

Fabrikanten kunnen kleuren en consistentie natuurlijk beter combineren en dienovereenkomstig een verscheidenheid aan opties aanbieden. Zo is een Blanco granieten spoelbak momenteel verkrijgbaar in acht verschillende kleuren, terwijl een Franko granieten spoelbak praktische vormen kan hebben. Bovendien zijn granieten spoelbakken ongelooflijk stevig en bieden ze uitstekende weerstand tegen stoten en krassen. Door de gelijkmatigheid van het materiaal kan het ook niet zo gemakkelijk afschilferen als natuursteen.

grijze aanrecht van graniet met rode appels als contrast en lichtgrijs keukenwerkblad

Afgezien van de feiten waarmee we de granieten spoelbak nadelen hebben beschreven, heeft het materiaal ook een uitstekende hittebestendige kwaliteit. De meeste fabrikanten beoordelen hun producten op iets meer dan 276 ° C. Bij sterke schokken kunnen er echter soms kleine spanen en barsten ontstaan. U kunt deze echter behandelen met een epoxyharslijm bij het repareren van uw granieten gootsteen. De stof is gemaakt om bij de gootsteen te passen door deze in dezelfde kleur te verven.

Granieten spoelbak voor elke keuken

nette installatie van een granieten spoelbak met een plank voor houten gerechten

Schoonheid is nog beter als het blijvend is. Een hoogwaardige granieten spoelbak kan niet alleen krasvast en onderhoudsvriendelijk zijn, maar ook een prachtig sieraad in uw keuken zijn. Je kunt er altijd met trots je eigen stijl, vakmanschap en perfecte functionaliteit mee demonstreren. Ga met je vingers over het fijnkorrelige, verzegelde oppervlak en je weet dat je iets speciaals aanraakt. Het is gemaakt voor de verfijnde keukens van vandaag. Het materiaal is verkrijgbaar in vele klassieke kleuren. Je kunt deze kleuren en combineren met elk ontwerp.

granieten spoelbak in wit met extra keukenplank om te snijden voor eenvoudige bediening

Tijdens zijn levensduur moet een typische gootsteen bestand zijn tegen de verwoestingen van staalwol, liters afvoerreiniger, miljoenen hete spatten vet en miljarden ziektekiemen. Dit zijn allemaal goede redenen om te investeren in een granieten spoelbak. Dit kan meestal tot 80% uit kwarts bestaan, het hardste bestanddeel van graniet. Het materiaal is verlijmd met hoogwaardige acrylhars, wat de spoelbak ongelooflijk robuust maakt. Bovendien hebben dergelijke granieten spoelbakken geen chemische reinigingsmiddelen nodig, wat ook kan helpen de hoeveelheid chemicaliën die in de watertoevoer terechtkomen te verminderen.

grijs marmeren werkblad met onderbouw spoelbak van graniet en kraan van inox als spoelbak voor het raam geplaatst

Het leven in de gezinskeuken is er in alle soorten en maten. Gelukkig is er graniet met ontwikkelde desinfectietechnologie. Het resultaat is nog minder nadelen van granieten spoelbak en een keuken die er altijd goed uitziet en hygiënisch blijft, hoe druk het ook is. Zo is bijvoorbeeld sterk verminderde bacteriegroei ook een van de voordelen. De unieke granietbehandeling vermindert dit aanzienlijk en maakt het schoonmaken van de granieten spoelbak eenvoudiger en effectiever. Deze spoelbakken zijn ook slijtvast, bestand tegen vlekken, schilferen en zijn hittebestendig tot 280 ° C. De levensduur wordt ook gegarandeerd door kwartszand, dat bij 600°C met gekleurde deeltjes wordt gebakken. Dit zorgt voor een egale kleur die permanent lichtecht is.

Installeren granieten gootsteen

Samenstelling granieten spoelbak met houten keukenblad

Er is niets ongewoons moeilijks aan het installeren van een granieten aanrecht, maar houd er rekening mee dat deze veel zwaarder is dan een van roestvrij staal en mogelijk extra structurele ondersteuning onder uw aanrecht nodig heeft. Als u niet zeker weet of uw aanrecht het extra gewicht van een composietgootsteen kan dragen, overweeg dan een deskundige aannemer in te schakelen.

blanco granieten spoelbak combineert nadelen en voordelen in de kleur antraciet met een kleurrijke keukenachterwand

Mensen zijn vaak verward over wat ze in hun keuken moeten installeren. Soms blijft het leeg. Welnu, het is tijd om van die ruimte te profiteren door bijpassende spoelbakken op de juiste plaats te installeren. We durven te wedden dat als je de nadelen van de granieten gootsteen vermijdt, je een betere keukenervaring zult hebben. Er zijn tal van nieuwe ontwerpen voor granieten spoelbakken die geschikt zijn voor elke keuken. De meeste ontwerpers raden elke huiseigenaar aan om een ​​granieten steen als aanrecht in de keuken te gebruiken. De belangrijkste reden om graniet als aanrechtblad te gebruiken, is de lange levensduur, omdat de kwaliteit van het materiaal in de meeste gevallen hoog is voor keukens.

dubbele spoelbakken van graniet met keukenblad in grijs en kasten in houtlook

De keuken is een drukke ruimte in een huis of appartement en het aanrecht is het meest voorkomende oppervlak. Het moet dus permanent kunnen worden gebruikt. De combinatie met zo’n roestvrije keuken en de originele spoelbak van graniet slaat een mooi figuur op het werkblad. Er zijn zoveel kleur- en patroonopties gemaakt van het praktische materiaal. Ze kunnen donkerder zijn om de keukenkleur te benadrukken.

Reiniging en onderhoud van de granieten spoelbak

Onderhoud granieten gootstenen met de juiste reinigingsmiddelen zonder schuursponsjes voor beter onderhoud en reiniging

In tegenstelling tot massief graniet is het composiet niet poreus, wat reiniging en onderhoud vergemakkelijkt. De meeste vlekken en vuil kunnen worden verwijderd met milde reinigingsmiddelen en zachte schuursponsjes of microvezeldoeken. Gebruik bij het schoonmaken van uw granieten spoelbak beter geen staalwol en staalborstels. Veeg de granieten gootsteen na elk gebruik droog om vlekken of ophoping te voorkomen. Veel granieten spoelbakken profiteren ook van het occasionele gebruik van minerale olie. Dit is met name handig voor donkere gradiënten wanneer diepe zwart- en bruintinten behouden moeten blijven.

maak de gootsteen schoon met de juiste huismiddeltjes of wasmiddelen

Hoewel composiet spoelbakken relatief eenvoudig te onderhouden zijn, kunnen sommige reinigingsmiddelen het oppervlak van composiet granieten spoelbakken beschadigen. Lees daarom altijd zorgvuldig de onderhouds- en reinigingsinstructies van de fabrikant die bij uw gootsteen worden geleverd. Door de dikte en dichtheid van de meeste granieten spoelbakken hebben ze natuurlijke geluidsabsorberende eigenschappen en zijn ze erg stil. Omdat ze niet van één materiaal zijn gemaakt, zien composiet spoelbakken er zeer luxe uit zonder de volledige kosten te betalen van een kraan die volledig is gemaakt van luxe materialen.

Zo blijft je granieten gootsteen schoon

witte granieten spoelbak dubbele installatie met aanrecht in de keuken

Een beetje dagelijks onderhoud is voldoende om uw gootsteen er als nieuw uit te laten zien. Vermijd daarom enkele nadelen van granieten gootstenen, zoals:

  • Schuurmiddelen of poeders – deze kunnen krassen op het oppervlak veroorzaken
  • Krachtige alkalische vloeistoffen – d.w.z. sterke ammoniak of bijtende soda
  • Chemische afvoerreinigers waarvoor uw gootsteen met water moet worden gevuld

Voor de eenvoudige dagelijkse verzorging kunt u het beste een gewone borstel en zeepsop gebruiken. Borstel het vervuilde oppervlak met cirkelvormige bewegingen en spoel het daarna grondig af. Probeer de gootsteen na het schoonmaken te drogen om ophoping door hard water te voorkomen. Gebruik nooit schuurmiddelen of schuursponsjes. Dit kan het oppervlak dof maken en krassen, waardoor het vatbaarder wordt voor vlekken.

Omgaan met zware vlekken en roest

kookeiland met onderbouw spoelbak van graniet en hoge kraan als installatie

De meeste vlekken zijn het gevolg van mineralen op waterbasis als nadelen van een granieten gootsteen en worden over het algemeen vermeden door de dagelijkse verzorgingsroutine te volgen die hierboven wordt aanbevolen. Hardnekkig vuil kan worden verwijderd met verschillende niet-schurende reinigingsmiddelen, vloeibare zeep, azijn (voor kalkaanslag) of een bleekoplossing. Roestvlekken zijn het gevolg van ijzerdeeltjes van buitenaf (bijv. water, kookgerei, etc.) en kunnen worden gereinigd met oxaalzuurhoudende reinigingsmiddelen. Spoel echter altijd grondig af na gebruik van een reiniger.