Keuken

Ontwerp de achterwand van de keuken in koper – 20 ideeën voor de betegelde spiegel

Achterwand van de keuken moderne-penny-betegelde-spiegel-witte-kasten

De tegelspiegel in de keuken heeft niet alleen een beschermende functie door de muur te beschermen tegen vetspatten. Het moet er natuurlijk ook goed uitzien en kan dan de keukeninrichting de finishing touch geven. En aangezien oppervlakken van metaal en vooral koper momenteel erg trendy zijn, hebben we daar een verzameling ideeën voor Achterwand van de keuken samengebracht in koper. Bekijk welke mogelijkheden er zijn om het spatscherm voor de keuken te ontwerpen met sfeervol koper.

Achterwand van de keuken – koper als spatscherm voor de kachel

Achterwand van de keuken koperen industriële kachel design lampen

De varianten voor de achterwand van de keuken van koper zijn echt talrijk. Koper kan de hele achterwand van de keuken in beslag nemen, of het kan ook worden gebruikt als spatscherm voor de kachel zoals hier, waardoor het een interessanter accent krijgt. De overige achterwanden van de keuken kunnen naar wens worden vormgegeven met tegels, glas of hout.

Achterwand van de keuken gemaakt van koper voor de industriële stijl

achterwand-keuken-koper-mediterraan-zwart-goud-retro-industrieel-keukeneiland

Ook de koperen keukenachterwand is geschikt voor elke stijl. Doordat er verschillende uitvoeringen zijn in de vorm van panelen of koperen tegels, is snel het juiste model voor jouw keukenstijl te vinden. Kies een gladde, eenvoudige koperen plaat voor de moderne keuken of sierlijke tegels voor de landelijke stijl.

Keuken spatscherm gemaakt van centen

Achterwand-keuken-koper-penny-idee-rustiek-inspiratie-muur design

Dergelijke ontwerpen gemaakt van centen zien er erg interessant uit. Doordat de afzonderlijke elementen een glinsterend effect creëren, kan je met deze tegelspiegel je keuken een zekere glamoureuze look geven, die bij elke stijl past. Op de omslagfoto zie je bijvoorbeeld een moderne, eenvoudige keuken, die dankzij de Penny-tegelspiegel een interessante blikvanger is.

Koper, staal en hout

achterwand-keuken-moderne-inrichting-koperen-panelen-ideeën

Koper laat zich prachtig combineren met andere metalen en materialen. Als de achterwand van de keuken van koper is, kun je gerust stalen apparaten, een werkblad van staal of andere edele metalen toevoegen. Koper heeft een warme, roodachtige kleur die ook perfect bij hout past, ongeacht de kleur.

Glanzend koper

Achterwand van de keuken tegels-koper-glans-wit-landhuis

Koper kan zowel een mat als een glanzend oppervlak hebben. Glanzende versies die reflecties creëren, zijn bijzonder geschikt voor kleinere keukens. Ze hebben bijna hetzelfde effect als spiegels, waardoor kleinere kamers groter lijken. De combinatie van wit en koper voor de achterwand van de keuken is bijzonder aantrekkelijk en wordt aangevuld met hoogglans tegels.

Tegels in koperkleur

Achterwand van de keuken shabby-stijl-koper-tegels-tegel-spiegel-vintage

Koperen tegels hebben de eigenschap dat ze na verloop van tijd gaan eroderen. Dit geeft ze een bijzondere charme, die ook heel goed werkt in de keuken in de vorm van een achterwand van de keuken. Hiermee creëer je rustieke, shabby chic, mediterrane en klassieke keukens, waarvan de uitstraling zelfs nog wordt versterkt met koperen tegels.

Keuken met achterwandbekleding van koperen tegels

Achterwand-keuken-landelijke-keuken-tegels-koper-decoratie

Verkoperde tegels kunnen ook de hele achterwand van de keuken sieren of alleen het gebied rond de kachel. In combinatie met een donker houten werkblad verbreed je de warme kleur, terwijl een contrasterende kleur de betegelde ruimte beter benadrukt. Spoelbakken zijn ook verkrijgbaar in koper en kunnen voor een dergelijke uitvoering gekozen worden.

Tegels met versieringen

Achterwand keuken koperen tegel patroon retro aanrecht.

Koperen tegels met dergelijke decoraties zijn bijzonder charmant. Ze zijn bijzonder geschikt voor landelijke keukens. De patronen worden mogelijk gemaakt dankzij de zeer zachte structuur van het koper, zodat er een grote verscheidenheid aan ontwerpen kan worden gekozen voor de achterwand van de keuken. Hieronder kun je enkele interessante varianten bekijken.

Op maat gemaakte keuken achterwand

Achterwand-keuken-voorbeeld-idee-spatbescherming-fornuis-design-gas

U kunt ook ontwerpen naar uw smaak laten maken. De achterwand van de keuken erboven is gemaakt naar de wensen van de eigenaren en maakt indruk met een unieke structuur die nu de kachel siert. De gehele keuken bestaat uit warme kleuren die comfort uitstralen en het verblijf in de kamer bijzonder aangenaam maken.

Mozaïekontwerp voor de tegelspiegel

achterwand-keuken-accent-tegel-spiegel-metallic-koper-donker-hout

Niet te vergeten zijn de trendy mozaïektegels. Ze bestaan ​​uit kleine elementen van glas of kunststof, waarop een folie met koperlook is verwerkt. Het mozaïek is vooral interessant als accent in de keuken. Markeer bijvoorbeeld de achterwand van de keuken in de buurt van het fornuis.

Een mix van kleuren

achterwand-keuken-aanrecht-barkrukken-bruin-wit-ontbijttafel

Gebruik kopermozaïek voor de achterwand van de keuken om een ​​patchworkkeuken nog kleurrijker te maken. Deze keuken bestaat uit houtkleurige, witte en subtiele groene kasten. En ondanks de vele verschillende kleuren is er een harmonieus samenspel. De verlichting van de afzuigkap laat ook de betegelde ruimte schitteren en onderstreept zijn charme.

Tegelspiegel met gewatteerd ontwerp

achterwand-keuken-koper-gewatteerde-kachel-spatbescherming-vintage

Ook dit ontwerp is zonder twijfel een echte blikvanger. Het kenmerkt zich door een doorgestikt patroon, zoals we dat kennen van quilts, dat een bijzondere gezelligheid uitstraalt. Dit accent wordt gecombineerd met lichte baksteen. Beide materialen vormen een unieke achterwand van de landelijke keuken. Het koper ziet eruit als een kunstwerk.

Ideeën voor achterwanden in de keuken met panelen

Achterwand van de keukenpanelen-koper-modern-elegant-metaal

Wandpanelen voor de keuken van koper zijn ook verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen. Bovenaan heb je modellen met een eenvoudig oppervlak en een rechthoekige vorm die overal kunnen worden verplaatst om interessante patronen te creëren. Eenvoudige panelen voor de achterwand van de keuken zijn geschikt voor zowel moderne als retro keukens.

Gehamerd koper

Achterwand-keuken-gehamerd-koperen-kachel-country-style-idee

Als een gladde koperen plaat te eenvoudig voor je is, kies dan gewoon voor panelen van gehamerd koper. Hoe dit eruit kan zien, ziet u in het bovenstaande voorbeeld. Panelen zijn bijzonder onderhoudsvriendelijk omdat ze weinig of zelfs geen voegen hebben. Zelfs het oneffen oppervlak van het gehamerde koper kan snel en eenvoudig worden gereinigd. De perfecte variant voor de achterwand van de keuken!

Golfachtig koper

achterwand-keuken-koper-golf-design-spoelbak-design

Of wat dacht je van zo’n golfdesign? Het patroon geeft de achterwand van de keuken een interessante structuur en kan vooral in eenvoudige keukens de sfeer wat losser maken. De uitstekende elementen moeten goed afgerond zijn, zodat het betegelde gebied gemakkelijk kan worden gereinigd.

Zet accenten in de keuken

Achterwand-keuken-eiland-koper-afzuigkap-buffet-accent

Koper kan goed tot zijn recht komen als er maar een paar gebieden met dit materiaal zijn ontworpen. De kleine bar in deze keuken heeft een koperen achterwand. Omdat het een subtiel accent is, kan het worden versierd met andere accessoires van koper. Hiervoor is gekozen voor een koperen afzuigkap in plaats van een gehele achterwand van de keuken.

Achterpanelen voor keukens met gevlamd koper

achterwand-keuken-gevlamd-koper-spatbescherming-kookplaat-keuken-eiland

Met gevlamd koper kunnen bijzonder mooie patronen in verschillende kleurnuances worden gecreëerd. Voor zo’n achterwand van de keuken kun je spelen met verschillende oppervlaktestructuren. Zo kunnen artistieke tegelspiegels ontstaan, zoals dit ontwerp dat doet denken aan een zon. Let ook op de kastdeuren, die qua kleur zijn afgestemd op het koper.

Moderne keuken

achterwand-keuken-modern-minimalistisch-metaal-spatbescherming-grijs-hout

Hier is nog een idee voor eenvoudige koperen panelen die in een moderne stijl zijn gekozen voor de achterwand van de keuken. Het grijze hout wordt op deze manier iets warmer gemaakt. Een keukenachterwand hoeft niet altijd tussen de boven- en onderkasten te komen. Ook een kale muur kan op deze manier worden beschermd.

Achterwand van de keuken met bijpassend werkblad

Achterwand-keuken-parket-inbouwkoelkast-kookgerei-hangende-koperen-keuken achterwand

Ook hier vormt de achterwand van de keuken slechts een accent in het kookgedeelte. Dit wordt echter aangevuld met een bijpassend werkblad voor het kookeiland. Deze donkere kleuren, die ook terug te vinden zijn in de vloer, zijn een perfecte combinatie voor de lichte landelijke keuken. Heb je een kookeiland met daarboven een pannenrek, dan kun je daar ook koperen kookgerei ophangen.