Keuken

Ontwerpideeën voor moderne keukens – Pep het op!

design-keuken-onregelmatig-design-futuristisch-zwart-wit

Er zijn oneindig veel varianten en uitvoeringen voor de moderne keuken. Bij de keuze speelt niet alleen je eigen smaak een belangrijke rol, maar ook de plattegrond en de grootte van de ruimte waarin de keukenkasten komen te staan. Verschillende inspiraties zijn echter altijd welkom, daarom hebben we enkele ontwerpideeën voor de keuken samengesteld. Elk idee voor het ontwerp van keukens is het overwegen waard en staat garant voor een unieke uitstraling, met als doel de tijd in de keuken zo comfortabel mogelijk te maken. Laat je inspireren en probeer de designkeukens en suggesties voor jezelf te gebruiken!

design-keukens-grote-keuken-eiland-bruin-hoogglans tegels

Probeer de moderne keuken nog interessanter en huiselijker te maken met een paar extra elementen, bijzondere vormen of materialen, zodat je de keuken helemaal niet wilt verlaten. Of je nu op zoek bent naar ideeën voor een grote ruimte of een ontwerp voor een kleine keuken, misschien vind je hieronder iets passends.

Design voor keukens in zwart

design-keukens-zwart-kasten-wit-eiland-eettafel-hout

Hoewel het gebruik van veel zwart in de keuken niet zelden wordt vermeden omdat men de donkere kleur gewoon niet vertrouwt, kan met name een lichte ruimte er extreem elegant uitzien als de keukenkasten volledig in het zwart worden gekozen. U kunt kiezen tussen een moderne hoogglans of een matte afwerking. Hoogglans heeft als voordeel dat het ook het licht reflecteert, terwijl mat zwart er bijzonder elegant uitziet.

ontwerp voor keukens zwart-gematteerd-modern-plank-keuken-eiland

Ook bepaalde materialen zoals gelakt hout of natuursteen kunnen voor de gewenste look zorgen. Als je ondanks grote raamfronten en veel natuurlijk licht toch niet voor de zwarte kleur durft te gaan, kun je ook een ontwerp voor keukens in zwart-wit overwegen en zo een balans creëren.

Verlichte keukens

ontwerp voor keukens keukenverlichting-lampen-indirecte-verlichting-grijs-kasten

Zelfs met grote ramen en veel natuurlijk licht is er ‘s avonds kunstlicht nodig. De lampen boven het werkblad en een lamp aan het plafond zijn nodig om ‘s avonds gezellig te kunnen koken. Maar je kunt ook andere lichteffecten gebruiken om je moderne keuken in de schijnwerpers te zetten en er een echte eyecatcher van te maken.

ontwerp voor keukens verlichting-vloer-effect-keuken eiland-laminaat

De verlichting net boven de grond is erg sfeervol. Dit type keukenontwerp wekt ook de indruk dat de kasten in de lucht zweven. Op dezelfde manier kan ook de keuken of het kookeiland worden uitgelicht. Hiervoor worden de lampen eenvoudig direct onder het uitstekende werkblad bevestigd. Voor een dergelijk ontwerp zijn LED-lampen perfect voor keukens met decoratieve verlichting, omdat ze zuinig zijn en verkrijgbaar zijn in verschillende tinten geel en wit.

Combineer natuurlijke materialen

design-keukens-natuurlijke materialen-barkrukken-marmer-wit-bruin-keukens

Moderne keukens kunnen uit een grote verscheidenheid aan materialen bestaan. Een mooie combinatie is bijvoorbeeld steen en hout, omdat je een interessant contrast creëert tussen warm en koud materiaal. Werkbladen van steen en bekleding van het eiland met hout zien er bijzonder elegant uit. Ook voor keukens met houten barkrukken kan je kiezen voor natuursteen met een design.

design-keuken-natuursteen-werkblad-tegel-spiegel-hout-accent

Over het algemeen kunnen verschillende effecten worden gecreëerd. Hout en metaal of steen en metaal zien er ook mooi uit en passen uitstekend bij een hoogglans keuken. In ieder geval krijgt u keukens van hoge kwaliteit als u de juiste keukenfabrikant vertrouwt. Doe dus ruim van tevoren onderzoek en let op de garantie. Lees ook over geschikte natuursteensoorten voor het werkblad en geschikte houtsoorten voor de kasten.

ontwerp voor keukens hout-zwart-wit-keuken-eiland-minimalistische-stijl

Zowel de varianten voor de vormen als de kleuren zijn talrijk voor modern design voor keukens en kunnen daarom naar wens worden gepland. Hierboven zie je een aantrekkelijke variant van hout en steen in zwart en heel lichtgrijs en wit.

Onregelmatige vorm voor kasten en keukeneiland

design-keukens-onregelmatige-vorm-ovenniveaus-design-raamfronten

Rechte en eenvoudige lijnen zijn zonder twijfel een typisch kenmerk van modern en minimalistisch keukendesign en maken er gewoon deel van uit. Dit betekent echter niet dat de afzonderlijke elementen noodzakelijkerwijs de vorm van een regelmatige balk moeten hebben. Integendeel, je kunt spelen met vormen en bijvoorbeeld een kast aan de zijkant laten uitsteken.

Sculpturaal kookeiland

design-keuken-keuken-eiland-counter-sculptuur-beton-hout

Als je je keuken modern wilt maken en op zoek bent naar een ongewoon ontwerp voor een keukeneiland, kies dan keukenmodellen met een sculpturaal eiland. Het verandert van een puur nuttig element in een hoogtepunt voor de kamer en ziet er artistiek en aantrekkelijk uit. Met beton kunt u zelfs een individueel ontwerp voor keukens met kookeilanden maken en deze aanpassen aan uw ruimte en smaak.

design-keuken-kunstige-vormen-eiland-sculptuur-glazen-tafel-minimalistisch-modern

Hetzelfde geldt voor een keuken met een aanrecht dat direct in verbinding staat met het eiland of er zelfs onderdeel van kan zijn. U bepaalt zelf hoe extravagant de look uiteindelijk moet zijn.Er zijn subtielere dessins waarin slechts enkele rondingen als effecten worden gebruikt, maar ook bijzonder onregelmatige kook- en kookeilanddessins.

Combineer neutrale en sterke kleuren

design-keukens-modern-grijs-gele-accenten-frisse-ideeën

Neutrale kleuren zijn eenvoudig en elegant en zien er ook geweldig uit in de keuken. Het is niet ongebruikelijk dat ze de eerste keuze zijn voor minimalistische keukens. Een keuken in hoogglans grijs, zwart, wit of beige is dan ook niet ongewoon. Toch zijn er liefhebbers van minimalisme die de neutrale look net iets te saai vinden. En voor zulke personen zijn er kleuraccenten.

design-keuken-kleurrijke-accent-kleuren-hoogglans-zwart-werkblad

Of het nu gaat om het ontwerp voor keukens in grijs met geel uit het voorbeeld, een zwarte uitvoering met felgekleurde kastdeuren of welke andere kleurcombinatie dan ook, het belangrijkste is dat het bij jouw smaak past. De accentkleuren kunnen niet alleen worden gebruikt met behulp van het ontwerp voor keukenfronten, maar ook via andere keukenelementen zoals het werkblad.

Kookeiland in verschillende richtingen

design-keukens-originele-t-vorm-bruin-hout-keuken-modellen

Bij een ontwerp voor keukens met aanrechtblad en kookeiland kan ook gekozen worden voor een geheel andere vormgeving. Waarom moeten ze altijd rechthoekig zijn en in één richting lopen? Gebruik in plaats daarvan beide keukenelementen om een ​​originele T-vorm te creëren! Dit creëert een interessante structuur en de keuken heeft twee aparte ruimtes – een aanrecht om te zitten en een eiland om te werken.

design for kitchens kitchen-eiland-shapes-t-white-minimalist

Ook kan het ontwerp voor keukens in L-vorm niet alleen voor de keukenkasten worden gebruikt. De vorm kan ook worden gekozen als richting voor de twee genoemde keukenelementen. Niet zelden wordt een cirkelvormig ontwerp voor keukens gebruikt om de strakke, minimalistische look een beetje te doorbreken. Om ervoor te zorgen dat de keuken modern blijft, dient u voldoende gebruik te maken van andere minimalistische eigenschappen zoals hoogglans. Welke vorm beter is, hangt vooral af van je kamer en de positie van de keuken daarin.