Keuken

Plan je keuken modern en functioneel – keukenplanning op maat

Moderne keuken -hoogglans werkblad-speels-design-ovaal

Een nieuwe keuken is in de regel een van de duurste aankopen voor een huis of appartement. De gemiddelde Duitser geeft doorgaans meer geld uit aan het modern en functioneel inrichten van de keuken dan aan het inrichten van de rest van de kamers. Daarnaast duurt het enkele jaren voordat de keuken vernieuwd is. De statistieken zeggen in ieder geval dat de gemiddelde Duitser in zijn leven drie keukens zal kopen. Hiervoor moet het betrouwbaar en robuust zijn, zodat het zonder problemen 20 jaar en langer mee kan gaan. Eerst en vooral spelen kwaliteit en vervolgens de selectie van modellen, kleuren en materialen een belangrijke rol in het besluitvormingsproces.

Ontwerp de keuken modern, landelijk of industrieel – wat is jouw stijl?

Moderne keuken -witte-greeploze-houten-parketvloer

De planning van de nieuwe keuken moet goed doordacht zijn, want de ontwerpmogelijkheden zijn bijna oneindig en tegenwoordig werken mensen niet meer alleen in deze ruimte, maar wennen ze er vooral aan. Meer dan 20% van de Duitsers die in Neubeuten wonen, meldt een combinatie van koken, eten en wonen Welt.de. Bij het ontwerpen van de wandloze woonkeuken moet rekening worden gehouden met de woonstijl en de inrichting van de overige kamers. De muurloze woonkeuken neemt het ontwerp van de overige kamers over. De keuken van vandaag moet niet meer alleen praktisch en functioneel zijn, maar ook mooi en presentabel.

Een moderne keuken inrichten – de droom van veel Duitsers

Moderne keuken -LED-verlichting-indirect-licht-counter

Soms heb je al een bepaalde indeling van de keuken in gedachten bij het plannen, maar meestal is het altijd een goed idee om verdere suggesties en inspiratie te verzamelen. Deze moeten echter zo goed mogelijk aansluiten bij de specifieke ruimtesituatie en realistisch zijn. Extra’s zoals lakfronten, glasvlakken, greeploze kasten en energiezuinige keukenapparatuur genieten een toenemende vraag en maken van de keuken een statussymbool. Als een vertegenwoordiger Enquête door het Zukunftsinstitut in opdracht van Siemens suggereert dat een geweldige keuken belangrijker is voor Duitsers dan de auto. Modern maar nuttig maken wordt nu gezien als een langetermijninvestering.

Een droomkeuken is een keuken op maat

Moderne keuken-speelse-apparatuur-hoogwaardig-hrau-hout

Omdat elke kamer zijn eigen afmetingen heeft, passen alleen meubels op maat perfect en gaat er geen kostbare ruimte verloren. Evenzo biedt een keuken, modern en op maat gemaakt, maximale opbergruimte. Functionele uittrekbare kasten kunnen individueel in dode hoeken worden gepland in plaats van kleine vakken of open planken. Hoe maatwerk ook werkt een keuze uit keukens vindt u online op deze pagina. Bovendien is er een grote verscheidenheid aan basisvormen om uit te kiezen bij het plannen van de keuken. Welke voor u de juiste is en ook gebruik maakt van de bouwkundige omstandigheden en eigenschappen hangt af van uw eigen voorkeuren, maar ook van uw leefsituatie.

Een U-vormige keuken modern en functioneel ontwerpen

keuken-moderne-langwerpige-grijze-witte-tegels-keukenmuur

De karakteristieke vorm van de U-vormige keuken maakt optimaal gebruik van de ruimte en neemt 3 van de vier muren in beslag. Daarom is het niet altijd mogelijk om een ​​eethoek te integreren. Het is uiterst functioneel en biedt voldoende werk- en opbergruimte. Hierdoor wordt er rekening gehouden met veel ergonomische aspecten en worden de woon-werkverkeer en workflows van de huisvrouw aanzienlijk verkort. Veel hoge kasten die in deze vorm zijn gepland, kunnen al snel een gevoel van overweldiging overbrengen. Puur visueel zien de hoge kasten er beter uit aan een kant of in de hoeken.

Plan L-keuken op een moderne en praktische manier – een hoekkeuken

keuken-moderne-hoekkeuken-hout-look-klein-functioneel-helder

Er is altijd ruimte voor een L-vormige keuken, ongeacht de bouwkundige omstandigheden, daarom staat hij bekend als een alleskunner. Door de opstelling van de hoekkeuken zijn de kortste loopafstanden tussen de werkprocessen mogelijk en blijft er voldoende ruimte over om een ​​eettafel met zitgelegenheid te plaatsen. Het komt vaak voor dat er een dode hoek ontstaat bij de hoek van 90 graden van de L-vorm. Dit kan worden vermeden met efficiënte kastsystemen zodat er niet onnodig opslagruimte verloren gaat.

Een G-keuken ontworpen in een moderne en landelijke stijl tegelijk

keuken-moderne-woonstijl-landhuis-modern-wit-helder

De G-keuken biedt maximale functionaliteit en is daarom perfect voor gezinnen met meerdere personen. Het vereist echter een vrij grote keukenruimte – vanaf 12 vierkante meter en is de ideale oplossing voor een open plattegrond. Deze vorm is veelzijdig en kan individueel worden ontworpen in zijn structuur. Het blijkt een perfecte basis voor de droomkeuken, aangezien veel aspecten van moderne keukenbouw, zoals een kookeiland of aanrecht, eindelijk mogelijk zijn.

Plan een moderne keuken met een kookeiland

Modern keukeneiland-houten vloer-wit-hoogglans

De keukens met eilanden zijn een van de meest populaire vormen van planning. De trend voor keukeneilanden kenmerkt zich vooral door de steeds opener wordende plattegrond van nieuwbouw, waar behoefte is aan een soepele overgang naar de woonruimte. Als de ruimte vanaf 15 vierkante meter de nodige ruimte biedt, zijn er tal van mogelijkheden voor een uitgekiende keukenplanning. Want het eiland zelf is flexibel te combineren met andere keukenvormen of speels met andere kasten, bijvoorbeeld een serie vrijstaande hoge kasten. Als er een bewegingsradius van minder dan 80 centimeter is voor de looppaden, kan als alternatief een schiereiland worden gepland.

Ontwerp de keuken modern maar functioneel – keuken op maat voor meer opbergruimte

keuken-modern-plan-bergruimte-opslag-functioneel-praktisch

In kleine appartementen is er vaak een gebrek aan opbergruimte, maar zelfs mini-keukens hoeven niet zonder moderne en gezellige inrichting. Het belangrijkste is niet om ruimte te verspillen, maar om te optimaliseren wat beschikbaar is. Dit werkt het beste met op maat gemaakte kasten tot op kamerhoogte. Dit creëert extra opslagruimte waar conventionele standaardoplossingen anders onvoldoende zijn. Schuifdeuren zijn ook ruimtebesparend, omdat conventionele hangende deuren een groot bewegingsoppervlak voor de kasten nodig hebben.

Ontwerp de keuken modern en duurzaam met hoogwaardige materialen

keuken-modern-wit-greeploos-hout-parket-hout-landhuis-donker-gebeitst-roestvrij staal

De hoge kwaliteit van een keuken begint bij de juiste materiaalkeuze en afwerking. Moderne productieprocessen en een materiaaldikte van minimaal 19 millimeter garanderen maximale veerkracht en een lange levensduur. Door slimme keukenplanning en meubelen op maat haalt u het beste uit de ruimte en verspilt u geen millimeter.