Keuken

Wandpanelen voor de keuken – 30 ideeën voor een keukenspiegel met een verschil

Wandpanelen voor keuken -keukenspiegel-modern-licht-wit-hoogglans-bruin

Een aantrekkelijk wanddesign geeft de keuken een bijzondere kick en dat bepaalde dat de individuele inrichtingsstijl bepaalt. Daarnaast vervult het een praktische functie, namelijk de wanden voor spuiten en zo nu en dan voor vliegende aardappelschillen. Wandpanelen voor keuken zijn verkrijgbaar in vele kleuren en patronen. Het is heel gemakkelijk om iets te kiezen dat bij de kamer en je eigen smaak past.

Wandpanelen voor de keuken of keukenachterwand

Wandpanelen voor keuken - keukenspiegel - modern - hoogglans - donkerrood - wit

Als het gaat om wandontwerp in de keuken, komen er steeds nieuwe termen op. Wandpanelen, keukenachterwanden, keukenspiegels zijn in principe hetzelfde en vormen een alternatief voor tegels in de keuken, maar er zijn grote verschillen in vormgeving en uitstraling. ESG-glas, acryl, metaal en laminaat zijn beschikbaar.

Wandpanelen voor de keuken in een grote verscheidenheid

Wandpanelen voor keuken -keukenspiegel-modern-hoogglans-rood-wit

Wandpanelen voor de keuken zijn zeer eenvoudig te monteren en kunnen direct aan de muur worden bevestigd. Maar het moet glad en gelijkmatig zijn, zodat het paneel er perfect op wordt geplaatst. Voor de bevestiging worden, afhankelijk van het materiaal, verschillende bevestigingsbeslag gebruikt. Als alternatief is het mogelijk om de panelen bijvoorbeeld met een geschikte montagelijm op een bestaande tegel te lijmen.

Wandpanelen voor de keuken als beter alternatief voor tegels

Wandpanelen voor keuken - keukenspiegel - modern - hoogglans - zwart - wit

Wandpanelen zijn gemakkelijker te onderhouden dan tegels. Het egale, veelal glanzende oppervlak is water- en vuilafstotend. Voor de dagelijkse reiniging zijn geen speciale reinigingsmiddelen nodig, maar afnemen met een vochtige doek en eventueel met een mild reinigingsmiddel.

Wandpanelen voor de keuken in plaats van tegels – argumenten voor en tegen

Wandpanelen voor keuken -keukenspiegel-modern-zwart-wit-edelglas

Beschadigingen zoals scheuren, vetspetters en verkleuringen zijn niet ongewoon voor het betegelde oppervlak. Integendeel, eenmaal correct geïnstalleerd, verliezen de wandpanelen voor de keuken hun goede figuur niet en glanzen ze altijd als nieuw. Om dit perfect glanzende oppervlak niet te beschadigen, mag u geen staalwol, schuurmiddelen, afwassponzen en dergelijke gebruiken die schuurmiddelen bevatten.

Hoogglans wandpanelen voor de keuken in een accentkleur

wandpanelen-keuken-keukenspiegel-modern-hout-zwart-wit

Met de wandpanelen voor de keuken van glas of acryl kunt u kiezen tussen alle RGB-kleuren of een individueel geselecteerd motief bieden en het zo perfect aanpassen aan uw eigen ideeën en woonsfeer.

Moderne wandpanelen voor keuken gemaakt van glas

wandpanelen-keuken-keukenspiegel-modern-zwart-wit-paars-hoogglans

Wandpanelen van glas zien er nobel en hoogwaardig uit en daarom hebben ze meestal de voorkeur voor moderne keukenontwerpen. Het min of meer reflecterende oppervlak laat kleuren en motieven goed tot hun recht komen. Ze winnen aan diepte en schittering en zien er daardoor stralender en realistischer uit.

Wandpanelen voor de keuken in wit – mat en hoogglans

wandpanelen-keuken-keukenspiegel-modern-minimalistisch-hoogglans-greeploos

Een glazen achterwand voor de keuken kan al naar gelang uw individuele wensen mat of glanzend zijn. Hiermee kunnen gewenste contrasten en accenten worden ingesteld, zoals in dit voorbeeld op de foto. De mat witte afwerking van de greeploze keukenfronten komt pas goed tot zijn recht wanneer de keukenwand een reflecterend oppervlak heeft.

Wandpanelen voor de keuken – een stijlvolle update voor je keuken

Wandpanelen-keuken-keukenspiegel-wit-traditioneel-zwart-gemoderniseerd

Wandpanelen voor de keuken kunnen in een paar uur worden geïnstalleerd in vergelijking met tegels. Ze zijn gewoon een ingenieuze oplossing voor huurappartementen en restaurants waar de keukeninrichting wat flexibeler zou moeten zijn. Mocht toch een tegellook gewenst zijn, dan zijn panelen voor wandmontage met tegelpatronen of met de karakteristieke voegen ideaal.

Wandpanelen voor keuken in moderne stijl – gehard glas

wandpanelen-keuken-keukenspiegel-modern-hout-beton-roestvrij staal-aanrecht

Wie kiest voor hoogwaardige en fraaie keukenapparatuur kiest voor ESG-veiligheidsglas. Dit is een thermisch gehard glas dat hittebestendig en praktisch onbreekbaar is. Bovendien wordt het gekenmerkt door een hoge chemische bestendigheid tegen water, zuren en zoutoplossingen.

Keukenwandpanelen – spiegelwand in een minimalistische witte keuken

wandpanelen-keuken-keukenspiegel-modern-spiegel-hoogglans-wit

ESG-glas kan naar wens worden gekleurd. De inkleuring of het printmotief wordt gedaan op de glazen achterwand, een spiegeleffect is ook mogelijk. Afhankelijk van de afwerking – mat of glanzend, kunnen er verschillen zijn in kleuren en scherpte met de originele afbeelding.

Sterk reflecterende wandpanelen voor de keuken

wandpanelen-keuken-keukenspiegel-modern-zwart-wit-spiegel-aanrecht

Het ESG-veiligheidsglas wordt net als elk ander glasoppervlak gereinigd met een glasreiniger of ontvetter. Voor het reinigen zijn geen dure toevoegingen nodig. Ondanks de grote weerstand van het materiaal mag de keukenwand van ESG-glas niet door stoten in gevaar worden gebracht.

Combineer materialen – wandpanelen voor de keuken als spatbescherming en decoratief behang 

wandpanelen-keuken-keuken-spiegel-modern-glas-behang-rood

ESG-veiligheidsglas is zeer geschikt als wandpaneel achter de kookplaat en dient dus perfect als spatscherm. het materiaal is hittebestendig tot ongeveer 100 graden. De motiefprint kan één of twee centimeter afwijken van de werkelijke weergave. Waarom zou je er op letten bij overgangen met behang of andere materialen?.

Zet verschillende materialen bij elkaar – wandpanelen voor de keuken van glas en geborsteld roestvrij staal

wandpanelen-keuken-keuken-spiegel-modern-glas-roestvrij staal-geborsteld-hout

Glas komt goed tot zijn recht in combinatie met metaal. Geborsteld roestvrij staal en glanzend ESG-glas gaan heel goed samen en bereiken een nobel effect, zeker een meerwaarde voor de keukenapparatuur.

Een chique keuken in turquoise met een roestvrijstalen keukenspiegel

wandpanelen-keuken-keukenspiegel-modern-roestvrij staal-geborsteld-turquoise

Wandpanelen van roestvrij staal vervangen perfect de tegelspiegel in de keuken. Ze zijn van hoge kwaliteit en vakkundig gecombineerd met de rest van de materialen die in het keukenontwerp zijn gebruikt, waardoor een stijlvolle sfeer ontstaat met een moderne touch. Daarnaast is RVS erg praktisch en niet voor niets heeft het de voorkeur voor de inrichting van elke professionele keuken.

Resistente wandpanelen voor keuken gemaakt van roestvrij staal

wandpanelen-keuken-keukenspiegel-modern-roestvrij staal-licht hout-gasfornuis

Er zijn geen twee meningen dat roestvrij staal het beste wordt gecombineerd met hout. Het metaal ziet er op zich al stoer uit en hout daarentegen zorgt voor een gezellige sfeer. Bovendien wordt een perfect totaalbeeld bereikt.

Wandpanelen voor keuken van metaal – koper

wandpanelen-keuken-keuken-spiegel-modern-koper-hout-ruw

Andere metalen, zoals koper of aluminium, kunnen ook worden gebruikt als wandpanelen voor de keuken. Deze dienen min of meer als een hoogtepunt in het ontwerp van de keuken. Daarom is het zinvol om deze accenten te combineren met andere details in het ontwerp zodat er een uniform totaalbeeld ontstaat.

Wandpanelen voor de keuken van koper – modern en traditioneel tegelijk

wandpanelen-keuken-keuken spiegel-koper-wandbekleding-traditioneel-landhuis

Koper heeft zich de afgelopen jaren gevestigd als een trendy look in elk designgebied. Het verschijnt vaak in de vorm van stijlvolle woonaccessoires, maar domineert zelden het ontwerp van het interieur. Hier presenteren we een inspiratie voor hele keukenwanden van koper.

Wandpanelen met houtlook voor de kleine keuken – laminaat

wandpanelen-keuken-keuken-spiegel-kleine-keuken-nis-hout-licht

Laminaatpanelen worden vaak gebruikt om lelijke betegelde gebieden te bedekken. Dit blijkt een goedkope oplossing te zijn die zo min mogelijk schade achterlaat en een goed alternatief is, zeker voor huurappartementen.

Wandpanelen voor keuken in landhuisstijl – natuurlijke wandpanelen van laminaat

wandpanelen-keuken-keuken-spiegel-landhuis-hout-traditioneel-hout-plafond

Voor een keuken in traditionele landhuisstijl is er misschien geen betere oplossing voor wandinrichting dan wandpanelen van hout of met deze look. Wandpanelen voor de keuken van laminaat zijn robuust, hitte- en waterbestendig, kunnen eenvoudig achter het fornuis worden geplaatst, met uitzondering van de gaskookplaat, en zijn onderhoudsvriendelijk. Veel uitvoeringen zien er natuurlijk uit en zijn daarom geschikt als goed, goedkoop alternatief voor conventionele echt houten panelen.

Wandpanelen voor keuken – wandbekleding van hout

wandpanelen-keuken-keukenspiegel-modern-hout-zwart-wit

Ook in de keuken is wandbekleding van echt hout niet uit te sluiten, hoewel deze als onderhoudsintensiever wordt ervaren. Het materiaal heeft een goede oppervlaktebehandeling nodig en is slechts gedeeltelijk hittebestendig. De wandpanelen dienen minimaal één keer aan alle kanten te worden behandeld met houten afdichtingslak en moeten aan de voorzijde twee lagen worden aangebracht om ze bestand te maken tegen reiniging.

Wandpanelen voor de keuken in plaats van tegels – verkrijgbaar in prachtige patronen

Wandpanelen-keuken-keuken-spiegel-landhuis-patroon-tegel-ornamenten

Voor de keukenwand zijn mooie patronen mogelijk, ook als u het zonder tegelspiegels wilt stellen – met een keukenachterwand van acrylglas. Het materiaal is lichter en breukvaster dan glas, maar lijkt er heel erg op en geeft de motieven diepte en glans.

Wandpanelen voor de keuken als spatbescherming – acrylglas of nog steeds bekend als plexiglas

wandpanelen-keuken-keukenspiegel-modern-spatbescherming-gasfornuis-zwart

Acrylglas of nog steeds bekend als plexiglas is een materiaal van de laatste generatie dat lichter en daardoor makkelijker te monteren is dan glas. De voordelige bediening door het lage gewicht maakt installatie alleen in geselecteerde gebieden mogelijk, bijvoorbeeld als spatscherm.

Wandpanelen voor keuken achter werkblad en kookplaat – motiefprint

wandpanelen-keuken-keuken-spiegel-modern-behang-kleur-wit

De acrylglasplaten kunnen met geselecteerde motieven worden bedrukt met behulp van UV-printen en dus perfect worden aangepast aan uw eigen ideeën. De motieven worden direct op de achterkant van het materiaal gedrukt.

Decoratieve wandpanelen voor de keuken: onderhoudsvriendelijk en mooi

wandpanelen-keuken-keuken-spiegel-modern-behang-glas-citroen

Bij het reinigen van plexiglas moet u zeer voorzichtig zijn. Conventionele glasreinigers zijn hiervoor slecht geschikt omdat ze het oppervlak aantasten en na een tijdje dof en lelijk worden. Gebruik hiervoor alleen warm water met een beetje afwasmiddel of speciale acrylglasreiniger.

Wandpanelen voor de keuken van acryl met afbeeldingsmotieven

wandpanelen-keuken-keuken-spiegel-modern-behang-grijs-motief

Waar op gelet moet worden bij het reinigen van glanzende oppervlakken is dat u voor het afvegen alleen zachte sponzen en pluisvrije doeken kunt gebruiken. We raden ook af om microvezeldoeken te gebruiken, omdat deze de glans aantasten en kleine krasjes op het oppervlak achterlaten. Dit effect wordt pas na enkele jaren gebruik zichtbaar.

Moderne wandpanelen voor de keukenset accenten in een minimalistische ruimte 

wandpanelen-keuken-keuken-spiegel-modern-motief-beton-wallpaper

Een andere optie voor het ontwerpen van de keukenachterwand is het materiaal Aludibond. Het is een composiet van kunststof en aluminium dat slechts 3 mm dik en zeer licht is.

Wandpanelen voor de keuken met prachtige motieven 

wandpanelen-keuken-keuken-spiegel-modern-motief-bloemen-hout

Aludibond kenmerkt zich door een mat oppervlak en het gekozen motief is direct op de voorzijde van het paneel gedrukt. Om deze reden moet men heel voorzichtig zijn bij het schoonmaken.

Fotorealistische wandpanelen voor de keuken

wandpanelen-keuken-keuken-spiegel-modern-motief-herfst-bruin

Acrylpanelen kunnen zonder toevoegingen worden gereinigd, alleen met een zeer zachte spons, water en een beetje afwasmiddel. Bijtende reinigingsmiddelen en krachtig wrijven zijn niet toegestaan, anders laat de gekleurde motiefprint los. Het materiaal is geschikt voor montage achter kookplaten, maar is niet bestand tegen stoten en snijden.

3D Wandpanelen voor keuken

wandpanelen-keuken-keuken-spiegel-modern-3d-wit-geometrisch

3D-effecten in interieurontwerp zijn momenteel erg populair. Deze kunnen visueel worden weergegeven met hoogwaardige afbeeldingen of motiefafdrukken of worden geënsceneerd met wandpanelen van echt materiaal.