Keuken

Zwarte keuken – 19 designerideeën voor het moderne appartement

Zwarte keuken parketvloer-witte-tegels-muur-zwart-onderkast-fronten-tafel-stoelen-lampen

Zwart is altijd in, maar als het om keukeninrichtingen gaat, heb je daar gemengde gevoelens bij. Een zwarte keuken het kan er echter heel chic uitzien. In combinatie met wit of hout is een moderne, stijlvolle keuken het resultaat. De donkere kleuren worden gecombineerd met een optisch effect voor smalle ruimtes. Als je zwart goed combineert met andere kleuren, oogt de keuken nog groter. Bekijk deze designkeukens en laat je inspireren over hoe je de zwarte kleur in je keukendecor kunt opnemen.

Stijlvolle zwarte keuken met houtaccenten

Zwarte keuken houtlook-werkblad-parketvloer-zwart-wandmeubel-onderkast

Met de zwarte fronten en houtaccenten heeft deze keuken een wat agressief design. Ook moet je aan lichtbronnen denken als je zoveel zwart in je voorziening hebt. Indirecte verlichting kan in dergelijke gevallen de ruimte een mooi spel van licht en schaduw geven.

Romantische zwarte keuken zoals uit het Victoriaanse tijdperk

Zwarte keuken marmer-werkblad-keukeneiland-wit-muur-zwart-bovenkast-onderkast-hoogglans

Dit is een chique keuken die helemaal in het zwart is gedecoreerd. Victoriaanse witte accenten – borden, theeservies en taartplateaus frissen hun uiterlijk op. Ook de kristallen kroonluchter en het werkblad van zwart marmer zijn zeer opvallend en luxueus.

Een gezellige landelijke keuken

Zwarte keuken witte spoelbak-houten-werkblad-zwart-bovenkast-basiskast-plank-bakstenen muur

Zwart past zelfs goed bij landelijke meubels. In deze moderne keuken worden veel materialen en texturen gecombineerd. Warm hout, tegels met vintage patronen, rustieke bakstenen muren en gladde witte porseleinen spoelbak harmoniëren met de zwarte fronten.

Ruime keuken in contrasterende kleuren

Zwart keukeneiland-wit-werkblad-houten tafel-zwart-wandmeubel-onderstel-stoelen

 Zwart past goed bij kamers met rechthoekige vormen en veel natuurlijk licht. U kunt een dramatisch contrast en een gevoel van ruimte toevoegen aan uw keuken met zwarte meubels.

Vintage keuken met meubels in zwart en hout

zwarte-keuken-houten-werkblad-plank-wit-klein-formaat-tegels-parket-vloer-zwarte-wandkast-basis-kast

Nog een landelijke keuken. Zwarte boven- en onderkasten staan ​​naast de keukenapparatuur. Dit is een elegant ontwerp dat ook een verscheidenheid aan materialen combineert.

Moderne lichte keuken met zwarte accenten

zwart-keuken-witte-tegels-muur-zwart-plank-onderkast-stoel-houten tafel-parketvloer

Als je een keuken in het zwart wilt, hoef je niet alle meubels in het zwart te plannen. Je kunt de kleur als accent gebruiken en voor slechts enkele meubelstukken zwart kiezen. Deze keuken is daar een mooi voorbeeld van. Zo heb je tegelijkertijd een lichte kamer met de chique zwarte kleur.

Keuken met onderkasten en houten vloer in zwart

zwarte-keuken-witte-muur-grijs-spatbescherming-tegels-houten-plank-tafel-zwart-base-kast-vloerplaat

Je kunt zwart als hoofdkleur kiezen door een element te schilderen dat op het eerste gezicht niet zo voor de hand ligt. Zo ook de grond bijvoorbeeld. Verf de houten vloer zwart voor een adembenemend effect.

Witte en zwarte keuken met bakstenen muur

zwarte-keuken-wit-werkblad-klein-formaat-tegels-bakstenen-muur-parket-vloer-zwart-kast-plank

Kies in plaats van bovenkasten voor planken in zwart. Dit laat visueel meer ruimte over. In de keukenhoek zijn witte tegels van klein formaat tegen elkaar gelegd met zwarte voeg voor een sterk contrast. De metalen lampen en cilindervormige afzuigkappen doen meer denken aan de industriële stijl.

Prachtige design keuken in contrasterende kleuren

zwarte-keuken-witte-muur-marmeren-werkblad-keukeneiland-zwart-fronten-koelkast

Opvallend is hier het sterke contrast tussen zwart en wit. Ook de materialen en texturen contrasteren met elkaar. Je kunt ermee experimenteren en je eigen combinatie samenstellen.

Minimalistische keuken met lang kookeiland

zwarte-keuken-witte-bovenkast-hoogglans-zwart-keuken-eiland-onderkast-barkruk-metalen frame

Meubels in een monochroom kleurenschema zijn een geweldige aanvulling op de minimalistische look. Glanzende oppervlakken en eenvoudige rechthoekige vormen zien er strak en luxueus uit.

Futuristische moderne keuken in zwart

zwart-keuken-wit-werkblad-keuken-eiland-zwart-barkruk-fronten-hanglampen

De metaalglans en industriële accenten geven deze keuken een futuristische uitstraling. Matte oppervlakken lijken warmer dan die met een hoge glans. Het gevoel van warmte wordt versterkt door het zachte licht en het beige werkblad.

Gezellige keuken met zwarte meubels en glazen wand

zwarte-keuken-parket-vloer-houten tafel-houten stoelen-glazen tafel-zwart-fronten

Aarzel niet om veel zwart te kiezen, ook voor kleine kamers. Je moet alleen voldoende natuurlijk licht beschikbaar hebben dat de donkere kleur kan neutraliseren.

Houtaccenten voor meer warmte in de keuken met meubels in zwart en wit

zwart-keukenwerkblad-marmer-spatbescherming-keukeneiland-wit-barkruk-parketvloer

Zwart in combinatie met wit en hout ziet er erg chique uit. Het witmarmeren blad met zwarte nuances verbindt optisch de contrasterende zwarte fronten met het witte keukeneiland en de barkrukken.

Zwarte industriële keuken

zwart-keuken-witte-tegels-spatbescherming-afzuigkap-zwart-werkblad-onderkast-houtlook

Een prachtig design – zwarte houten oppervlakken, witte metrotegels en industriële hanglampen. Geniet elke dag van de mooie contrasten.

Keuken met kleurrijke decoratie en meubels in zwart, wit en hout

zwarte-keuken-keuken-eiland-hoogglans-zwart-stoel-wandmeubel-fronten-witte-barkruk-houten tafel

Bedenk wat voor soort decoraties je op de planken kunt zetten. Decoratieve elementen kunnen de stijl van de kamer veranderen en bepalen. Deze keuken oogt veel kleurrijker door de accenten in paars, rood en oranje.

Keukenhoek met houten fronten en zwart mozaïek

zwarte-keuken-wand-kast-onderkast-hout-look-zwart-werkblad-mozaïek-parketvloer

Het ontwerp van een keuken kan zelfs sommige stijlen combineren. Deze keuken oogt modern, klassiek en rustiek tegelijk. Met zoveel hout ziet de keukenhoek er ondanks de zwarte kleur erg warm en gezellig uit.

Gele accenten in de zwarte keuken

zwarte-keuken-keuken-eiland-hoogglans-zwart-wandkast-onderkast-gele-barkruk

Deze design keuken is een voorbeeld van waarom zwarte keukens altijd in zullen blijven. Gele barkrukken zien er ongelooflijk chic en dramatisch uit in combinatie met de meubels in zwart.

Contrast tussen metaal en zwart in de keuken

zwart-keuken-marmeren-werkblad-keuken-eiland-metaal-hanglampen-barkruk-wit-spatbescherming

Glanzende metalen accenten, leer en zwart zorgen voor een mannelijke sfeer hier in deze keuken. Het zwart glanzend marmeren werkblad geeft de ruimte een gevoel van luxe en elegantie.