kinderkamer

30 ideeën voor tienerkamers – decoraties voor “coole” tieners

Tieners zijn vaak moeilijk te behagen. Misschien heb je dit zelf al gemerkt toen je de jeugdkamer opnieuw hebt ingericht en inricht. Op deze moeilijke leeftijd, wanneer tieners proberen in de volwassen wereld te passen, is hun belangrijkste doel om ‘cool’ te zijn. En iedereen heeft een ander idee van wat nou precies cool is. ‘Cool zijn’ geldt ook voor je slaapkamer. Omdat tieners veel tijd op hun kamer doorbrengen, moet deze er zo stijlvol mogelijk uitzien. We hebben een aantal geweldige hier Ideeën voor jeugdkamers waarvan zelfs tieners denken dat ze cool zijn.

jeugdkamer-ideeën-meisje-foto-behang-lilatoeen-bomen-ballon-bed linnen-pastelkleuren

Kleurrijke tienerkamerideeën voor jongens en meisjes

Jeugdkamer-ideeën-pastel-blauw-sereniteit-pastel-gele-bureau-wand-planken

Welke hobby’s of interesses je tiener ook heeft, ze willen een plek waar ze hun privacy kunnen beschermen tegen ouders en broers en zussen en hun eigen tijd kunnen besteden zoals ze willen. Een coole jeugdkamer moet hun interesses vertegenwoordigen, hun favoriete kleuren bevatten en verschillende gadgets als decor gebruiken. Maar het moet ook een functionele plek zijn met veel opbergruimte, waar de tiener in alle rust kan studeren en kletsen met vrienden.

Tumblr-kamer – 50 prachtige ideeën voor slaapkamerdecoratie!

Coole jeugdkamers voor meisjes – ideeën uit de tv-serie “Pretty Little Liars”

Wit ontwerp voor tienerkamers voor meisjes & Jongens – ideeën voor kleurencombinaties & lay-out

Ideeën voor jeugdkamers – een plek om te relaxen en te studeren

jeugdkamer-ideeën-jongen-muur-tattoo-man-spelen-gitaar-wit-afnemen-houten vloer

Laat de tieners het kleurenschema voor hun slaapkamer kiezen. Voeg prachtige patronen gestencild of gelijmd aan de muur toe. Bladmuziek, platen, vredestekens, skylines van steden of silhouetten zijn goede keuzes. De muurstickers met slogans kunnen doelen en filosofieën voorstellen, zoals “Respect the nature”, “Skate or Die” of “Wees de verandering die je in de wereld wilt zien.” moeten ingelijste posters van de favoriete sterren van tieners bevatten. Voeg comfortabele meubels zoals zitzakken toe en monteer een flatscreen-tv aan de muur. De indirecte verlichting aan het plafond of LED-strips die bepaalde stukken van achteren verlichten, zou ook erg cool zijn.

jeugdkamer-ideeën-meisjes-foto-wallpaper-vlinders-wall-mounted-fensehe

Een fotobehang is een visueel hoogtepunt in elke kamer. Door het formaat zien de motieven van het fotobehang er veel indrukwekkender uit dan een poster. De keuze aan dromerige motieven is enorm en varieert van dromerige natuurlijke landschappen tot droomauto’s en skylines van steden. De dominante kleuren van het motief moeten ook terug te vinden zijn in andere meubels.

jeugdkamer-ideeën-broers-zussen-behang-muurschildering-grafiti-look

Bij het kiezen van de juiste muur moet u rekening houden met de hoogte en oriëntatie van de motieven. Een muur met lage meubels is het beste. Zoals het bed bijvoorbeeld. Zo blijft het motief goed herkenbaar. Het ziet er ook bijzonder mooi uit wanneer het fotobehang door plafondspots in beeld wordt gebracht.

Londense telefooncel

jeugdkamerideeën-decoratie-jongen-rode-telefooncel-foto-behang-zitzak

Als je niet de hele muur wilt behangen, kun je de grootte van het motief natuurlijk aanpassen aan de beoogde locatie. Deze Londense telefooncel ziet er bijvoorbeeld heel realistisch uit in deze jeugdkamer. Zelfklevend fotobehang is groter en betekenisvoller dan een foto, poster of XXL canvas.

Graffiti stickers in plaats van hoofdbord

jeugdkamer-ideeën-decoratie-jongens-grafitti-wand-bed-hoofdeinde

Muurtattoos zijn een goed alternatief voor fotobehang en kunnen op verschillende manieren worden gebruikt. Het ontwerp van de sticker moet natuurlijk ook passen bij de inrichtingsstijl en deze zoveel mogelijk onderstrepen. De muurtattoos in graffitistijl zijn origineel en stoer. Moderne schilderkunst brengt een onmiskenbare flair van de straat direct in de jeugdkamer. Of het nu zwart-wit of kleurrijk is, graffiti-tatoeages met imposante letters zijn echte blikvangers.

Fuchsia en groen zijn een geweldig kleurenduo

jeugdkamerideeën deco-fuchsia-groen-combinatie-meubels

Het kleurenduo fuchsia en groen is fris en stoer in deze jeugdkamer. De intense kleuren komen bijzonder goed tot hun recht tegen de witte muren. Witte bandjes die structuur en beweging toevoegen dienen als stijlvolle accenten aan de muur. De verticale spiegelstrips creëren een gevoel van diepte en laten de kleine ruimte groter lijken. Zwart-witfoto’s ronden het totaalbeeld perfect af en creëren verschillende stemmingen.

Rood en donkergrijs

jeugdkamer-ideeën-decoratie-jongen-donker-grijs-rood-muziek-fan

Rood en donkergrijs zijn een ander zeer succesvol kleurenduo voor de jeugdkamer. Geen enkele andere kleur is zo energiek als rood, maar deze sterke uitstraling kan perfect in balans worden gebracht met het koele, subtiele grijs. In deze faciliteit vindt u altijd dezelfde roodtint in alle meubels – bankkussens, tapijten, jaloezieën. Daarentegen variëren de grijstinten van duifgrijs tot antraciet tot zwart. De donkere houten vloer vormt een mooi contrast met de lichtgrijze muren en wordt gecomplementeerd door de donkere meubels.

indirecte verlichting op wanden en plafonds

jeugdkamerideeën-decoratie-jongen-muziek-fan-flatscreen-tv-muur-achtergrondverlichting

Effectieve accenten in de jeugdkamer kunnen worden gezet met indirecte verlichting. Ledstrips worden meestal in het verlaagde plafond geïnstalleerd en het lichteffect ontvouwt zich van bovenaf de ruimte in. Het licht wordt ook gereflecteerd door de omringende muren. Ook kunt u kiezen uit verschillende lichtkleuren. Wat vind je van indirect blauw licht dat vanachter de aan de muur gemonteerde flatscreen-tv komt??

Groen en zwart

jeugdkamer-ideeën-deco-boy-zwart-groen

In het volgende voorbeeld zie je een geslaagde combinatie van groen en zwart. De vloer heeft een mooie medium donkere houttint en vormt een mooi contrast met de witte muren. De muurschilderingen zijn ook qua kleur afgestemd op het meubilair.

magisch paars voor de meisjeskamer

jeugdkamerideeën meisje-paars-wit-deco-kledingkast-spiegeldeuren

Vrouwen houden van glans en glans. Om dat te waarderen, kun je een paar zilverkleurige accenten toevoegen. Het samenspel van spiegelende oppervlakken en glanzend satijnen beddengoed geven de slaapkamer een classy touch.

jeugdkamer-ideeën-deco-rood-wit-zwart-houten-pallet-salontafel

jeugdkamer-ideeën-decoratie-zwart-wit-rood-stripboeken

jeugdkamer-ideeën-deco-jongen-zwart-wit-motieven-stripboeken

jeugdkamerideeën meisje-deco-ballerina's-fotomuur-modern

jeugdkamer-ideeën-deco-schuin-dak-oranje-witte-meubels

jeugdkamerideeën-decoratie-jongen-dakveld-muziekfan

jeugdkamer-ideeën-deco-kleine-kamer-groen-wit

jeugdkamer-ideeën-deco-meisje-donkerroze-crème-verlaagd-plafond

jeugdkamer-ideeën-decoratie-meisjes-hellende-dak-rood-geverfde-nissen

jeugdkamer-ideeën-decoratie-open-planken-muur-poefs

jeugdkamer-ideeën-decoratie-reksysteem-ruimteverdeler-slaap-leerruimte

jeugdkamer-ideeën-decoratie-bureau-leerhoek

jeugdkamer-ideeën-decoratie-stoel-hoek-muur-tv

jeugdkamer-ideeën-jongen-deco-zwart-wit-foto's-muur-groot-brittannië-kenmerken

jeugdkamerideeën deco-zwart-wit-bureau-staande plank

jeugdkamerideeën-jongen-zwart-geel-reksysteem-plafond-rijk

jeugdkamer-ideeën-meisje-zolder-fuchsia-kleur-bank

jeugdkamer-ideeën-decoratie-kleurrijke-plafond-meisjeskamer