kinderkamer

Babykamer: 10 tips voor een heerlijk mooie en veilige inrichting

Babykamer-opstelling-jongen-wit-blauw-sterren-wand-design-scandinavisch

Als het gaat om de inrichting van de babykamer, hebben aanstaande ouders veel te doen – want een praktische en tegelijkertijd charmante faciliteit, waar het kroost zich prettig voelt en de ouders alles binnen handbereik hebben, moet zorgvuldig worden gepland. We geven je 10 handige tips om de beschikbare leefruimte optimaal te benutten en de kamer veilig en kindvriendelijk te maken.

Design babykamers – design muren, plafonds en vloeren veilig en geschikt voor kinderen

Babykamer-opstelling-meisje-wit-roze-ombre-gordijnen-pluche speelgoed

De eerste stap naar een heerlijk mooi babykamerinterieur is het ontwerp van de wanden, het plafond en de vloer. De juiste vloerbedekking heeft goede warmte-isolerende eigenschappen (zodat de baby erop kan kruipen), kraakt niet (de geluiden kunnen de kleintjes storen als ze in slaap vallen) en is antislip. Hout- en laminaatvloeren, maar ook parket in combinatie met een babytapijt blijken optimaal te zijn. Als de vloer al is gelegd, kunnen de wanden worden ontworpen. Of het nu gaat om behang- of muurverf, het maakt voor de allerkleinsten eigenlijk niet uit, zodra de ouders voor rustgevende nuances kiezen (groen, blauw, geel of delicaat roze). Voor de eerste keer moet je ingewikkelde patronen vermijden; in plaats daarvan kunnen muurstickers in één kleur de muur versieren. Het plafond moet bij voorkeur worden ontworpen in een eenvoudige en enkele kleur.

Besteed aandacht aan de kwaliteit van het meubilair voor een veilige en functionele inrichting

Babykamer-beige-roze-meubels-veilig-kwaliteit-let op

Als het om inrichting gaat, geldt de gouden regel: minder is meer. Voor de eerste keer, doe het zonder al te veel meubels en laat voldoende ruimte over zodat de baby vrij in de kamer kan bewegen. In het begin heb je misschien een ledikant nodig met een commode of een aparte commode, een comfortabele fauteuil en meerdere wandplanken. De meubels moeten zo in de kamer worden verdeeld dat je de baby altijd voor je ogen hebt en dat de benodigde accessoires binnen handbereik zijn. Let bij het kopen vooral op de veiligheid – TÜV Rheinland LGA controleert regelmatig de mechanische structuur van kindermeubels, evenals de oppervlaktebehandeling en het composietmateriaal – een GS-keurmerk is daarom een ​​garantie voor de veiligheid van babymeubels.

Richt de babykamer fantasierijk in

Babykamer-wandplank-fantasierijk-decoreren-veilig

De laatste stap in het ontwerp van de babykamer is de keuze van de juiste decoratie – maar in plaats van ingewikkelde patronen en motieven voor de muren te kiezen, kun je subtiele accenten leggen met de tapijtkleur of de gordijnen. Laat het speelgoed van de kleintjes zien – plaats het pluche speelgoed op de wandplanken. Maak een mobiel voor het bedje en koop een nachtlampje (bijvoorbeeld starlight).

Schat de kosten correct in bij het ontwerpen

Babykamer-opstelling-mintgroene-muurkleur-wit-meubels-muurschilderingen

Voordat de baby zelfs maar wordt geboren, moet er veel worden gekocht – de meubels en decoraties voor de babykamer zijn daar slechts een onderdeel van. Omdat het inrichten van zo’n kamer behoorlijk duur kan zijn, overwegen aanstaande ouders of ze er een lening voor moeten afsluiten. Nu is het zo dat zwangere vrouwen vaak als slecht krediet worden geclassificeerd. Zwangerschap hoeft niet aangegeven te worden, maar het kan lastig zijn als je met een dikke buik voor de bankadviseur zit. Alternatieven zijn bijvoorbeeld leningen via internet. Een lening voor ouders is niets meer dan een conventionele lening op afbetaling voor gratis gebruik.

Babykamer-design-groene-muur-spreuk-engels-tafellamp-olifanten

Zo richt je een stijlvolle babykamer in:

1. De juiste vloerbedekking is warmte-isolerend en antislip.

2. Monochrome wanden in zachte pastelkleuren werken rustgevend in de babykamer.

3. Het eenvoudige plafondontwerp ontspant de ogen van de baby.

4. Concentreer je bij het opzetten alleen op het essentiële – babybedje, commode en comfortabele fauteuil zijn voldoende voor de eerste keer.

5. TÜV-gecertificeerde meubels garanderen veiligheid in de babykamer.

6. Verdeel de meubels in de kamer zodat je de baby altijd voor je hebt.

7. Het is beter om de babykamer spaarzaam in te richten – je kunt accenten leggen met het tapijt of de gordijnen.

8. Liefdevol bewerkte decoraties geven de kamer een persoonlijk tintje.

9. Maak vooraf een schatting van de gemaakte kosten voor de kinderkamer.

10. Als een lening nodig is, hebben aanstaande moeders betere kansen met online leningen.