kinderkamer

Creatief kinderkamers inrichten met meubelcomposities met een uniek design

kinderkamer creatieve ideeën ontwerpen broers en zussen-hout-slaapgedeelte-1

In het artikel van vandaag presenteren we u een moderne en gezellige kinderkamer die ongetwijfeld zal fascineren met een uniek ontwerp. Het appartement is ontwikkeld door de Bulgaarse interieur- en architectuurstudio Another Studio en is gelegen in de Bulgaarse hoofdstad Sofia. Dit interieurproject is ontworpen voor een jong gezin met twee kinderen, een vierjarig meisje en een tweejarig jongetje. De slaapkamer voor de broers en zussen is een uitstekend voorbeeld van hoe je een kinderkamer creatief kunt ontwerpen.

slaapkamer-design-bedden-huis-planken-2

De architecten Petya Nikolova en Andrey Andreev vertrouwen op het eenvoudige en subtiele interieurontwerp, dat zorgt voor een hoge kwaliteit van leven en je weghoudt van de stress en hectiek. Bijzondere aandacht heeft u besteed aan de vrolijk ingerichte kinderkamer, want de slaapkamer en speelkamer moeten aan meerdere eisen tegelijk voldoen. Voor de jonge architecten betekent het creatief ontwerpen van kinderkamers het creëren van een comfortabele plek om te slapen en te spelen, waar de kleintjes zich op hun gemak voelen in hun eigen rijk. De lichte ruimte dient onder andere voldoende opbergruimte te hebben waar het kinderspeelgoed kan worden ondergebracht. Een andere eis waaraan de sfeervolle kinderkamer ook voldoet, is de ruimte aan een van de wanden voor een videoprojector voor thuisbioscoop. De kamer biedt ook overnachtingsmogelijkheden voor kleine gasten die tot in de late uurtjes met spelletjes bezig zijn. De meubelconstructie, die de gehele ruimte langs de muur in beslag neemt, bestaat uit twee bedden met een charmante huisjesvorm en meerdere open planken, kasten en lades, en voldoet volledig aan alle eisen.

hout-kinderkamer-hanger-lamp-mdf-mat-3

De mooie en individuele kinderbedden met een unieke vorm zijn zonder twijfel het hoogtepunt in de kamer. De geweldige vorm van het huis maakt van de bedden een bijzondere kamer waar de kinderen heerlijk kunnen liggen, ontspannen van de spannende dag en hun batterijen kunnen opladen voor de volgende dag met leuke activiteiten. Het comfortabele bed kan ook als speelbed worden gebruikt. Een kleine speeltuin in je eigen bed hebben is voor veel kinderen een droom die uitkomt. De twee kinderen kunnen zich uitleven met hun kleine eregasten, af en toe door prentenboeken bladeren of films kijken. De origineel ingerichte kinderkamer biedt voldoende ruimte voor leuke en spannende spelletjes. De grote, zachte kussens, die op de grond zijn verdeeld of tegen de muur leunen, scheiden individuele speelzones in de unieke ruimte. De kussens kunnen ook in de grote lades onder de kinderbedden worden geplaatst en worden omgebouwd tot comfortabele logeerbedden.

kussen-bed-speelgoed-design-wit-4

De unieke meubelstructuur is gemaakt van berkenmultiplex en MDF-panelen die mat wit zijn gelakt. Een ander meubel voor de vloer is gemaakt van dezelfde materialen, die bestaat uit een grote kast met een geïntegreerde bank en garderobe. De kinderkamer is ingericht met een lichte parketvloer. De grote en functionele kussens zorgen voor geweldige en zachte, gekleurde accenten in de kamer. De pastelkleuren zorgen voor een zonnige sfeer en zorgen in combinatie met de meubelmodules voor een harmonieus totaalbeeld. De kinderkamer baadt in het licht en is voorzien van moderne plafond- en hanglampen in pastelblauw, die voor extra mooie accenten in het interieur zorgen. Met dit project hebben de architecten bewezen dat kinderkamers creatief kunnen worden ontworpen en tegelijkertijd een aantrekkelijk en exclusief ontwerp bereiken dat parallel kan worden gerealiseerd.

opberg-zitkussen-houten-speelgoed-5

* Je kunt meer projecten van Another Studio vinden hier