kinderkamer

Ontwerp kinderkamers – 12 moderne ideeën met geweldige motieven

Design kinderkamers - ideeën-hoogslaper-bureau-kledingkast

Is het nu tijd voor jou om je babykamer om te toveren tot een vrolijke kinderkamer? Dan kijk je zeker uit naar een paar passende inspiraties. Felle kleuren en veel patronen in de vorm van dieren, bloemen of stripfiguren die de fantasie en het verlangen van uw kind om te spelen stimuleren, zijn bijzonder geschikt. We hebben vandaag een paar goed passende en leuke voorbeelden in dit artikel samengesteld om je te helpen Ontwerp kinderkamers werkt ook goed.

1. Ontwerp kinderkamer – appel als motief

Design kinderkamers -ideeën-groen-wit-appelmotief

Laat je kind de leuke kant van gezond eten zien door fruit als hoofdmotief voor de kinderkamer te kiezen en de kinderkamer dienovereenkomstig in te richten. In dit geval is hiervoor de appel gekozen, waarbij het voor appels kenmerkende rood en groen als kleuren is gekozen. Ook de handgrepen van de kast, die aan knopjes doen denken, zijn speels.

2. Ontwerp kinderkamers – harten

kinderkamer-design-ideeën-meisje-rood-roze-hart-motieven

Ook deze kamer heeft interessante kastgrepen, dit keer in de vorm van een hart. Dit zijn ook de hoofdmotieven voor de kinderkamer die onder andere terugkomen in het tapijt en het kussen. De kleuren die zijn gekozen om de kinderkamer te ontwerpen zijn rood, wit en een lichtbeige.

3. Hoogslaper

Design kinderkamers -ideeën-hoogslaper-kast-gele-trap

De hoogslaper is altijd erg populair bij kinderen. Profiteer hiervan en voeg tegelijkertijd twee bedden toe aan de kinderkamer, zodat je beste vriend er ook kan overnachten. Je kunt de kinderkamer ook inrichten door mooie tatoeages op de muur te zetten. Hier zie je organische vormen in oranje, geel en paars.

4. Ontwerp kinderkamers – kleine bloemen

Ontwerpideeën voor kinderkamers bluemchen

Veel decoraties en aangename kleuren vormen deze kamer. Bijzonder opvallend zijn de bloemen die over de hele kamer verspreid zijn, of het nu gaat om muurstickers, mobiele telefoons of pluchen speelgoed. Naast de mooie decoraties biedt de kinderkamer alles wat een kind nodig heeft en zelfs meer: ​​twee bedden, een bureau, een ruime kledingkast en veel ruimte om te spelen.

5. Puzzel

Ontwerp kinderkamers - ideeën-puzzel-kleurrijk

Elk kind houdt van puzzelen en dat maakt het perfect als thema voor kinderkamers. Kies een paar bijpassende kleuren die geluk uitstralen en je krijgt een perfecte kinderkamer. In dit voorbeeld is gekozen voor een combinatie van groen en paars, wat doet denken aan de lente. Kleinere accessoires zoals kussens, tapijten of planken maken de kamer nog gezelliger.

6. Lentekoorts

kinderkamer-design-ideeën-lente-mood-groen-paars

Het groene interieur wordt gekruid door paarse muren. Met een beetje fantasie combineer je dit met een groene weide en paarse lentebloemen. Dankzij de hoogslaper en de twee bureaus is er zelfs ruimte voor twee kinderen. Ook in dit voorbeeld worden muurtattoos gebruikt om kinderkamers in te richten – zowel boven het bed als op het bureau.

7. Design kinderkamers – veel kasten

kinderkamer-design-ideeën-paars-wit-veel-kast-opbergruimte

Deze kinderkamer biedt veel opbergruimte. Zo kan uw kind niet alleen al zijn kleding, maar ook al het speelgoed in opbergen. De warme kleuren zorgen voor een gezellige sfeer, terwijl de kruk met zijn moderne streeppatroon een blikvanger is.

8. Hoekkast

kinderkamer-design-ideeën-hoekkast-hout

Blikvanger in deze kamer is de grote hoekkast, die er niet alleen geweldig uitziet, maar ook een van de hoeken van de kamer perfect benut. De kamer is modern en speels zonder te overdrijven. Het kan in een paar jaar met weinig moeite in een jeugdkamer worden veranderd.

9. Ontwerp kinderkamers – organisch

kinderkamer-ontwerpideeën-organische-vormen

Ook hier domineren organische vormen. Deze verschijnen op het hoofdeinde, het bureau, dat doet denken aan Mickey Mouse, en het tapijt. Natuurlijk zorgen de kleuren ook voor een goed humeur. Zoals je ziet gaan groen en geel prachtig samen.

10. Speciaal voor meisjes

kinderkamer-design-ideeën-roze-rood-wit-meisjes

Dezelfde variant is er ook als meisjeskamer. De belangrijkste motieven zijn de harten, die in twee kleuren verkrijgbaar zijn, roze en rood.

11. Jongenskamer

kinderkamer-design-ideeën-jongens-kamer-bed-wielen

Het bed kan ook speels opgemaakt worden in de kinderkamer. In dit voorbeeld heeft hij wielen en doet hij denken aan een auto. Ook de kleurkeuze zorgt voor een typisch jongensachtige uitstraling. Deze bestaat uit een combinatie van blauw, rood en wit. Je kind zal zich lang comfortabel voelen in deze kamer.

12. Gewoon glimlachen!

kinderkamer-design-ideeën-oranje-wit-smileys-schoolbord-verf-muur

Smileys zijn een geweldig idee voor het kiezen van de motieven voor het ontwerpen van kinderkamers. Je krijgt al een goed humeur als je naar de foto kijkt. Stel je voor welk effect de kamer dan live heeft. De bedden met wieltjes vergemakkelijken het verplaatsen, terwijl de warme kleuren ook nog eens een heerlijke sfeer creëren.

Alle modellen zijn op ColombiniCasa vinden