kinderkamer

Tips voor het inrichten van kinderkamers met gele kleur

Kinderkamer wanddecoratie met kleur kleurrijk-meubels-rood-bureau-emmer-eames-stoel

De kleurenpracht in de zomer met al zijn schakeringen is een sfeervol inrichtingsthema voor de kinderkamer. Levendige kleuren op de muren roepen een positieve sfeer op en zorgen voor warmte en gezelligheid. Geel geverfde muren bevorderen efficiëntie, concentratie en leergierigheid en zijn voor hen Kinderkamer wanddecoratie met kleur best voor. Haal het zonnetje in huis met deze vrolijke kap! Hier vind je veel inspiratie en handige ontwerptips!

Kinderkamer wanddecoratie met kleur geel voor een zonnige sfeer

Kinderkamer wanddecoratie met de kleur geel-Akzentwand-Weiß-Moebel-rosa-Akzent-Sideboard

Citroen, zon, goud, zand of saffraan: de nuances van geel staan ​​voor energie, frisheid en levensvreugde en maken de inrichting zeer veelzijdig. De tinten van de gele kleur zijn van delicaat tot helder. Met fel geel zet je frisse en verkwikkende accenten in elke ruimte. Met gele tinten, gecreëerd door een sterke gele tint te mengen met andere kleuren, zoals wit of rood, kunnen hele wanden worden ontworpen. U moet echter rekening houden met het type kamer.

Gele nuances geven de ruimte vitaliteit en kracht

kinderkamer-wandinrichting-met-kleur-spongebob-foto's-idee-leeshoek-groene-kruk-modern

de Kinderkamer wanddecoratie met kleur Geel maakt de ruimte lichter, warmer en visueel ruimer. Het is daarom zeer geschikt voor kamers met weinig daglicht, op het noorden, met beperkte ruimte of voor kamers met meerdere kinderen. Omdat een sterke gele tint snel te dominant kan worden, raden kleurexperts aan om alleen afzonderlijke delen in de kinderkamer in dezelfde kleur te schilderen, bijvoorbeeld de muren van het bureau of de speelruimte. Het is beter om het slaapgedeelte in een rustigere tint te schilderen – bijvoorbeeld lichtblauw.

Een delicate gele tint als muurkleur

Kinderkamer-wandinrichting-met-kleur-pastel-geel-wit-bed-meisje-gordijn-blauw

Als u echter de felgele tinten wilt gebruiken, moet u deze combineren met hun complementaire kleur paars. Dit kleurenduo ziet er harmonieus, vriendelijk en licht uit als je de delicate nuances gebruikt. Een warme, witgele tint of andere bleke tinten zoals crèmetinten zijn ideaal voor wanddecoratie over het hele gebied. Muren zijn stimulerend en stimulerend zonder te opdringerig te zijn.

Geel als kamerkleur straalt een vrolijke zomerstemming uit

kinderkamer-wandinrichting-met-kleur-geel-groen-hoekraam-idee

Heldere gele tinten

kleur-design-kinderkamer-groen-gele-muren-wit-borders

Het is het beste om intense gele tinten als accent te gebruiken, b.v. B. Foto’s! De puur gele tinten zien er heel interessant uit samen met rode of oranje highlights, bijv. muurranden of plinten.

Kleurencombinaties – gele kleur met andere tinten

kinderkamer-wandinrichting-met-kleur-groen-geel-beddengoed-lakenpatroon

In combinatie met een donkere kleur ontvouwt geel zijn bijzondere effect. De combinatie van delicaat pastelgeel en groen oogt fris en lenteachtig. Met enkele accenten in subtiel blauw krijgt de kamer een vleugje soberheid. Een tip: het is altijd beter om pure kleuren naast elkaar te zetten in plaats van ze door elkaar te mengen om een ​​onbedoeld ongezond ruimtelijk effect te voorkomen.

Kinderkamer wanddecoratie met kleur: geel en wit

gele-muurschildering-babykamer-vrolijke-heldere-design-kamer-ideeën

Het samenspel van een sterke tint geel en wit zorgt voor zomerse frisheid en lichtheid. Hierdoor oogt een ruimte licht en open. Gele tinten kunnen worden gebruikt voor een accentkleur in een kamer die is ingericht met witte meubels.

Warme gele tinten geven een gevoel van veiligheid

kleur-ideeën-voor-kinderkamers-helling-dak-geel-schilderij-muren-blauwe-stoelen

Een gele tint kan ook gecombineerd worden met een andere kleur. De ruimte erboven gebruikt hiervoor bijvoorbeeld een groenblauwe tint voor de wanden. Geel siert de schuine plafonds, terwijl de rechte wanden als contrast worden gebruikt. Er zijn ook gekleurde meubels zoals de groene fauteuils en lichtblauwe stoelen.

Geld en blauw

kinderkamer-wandinrichting-met-kleur-geel-blauw-babybed-schuin dak

Deze babykamer is op een vergelijkbare manier ontworpen. De nis vertegenwoordigt een extra lees- of ontspanningsruimte en is daarom door kleur gescheiden van de rest van de kamer. Een interessant idee is om de gele kleur voor de afschuiningen te gebruiken en de rechte muren wit te laten.

Kinderkamer wanddecoratie met kleur geel

modern-stapelbed-van-hout-kinderkamer-gele-muurverf-levendig-fris

Ook in deze kamer is weer een accentmuur terug te vinden. Het geeft de hele lichthouten inrichting een zekere frisheid die je in een goed humeur brengt. Muurverven zijn een geweldige manier om een ​​kamer kindvriendelijk te maken. Als je het zonder kleurrijke meubels wilt, maar niet helemaal op kleur, dan kun je elke muurkleur gebruiken.

Gele muur als kamerkleur

kleurrijke-levendige-kinderkamer-wandinrichting-met-kleur-geel-blauw-tapijt

Maar ook een bont interieur kan harmonieus worden vormgegeven. Zorg er wel voor dat de kleur die je voor de muur hebt gekozen in andere elementen wordt herhaald. Voor de kamer erboven is bijvoorbeeld de oranje tint van de muur ook terug te vinden in de gordijnen en de krukken.

Geel doet ons denken aan de zon 

kleurrijke-kinderkamer-design-muur-behang-patroon-cirkels-gele-muur

kleur-design-kinderkamer-rode-hanglampen-groen-tapijt-gele-muur

grijs-gele-kleur-duo-vaardig-gebruik-kinderkamermuren-kleureffect

geel-geverfde-kinderkamermuren-opbergruimte-ideeën-vloer-tapijt-strips

rood-gebroken-gele-muurverf-kinderkamer-installatie-opbergruimte-ideeën

kinderkamer-muren-geel-getinte-gezellige-sfeer-speelruimte

Gebroken wit-geel-tint-kleur-design-kinderkamer-bloemen-muur-motieven

moderne-kinderkamerwand-design-gele-helder-speelhoek-vloerkussens

kinderkamer-muur-foto's-boom-muur-planken-gele-accenten-kleur-ideeën

kleurrijke-muur-strepen-perfect-gecoördineerde-kamer-ideeën-muur-design-kinderkamer

babykamer-wandinrichting-met-kleur-wit-gebroken-geel-nuance

getinte-gele-muurverf-kinderkamer-speeltuin-tapijt-met-patronen

rood-gebroken-geel-als-muur-kleur-woonideeën-kinderkamer-design