Knutselideeën

Knutselideeën

Knutselen met kristallen – de leren sandalen versieren

Basrteln-met-kristallen-tapijt-close-foto

Als je goed bent in handwerk en iets nieuws wilt ontwerpen voor de zomer met je oude leren sandalen, dan is dit idee voor jou – de leren sandalen door Knutselen met kristallen maak het mooier.

Leren sandalen versieren door te knutselen met kristallen

leren-sandalen-collage-kristallen-versieren-dames

Voor een andere look – leren sandalen met brede bandjes zijn bijzonder trendy in de zomer van 2014. Je kunt kiezen voor platte, hakken of platformschoenen. Sandalen gemaakt van kunststof, dat echt leer imiteert, zijn ook dit seizoen actueel en kunnen gemakkelijk worden versierd. Je kunt de kristalbewerking gebruiken voor stoffen schoenen en zelfs voor kleding. Laat je creativiteit werken en maak een kunstwerk.

Probeer te knutselen met kristallen op de leren sandalen

materialen-sandalen-leer-kristallen-lijm

Ze zijn perfect te combineren met een rok, jeans, broek en een fijne jurk. Als de leren sandalen je te simpel lijken, dan kun je altijd wat meer glans toevoegen en krijg je een nieuw, ongetwijfeld mooi resultaat. Nu gaan we je laten zien hoe je je leren sandalen kunt versieren met een paar grote kristallen.

Koop ca. 6-7 grote Swarovski of andere sieradenstenen of meer, afhankelijk van hoeveel linten je wilt versieren. Ze hebben ook een sterke lijm nodig omdat de sandalen buiten en soms in de zon worden gebruikt.

Wat je moet doen is een kleine hoeveelheid lijm op de kristallen doen en het dan lichtjes op de leren band aanbrengen.

Om ze echt goed te laten kleven, gebruikt u een documentclip om ze ongeveer 2-3 uur onder druk te houden op de riem. Er wordt een vernislaag aangebracht om de glans van de stenen te behouden. Zien je leren sandalen er nu niet beter uit?

Plaats de kristallen in de steunen zodat ze stevig op de sandalen blijven zitten

sieraden-stenen-collage-voorbereiding-handwerk-sandalen

Knijp de lijm op de basis van de kristallen steunen

zelfklevende-stof-leren-sandalen-collage-steen

De nieuwe inspirerende decoratie voor je sandalen 

voorbeeld-leren-sandalen-varen-tapijt-kristallen

Een geweldig idee voor de zomer – chique versierde sandalen

Basrteln-met-kristallen-tapijt-close-foto

Read more
Knutselideeën

Maak een Sinterklaas voor Sinterklaasdag – 20 decoratie- en handwerkideeën

Tijdens de kerstperiode is er een grote verscheidenheid aan thema’s en motieven die kunnen worden gebruikt voor knutselen om tegelijkertijd in de kerststemming te komen. Een van de meest populaire feestdagen tijdens de kerstperiode is Sinterklaasdag, vooral met de kinderen. Een zeer geschikt figuur waar op dit moment aan gesleuteld kan worden is de Kerstman zelf, hiervoor kun je verschillende materialen en dingen gebruiken, zoals we je in dit artikel zullen laten zien. Ook heel praktisch is dat je de kerstman de hele kerstperiode als versiering kunt gebruiken. Enkele geweldige ideeën met instructies over hoe u Knutselen met Nicholas hebben we hieronder samengesteld. Er zijn varianten voor zowel kinderen als volwassenen.

nicholas knutselideeën-instructies-rubberen laarzen-rood-feestelijk

Sinterklaas maakt handwerk van elk materiaal

nikolaus tinker toiletpapier rol-vilt-bril-draad-wiebel ogen

Zonder veel moeite maak je samen met de kinderen een kerstman van wc-rollen. Als je graag en vaak handwerkt, zul je de toiletrollen zeker regelmatig ophalen. Nu kun je het gebruiken en tegelijkertijd een vilten kerstman maken. Om de kerstman te maken, bedek je de toiletrol eenvoudig met het vilt dat je van tevoren hebt gesneden. Je kunt snel en gemakkelijk een bril krijgen met draad dat je om een ​​potlood wikkelt om gelijkmatige cirkels te maken.

Nicholas knutselt met kinderen – eenvoudige kerstknutsels met instructies

Kerstman knutselen met kinderen: 13 creatieve ideeën met een hoge funfactor

Kerstman knutselt met verschillende materialen – 15 geweldige ideeën

Nicholas van papieren bordje

nicholas knutselen papieren borden-watten-baard-hoed-kinderen

Elk soort kerstknutsel is leuk voor de kinderen. Toch moet u voor de kleintjes eenvoudiger instructies kiezen, zodat ze hun interesse niet verliezen. Papieren borden zijn perfect als materiaal omdat ze het handwerk er niet makkelijker op maken. Het binnenste gedeelte van de plaat is ontworpen met huidskleur. Maak de baard voor de kerstman van wattenbolletjes. Dan moet je van papier een kerstmuts maken en dan googly eyes en een rode bobbel als neus toevoegen en het gezicht is klaar.

Knutselen met kinderen voor Kerstmis

nicholas tinker driehoek-kinderen-ideeën-papptelle-baard

Als je kerstmannen maakt met papieren borden, kun je ook voor deze variant kiezen. Je krijgt twee kerstmannen uit één bord. Je gaat deze kerstman maken van een driehoek van rood kraftpapier. Lijm er een half papieren bordje op en knip het langs de buitenrand lichtjes uit. Googly eyes en een bobbel vormen het gezicht, terwijl watten de hoed sieren.

nicholas knutselt rode-papieren-borden-makkelijk-kinderen-zelf-maken

Een kerstman maken van papier is eenvoudig en leert de kinderen tegelijkertijd een schaar te gebruiken. Gebruik opnieuw een papieren bord als basis voor dit idee. Daarnaast knip je verschillende elementen zoals respectievelijk armen, handen en benen, laarzen en riemen. De baard is gemaakt van stukjes papier. Deze maak je heel snel met een papierversnipperaar.

Maak een kerstmuts en versier ermee – Hier vind je instructies en ideeën

Zo kun je een kerstmanzak maken van verschillende materialen – ideeën & instructies:

6 inspiraties voor een creatieve cupcake- en taartdecoratie voor kerst

Nicholas knutselideeën met pluche draad

nicholas-tinker-wood-ball-head-pluche-draad-hoed

Andere geweldige ideeën voor het maken van de kerstman zijn figuren die je met pluche draad of pijpenragers maakt. De varianten zijn weer talrijk. Welke u kiest, hangt volledig af van welke andere materialen u beschikbaar heeft. Bovenstaand voorbeeld heeft een body van gelakt hout waarop een houten bal voor het hoofd is gelijmd. Alleen de hoed is gemaakt van pluche draad.

Maak grappige figuren voor Sinterklaasdag

nikolaus-tinker-pluche-draadreiniger-stervorm-rood-goud-groen

Ook hier werd het lichaam zelf ontworpen met pluche draad. Deze krijgt de vorm van een ster, die net zo goed past als een motief voor de kerstperiode. Een houten bal wordt dan voorzien van oogjes en een muts en baard en wordt dan op het lichaam geplakt. Je hoeft geen rode pluche draad te gebruiken om dingen voor de kerstman te maken. Met een beige of grijze tint krijg je Scandinavische flair.

Sinterklaas maken van karton

nicholas-tinker-papier-maché-kartonnen-cone-paint-faces

Je kunt een kerstman maken van karton als je zo’n kegel hebt. De handwerkinstructies zijn echt bijzonder eenvoudig en kunnen daarom ook door kinderen worden uitgevoerd. Deze versiering is weer een wat originelere variant die afwijkt van de klassieke uitstraling van de kerstman, maar toch uiterst persoonlijk is.

Karton als knutselmateriaal

nicholas-tinker-verf-verf-modern-idee-rood-licht-blauw-wit-kegel

Je kunt ook zo’n kerstman maken van papier-maché. Of het nu karton of papier-maché is, verf eerst de kegel. Rood is weer een klassieker, maar kan ook vervangen worden door een andere kleur en gecombineerd worden met andere kleuren. Laat tijdens het schilderen een halve cirkel vrij voor het gezicht, waarop u twee punten schildert en een bobbel lijmt. Je kunt de punt van de kegel ook versieren met een klein bobbeltje. Je kunt zulke kerstmannen ook in overmaat maken.

Instructies voor het maken van de Kerstman met Lego

nicholas-tinker-lego-idee-instructies-eenvoudige-bouwstenen

Als je kind veel bouwstenen heeft, is dit het juiste moment om er feestelijke figuren van te maken. En aangezien we het toch over de kerstman hebben, hebben we hierboven ook instructies voor je hoe je een Lego kerstman maakt en welke bouwstenen je daarvoor nodig hebt. Dit knutselidee zal zeker heel leuk zijn voor je kind.

Kerstmannen gemaakt van kaneelstokjes

nicholas-tinker-kaneelstokje-grappige-idee-decoratie-trailer

De geur van kaneel is bijzonder aangenaam en vooral typisch tijdens de kerstperiode. Om het in de kamers te verdelen, kun je een schattige kerstman maken van kaneelstokjes en deze decoratie in huis verdelen. Aan het ene uiteinde van de kaneelstokjes lijm je garen in de vorm van een lus en kun je de versieringen ophangen waar je maar wilt.

Tinker met wijnkurken

nicholas tinker mug-idea-praline-red-cork-diy

Je kunt zo’n kleine kerstman maken om cadeaus te versieren. Je kunt de figuur ook gebruiken om dennengroen te versieren. Je hebt kurken nodig, waarvan je de helft in rood ontwerpt, evenals chocolaatjes die rood van vorm zijn en op een hoed lijken. Deze bonbons plak je op de kurk. Verf dan op de ogen en plak een klein bobbeltje onder de ogen als neus en een op de pralinehoed. De baard en vacht van de muts zijn gemaakt met gehakt garen.

Ontwerp glazen potten

nicholas tinker mason jar-design-kleur-handafdruk-kostuum

Mason-potten kunnen snel en eenvoudig worden ontworpen en veranderen in interessante blikvangers. Bij de eerste variant wordt eerst de basiskleur aangebracht en wordt hierop een handafdruk geplaatst zodra de kleur is opgedroogd. Je gebruikt het dan om Sinterklaas te ontwerpen. Een andere variant is om de glazen pot eenvoudig te ontwerpen in de kleuren van het kerstmankostuum. Je krijgt geweldige vazen ​​of containers voor cadeaus.

Kerstmannen maken van hout

nicholas-tinker-boom-stam-tak-hout-schilderij-groep

Een houten kerstman maak je eenvoudig met een boomstam of dikke tak. Voor de figuren wordt het bovenste uiteinde diagonaal afgesneden. Dit geeft je een groter gebied om het gezicht te omkaderen. Verf dit dan eenvoudig met geschikte kleuren. De baard kan ook gemaakt zijn van vilt, katoen of wol. Deze decoratie is vooral interessant in groepen. Als je deze kerstmandecoratie maakt, kun je het beste meerdere houten figuren tegelijk ontwerpen.

Versier wijnfles als kerstman

nicholas-tinker-wijnflessen-versieren-hoeden-baerte

U kunt Nikolaus tafeldecoraties maken door wijnflessen te versieren die u vervolgens op de feesttafel zet. Het maken van de ideeën voor de kerstman is ook zeer geschikt als cadeau voor het festival. Van vilt kun je een kerstmuts maken, waar je dan direct de baard aan vastmaakt. Deze laatste kun je naar eigen wens vormgeven. De neus kan bestaan ​​uit een pompon, een knoop of iets anders. Iets bedenken!

Gebruik vingerverf voor handwerk

nicholas-tinker-kids-fingerprint-painting-kersttijd

Als je een kerstman maakt, kun je ook vingerverf gebruiken. Deze zijn vooral erg leuk voor de kinderen. Teken een bicolor op een stuk papier en versier het met wat vingerafdrukken. Als alternatief kunt u de kerstman natuurlijk helemaal van vingerafdrukken ontwerpen. Om u hierbij te helpen, tekent u het met een potlood of drukt u een motief af dat vervolgens wordt “ingekleurd” met vingerafdrukken.

Maak zelf mooie Nikolaus-decoraties

nicholas-tinker-krans-volwassenen-vilt-piepschuim-ring-pinnen

Een ander idee voor volwassenen of oudere kinderen is deze sympathieke deurkrans die een kerstman imiteert. Als je deze variant van een kerstman wilt maken, heb je een piepschuimring, viltmateriaal in rode kleur en pinnen nodig, evenals een zelfgemaakte riem van papier, vilt of een ander materiaal. U kunt zien hoe u verder moet in de instructies.

Tinker Kerstman gezicht

nicholas-tinker-ijs-sticks-nicholas-gezicht-watten-baard-papieren-hoed

Je hebt vast al veel knutselideeën gezien met ijslollystokjes. We willen je er nog een laten zien. Vooral in een huishouden met kinderen zijn er meestal een groot aantal ijsstokjes. Daarom zijn projecten met dit materiaal welkom. Je kunt een kerstman maken met de kinderen door meerdere ijslollystokjes aan elkaar te bevestigen en ze vervolgens uit te rusten met een gezicht en hoed van papier en een baard van watten.

Nicholas tinker voor volwassenen – idee voor feestelijke desserts

nicholas-tinker-dessert-design-originele-marshmallows-baard-cupcakes

Op een feestdag als Sinterklaas mag het dessert niet ontbreken op het avondfeest. We willen je graag kennis laten maken met cupcakes als een idee dat je als kerstman ontwerpt. Hier kun je verschillende ontwerpideeën bedenken. De hoed kan gemaakt worden van gumpaste terwijl je de baard maakt van kleine marshmallows. Ook met glazuren kan je goed werken. Tinker met een heel origineel idee voor de kerstman, toch?

Read more
Knutselideeën

30 foto’s van shabby chic motieven om uit te printen

Foto's van shabby chic motieven moebel-aufpeppen-biene

De shabby chic stijl is de laatste jaren steeds populairder geworden. Hij brengt de romantiek van weleer in ons huis. Als je je oude meubels een mooie shabby look wilt geven, bekijk dan dit interessante idee. Eerst wordt het meubel geverfd in een geschikte kleur, bij voorkeur wit, rosé of lichtblauw. Werk dan op meerdere plekken en aan de randen met schuurpapier om een ​​versleten effect te krijgen. En nu komt het hoogtepunt dat de armoedige look zal voltooien – Afbeeldingen van shabby chic Motieven.

Foto’s van shabby chic motieven

foto's-shabby-chic-motieven-meubels-spice up-table-top

Met de transfertechnologie kunnen afbeeldingen en afbeeldingen worden overgebracht naar alle oppervlakken zoals hout, plastic, metaal en glas. Het enige dat je echt nodig hebt, is een schaar, een kom water, stickerfolie en bedrukte afbeeldingen van shabby chic motieven. Hieronder vindt u een gedetailleerde video-tutorial over het decoreren van glazen in een shabby chic stijl. Deze techniek is ook geschikt voor meubels zoals ladekasten, bijzettafels en bureaus.

Foto’s van shabby chic meubelen

foto's-shabby-chic-motieven-kruiden-meubels

Laser- of inkjetprinters kunnen worden gebruikt om de shabby chic foto’s af te drukken. Om te voorkomen dat de afdruk wordt uitgesmeerd door de inkjetprinter, moet deze worden verzegeld met blanke lak nadat de inkt is opgedroogd. Knip de afdruk op maat en leg deze in lauw water zodat het motief los kan komen van het dragerpapier. Plaats het vervolgens op het gewenste oppervlak en dep voorzichtig. Na droging afdichten met blanke lak.

Breng de afdruk over naar het tafeloppervlak

foto's-shabby-chic-motieven-french-font-vintage-font

afbeeldingen-shabby-chic-motieven-bij-takken

afbeeldingen-shabby-chic-motieven-franse-woorden

foto's-shabby-chic-motieven-vintage-font-print

afbeeldingen-shabby-chic-motieven-frans-script

Afbeeldingen van shabby chic motieven - French-words-sign

foto's-shabby-chic-motieven-vintage-hoed-frans

foto's-shabby-chic-motieven-frans-vintage-frames

foto's-shabby-chic-motieven-vintage-klokdecoraties

foto's-shabby-chic-motieven-vintage-zakhorloge

foto's-shabby-chic-motieven-vintage-kinderdriewieler-

foto's-shabby-chic-motieven-vintage-servies-print

foto's-shabby-chic-motieven-theepot-print

foto's-shabby-chic-motieven-print-theekop-bloemen

foto's-shabby-chic-motieven-frames-schoerkeleien-floral

foto's-shabby-chique-motieven-smeedijzeren-tuinstoel

afbeeldingen-shabby-chic-motieven-frames-filigree-tekeningen

foto's-shabby-chic-motieven-frans-rijk versierd-lijst

foto's-shabby-chic-motieven-angel-frames

foto's-shabby-chic-motieven-dames-fan-takken

foto's-shabby-chic-motieven-bloemen-viooltje-pioenen

afbeeldingen-shabby-chic-motieven-bestek-zilver-versierd

afbeeldingen-shabby-chic-motieven-print-bestek-lepel-mes-vork

foto's-shabby-chic-motieven-print-ronde-lijst-bloemen

foto's-shabby-chic-motieven-print-dames-onderwerpen

shabby-chic-motieven-print-sheet-paper-frame

shabby-chic-motieven-print-verlovingsring-man-vrouw

shabby-chic-motieven-print-vintage-spiegellijsten

shabby-chic-motieven-print-vintage-klokken-wekker-kompas

shabby-chic-motieven-print-out-takken-kroon

Read more
Knutselideeën

10 doe-het-zelf ideeën voor het decoreren met veren met instructies

Doe het zelf decoratie-ideeën met veren-babybed-mobiel

Veren zijn een geweldig materiaal om te knutselen. Veren zijn er in alle vormen, kleuren en patronen, van eenvoudige witte ganzenveren tot exotische papegaaien- en pauwenveren. Ook gekleurd in roze, geel of elke andere kleur die je maar kunt bedenken. Ze zijn gemakkelijk verkrijgbaar bij veel ambachtelijke winkels en online. Vandaag laten we je een paar interessante doe-het-zelf projecten zien en Decoratie-ideeën met veren, die je thuis kunt maken.

Decoratie-ideeën met veren – DIY verenslinger

Doe het zelf decoratie-ideeën met veren-slinger-veren-gouden-kanten-mantel

Om deze verenslinger te maken heb je ongeveer 20 verschillende kleuren veren nodig, een lijmpistool, touw en goudkleurige verf. Lijm de veren aan de draad ongeveer 7 centimeter uit elkaar. Laat de lijm goed drogen. Gebruik vervolgens een stuk dik papier om de spuitverf alleen op de toppen van de witte ganzenveren aan te brengen.

Doe-het-zelf decoratie-ideeën met veren-instructies-slinger-gouden-spuitverf

decoratie-veren-doe-het-zelf-instructies-guirlande-veren-gouden-tips

Met de afgewerkte verenslinger kun je de schoorsteenmantel aankleden

decoratie-veren-doe-het-zelf-instructies-guirlande-herfstdecoratie

* een project van simplestylings.com

Decoratie-ideeën met veren – maak zelf mobiel in goud en wit

decoratie-veren-doe-het-zelf-instructies-mobiel-babykamer-goud-kleur

Als je uit het eerste project meerdere ganzenveren met de goudkleur hebt gemaakt, kun je die ook voor deze mooie mobiel gebruiken. Dit keer heb je een goudkleurige metalen ring nodig, Ø 25 cm en een dunne gouden band om de mobiel in balans te brengen. Begin met het wikkelen van het lint om de ring zoals op de afbeelding. Knip koorden op de gewenste lengte en lijm aan elk uiteinde een veer. Bind de koorden aan de metalen ring en balanceer de mobiel.

decoratie-veren-doe-het-zelf-instructies-mobiel-goud-babykamer

* een project van landofnod.com

zelfgemaakte wanddecoratie met veren

decoratie-veren-doe-het-zelf-instructies-mobiele-muurdecoratie-gouden-tips

Een andere variant voor een veermobiel met een houten stok in plaats van een metalen ring.

* Idee van blog.pbteen.com

Felgekleurde veren

Deco-ideeën-veren-doe-het-zelf-instructies-veren-kleurrijke-verf

Goud en wit zijn een elegante en klassieke combinatie, maar felle kleuren kunnen je in een goed humeur brengen en perfect passen bij de trendy hippie-chique look.

* een project van blog.freepeople.com

decoratie-veren-doe-het-zelf-accessoires-dienen

deco-ideeën-veren-doe-het-zelf-geschilderde-veren-hippie-chic

Mobiel boven het bedje 

deco-ideeën-veren-doe-het-zelf-mobiele-babykamer

Verendeurkrans in goud en wit

decoratie-veren-doe-het-zelf-tuerzkarnz-goud-wit-kerst

* Project door thedarlingdetail.com

decoratie-veren-doe-het-zelf-instructies-deurkrans-goud-wit

Hanglamp versierd met witte veren

Doe-het-zelf decoratie-ideeën met veren-hangerlamp-lampenkap

deco-veren-doe-het-zelf-instructies-hanger-licht-wit-deco-veren

Ganzenveren gedoopt in glitter

decoratie-veren-doe-het-zelf-instructies-lampenkap-gouden-glitter

deco-ideeën-veren-doe-het-zelf-zilver-glitter-kleur-tips-wit-avse

Read more
Knutselideeën

DIY-ideeën om het zelf te doen in minder dan een uur – 10 interessante instructies

DIY-ideeën-doe-het-zelf-knutselen-ideeën-instructies-creatief

Creatieve geesten hebben altijd nieuwe banen nodig, de volgende uitdaging. En wanneer de dagen wat korter worden en het weer buiten niet zo weelderig is, is dit het juiste moment voor creatieve vrijetijdsactiviteiten. Uitgewerkte projecten nemen veel tijd in beslag en je verliest er vaak je passie voor. Daarom hebben we 10 spannende DIY-ideeën geselecteerd die minder dan een uur knutseltijd nodig hebben en de bruikbare materialen zijn meestal in elk huishouden te vinden. Maak iemand aan het lachen met een zelfgemaakt cadeau of verfraai je huis met een van de volgende knutselideeën.

DIY-ideeën die minder dan een uur duren en iemand aan het lachen maken

DIY-ideeën -kruk-ikea-speel keuken-schilderij

Elk klein meisje droomt van een speelkeuken waar ze fantasierijk heerlijk eten kan bereiden. Kinderen verliezen echter snel hun interesse in het speelgoed. Steeds weer nieuwe aanwinsten kosten niet alleen veel geld, ze nemen ook veel ruimte in beslag. Red de twee en ontwerp een fantasierijke speelkeuken vanaf een opstapje. Voor de onberispelijke afwerking is het wenselijk dat de kruk van hout is. Die op de foto is verkrijgbaar bij Ikea voor ongeveer 13 euro. Er is nog een metalen mand nodig, die iets smaller moet zijn dan de kruk en die als lade kan worden gebruikt. Verf op waterbasis, en welk keukengerei ook wordt gebruikt.

Snelle doe-het-zelfideeën – # 1 knutselkeuken uit een Ikea-kruk

diy-ideas-play-kitchen-yourself.make-ikea-kruk

Verf de twee stappen in elke kleur – grijs is logisch, maar hoeft niet. Je monteert de draadmand als een lade onder de eerste of tweede trede. De mand moet relatief precies overeenkomen met de afstand tussen de twee krukpoten. Schroef aan elke kant twee smalle stroken, zoals rails, om de lade in en uit te schuiven. Monteer de haken voor keukendoeken en keukengerei. Je bent ook welkom om een ​​kleine keukenwand te ontwerpen van gebruikte kastfronten, smalle planken van latten en alles aan de achterkant te bevestigen. Als het kind er geen trek in heeft, wordt alles losgeschroefd en worden de boorgaten gevuld met houtkit.

Grappige DIY-ideeën om te imiteren – # 2 toiletrolhouder dinosaurus

DIY-ideeën -wc-papierhouder-grappig-dinosaurus-kleurrijk

DIY-ideeën moeten je zoveel mogelijk laten glimlachen en grappig zijn. Het volgende DIY-idee is precies zo: een toiletrolhouder maken. Het enige wat je nodig hebt is een dinosaurusfiguur en kleur, liefst in de vorm van een spray. Je vindt de dinosaurus in de speelgoedwinkel of gebruikt op de rommelmarkt. Zoek naar precies één Brachiosaurus-dinosaurus die perfect is voor een houder vanwege zijn extreem lange nek.

Een Brachiosaurus-dinosaurusfiguur kleuren

diy-ideeën-wc-papierhouder-knutsel-instructies-dinosaurus

Was nu het plastic figuur zorgvuldig en behandel het oppervlak met nagellakremover om de glans van de originele kleur gedeeltelijk te verwijderen. Dan kun je in elke kleur spuiten, bijvoorbeeld blauw. Let op de poten en plooien van de huid, welke kleur moeilijk te bereiken is. Laat het 12 tot 24 uur volledig drogen en plaats het mooi op de toiletwatertank.

DIY-ideeën met een vintage flair – # 3 Fotohouder gemaakt van theepotdeksel 

diy-ideeën-fotohouder-theepot-deksel-vintage-porselein

Oude porseleinen en keramische theepotten zijn tegenwoordig helaas niet zo populair in het huishouden als toen en verzamelen meestal stof op een plank. maar er kan minder dan een uur aan grote dingen worden gesleuteld. Het deksel van de theepot wordt een prachtige fotohouder of tafelnaambordje voor bijvoorbeeld een theekransje. Het enige wat je nodig hebt is draad, dat je een paar keer om de knop van het deksel wikkelt en dan nog twee keer omhoog draait. Voeg in de overgebleven theepot een klein kussen, watten of spons bedekt met stof toe en maak een decoratief speldenkussen.

Handige DIY-ideeën die snel kunnen worden gerealiseerd – # 4 kruidenhouders gemaakt van pappotjes

diy-ideeën-kruidenkraam-pappotjes

De overgebleven pappotjes kunnen heel chique in de keuken gebruikt worden. Maak zelf een kruidenhouder, die optioneel direct aan de keukenwand of op een bord te monteren is. Eerst worden alle potjes babyvoeding zorgvuldig schoongemaakt, worden de etiketten verwijderd en worden desgewenst sierlinten op dit punt aangebracht. Je schroeft de deksels van de schroefpotjes op de gekozen ondergrond met een tussenruimte van 7-10mm zodat je ze daarna goed kunt gebruiken. Op de bodem van elke pappot is een sticker bevestigd en het kruid is erop gelabeld. Zelf stickers uit zelfklevende folie knippen.

DIY-ideeën om het zelf te doen in minder dan een uur – #5 Mand gemaakt van krant

diy-ideeën-mand-krantenpapier-instructies-vlecht-decoratie

Papier recyclen wordt gezien als upcycling en iets moois voor in huis maken van gebruikte papierproducten zoals krantenpapier of verpakkingen wordt gewaardeerd. Manden worden in bijna elke ruimte van het huis gebruikt. Men kan snel geweven worden van stroken oud papier. Het enige wat je nodig hebt is een liniaal en papier. Als het relatief dik en scheurvast is, zoals karton, kan het in reepjes worden gesneden. Vouw anders de stroken uit meerdere lagen papier. Een geschikte breedte van de stroken is 1,5-2 cm en de lengte wordt bepaald afhankelijk van de maat van de mand.

Weef een mand van stroken papier – instructies

diy-ideeën-papieren-mand-weven-instructies-decoratie

In de foto-tutorial laat de blogger van Fall for DIY zien hoe je een klein mandje van papier weeft. De mand ziet eruit als een kubus en heeft als zodanig zijden van dezelfde grootte. Dit betekent dat de lengte van de strip driemaal de breedte van de uiteindelijke mand moet zijn. In die zin, als een strook 2 cm breed is en de bodem van de mand 10 x 10 cm is, moet een papieren strook 30 cm + zijn. Onderstaand filmpje laat duidelijk zien hoe het werkt. U bent van harte welkom om verschillende papiersoorten te gebruiken, voornamelijk deze zijn van dezelfde dikte.

Video-tutorial over afvalweven

Eenvoudige doe-het-zelfideeën voor een prachtig interieur – # 6 maak een fotoDIY-ideeën-maak-je-eigen-bekleding-stof-hoes

Als je zelf geen kunstenaar bent, wil dat niet zeggen dat je zelf geen foto kunt maken. Een interieurfoto is niet per se met de hand geschilderd of getekend. Vaak wordt een uiterst aantrekkelijke stof met een ongewoon patroon in een frame geplaatst en siert de woonkamer of hal. Een belangrijke voorwaarde voor een succesvol handwerkproject is dat de kleuren en stijlen van de ornamenten terug te vinden zijn in de rest van het interieur. Nadat je een geschikte stof hebt gekozen, bevochtig je deze een beetje en gebruik je een handtacker om er een fotolijst mee te bedekken en aan de muur te hangen.

Creatieve doe-het-zelfideeën – # 7 maak je eigen juwelendoos

diy-ideeën-boek-sieradendoos-instructies-vintage-gemakkelijk

Een oud boek met een mooie omslag wordt een prachtig, romantisch juwelendoosje. Dit maakt een prachtig cadeau dat ook kan worden gepersonaliseerd. Misschien voor een geliefde die van klassieke literatuur houdt. Zoek zijn favoriete roman voor hem en label het boek zo. Voor het knutselproject heb je een boek, snijmes en houtlijm nodig. Eerst bepaal je een kader met een potlood, meestal valt het gelabelde deel eruit en blijft het kale papier aan elke kant achter.

DIY-ideeën met ongeveer 1 uur knutseltijd – hol het boek uit 

diy-ideeën-boek-uithollen-decoratie-sieradendoos-knutselen

Met behulp van het snijmes worden alle pagina’s stap voor stap zodanig bewerkt dat de inhoud van het boek volledig wordt uitgehold. Breng nu geleidelijk dunne lagen houtlijm aan en laat drogen. Het werkt heel eenvoudig, alleen het drogen van de lijm kan even duren. Het is echter vooral belangrijk dat het product uiteindelijk stabiel en robuust is. Uiteindelijk kun je het juwelendoosboek een titel geven.

Mode DIY-ideeën om te imiteren – toptrend kwasten

diy-ideeën-mode-accessoires-tinker-kwasten-leer-garen

De kwastjes zijn momenteel een toptrend en sieren elk onderdeel van de damesgarderobe. Als hanger aan de tas, als decoratief element aan schoenen en kleding, tot aan sieraden, er zijn verschillende variaties van garen, parels of leer. Afhankelijk van de situatie is het ene materiaal meer geschikt voor het doel dan het andere. Voor sieraden is het zinvol om delicatere, edele materialen te kiezen, zoals zijdedraad of rocailles, die op deze manier worden geregen.

Effectieve doe-het-zelfideeën – # 8 kwast gemaakt van garen

diy-ideeën-kwast-garen-seber-making-instructies

Een touwkwast is eenvoudig te maken met een potlood als hulpmiddel. Wikkel eerst het garen om je hand totdat het gewenste volume is bereikt. Voor kleinere kwasten, wikkel je gewoon rond 2-3 vinders. Speld dan aan één kant vast met de speld en knoop er onder en ook bovenop stevig vast. Precies het wordt weergegeven in de afbeelding hierboven. Knip aan de onderkant het omwikkelde garen uit elkaar.

Snelle en gemakkelijke doe-het-zelf-ideeën – # 9 Mode-sleutelhangers

diy-ideeën-tinker-tassel-lederen-sleutelhanger

Een kwastje als hanger aan de tas of aan de sleutel ziet er chique uit. Omdat de ruimte aan aanzienlijk meer eisen wordt blootgesteld, is het raadzaam om een ​​robuust materiaal te kiezen. Leer, suède of imitatie zijn hier uitstekend geschikt voor. Alles wat je nodig hebt is een klein rechthoekig stuk, een oogje, een hangerring en dubbelzijdig plakband.

Maak een kwastje van leer als hanger 

diy-ideeën-accessoires-sleutelhanger-leer-tassel-tinker

Knip het stuk leer in franjes tot op de laatste centimeter. Laat het heel en breng een strook dubbelzijdig plakband mee. Bevestig aan het begin van het leren stuk een oogje met naald en draad. Rol nu op tot het uiteinde van het leer en knoop dan de hangerring vast.

Moderne doe-het-zelfideeën – # 10 jeanszak

DIY-ideeën-jeans-tas-doe-het-zelf-instructies

Zelf een tas naaien is meestal niet zo eenvoudig. Het is geen gemakkelijke taak voor amateur-riolen of beginners. Of? De tas van het volgende knutselproject wordt alleen op de vloer genaaid. Het enige wat je nodig hebt is een spijkerbroek, in ieder geval de pijp en een smalle riem. Naaimachine is wenselijk, maar ook niet noodzakelijk. Nu aan het werk!

Functionele jeanszak gemakkelijk gemaakt 

diy-ideeën-naaien-jeans-tas-eenvoudige-instructies

Knip de broekspijp van de jeans af, afhankelijk van hoe groot je de zak wilt hebben. Naai samen aan de onderkant om de onderkant van de tas te maken. Om te binden, maak je de smalle riem met de hand vast, die de tas als een riem van onder en van boven vastbindt. Wanneer de zak gesloten is, ontstaat er een soort deksel, die wordt opgerold en vastgezet met de riem. Het positieve aan dit tasmodel is dat het in grootte kan variëren.

Read more
Knutselideeën

Maak een wanddecoratie met een klok en vlinders

Wanddecoratie met klok zwarte vlinders toffe ideeën

Als je geen klok in een van je kamers hebt, of het nu in de woonkamer, kantoor of kinderkamer is, maar er dringend een nodig hebt, dan is dit doe-het-zelfproject precies wat je zoekt. Hier kom je helemaal achter Wanddecoratie met klok en vlinders worden verliefd. Je kunt de klok versieren met kant-en-klare vlinders uit de knutselwinkel, maar ook met uit papier gestanste vlinders. Het mooie is dat je zelf de kleur kunt kiezen, afhankelijk van voor welke ruimte de klok bedoeld is en hoe het decor daar is vormgegeven. Zo kun je ook kiezen voor kleurrijke vlinders voor bijvoorbeeld een kinderkamer. De mogelijkheden zijn eindeloos! Zwart werd gekozen voor het voorbeeld.

Wanddecoratie met klok – welke materialen heb je nodig:

Handwerkinstructies voor wandklokpapier, stap voor stap, gemakkelijk en snel

  • Een wandklok. Het is niet moeilijk om een ​​goedkope optie te vinden als je geld wilt besparen.
  • Een verfspuit in het zwart
  • Zelfklevende vierkanten, stippen of dubbelzijdig plakband
  • Een klap voor vlinders
  • Karton in mat zwart
  • afgewerkte vlinders uit een ambachtelijke winkel
  • Een heet lijmpistool

Pak eerst de kartonnen doos en pons er vlinders voor met de pons Wanddecoratie met klok het einde. Om zo min mogelijk karton te verspillen, kun je het beste bij de randen beginnen en naar binnen werken, zodat er zo min mogelijk ruimte tussen elke vlinder overblijft.

Maak vervolgens een 3D-effect met de vlinders. Lijm hiervoor twee van de uitgesneden vlinders aan elkaar. Laat de onderste plat, maar vouw de bovenste dubbel zodat het lijkt alsof de vleugel omhoog staat.

Verspreid de afgewerkte vlinders op krantenpapier (bij voorkeur buiten) voor de Wanddecoratie met klok en besprenkel ze met de zwarte verf.

Eenmaal droog, herhaal dit ook aan de andere kant, zodat ze helemaal zwart worden.

Nadat de vlinders zijn opgedroogd, kun je ze op de klok rangschikken om hun positie te plannen nog voordat je ze op hun plaats lijmt. Het is het beste om ze in één richting te oriënteren, zodat het later lijkt alsof je van het ene uiteinde weg vliegt.

En zo zal het zijn Wanddecoratie met klok aan de muur bevestigd:

Wanddecoratie witte muren fleuren spatten van kleur op

Lijm de vlinders op hun plaats met het hete lijmpistool.

Laat de lijm goed drogen en hang dan de klok aan de muur om het dromerige te creëren Wanddecoratie met klok beginnen. Je hebt waarschijnlijk spijkers en een hamer nodig om dit te doen.

Zet vervolgens de rest van de vlinders op de muur. Neem hiervoor de lijmstippen of de dubbelzijdige tape (in stukjes geknipt) en plak deze aan de onderkant van elke vlinder. Druk hem tegen de muur, maar niet te hard, zodat je hem uiteindelijk kunt verwijderen en van positie kunt veranderen. Als je tevreden bent met het arrangement, druk je het stevig aan.

Zorg dat de vlinders daar voor zijn Wanddecoratie met klok moeten zo worden bevestigd dat ze eruitzien als een natuurlijke zwerm, want als ze te perfect zijn gerangschikt, ziet het er te opzettelijk uit. Om dit te doen, laat u er tussenruimten van verschillende grootte tussen en wijst u ze in verschillende richtingen.

Voor de kleinere papieren vlinders kun je kleinere stukjes plakband gebruiken. Druk hem ook stevig tegen de muur.

Je bent er al mee bezig Wanddecoratie met klok gedaan. Was niet zo moeilijk, toch??

Knutselsjablonen materialen wandklok producten papier vlinders lijm

Je hebt de bovenstaande materialen nodig voor je knutselwerk

Handwerkinstructies punch vlinders motieven handwerkideeën kinderen

Pons de kleine vlinders uit…

Bereid 3D-ideeën voor wanddecoratie, vlinders, papier voor

… en lijm er twee aan elkaar

Papier ambachtelijke idee verf originele stap1

Spray de grote vlinders met kleurspray

Kleur vlinders van verschillende maten

En dan laten drogen

Kleur vlinder zwart design muur schikken

Heet lijmpistool zelf ideeën voor vlinders maken Stap 4

Vlinders wanddecoratie met klok Halloween decoratie

Knutselideeën snel eenvoudig weekendproject DIY

Vlinders stok wandklok zwart decoreren modern minimalistisch

Zelfklevende vierkanten snelle handwerkinstructies beginners herfstseizoen

Spice up the wandklok Maak zelf papieren versieringen Lijm vlinders

mooie wanddecoratie zwarte vlinders ideeën versieren de muur

witte muren verfraaien spatten van kleur wandklokontwerp

Witte minimalistische papieren knutselideeën vouwen

Ideeën voor wanddecoratie maak zelf zwarte papieren vlinders

Modern appartement inrichten, knutselideeën gratis versieren

Read more
Knutselideeën

Dwergen knutselen met kinderen – 10 spannende projecten voor elke leeftijdsgroep

Dwergen knutselen met gekleurd papier met kinderen

De kinderen zijn dol op de dwergen en hun verhalen. Ze zijn gefascineerd door de kleine mythische wezens met magische vermogens en dromen vaak van een kleine dwergwereld. Leuke degenen Dwergen knutselen met kinderen zal ongetwijfeld helpen om uw kleintjes snel in een fantasiewereld te vervoeren. In het volgende artikel vind je leuke knutselprojecten voor de kleine sprookjesfiguren voor jongere en oudere kinderen die garant staan ​​voor veel plezier. Laat u inspireren door onze ideeën!

Dwergen knutselen met kinderen – maak schattige mythische wezens

dwergen-tinker-wollen-hoed-stof

De schattige dwergen uit de mythologie zijn kleine wezens die erg op mensen lijken, die vaak in ondergrondse woningen leven en uitstekende mijnwerkers en wapensmeden zijn. De goedaardige elven hebben meestal ronde, dikke buiken en gezwollen, witte baarden. Wat je kleding betreft, draag felgekleurde puntmutsen, chique vesten en stevige schoenen. Wanneer de volgende knutselmiddag met je kinderen eraan komt, kun je de kleine mythische wezens nabootsen van verschillende knutselmaterialen.

Dwergen knutselen met kinderen van vilt, stof en wol

tuinkabouter-tinker-dingen-baard

Om je zelfgemaakte kabouters vorm te geven, moet je eerst het lichaam maken. U kunt hiervoor bijvoorbeeld stof of vilt gebruiken. Als je van naaien houdt, kun je een zakje maken van alle restjes stof die je kind met watten vult. Als je geen katoen bij de hand hebt, kun je voor de vulling linzen of rijst gebruiken, die de kabouter ook de nodige ondersteuning geven.

vilten imp decoratie hoed

Voor het kleine lijfje kun je ook een oude sok gebruiken, die je na het vullen eenvoudig knoopt. Je kunt ook met kinderen een schattige dwerg maken van wol. Voor het kleine hoofd van wol, moet je eerst een dunne draad wol om je vinger wikkelen. Blijf dunne wol rond het resulterende plukje wikkelen totdat je er een hebt die groot genoeg is. Leg vervolgens twee stukken wol kruiselings op tafel en plaats de bol in het midden.

Dwergen knutselen met kinderen – ontwerp puntmutsen en baarden

stof-baard-kerst-dwerg

Nu moet je alle vier de uiteinden van de wol strak over de wollen bal trekken en ze om de nek binden. Voor meer stabiliteit kun je van de wol die je onder je hoofd schuift een stevige kegel maken. Natuurlijk mag een kabouter niet zonder een mooie puntmuts zitten. Knip, afhankelijk van de gewenste maat, een cirkel uit stof of vilt en maak er een driehoek van. Vouw de stof nu als een schooltas en naai de randen aan elkaar. Als je wilt, kun je de rand oprollen en een belletje aan de bovenkant van de hoed naaien. Een stuk knutseldraad kan de hoed rechtop houden. Als dwergen aan kinderen sleutelen, hoort ook de lange dwergbaard bij het verhaal. Je kunt de baard uit vilt knippen, vormgeven van watten of misschien nepbont krijgen. Je kunt de zelfgemaakte baard onder de hoed bevestigen.

wijnfles-baard-vilten-hoed-dwergen-tinker

Het enige wat je hoeft te doen is de kleine ronde neus bevestigen. Neem een ​​houten of plastic kraal en plak deze op de baard. De mooie dwerg is nu klaar en je kind kan dit personage nu gebruiken om naar de sprookjeswereld van Sneeuwwitje en de zeven dwergen te gaan of het sprookje na te spelen. De zelfgemaakte dwerg is een geweldige decoratie voor de kinderkamer of voor op tafel voor een themafeest, een verjaardag of voor diverse andere gelegenheden. De elfjes zijn ook een uitstekend idee voor kerstversiering. Je kunt de kleine figuren onder de kerstboom plaatsen of ze ontwerpen als ornamenten voor de kerstboom. Als je grotere dwergen wilt maken, kun je lege glazen flessen gebruiken voor het lichaam en de originele dwergen gebruiken als winterdecoratie.

Dwergen knutselen met kinderen van natuurlijke materialen

Dennenappelvilt houten kinderbal

Je kunt met kinderen knutselen met verschillende materialen die de natuur biedt. Van dennenappels of dennenappels kunnen geweldige dwergfiguren worden gemaakt om de kinderkamer te versieren. De volgende keer dat je een wandeling in het park maakt, verzamel dan mooie kegels, die het liefst goed staan. Je kunt een klein wattenbolletje of piepschuimbol gebruiken als hoofd voor de kleine kegelkabouter. Ook grotere houten ballen zijn hiervoor ideaal. Indien gewenst kunnen uw kinderen hun gezicht op de bal schilderen en met watten een klein neusje vormen en dit opplakken. Je kunt ook googly eyes uit de hobbywinkel gebruiken of ze zelf maken. Nu hoef je alleen nog maar de hoed van vilt te maken en vast te maken. Knip een halve cirkel uit stukjes stof of vilt, rol deze op als een speld en lijm de snijranden aan elkaar. Als je wilt, kun je de kabouter uitrusten met een sjaal voor de koude dagen.

kegel-dwerg-lijm-vilt

De kastanjes zijn ook een ideaal handwerkmateriaal voor de mooie mythische wezens. Pak een kastanje en boor gaten voor je armen, benen en hoofd. De armen, benen en nek kunnen gemaakt worden van tandenstokers. Laat uw kind een gezicht tekenen op een kleinere kastanje en het hoofd in de nek leggen. Bind een sjaal om de nek van de dwerg zodat het knappe elfje de koelere dagen kan overleven.

Kleine dwergen knutselen met kinderen van vilt en kurk

vilt-hout-herfst-eikel-dwergen

Als je oude kurken in huis hebt, kun je er met weinig moeite kleine kabouters van maken. Boor twee gaten in de zijkant van de kurk, waarin je armen van pijpenragers lijmt. Lijm een ​​houten kraal voor het hoofd en maak een warme jas en muts van vilt. Deze kleine dwergen zijn een geschikte decoratie voor een kamerplant en voor de vensterbank.

Dwergen knutselen met kinderen van hout

tuin marker-houten-dwergen-tinker

Deze eenvoudige maar effectieve dwergtuinmarkers zijn een uitstekend idee voor kleine tuinkabouters gemaakt van natuurlijke materialen. Alles wat je nodig hebt voor dit snelle handwerkproject zijn dikkere takken die je op de gewenste maat snijdt en naar één uiteinde wijst. Daar zal de puntmuts van de elf zijn. Laat je kind dan de houten tuinkabouter een gezicht geven. Hoeden in verschillende kleuren zien er geweldig uit en zorgen ervoor dat je snel je weg kunt vinden tussen de bedden. Schoolkinderen zijn welkom om op de individuele stiften te schrijven.

Dwergen knutselen met kinderen van wc-papierrollen

dwergen-tinker-toiletpapier-rollen

Met de allerkleinsten maak je schattige kabouters van lege wc-papierrollen. Deze geweldige knutselactiviteit ondersteunt de ontwikkeling van uw kind en leert het schaar en lijm gebruiken. Als je aan de zeven dwergen wilt sleutelen, heb je papier nodig in meerdere kleuren dat om de rol wordt gelijmd. Elke dwerg draagt ​​een ander vest of jas en het is gemakkelijker om de twee wezens te onderscheiden tijdens het spelen. De kinderen kunnen hun gezicht en baard schilderen of ze uit gekleurd papier knippen en in elkaar zetten. Je kunt de hoed ook in een geschikte kleur uit papier knippen en op de rol plakken.

Origami-kabouters maken knutselen met kinderen

dwerg origami dwerg papier

Als je met je kinderen schattige kabouters van papier wilt maken, heb je de mogelijkheid om origami kabouters te vouwen. Kinderen zijn van nature nieuwsgierig, leergierig en experimenteel. Als je op zoek bent naar een spannende activiteit voor oudere kinderen, dan is deze knutseltechniek erg boeiend voor de kleintjes. Origami vereist veel oefening en is ook ingewikkeld, maar het bevordert de behendigheid van kleine handen. Uw actieve steun is hierbij nodig. Op internet vind je talloze video-vouwinstructies die je stap voor stap naar een prachtig pixiefiguur leiden. De veeleisende taak en de schattige resultaten zullen je kind trots op zichzelf maken.

Maak schattige dwergaccessoires van strijkkralen

bouwpapier-schilderij-dwerg-knutselen

Als je kind net zo gefascineerd is door de ijzeren kralen als door de mythische wezens, kun je ook kleine kabouters maken van de kleurrijke plastic kralen. Met de juiste sjabloon kunt u naar uw eigen ideeën pixiefiguren maken. Met wat oefening en een beetje geduld tovert u een zeer persoonlijke sleutelhanger voor uw kind of een mooie thema-decoratie voor de kinderkamer. Je kunt ook andere creatieve accessoires ontwerpen met dwergen gemaakt van strijkkralen. Als je je kinderen nog meer wilt inspireren, kun je ook buiten in de tuin een dwerghuis bouwen voor de zelfgemaakte kabouters.

Zeven dwergen kostuum 

kostuum dwerg meisje tas

Een leuk idee voor Mardi Gras of voor een thematuinfeest of een kinderverjaardagsfeestje is een grappig dwergkostuum. U hoeft hiervoor niet per se extra speciale kleding aan te schaffen, maar kunt normale alledaagse kleding gebruiken. Broeken in groen of bruin en een groene blouse met een vest zullen je goed van pas komen. Natuurlijk heb je een grote, witte baard en de typische puntmuts nodig voor het geweldige kinderkostuum. U bent van harte welkom om een ​​elastiekje aan de muts te bevestigen, zodat deze op het hoofd blijft zitten als het kind aan het ravotten is. Als je wilt, kun je engelenhaar rond de hoed lijmen. Je kunt een lange baard maken van engelenhaar voor het kostuum. Als er een kunstbaard over is van Kerstmis, gebruik deze dan gerust voor het dwergkostuum.

dwerg hoed vilt kleuterschool

Fleecewatten, die je over een stuk hoedelastiek hangt, zorgt voor een perfecte baard. Bretels zullen zeker ook een hit worden. Diverse kleine accessoires, zoals een tas voor mijnbouwgereedschap of een lantaarn, maken het unieke kostuum compleet. Wilt u voor uw kind een thema-dwergenfeest organiseren, waarbij uw kind met zijn dwerggasten in de open lucht speelt? Dan is het de moeite waard om na te denken over de spellen, het eten en drinken, de versieringen en de giveaways. Met dit in gedachten kun je misschien voor elke kleine eregast een elfenhoed maken en deze op het bord plaatsen. Als je kind meerdere gasten verwacht, kun je de puntmutsen ook van papier maken.

Read more
Knutselideeën

Tinker foto’s met stenen – een mooie wanddecoratie gemaakt van natuurlijke materialen

Vandaag willen we u kennis laten maken met een bijzonder interessant idee voor het decoreren van de muren. Dit zijn originele muurschilderingen waarvan de motieven zijn samengesteld uit stenen. Met een beetje fantasie kun je opmerkelijke kunstwerken maken waar je niet eens een speciaal talent voor hoeft te hebben. We willen je graag helpen door je enkele suggesties te sturen waarmee je mooi kunt maken Foto’s met stenen kan het zelf. Zelfs beginners zullen er geen problemen mee hebben.

Foto’s met stenen – ideeën om te imiteren

foto's met stenen glanzend-beige-kleur-man-kind-design

Van stenen kun je op allerlei manieren en met allerlei motieven afbeeldingen maken. De eenvoudigste manier is om de stenen gewoon schoon te maken en ze in een natuurlijke look te gebruiken. Je kunt de stenen ook verven met een transparante vernis voordat je de foto’s met stenen maakt om de stenen nog beter te accentueren.

Stenen schilderen voor Kerstmis – ideeën voor geweldige winter- en feestelijke motieven

Een wieg maken met kinderen voor Kerstmis – 7 ideeën met instructies

Stenen schilderen als knutselidee – geweldige voorbeelden van de motieven

Originele stenen afbeeldingen – combineer kiezelstenen en andere natuurlijke materialen

foto's met stenen dansend-paar-rock-roll-rock-shell

De stenen hoeven niet per se het enige materiaal te zijn dat je gebruikt voor de afbeeldingen met stenen. Hier is een geweldig idee waar een stuk schors als bodem wordt gebruikt. Een mooie schelp vormt op zijn beurt de rok van de danseres. Met verschillende natuurlijke materialen ziet het beeld er nog levendiger uit. Je kunt de stenen in willekeurige volgorde rangschikken om bepaalde figuren te vormen.

Lijm stenen op hun plaats

knutsel foto's met stenen-bos-berken-liefhebbers-weide-schilderij

De stenen worden eenvoudig vastgelijmd met een heet lijmpistool. Zorg ervoor dat u voldoende lijm gebruikt, maar niet te veel, zodat de lijm er niet aan de zijkanten uitloopt als u deze op het oppervlak drukt. Het is het beste om dit op een ander oppervlak te doen voordat u aan de afbeeldingen gaat sleutelen met stenen.

Bruiloft steengravures

foto's met stenen romantisch-idee-bruidspaar-kiezelwit-grijs

Foto’s met stenen met een bepaald thema zijn niet alleen geschikt om je eigen huis mee te decoreren, maar zijn ook een perfect cadeau. Het bovenstaande voorbeeld kan worden ontworpen als een huwelijksgeschenk. Het idee is niet alleen origineel, het heeft ook een bijzondere charme doordat het zelfgemaakt is. Het is ook niet te ingewikkeld en pompeus.

Rustiek frame

foto's-stenen-vogels-takken-takje-rustieke-lijst-diy-inspiratie

Omdat je natuurlijke materialen gebruikt voor de afbeeldingen met stenen, kun je elke stijl voor de lijst kiezen. Hier zie je een sfeervolle lijst in een rustieke stijl, maar ook een moderne of vintage lijst is geschikt om de perfecte variant voor jouw woonstijl te krijgen. Een paar vogels staande op een tak uit een Zweg.

Stapel stenen op elkaar

foto's-stenen-canvas-inspiratie-liefde-paar-zen-flair

Afhankelijk van de foto kan het voorkomen dat er meerdere stenen op elkaar gestapeld moeten worden. Er is geen probleem met hete lijm op zich. Houd er echter rekening mee dat veel stenen het op een klein canvas of ander oppervlak zwaarder maken. Houd hier rekening mee wanneer u de voltooide foto’s met stenen aan de muur bevestigt. Uitstekende stapels stenen trekken het beeld naar beneden.

Grappige schildpad

foto's-stenen-tinker-ideeën-schildpad-oceaan-blauwe-achtergrond

Als je een canvas gebruikt, kun je deze van tevoren schilderen en elke achtergrond maken die past bij het gekozen thema voor de foto’s met stenen. Dit voorbeeld toont een schildpad als motief. Aangezien deze in de oceaan leeft, is er gekozen voor een donkerblauwe achtergrond. Tegelijkertijd komen de lichte kiezelstenen ook beter tot uitdrukking.

maak zelf foto's met stenen-schapen-kiezels-grijs-kleur

Kleurrijke stenen voor boomtop 

foto's-stenen-boom-grind-stam-bladeren-kiezels

Een klassieker onder de afbeeldingen met stenen is de boom. Je kunt de stam en kroon ontwerpen met een simpele stok en veel gekleurde of monochrome stenen. Het resultaat is gewoon geweldig. Daarnaast kun je takken nabootsen met een paar dunne twijgen. En dit alles zonder zelfs maar een penseelstreek te hoeven maken. Wie niet kan tekenen, maakt de juiste keuze met dit soort foto’s.

Creëer een subtiele foto met kiezels en hout

foto's-stenen-boot-meer-canvas-design-lijm-motief-ideeën-gemakkelijk

De afbeeldingen met stenen hoeven niet ingewikkeld te zijn. Bovenstaande foto straalt een bijzondere rust uit, die niet alleen te danken is aan het thema en motief, maar ook aan het gebruik van minder materialen. Bij elke wandeling zijn er snel en gemakkelijk geschikte stenen te vinden. Natuurlijk kun je siergrind ook in elke natuurlijke kleur kopen.

Mensen vormgeven

foto's-stenen-vrouwen-markt-boodschappentassen-muur-foto's-diy

Als je mensen wilt vormen, heb je ronde stenen nodig voor het hoofd, langwerpige stenen voor de ledematen en ovale stenen voor het lichaam. Voordat u de stenen op hun plaats lijmt, legt u ze losjes op elkaar. Bevestig ze daarna geleidelijk met de lijm. Laat je fantasie de vrije loop bij het maken van afbeeldingen met stenen. Vaak inspireren de vormen van de stenen bepaalde motieven.

Stenen foto vogels op canvas

foto's-stenen-bruine-stenen-meeuwen-tinker-sky

Canvas foto’s en stenen kunnen perfect gecombineerd worden. Met een beetje acryl- of zelfs olieverf kun je indrukwekkende foto’s maken met stenen die een bijzondere blikvanger aan de muur zullen zijn. Hier is weer een eenvoudige achtergrond gemaakt. In dit geval zijn dat lucht en zee in twee verschillende tinten blauw. De meeuwen zijn op hun beurt gemaakt van stenen.

Familie stenen beelden

foto-stenen-familie-ontwerp-vader-moeder-kinderen-belettering

Met zo’n foto kun je de samenhang van je gezin symboliseren. Belettering is ook een goed idee. Deze kun je vooraf op een vel papier printen, dat je vervolgens als basis gebruikt voor het ontwerp van de afbeeldingen met stenen. Drijfhout gaat overigens goed samen met stenen. Hierdoor ziet de foto er romantischer uit.

Gebruik platte stenen

foto's-stenen-zeilschip-gekleurde-zeilen-drijfhout

Vooral op de stranden vind je vaak platte stenen die door de zee zijn uitgehouwen. Houd uw volgende vakantie dus goed in de gaten. Ze zijn bijzonder gemakkelijk om aan te sleutelen omdat ze een groot oppervlak hebben om op te plakken. Je kunt de platte stenen ook in kleur schilderen om zelf gekleurde afbeeldingen met stenen te maken.

Verfstenen voor de foto’s

foto's-stenen-ideeën-stad-kust-zee-vuurtoren

Natuurlijk kunnen niet alleen platte stenen worden geverfd. Hierboven zie je een meer uitgebreide foto met stenen die zijn omgevormd tot huizen en bomen ervoor. Hele steden of dorpen en landschappen kunnen op deze manier worden ontworpen. Schilder eerst de achtergrond die je laat drogen. In de tussentijd kun je de stenen ontwerpen. Dan is alles gewoon mooi in elkaar gezet en zijn de foto’s met steentjes klaar.

Foto’s met stenen en zee

schilderij-foto's-met-stenen-strand-bomen-zon-zee

Om de kleur langer mooi te houden, raden we ook aan om de stenen af ​​te dichten met een transparante lak. Let bij deze muurschildering op de manier waarop de zon is ontworpen. Omdat je stenen niet op deze precieze manier kunt rangschikken, gebruik je dezelfde kleur die je voor de achtergrond hebt gebruikt. De stralen komen zo perfect tot hun recht. Er zijn verschillende trucs voor de foto’s met stenen.

Sfeervol boeket bloemen

foto's-stenen-bloemen-tulpen-strauss-lint-linnen

De plaatjes met stenen hebben een 3D effect doordat ze uitsteken. Je kunt dit nog meer benadrukken door andere objecten toe te voegen. Voor dit boeket is bijvoorbeeld ook decoratieve stof gebruikt, zoals bij een echt boeket. De bloemen zijn gemaakt van beschilderde stenen, terwijl de bladeren ook gemaakt kunnen worden van ambachtelijke klei.

Romantisch kustlandschap

foto's-stenen-klif-zee-stadshuizen-romantische-zonsondergang

Hier is nog een voorbeeld van een stad aan de kust. Eerst werden de zee en de zonsondergang ontworpen. De stad heeft zelfs een kerk en is omgeven door mooie kliffen. Echt een geweldig idee voor foto’s met stenen, vind je niet? De groene stenen voor bomen maken de foto nog natuurlijker.

Vorm pauw

foto-stenen-japanse-sfeer-pauw-fotolijst-muurdecoratie

Deze pauw ziet er ingewikkelder uit dan hij in werkelijkheid is om te maken. Het interessante is dat de staart buiten de afbeelding is gestyled en een deel van het frame bedekt. Dit is ook een voorbeeld van steenafbeeldingen waarbij de stenen op elkaar zijn gestapeld. Dit om hiaten te voorkomen. De achtergrond ingewikkelder maken is. Je kunt dit echter ook anders kiezen.

Grappige stenen foto’s voor de bruiloft

foto's-met-stenen-bruiloft-bruidegom-trouwjurk-frames

Deze foto is bijzonder humoristisch. Het motief van het bruidspaar kan ook door een ander worden vervangen. De foto dekt weer op originele wijze de fotolijst af. Verzin interessante motieven voor afbeeldingen met stenen en ontwerp de muren in elke kamer op deze manier. Kies zen-motieven voor de badkamer of slaapkamer, groenten en fruit voor de keuken en romantische ideeën voor de woonkamer of maak een vriend of familielid blij!

Read more