Knutselideeën

16 geweldige ideeën voor doe-het-zelfcadeaus voor Kerstmis die vreugde brengen

Kerstmis is een van de meest populaire feesten die met het gezin worden gevierd. Een onlosmakelijk onderdeel daarvan zijn zeker de kerstcadeaus, waar jong en oud met ongeduld en nieuwsgierigheid reikhalzend naar uitkijkt. Wil je dit jaar je familie en vrienden verrassen met zelfgemaakte cadeaus, dan ben je hier aan het juiste adres. In het artikel vind je veel goede ideeën voor DIY kerstcadeaus, die zeker vreugde en een kerstsfeer zal brengen bij uw dierbaren.

Eetbare DIY-kerstcadeaus in potten

DIY-cadeaus voor kerst-sneeuwbol-drinkende chocolade-marshmallows

De kerstcadeautjes hoeven niet per se groot of duur te zijn. Iets dat vanuit het hart zelfgemaakt is, is zeker persoonlijker dan een gekocht cadeau en is perfect voor goede vrienden en familieleden. In de pot kun je zelf verschillende eetbare cadeaus maken, zoals kant-en-klare bakmixen voor populaire koekjes met een recept, creatief ontworpen cacaomixen of je kunt diverse kant-en-klare zoetigheden op een originele manier verpakken.

Zelf eetbare cadeaus maken met kinderen

DIY cadeaus voor kerst kinderen-cacao-mengsel-rendier-tas

Als je zelf kleine en tegelijkertijd speelse cadeautjes voor de kinderen wilt maken, kun je het cacaomengsel op een creatieve manier inpakken. In plaats van een glas kun je cacaopoeder, chocoladeschilfers en marshmallows maken in een zak zoals Rudolf het rendier. Een ander leuk idee voor kinderen en chocoladeliefhebbers is het drinken van chocolade op een stokje als klein cadeautje.

Cadeaus in een glas voor Kerstmis – 17 ideeën & Zelf recepten maken

Maak je eigen bakmix in een pot: recepten voor muffins, koekjes & Co.

Theecadeaus voor Kerstmis voor theedrinkers: 5 inspiraties om na te doen

Kerstcadeaus voor theeliefhebbers

DIY-cadeaus voor Kerstmis Kerstbomen-tinker-theezakjes

De winter is de koudste tijd van het jaar, de meesten van ons zouden graag genieten van een warm drankje. Heb je theeliefhebbers in de familie of onder je vrienden, dan kun je ze verrassen met een zelfgemaakte kerstboom met diverse theezakjes als kerstcadeau.

Tinker een theespar – instructies

DIY-cadeaus voor kersttheezakjes-kerstboom-knutsel-instructies

Om zelf een kerstboom met theezakjes te maken, heb je een piepschuimkegel, meerdere individueel verpakte theezakjes naar keuze en een klein rond doosje nodig. De theezakjes worden direct op de kegel gelijmd met het hete lijmpistool om een ​​kerstboom te maken. De ronde doos is gevuld met rijst en bevestigd aan het onderste deel van de boom om hem stabiel te houden.

Kleine kerstcadeaus DIY

diy-cadeaus-kerst-bad-bom-sneeuwballen-maak-zelf

Met verschillende eenvoudige recepten maak je je eigen geurige bath bombs met essentiële oliën voor badkuipen. Witte badballen zijn het meest geschikt als kerstcadeau omdat ze doen denken aan sneeuwballen en een kerstsfeer creëren.

Maak zelf hartvormige badpralines als kerstcadeau

diy-cadeaus-kerst-bad-bommen-hartvormige-make-yourself

Er zijn geen grenzen aan de vorm en verpakking van de bath bombs. Als je het mengsel in een willekeurige pralinevorm doet, kunnen er verschillende badpralines gemaakt worden. Badbommen zijn de perfecte doe-het-zelf-kerstcadeaus voor vrouwen die graag ontspannen in de badkuip.

Creatieve ideeën voor doe-het-zelf kerstcadeaus

diy-cadeaus-kerst-simpel-sneeuwbol-zoutvaatje-creatief

Een klassieker onder de kerstcadeaus zijn zeker de sneeuwbollen. Ze kunnen met of zonder water worden ontworpen en hoeven niet noodzakelijk bolvormig te zijn. In weckpotten kun je bijvoorbeeld prachtige winterdecoraties maken met kunstsneeuw en figuren van dennenbomen en dieren.

Handwarmer als doe-het-zelf kerstcadeau

diy-cadeautjes-kerstvrouwen-kinderen-maak-je-eigen-handwarmers

Handwarmers zijn een geweldig idee voor doe-het-zelf-kerstcadeaus die bijzonder geschikt zijn voor vrouwen en kinderen. Deze kleine kerstcadeautjes draag je tijdens de koude winterdagen in je zak en zijn een uiting van liefde.

Zelf handwarmers van vilt maken

diy-cadeaus-kerst-handwarmer-vilt-maak-jezelf

Je kunt gemakkelijk zelf een handwarmer naaien van stof in elke vorm. De beste manier om dit te doen is om stukjes stof of vilt te gebruiken. Vul de genaaide handwarmer met rijst, spelt of een ander vulmiddel dat warmte vasthoudt. Het is raadzaam om twee handwarmers te maken – één voor elke zak.

DIY kerstcadeaus voor de winter

diy-cadeaus-kersthandschoenen-borduur-naam-ideeën

Een ander geschenk dat warmte vasthoudt in de koude dagen zijn handschoenen. Omdat de handschoenen moeilijker zelf te naaien zijn, kun je een gekocht paar borduren met je naam of initialen en zo zelf een persoonlijk kerstcadeau maken.

Zelf touchscreen-handschoenen maken

diy-cadeaus-kerst-touchscreen-handschoenen-make-yourself

Er zijn andere manieren om handschoenen op te fleuren als kerstcadeau. Met pluche verf of geleidende draad kun je de vingertoppen van de handschoenen zo ontwerpen dat ze geschikt zijn voor gebruik op de touchscreens van smartphones en tablets.

Vier Kerstmis met doe-het-zelfcadeaus

diy-cadeaus-kerst-gepersonaliseerde-kerstballen-maak-zelf

Wilt u zelf een persoonlijk kerstcadeau maken voor uw familie en naasten, dan kunt u zelf mooie kerstballen maken met namen of wensen. Laat je creativiteit de vrije loop en maak gepersonaliseerde kerstboomversieringen voor je dierbaren.

Tinkercadeaus voor Kerstmis met kinderen

diy-cadeaus-kerst-onderzetters-schilderij-schoolbord-verf

Sommige doe-het-zelfcadeaus voor Kerstmis kunnen heel gemakkelijk en zelfs met kinderen worden gemaakt. U kunt bijvoorbeeld eenvoudige houten onderzetters schilderen met schoolbordverf en deze decoreren met decoraties naar keuze. Wikkel een set van deze onderzetters en wat krijt creatief in en het kerstcadeau is klaar.

Kaarsen als doe-het-zelf cadeaus voor Kerstmis

diy-cadeaus-kerst-vanille-kaneelkaarsen-kerstcadeau

Kaarsen in verschillende vormen en kleuren zijn altijd een goed idee als je een klein cadeautje voor Kerstmis wilt weggeven. Je kunt mooie kaarsen met of zonder geur als cadeau versieren of zelfs zelf maken.

Maak je eigen vanille-kaneelkaars

diy-cadeaus-kerst-vanille-kaneelkaarsen-maak-zelf

Eenvoudige witte kaarsen kunnen worden omgezet in creatieve doe-het-zelfcadeaus voor Kerstmis. Je kunt ze versieren met geperste bloemen of met verschillende patronen en motieven. Hierboven vind je eenvoudige instructies om je eigen vanillekaarsen te maken met kaneelstokjes en een strik en ze weg te geven voor Kerstmis.

Kaarsen in het glas versieren voor Kerstmis

diy-cadeaus-kerstkaarsen-kerstdecoratie-ideeën

Als je kaarsen in potten koopt of ze zelf maakt, moet je ze ook op de juiste manier versieren. Met eenvoudige materialen zoals restjes stof en knopen, kun je de kaarsen ontwerpen als sneeuwmannen, kerstelfen, rendieren en zelfs de kerstman.

DIY kerstcadeaus voor huidverzorging

diy-cadeautjes-kerst-lichaam-peeling-mint-make-yourself

In de regel geven velen vaak cosmetische producten weg voor Kerstmis, zoals geurige lichaamscrèmes, oliën en dergelijke. Met een eenvoudig recept maak je zelf een bodyscrub met een heerlijke geur. Het enige wat je nodig hebt is kokosolie, suiker, een etherische olie naar keuze en wat kleurstof. Om het doe-het-zelf cadeau klaar te maken voor Kerstmis, vul je de zelfgemaakte bodyscrub in een glazen pot en versier je deze op de juiste manier.

Upcycling-ideeën voor de kerstcadeaus

diy-cadeaus-kerstmouw-wijnflessen-maak-zelf-trui

Voor de doe-het-zelfcadeaus voor Kerstmis kun je ook enkele upcycling-ideeën overwegen. Oude truien die om de een of andere reden niet meer gedragen worden, kunnen onderdeel worden van je cadeau. Sweaterhoezen zijn bijvoorbeeld perfect als kersthoezen voor wijnflessen of thermosflessen.

Creatief verpakken van doe-het-zelf cadeaus voor Kerstmis

diy-cadeaus-kerst-kinder-snoepjes-leeftijd-trui-verpakking

Een ander gebruik van ongedragen truien is als cadeauverpakking. Of het nu gaat om gekochte of doe-het-zelf-cadeaus voor Kerstmis – de cadeauverpakking in een trui is echt schattig en is geschikt voor verschillende voorwerpen of snoep.

Doe-het-zelf je eigen doe-het-zelf cadeaus voor Kerstmis