Knutselideeën

29 originele vazen ​​gemaakt van glazen flessen voor speciale gelegenheden

Vazen gemaakt van glazen flessen met touw versieren bloesems metselaarkruikschelpen

Bruiloften zijn heel speciale gelegenheden en in de meeste gevallen iets unieks voor twee personen. Dat kan de planners onder grote druk zetten. Alles moet er bijzonder en opvallend uitzien, maar dat betekent niet per se dat je onconventionele materialen moet gebruiken. De volgende decoratie-ideeën voor: Glazen flesvazen zou dat precies moeten bewijzen. Ze zijn niet alleen zeer geschikt voor bruiloften, maar ook voor andere, speciale gelegenheden.

29 indrukwekkende vazen ​​van glazen flessen voor speciale gelegenheden

Vazen schilderen van glazen flessen goud wit turquoise strepen rozen oranje

Je kunt ook wijn en andere flessen schilderen. De kleur kun je het beste afstemmen op de rest van je interieur zodat alles bij elkaar past. Voeg goud of zilver toe voor een elegantere look. Laat je fantasie de vrije loop!

Glazen flesvazen ​​- flessen doormidden snijden

vazen ​​gemaakt van glazen flessen semi-gekleurd groen bruin decoratie idee

De onderste helft van de fles kan ook als vaas dienen. Vraag indien nodig hulp bij het snijden, zodat u zich niet snijdt. Houd er ook rekening mee dat de randen daarna glad moeten worden geschuurd.

Wanddecoratie van glazen flessen

vazen ​​van glazen flessen wanddecoratie blauwe bloemen kunstmatig

Met slechts een paar items uit de bouwmarkt maak je zo’n wanddecoratie. Het enige wat je hoeft te doen is de flessen aan de muur te bevestigen en je kunt ze dan regelmatig vullen met verse, gedroogde of kunstbloemen.

Flessendecoratie met kleurrijke ornamenten

vazen ​​van glazen flessen ornamenten kleurrijk oosters doe-het-zelf idee

Als je een schilder bent, kun je een grote verscheidenheid aan motieven en ornamenten op de fles schilderen. Op deze manier breng je een goed humeur in huis en ziet de fles er ook zonder bloemen erg aantrekkelijk uit.

Rustieke hangende vazen

wijnfles-bloemdecoratie-tafel-kleurrijk

Gewoon iets simpels als touw om een ​​wijnfles wikkelen, een paar bloemen toevoegen en een label kan het verschil maken. Dit ontwerp voor Glazen flesvazen is gemakkelijk te maken en is zeer geschikt voor bruiloften in rustieke stijl en andere gelegenheden.

Originele vazen ​​gemaakt van glazen flessen – met wilde bloemen

zonnebloem-glazen-fles-wijn-decoratie

Deze set van drie Glazen flesvazen bezit een wilgenkrans, dat is het detail waardoor ze opvallen. De bloemen geven het geheel een aangenaam, rustiek tintje. Zoals je zult ontdekken, zien wijnflessen er het beste uit in paren of groepen.

Flessen met stoffen versieringen

wijnflesnummerdecoratie-idee voor gelegenheden

Deze verschillende soorten ontwerpen voor Glazen flesvazen Ze hebben allemaal garenaccenten en zijn geweldig voor feestjes. Wees creatief en ontwerp je eigen collectie. Om de vazen ​​meer aandacht te geven, kun je ook flessen in verschillende kleuren gebruiken.

Kandelaars

wijnfles kandelaar windbescherming

Een ander geweldig en gemakkelijk te implementeren idee is om lantaarns te maken van wijnflessen. Het enige wat je hoeft te doen is de bodem van de fles af te snijden, een theelichtje of andere kaars op een tegel te plaatsen en deze vervolgens af te dekken met de fles. Sluit de hals van de fles niet af met een kurk om de warmte en lucht te laten circuleren.

kandelaar

kandelaar-fles-gestlaten-idee-tafel

Voor een meer romantische tafelaankleding kun je ook kandelaars maken van wijnflessen. Om dit te doen, snijdt u het bovenste deel van de flessen van verschillende groottes en combineert u ze in verschillende varianten. Dit is een geweldig idee voor bruiloften.

Deze zijn net zo makkelijk te doen Glazen flesvazen, die ook dienst doet als tafel. Je hebt een tafelspray nodig waarmee je de fles spuit. Doe er wat bloemen in en schrijf met krijt het tafelnummer op de fles. Deze decoratie is mooi en praktisch tegelijk.

De tafelflessen

fles-glas-decoratie-gelegenheid-anders-design

De schoolbordverf is zeer veelzijdig en kan op verschillende manieren worden gebruikt. In dit voorbeeld hebben we vermeden om de hele fles te kleuren en in plaats daarvan een hartvorm op de fles te schilderen met een sjabloon. En het formaat is perfect genoeg om er een tafelnummer op te schrijven.

Met een beetje geduld en zorgvuldig werk kun je ook zulke prachtige minituintjes voor op tafel maken. Om dit te doen, moeten de flessen met grote zorg worden opengesneden en horizontaal op tafel worden geplaatst. Welke soorten planten en vetplanten je hiervoor kiest, hangt helemaal af van je smaak.

Vetplanten decoratie 

Succulent-pot-flessen-doe-het-zelf-idee

Wijnflessen beschilderd met schoolbordverf zijn niet alleen zeer geschikt om tafelnummers op te schrijven. Als je besluit de hele fles te schilderen, kun je er langere berichten op zetten Glazen flesvazen schrijf of voeg zelfs tekeningen toe.

Dit is nog een voorbeeld van een minituin gemaakt van een wijnfles. In dit geval is echter ook een stop van kurk nodig, die voorkomt dat de fles heen en weer rolt op de tafel.

Minituin

tafeldecoratie-bruiloft-andere-gelegenheden-idee

Je kunt de flessen ook verven of spuiten met een gewone kleur. U kunt ook elke kleur kiezen die past bij het decor van het feest of de bruiloft. Daarnaast kunt u de Glazen flesvazen versier met linten, stoffen, linnen, enz. Gebruik je fantasie en kijk wat je nog over hebt.

Soms is het niet de fles of de vaas die telt, maar wat erin zit. Dit is een prachtige tafeldecoratie in de vorm van Glazen flesvazen voor een herfsthuwelijk en de kleuren zijn gewoon prachtig.

Herfst decoratie

bruiloft-tafel-setting-idee-fles-vazen

Door de wijnflessen wit te kleuren, benadruk je hun vormen en krijgen ze een interessante uitstraling. Dit is ook een geweldige manier om naar de bloemen in de tuin te kijken Glazen flesvazen om zichzelf te regisseren, die worden weergegeven door de vaas.

Als je geen zin hebt om elke fles te personaliseren, kun je er ook linnen tassen voor maken. Zet de fles erin en knoop hem vast met een mooie strik aan de bovenkant. Als je wilt, kun je ook schoolbordlabels aan elke fles bevestigen.

Tabel nummer

menu-wijnfles-design-tafelfeestje

Deze variant voor Glazen flesvazen is een beetje ongebruikelijker ontworpen. De bloemen en al het andere dat in de vaas gaat, is hier om de fles gebonden. Zo kun je wijnflessen gebruiken waar nog echte wijn in zit.

Een ander geweldig idee is om de hergebruikte wijnfles te gebruiken om het menu te presenteren. Print het menu uit op papier en plak het op de fles of knoop het aan de achterkant vast.

Menu op de fles

Inspiratie-bruiloft-idee-trouwen-decoratietafel

De flessenhals heeft de perfecte diameter om tafelkaarsen in te plaatsen. Hierdoor kun je de flessen ook als kandelaar gebruiken.

Als u de voorkeur geeft aan een meer rustiek en groen decor voor het feest of de bruiloft, doen eenvoudige wijnflessen het heel goed. Stel de Glazen flesvazen op een bedje van mos en je zult versteld staan ​​hoe mooi het eruit zal zien.

Rustieke decoratie

versierde-wijnfles-cadeau-idee-festival

Eenvoudig Glazen flesvazen zonder labels, tags of kleur vallen op door hun minimalistische stijl en zien er het beste uit in paren of groepen van drie.

Een geweldig idee voor herfstevenementen is om de flessen in felle kleuren te schilderen, waaronder oranje, rood en geel. Je kunt een overlopend ontwerp zoals dit maken en bladeren en pompoenen gebruiken om de decoratie af te maken.

Herfst decoratie

Ombre-design-decoratie-festivals-idee-zelf

Op een tuinfeest kun je de Glazen flesvazen ook te gebruiken voor het tuinhek. Bind garen om de hals van de fles, doe er een roos in en gebruik het om de muren en het hek te versieren.

Glazen flesvazen, die geverfd met schoolbordverf zijn buitengewoon aantrekkelijk, en niet alleen omdat ze een mat uiterlijk krijgen. Ze zijn ook veelzijdig en je kunt er zelf een leuk, elegant of eenvoudig ontwerp voor kiezen.

De schildflessen

blauw-paarse-bruiloft-decoratie-idee-fles

U kunt ook verschillende van de bovenstaande technieken gebruiken voor: Glazen flesvazen met elkaar combineren. Verf of spuit de flessen bijvoorbeeld met een felle kleur, voeg een oppervlak van schoolbordverf toe en versier ze tot slot met draad.

Dit verbluffende idee is geweldig voor winterbruiloften. Dit zijn Glazen flesvazen, die eruitzien alsof ze bedekt zijn met sneeuw. Breng hiervoor een witte verf aan als achtergrond, spuit vervolgens de flessen in met lijm en rol ze in Epsom-zout.

Een idee voor kerstversiering

kerstversiering-idee-flessen-doe-het-zelf

vaas-bruiloft-decoratie-fles-wijn-idee

chic-bloemenvaas-bruiloft-decoratie-idee

origineel-decoratietafel-speciaal-feest-idee

chic-deco-trouwen-tafelflessen

bruiloft-tafelnummer-idee-fles-decoratie

bruiloft-tafel-idee-decoratie-bierflesjes

geschilderd-fles-wijn-zonnebloem-idee

bloemenvaas-fles-idee-tafel-decoratie

blauw-paarse-bruiloft-decoratie-idee-fles