Knutselideeën

DIY-ideeën om het zelf te doen in minder dan een uur – 10 interessante instructies

DIY-ideeën-doe-het-zelf-knutselen-ideeën-instructies-creatief

Creatieve geesten hebben altijd nieuwe banen nodig, de volgende uitdaging. En wanneer de dagen wat korter worden en het weer buiten niet zo weelderig is, is dit het juiste moment voor creatieve vrijetijdsactiviteiten. Uitgewerkte projecten nemen veel tijd in beslag en je verliest er vaak je passie voor. Daarom hebben we 10 spannende DIY-ideeën geselecteerd die minder dan een uur knutseltijd nodig hebben en de bruikbare materialen zijn meestal in elk huishouden te vinden. Maak iemand aan het lachen met een zelfgemaakt cadeau of verfraai je huis met een van de volgende knutselideeën.

DIY-ideeën die minder dan een uur duren en iemand aan het lachen maken

DIY-ideeën -kruk-ikea-speel keuken-schilderij

Elk klein meisje droomt van een speelkeuken waar ze fantasierijk heerlijk eten kan bereiden. Kinderen verliezen echter snel hun interesse in het speelgoed. Steeds weer nieuwe aanwinsten kosten niet alleen veel geld, ze nemen ook veel ruimte in beslag. Red de twee en ontwerp een fantasierijke speelkeuken vanaf een opstapje. Voor de onberispelijke afwerking is het wenselijk dat de kruk van hout is. Die op de foto is verkrijgbaar bij Ikea voor ongeveer 13 euro. Er is nog een metalen mand nodig, die iets smaller moet zijn dan de kruk en die als lade kan worden gebruikt. Verf op waterbasis, en welk keukengerei ook wordt gebruikt.

Snelle doe-het-zelfideeën – # 1 knutselkeuken uit een Ikea-kruk

diy-ideas-play-kitchen-yourself.make-ikea-kruk

Verf de twee stappen in elke kleur – grijs is logisch, maar hoeft niet. Je monteert de draadmand als een lade onder de eerste of tweede trede. De mand moet relatief precies overeenkomen met de afstand tussen de twee krukpoten. Schroef aan elke kant twee smalle stroken, zoals rails, om de lade in en uit te schuiven. Monteer de haken voor keukendoeken en keukengerei. Je bent ook welkom om een ​​kleine keukenwand te ontwerpen van gebruikte kastfronten, smalle planken van latten en alles aan de achterkant te bevestigen. Als het kind er geen trek in heeft, wordt alles losgeschroefd en worden de boorgaten gevuld met houtkit.

Grappige DIY-ideeën om te imiteren – # 2 toiletrolhouder dinosaurus

DIY-ideeën -wc-papierhouder-grappig-dinosaurus-kleurrijk

DIY-ideeën moeten je zoveel mogelijk laten glimlachen en grappig zijn. Het volgende DIY-idee is precies zo: een toiletrolhouder maken. Het enige wat je nodig hebt is een dinosaurusfiguur en kleur, liefst in de vorm van een spray. Je vindt de dinosaurus in de speelgoedwinkel of gebruikt op de rommelmarkt. Zoek naar precies één Brachiosaurus-dinosaurus die perfect is voor een houder vanwege zijn extreem lange nek.

Een Brachiosaurus-dinosaurusfiguur kleuren

diy-ideeën-wc-papierhouder-knutsel-instructies-dinosaurus

Was nu het plastic figuur zorgvuldig en behandel het oppervlak met nagellakremover om de glans van de originele kleur gedeeltelijk te verwijderen. Dan kun je in elke kleur spuiten, bijvoorbeeld blauw. Let op de poten en plooien van de huid, welke kleur moeilijk te bereiken is. Laat het 12 tot 24 uur volledig drogen en plaats het mooi op de toiletwatertank.

DIY-ideeën met een vintage flair – # 3 Fotohouder gemaakt van theepotdeksel 

diy-ideeën-fotohouder-theepot-deksel-vintage-porselein

Oude porseleinen en keramische theepotten zijn tegenwoordig helaas niet zo populair in het huishouden als toen en verzamelen meestal stof op een plank. maar er kan minder dan een uur aan grote dingen worden gesleuteld. Het deksel van de theepot wordt een prachtige fotohouder of tafelnaambordje voor bijvoorbeeld een theekransje. Het enige wat je nodig hebt is draad, dat je een paar keer om de knop van het deksel wikkelt en dan nog twee keer omhoog draait. Voeg in de overgebleven theepot een klein kussen, watten of spons bedekt met stof toe en maak een decoratief speldenkussen.

Handige DIY-ideeën die snel kunnen worden gerealiseerd – # 4 kruidenhouders gemaakt van pappotjes

diy-ideeën-kruidenkraam-pappotjes

De overgebleven pappotjes kunnen heel chique in de keuken gebruikt worden. Maak zelf een kruidenhouder, die optioneel direct aan de keukenwand of op een bord te monteren is. Eerst worden alle potjes babyvoeding zorgvuldig schoongemaakt, worden de etiketten verwijderd en worden desgewenst sierlinten op dit punt aangebracht. Je schroeft de deksels van de schroefpotjes op de gekozen ondergrond met een tussenruimte van 7-10mm zodat je ze daarna goed kunt gebruiken. Op de bodem van elke pappot is een sticker bevestigd en het kruid is erop gelabeld. Zelf stickers uit zelfklevende folie knippen.

DIY-ideeën om het zelf te doen in minder dan een uur – #5 Mand gemaakt van krant

diy-ideeën-mand-krantenpapier-instructies-vlecht-decoratie

Papier recyclen wordt gezien als upcycling en iets moois voor in huis maken van gebruikte papierproducten zoals krantenpapier of verpakkingen wordt gewaardeerd. Manden worden in bijna elke ruimte van het huis gebruikt. Men kan snel geweven worden van stroken oud papier. Het enige wat je nodig hebt is een liniaal en papier. Als het relatief dik en scheurvast is, zoals karton, kan het in reepjes worden gesneden. Vouw anders de stroken uit meerdere lagen papier. Een geschikte breedte van de stroken is 1,5-2 cm en de lengte wordt bepaald afhankelijk van de maat van de mand.

Weef een mand van stroken papier – instructies

diy-ideeën-papieren-mand-weven-instructies-decoratie

In de foto-tutorial laat de blogger van Fall for DIY zien hoe je een klein mandje van papier weeft. De mand ziet eruit als een kubus en heeft als zodanig zijden van dezelfde grootte. Dit betekent dat de lengte van de strip driemaal de breedte van de uiteindelijke mand moet zijn. In die zin, als een strook 2 cm breed is en de bodem van de mand 10 x 10 cm is, moet een papieren strook 30 cm + zijn. Onderstaand filmpje laat duidelijk zien hoe het werkt. U bent van harte welkom om verschillende papiersoorten te gebruiken, voornamelijk deze zijn van dezelfde dikte.

Video-tutorial over afvalweven

Eenvoudige doe-het-zelfideeën voor een prachtig interieur – # 6 maak een fotoDIY-ideeën-maak-je-eigen-bekleding-stof-hoes

Als je zelf geen kunstenaar bent, wil dat niet zeggen dat je zelf geen foto kunt maken. Een interieurfoto is niet per se met de hand geschilderd of getekend. Vaak wordt een uiterst aantrekkelijke stof met een ongewoon patroon in een frame geplaatst en siert de woonkamer of hal. Een belangrijke voorwaarde voor een succesvol handwerkproject is dat de kleuren en stijlen van de ornamenten terug te vinden zijn in de rest van het interieur. Nadat je een geschikte stof hebt gekozen, bevochtig je deze een beetje en gebruik je een handtacker om er een fotolijst mee te bedekken en aan de muur te hangen.

Creatieve doe-het-zelfideeën – # 7 maak je eigen juwelendoos

diy-ideeën-boek-sieradendoos-instructies-vintage-gemakkelijk

Een oud boek met een mooie omslag wordt een prachtig, romantisch juwelendoosje. Dit maakt een prachtig cadeau dat ook kan worden gepersonaliseerd. Misschien voor een geliefde die van klassieke literatuur houdt. Zoek zijn favoriete roman voor hem en label het boek zo. Voor het knutselproject heb je een boek, snijmes en houtlijm nodig. Eerst bepaal je een kader met een potlood, meestal valt het gelabelde deel eruit en blijft het kale papier aan elke kant achter.

DIY-ideeën met ongeveer 1 uur knutseltijd – hol het boek uit 

diy-ideeën-boek-uithollen-decoratie-sieradendoos-knutselen

Met behulp van het snijmes worden alle pagina’s stap voor stap zodanig bewerkt dat de inhoud van het boek volledig wordt uitgehold. Breng nu geleidelijk dunne lagen houtlijm aan en laat drogen. Het werkt heel eenvoudig, alleen het drogen van de lijm kan even duren. Het is echter vooral belangrijk dat het product uiteindelijk stabiel en robuust is. Uiteindelijk kun je het juwelendoosboek een titel geven.

Mode DIY-ideeën om te imiteren – toptrend kwasten

diy-ideeën-mode-accessoires-tinker-kwasten-leer-garen

De kwastjes zijn momenteel een toptrend en sieren elk onderdeel van de damesgarderobe. Als hanger aan de tas, als decoratief element aan schoenen en kleding, tot aan sieraden, er zijn verschillende variaties van garen, parels of leer. Afhankelijk van de situatie is het ene materiaal meer geschikt voor het doel dan het andere. Voor sieraden is het zinvol om delicatere, edele materialen te kiezen, zoals zijdedraad of rocailles, die op deze manier worden geregen.

Effectieve doe-het-zelfideeën – # 8 kwast gemaakt van garen

diy-ideeën-kwast-garen-seber-making-instructies

Een touwkwast is eenvoudig te maken met een potlood als hulpmiddel. Wikkel eerst het garen om je hand totdat het gewenste volume is bereikt. Voor kleinere kwasten, wikkel je gewoon rond 2-3 vinders. Speld dan aan één kant vast met de speld en knoop er onder en ook bovenop stevig vast. Precies het wordt weergegeven in de afbeelding hierboven. Knip aan de onderkant het omwikkelde garen uit elkaar.

Snelle en gemakkelijke doe-het-zelf-ideeën – # 9 Mode-sleutelhangers

diy-ideeën-tinker-tassel-lederen-sleutelhanger

Een kwastje als hanger aan de tas of aan de sleutel ziet er chique uit. Omdat de ruimte aan aanzienlijk meer eisen wordt blootgesteld, is het raadzaam om een ​​robuust materiaal te kiezen. Leer, suède of imitatie zijn hier uitstekend geschikt voor. Alles wat je nodig hebt is een klein rechthoekig stuk, een oogje, een hangerring en dubbelzijdig plakband.

Maak een kwastje van leer als hanger 

diy-ideeën-accessoires-sleutelhanger-leer-tassel-tinker

Knip het stuk leer in franjes tot op de laatste centimeter. Laat het heel en breng een strook dubbelzijdig plakband mee. Bevestig aan het begin van het leren stuk een oogje met naald en draad. Rol nu op tot het uiteinde van het leer en knoop dan de hangerring vast.

Moderne doe-het-zelfideeën – # 10 jeanszak

DIY-ideeën-jeans-tas-doe-het-zelf-instructies

Zelf een tas naaien is meestal niet zo eenvoudig. Het is geen gemakkelijke taak voor amateur-riolen of beginners. Of? De tas van het volgende knutselproject wordt alleen op de vloer genaaid. Het enige wat je nodig hebt is een spijkerbroek, in ieder geval de pijp en een smalle riem. Naaimachine is wenselijk, maar ook niet noodzakelijk. Nu aan het werk!

Functionele jeanszak gemakkelijk gemaakt 

diy-ideeën-naaien-jeans-tas-eenvoudige-instructies

Knip de broekspijp van de jeans af, afhankelijk van hoe groot je de zak wilt hebben. Naai samen aan de onderkant om de onderkant van de tas te maken. Om te binden, maak je de smalle riem met de hand vast, die de tas als een riem van onder en van boven vastbindt. Wanneer de zak gesloten is, ontstaat er een soort deksel, die wordt opgerold en vastgezet met de riem. Het positieve aan dit tasmodel is dat het in grootte kan variëren.