Knutselideeën

Dwergen knutselen met kinderen – 10 spannende projecten voor elke leeftijdsgroep

Dwergen knutselen met gekleurd papier met kinderen

De kinderen zijn dol op de dwergen en hun verhalen. Ze zijn gefascineerd door de kleine mythische wezens met magische vermogens en dromen vaak van een kleine dwergwereld. Leuke degenen Dwergen knutselen met kinderen zal ongetwijfeld helpen om uw kleintjes snel in een fantasiewereld te vervoeren. In het volgende artikel vind je leuke knutselprojecten voor de kleine sprookjesfiguren voor jongere en oudere kinderen die garant staan ​​voor veel plezier. Laat u inspireren door onze ideeën!

Dwergen knutselen met kinderen – maak schattige mythische wezens

dwergen-tinker-wollen-hoed-stof

De schattige dwergen uit de mythologie zijn kleine wezens die erg op mensen lijken, die vaak in ondergrondse woningen leven en uitstekende mijnwerkers en wapensmeden zijn. De goedaardige elven hebben meestal ronde, dikke buiken en gezwollen, witte baarden. Wat je kleding betreft, draag felgekleurde puntmutsen, chique vesten en stevige schoenen. Wanneer de volgende knutselmiddag met je kinderen eraan komt, kun je de kleine mythische wezens nabootsen van verschillende knutselmaterialen.

Dwergen knutselen met kinderen van vilt, stof en wol

tuinkabouter-tinker-dingen-baard

Om je zelfgemaakte kabouters vorm te geven, moet je eerst het lichaam maken. U kunt hiervoor bijvoorbeeld stof of vilt gebruiken. Als je van naaien houdt, kun je een zakje maken van alle restjes stof die je kind met watten vult. Als je geen katoen bij de hand hebt, kun je voor de vulling linzen of rijst gebruiken, die de kabouter ook de nodige ondersteuning geven.

vilten imp decoratie hoed

Voor het kleine lijfje kun je ook een oude sok gebruiken, die je na het vullen eenvoudig knoopt. Je kunt ook met kinderen een schattige dwerg maken van wol. Voor het kleine hoofd van wol, moet je eerst een dunne draad wol om je vinger wikkelen. Blijf dunne wol rond het resulterende plukje wikkelen totdat je er een hebt die groot genoeg is. Leg vervolgens twee stukken wol kruiselings op tafel en plaats de bol in het midden.

Dwergen knutselen met kinderen – ontwerp puntmutsen en baarden

stof-baard-kerst-dwerg

Nu moet je alle vier de uiteinden van de wol strak over de wollen bal trekken en ze om de nek binden. Voor meer stabiliteit kun je van de wol die je onder je hoofd schuift een stevige kegel maken. Natuurlijk mag een kabouter niet zonder een mooie puntmuts zitten. Knip, afhankelijk van de gewenste maat, een cirkel uit stof of vilt en maak er een driehoek van. Vouw de stof nu als een schooltas en naai de randen aan elkaar. Als je wilt, kun je de rand oprollen en een belletje aan de bovenkant van de hoed naaien. Een stuk knutseldraad kan de hoed rechtop houden. Als dwergen aan kinderen sleutelen, hoort ook de lange dwergbaard bij het verhaal. Je kunt de baard uit vilt knippen, vormgeven van watten of misschien nepbont krijgen. Je kunt de zelfgemaakte baard onder de hoed bevestigen.

wijnfles-baard-vilten-hoed-dwergen-tinker

Het enige wat je hoeft te doen is de kleine ronde neus bevestigen. Neem een ​​houten of plastic kraal en plak deze op de baard. De mooie dwerg is nu klaar en je kind kan dit personage nu gebruiken om naar de sprookjeswereld van Sneeuwwitje en de zeven dwergen te gaan of het sprookje na te spelen. De zelfgemaakte dwerg is een geweldige decoratie voor de kinderkamer of voor op tafel voor een themafeest, een verjaardag of voor diverse andere gelegenheden. De elfjes zijn ook een uitstekend idee voor kerstversiering. Je kunt de kleine figuren onder de kerstboom plaatsen of ze ontwerpen als ornamenten voor de kerstboom. Als je grotere dwergen wilt maken, kun je lege glazen flessen gebruiken voor het lichaam en de originele dwergen gebruiken als winterdecoratie.

Dwergen knutselen met kinderen van natuurlijke materialen

Dennenappelvilt houten kinderbal

Je kunt met kinderen knutselen met verschillende materialen die de natuur biedt. Van dennenappels of dennenappels kunnen geweldige dwergfiguren worden gemaakt om de kinderkamer te versieren. De volgende keer dat je een wandeling in het park maakt, verzamel dan mooie kegels, die het liefst goed staan. Je kunt een klein wattenbolletje of piepschuimbol gebruiken als hoofd voor de kleine kegelkabouter. Ook grotere houten ballen zijn hiervoor ideaal. Indien gewenst kunnen uw kinderen hun gezicht op de bal schilderen en met watten een klein neusje vormen en dit opplakken. Je kunt ook googly eyes uit de hobbywinkel gebruiken of ze zelf maken. Nu hoef je alleen nog maar de hoed van vilt te maken en vast te maken. Knip een halve cirkel uit stukjes stof of vilt, rol deze op als een speld en lijm de snijranden aan elkaar. Als je wilt, kun je de kabouter uitrusten met een sjaal voor de koude dagen.

kegel-dwerg-lijm-vilt

De kastanjes zijn ook een ideaal handwerkmateriaal voor de mooie mythische wezens. Pak een kastanje en boor gaten voor je armen, benen en hoofd. De armen, benen en nek kunnen gemaakt worden van tandenstokers. Laat uw kind een gezicht tekenen op een kleinere kastanje en het hoofd in de nek leggen. Bind een sjaal om de nek van de dwerg zodat het knappe elfje de koelere dagen kan overleven.

Kleine dwergen knutselen met kinderen van vilt en kurk

vilt-hout-herfst-eikel-dwergen

Als je oude kurken in huis hebt, kun je er met weinig moeite kleine kabouters van maken. Boor twee gaten in de zijkant van de kurk, waarin je armen van pijpenragers lijmt. Lijm een ​​houten kraal voor het hoofd en maak een warme jas en muts van vilt. Deze kleine dwergen zijn een geschikte decoratie voor een kamerplant en voor de vensterbank.

Dwergen knutselen met kinderen van hout

tuin marker-houten-dwergen-tinker

Deze eenvoudige maar effectieve dwergtuinmarkers zijn een uitstekend idee voor kleine tuinkabouters gemaakt van natuurlijke materialen. Alles wat je nodig hebt voor dit snelle handwerkproject zijn dikkere takken die je op de gewenste maat snijdt en naar één uiteinde wijst. Daar zal de puntmuts van de elf zijn. Laat je kind dan de houten tuinkabouter een gezicht geven. Hoeden in verschillende kleuren zien er geweldig uit en zorgen ervoor dat je snel je weg kunt vinden tussen de bedden. Schoolkinderen zijn welkom om op de individuele stiften te schrijven.

Dwergen knutselen met kinderen van wc-papierrollen

dwergen-tinker-toiletpapier-rollen

Met de allerkleinsten maak je schattige kabouters van lege wc-papierrollen. Deze geweldige knutselactiviteit ondersteunt de ontwikkeling van uw kind en leert het schaar en lijm gebruiken. Als je aan de zeven dwergen wilt sleutelen, heb je papier nodig in meerdere kleuren dat om de rol wordt gelijmd. Elke dwerg draagt ​​een ander vest of jas en het is gemakkelijker om de twee wezens te onderscheiden tijdens het spelen. De kinderen kunnen hun gezicht en baard schilderen of ze uit gekleurd papier knippen en in elkaar zetten. Je kunt de hoed ook in een geschikte kleur uit papier knippen en op de rol plakken.

Origami-kabouters maken knutselen met kinderen

dwerg origami dwerg papier

Als je met je kinderen schattige kabouters van papier wilt maken, heb je de mogelijkheid om origami kabouters te vouwen. Kinderen zijn van nature nieuwsgierig, leergierig en experimenteel. Als je op zoek bent naar een spannende activiteit voor oudere kinderen, dan is deze knutseltechniek erg boeiend voor de kleintjes. Origami vereist veel oefening en is ook ingewikkeld, maar het bevordert de behendigheid van kleine handen. Uw actieve steun is hierbij nodig. Op internet vind je talloze video-vouwinstructies die je stap voor stap naar een prachtig pixiefiguur leiden. De veeleisende taak en de schattige resultaten zullen je kind trots op zichzelf maken.

Maak schattige dwergaccessoires van strijkkralen

bouwpapier-schilderij-dwerg-knutselen

Als je kind net zo gefascineerd is door de ijzeren kralen als door de mythische wezens, kun je ook kleine kabouters maken van de kleurrijke plastic kralen. Met de juiste sjabloon kunt u naar uw eigen ideeën pixiefiguren maken. Met wat oefening en een beetje geduld tovert u een zeer persoonlijke sleutelhanger voor uw kind of een mooie thema-decoratie voor de kinderkamer. Je kunt ook andere creatieve accessoires ontwerpen met dwergen gemaakt van strijkkralen. Als je je kinderen nog meer wilt inspireren, kun je ook buiten in de tuin een dwerghuis bouwen voor de zelfgemaakte kabouters.

Zeven dwergen kostuum 

kostuum dwerg meisje tas

Een leuk idee voor Mardi Gras of voor een thematuinfeest of een kinderverjaardagsfeestje is een grappig dwergkostuum. U hoeft hiervoor niet per se extra speciale kleding aan te schaffen, maar kunt normale alledaagse kleding gebruiken. Broeken in groen of bruin en een groene blouse met een vest zullen je goed van pas komen. Natuurlijk heb je een grote, witte baard en de typische puntmuts nodig voor het geweldige kinderkostuum. U bent van harte welkom om een ​​elastiekje aan de muts te bevestigen, zodat deze op het hoofd blijft zitten als het kind aan het ravotten is. Als je wilt, kun je engelenhaar rond de hoed lijmen. Je kunt een lange baard maken van engelenhaar voor het kostuum. Als er een kunstbaard over is van Kerstmis, gebruik deze dan gerust voor het dwergkostuum.

dwerg hoed vilt kleuterschool

Fleecewatten, die je over een stuk hoedelastiek hangt, zorgt voor een perfecte baard. Bretels zullen zeker ook een hit worden. Diverse kleine accessoires, zoals een tas voor mijnbouwgereedschap of een lantaarn, maken het unieke kostuum compleet. Wilt u voor uw kind een thema-dwergenfeest organiseren, waarbij uw kind met zijn dwerggasten in de open lucht speelt? Dan is het de moeite waard om na te denken over de spellen, het eten en drinken, de versieringen en de giveaways. Met dit in gedachten kun je misschien voor elke kleine eregast een elfenhoed maken en deze op het bord plaatsen. Als je kind meerdere gasten verwacht, kun je de puntmutsen ook van papier maken.