Knutselideeën

Handwerk met natuurlijke materialen in de zomer – 15 creatieve ideeën voor kinderen

Handwerk met natuurlijke materialen in de zomer bladeren-bloemen verzamelen

De natuur biedt ons veel natuurlijke materialen die we perfect kunnen gebruiken voor knutselen met kinderen. In geen tijd van het jaar is er echter zo’n grote variëteit als in de zomer. Kleurrijke bloemen, groene bladeren en filigrane schelpen zijn daar maar een klein onderdeel van. Omdat de kinderen in de zomer ook graag knutselen, hebben we een aantal creatieve knutselprojecten voor je verzameld. Hieronder vindt u veel ideeën en suggesties voor handwerk met natuurlijke materialen in de zomer:.

Handwerk met natuurlijke materialen in de zomer – ideeën met groene bladeren en bloemen

knutselen-natuurlijke-materialen-zomer-persen-bloemblaadjes

Voor kinderen betekent de zomer maar één ding: zomervakantie! Als je op zoek bent naar creatieve knutselideeën die je kunt uitproberen met je kleine en grote kinderen, dan is natuurlijk materiaal hier perfect voor. Al het materiaal uit de natuur, zoals groene bladeren, twijgen en kleurrijke bloemen, kan worden verzameld tijdens een excursie of op vakantie. Deze kun je vervolgens tussen boeken drukken of er prachtige kransen van maken. Er zijn geen grenzen aan verbeeldingskracht en creativiteit.

knutselen-natuurlijke-materialen-zomerbloemkrans-diy-kinderen

Elegante bloemenkransen voor meisjes zijn een geweldig idee voor handwerk met natuurlijke materialen in de zomer. Ze kunnen met alle bloemen en gras worden gesleuteld en zien er altijd delicaat en sierlijk uit op het hoofd. Een leuke accessoire voor je kleine prinses in de zomer. Voor de basis van de krans kunt u aluminiumdraad of een wijnstok gebruiken zonder de bladeren. De verzamelde bloemen kunnen vervolgens met wat bloemendraad aan de krans worden bevestigd en mooi worden gerangschikt.

Maak je eigen lantaarn – 26 creatieve en eenvoudige knutselprojecten voor kinderen

Herfsthandwerk met papier – geweldige decoraties voor in huis

Tinkerlantaarns met kinderen: snelle ideeën voor de Martin-parade

knutselen-natuurlijke-materialen-zomer-vlinders

Dieren en insecten maken is altijd leuk voor kinderen en is een van de meest populaire activiteiten in de zomer. Met materialen uit de natuur kun je bijvoorbeeld samen met je kind kleurrijke vlinders maken. Je hebt bouwpapier nodig voor de sjabloon, groene bladeren, twee dunne takjes en verschillende felgekleurde bloembladen. Knip eerst een vlindersjabloon uit groen bouwpapier. Laat het kind de vlinder dan versieren met eventuele bladeren en bloemen. Deze vlinders kunnen ook worden ontworpen als vingerpoppetjes voor leuke spelletjes in de tuin.

knutselen-natuurlijke-materialen-zomer-tinker-ideeën-insecten

Hier zijn enkele geweldige voorbeelden van verschillende insecten gemaakt van natuurlijke materialen: een bidsprinkhaan, een libel, een vlinder, twee kleine spinnen, een kever en een mug. Laat je fantasie de vrije loop en maak samen met de kinderen schattige insecten. Als je wilt, kun je dit op een vel papier plakken en het ontwerpen als een natuurlijke decoratie voor het appartement.

Ideeën maken voor de zomer met schelpen

knutselen-natuurlijke-materialen-zomer-peuterschelpen

Als u een vakantie aan zee plant, kunt u op het strand zand en verschillende soorten schelpen verzamelen met de kinderen. Deze zijn perfect voor handwerk met natuurlijke materialen in de zomer en bieden geweldige knutselideeën voor kinderen van alle leeftijden. Vergeet dus niet om de schelpen die je hebt verzameld en andere schoonheden van het strand mee naar huis te nemen. Zo kunnen de peuters de mosselschelpen in felle kleuren schilderen en omtoveren tot kleine dieren, waarbij de grotere kinderen prachtige plaatjes en accessoires kunnen tevoorschijn toveren..

knutselen-natuurlijke-materialen-zomer-koala's-schelpen

Met mosselschelpen van verschillende soorten en maten kunnen ook grotere figuren en dieren gesleuteld worden. Probeer eerst verschillende combinaties van de bestaande schelpdieren om eventuele dieren te maken. De geknutselde creaties verlijmen het beste met een vloeibare lijm en zijn perfect voor een originele zomerdecoratie gemaakt van natuurlijke materialen.

knutselen-natuurlijke-materialen-zomer-schelpen-ketting

Bij het knutselen met natuurlijke materialen in de zomer kunnen de kinderen zelf mooie halskettingen maken met mosselschelpen. Hiervoor heb je luchtdrogende klei nodig om als basis te dienen. Voor gekleurde kettingen kan de klei worden gemengd met elke verf op waterbasis. Maak er een muntvorm van en druk de schelp erop. Prik nu een gat voor de ketting aan de bovenkant. Zodra de klei is opgedroogd trek je een touwtje of ketting door het gaatje en klaar.

knutselen-natuurlijke-materialen-zomer-ketting-schelpen-diy

Als je geen klei voor de sieraden wilt gebruiken, kun je gaatjes in de mosselschelpen maken. Op deze manier kan het touw direct door de schelpen worden getrokken. Als alternatief kunt u ook kleine ringetjes gebruiken. Met deze methode kunnen in de zomer niet alleen kettingen, maar ook oorbellen en armbanden worden geknutseld met natuurlijke materialen.

knutselen-natuurlijke-materialen-zomer-schelpen-hout-mobiel

Een prachtige windgong gemaakt van schelpen en hout biedt een eenvoudig en origineel idee voor handwerk met natuurlijke materialen in de zomer. Ook de kinderen kunnen meehelpen en er kan creatieve decoratie voor de tuin worden gemaakt. Naast mosselen zijn ook zeesterren en de schelpen van zeeslakken hiervoor geschikt. Om zo’n windgong te maken, moet je met een kleine boor een gat in elk van de schelpen boren. Trek vervolgens de schalen door koorden en bevestig ze aan het stuk drijfhout. Hoe meer koorden met schelpen, hoe mooier de windgong zal zijn.

knutselen-natuurlijke-materialen-zomerschelpen-zand-knutselen-ideeën

Met het verzamelde natuurlijke materiaal van het strand kun je ook verschillende objecten in het appartement versieren. Zand en schelpen zijn bijvoorbeeld perfect voor het decoreren van fotolijsten. Zo kun je met de kinderen meerdere zomerse fotolijsten maken voor op de fotowand en de souvenirfoto’s van de vakantie in scene zetten.

Handwerk met natuurlijke materialen in de zomer – takken schilderen

handwerk-natuurlijke-materialen-zomertakken-kleurrijke-verf

Het lijdt geen twijfel dat hout een populair natuurlijk materiaal is dat voor veel dingen kan worden gebruikt. Als je in de zomer op zoek bent naar een creatieve activiteit voor je kinderen, kun je takken verzamelen en ze op een kleurrijke en originele manier schilderen. Bereid hiervoor verschillende kleuren en penselen voor en laat de creativiteit van de kleintjes de vrije loop.

knutselen-natuurlijke-materialen-zomer-takken-verf-hagedis

Om het schilderen van takken nog leuker te maken, kun je de stukken hout omtoveren tot verschillende dieren en figuren. Afhankelijk van de vorm kunnen grappige hagedissen, dinosaurussen en zelfs grappige mannetjes worden gemaakt. De afgewerkte figuren zijn perfect als speelgoed voor de kinderen, met wie je veel buiten kunt doorbrengen.

knutselen-natuurlijke-materialen-zomer-kinderen-verf-takken-spelen

Creatieve knutselideeën voor de zomer – verfstenen

knutselen-natuurlijke-materialen-zomer-kinderen-verf-stenen

Een ander populair materiaal voor handwerk met natuurlijke materialen in de zomer zijn stenen. Kleine kiezelstenen zijn overal in de natuur te vinden, vooral in de buurt van water en beekjes. Ze kunnen dan door de kinderen in felle kleuren worden geverfd en ontworpen als sfeervolle decoratie voor de tuin of de deuropening.

handwerk-natuurlijke-materialen-zomerstenen-kleurrijk-schilderij

Stenen met een glad oppervlak zijn het beste voor dit knutselproject. U kunt zowel acrylverf als viltstiften gebruiken om te schilderen. Met andere materialen zoals dunne takjes, veren of bladeren kunnen de kinderen met de stenen verschillende dieren en insecten maken. De ideeën voor het schilderen van stenen zijn gewoon eindeloos en zijn perfect voor kinderen van alle leeftijden.