Knutselideeën

Handwerk met vilt in de herfst – 6 prachtige herfsthandwerkjes als doe-het-zelfdecoratie-ideeën

Knutselen met vilt in de herfst ideeën-diy-instructies-decoraties

Als je wilt sleutelen aan een materiaal dat bijzonder gemakkelijk te gebruiken is en geschikt is voor zowel kinderen als beginners, dan is vilt de juiste keuze. Omdat de verwerking zowel eenvoudig met lijm als met een naad werkt, als je het ermee wilt proberen. Daarnaast is het materiaal extreem makkelijk te snijden en te vormen, wat het hele knutselproces enorm vereenvoudigt zonder minder mooie resultaten te geven. Als je nu zin ​​hebt om in de herfst verschillende dingen met vilt te doen, koop dan viltstoffen in verschillende kleuren en ga aan de slag! Richt je huis op een mooie en goedkope manier in zonder veel tijd en moeite te investeren.

Herfstslinger maken met vilt in de herfst

knutselen met vilt in herfstslinger-herfstbladeren-maak-jezelf-kleurrijke-kleuren

Laten we beginnen met een eenvoudig idee, maar wel een die waarde toevoegt aan elk interieur. Het is een simpele slinger waar je bladeren voor maakt. Je kunt de herfstbladeren in elke herfstkleur maken, al kan de vorm ook variëren. Esdoornbladeren, eikenbladeren of de meer gecompliceerde kastanjebladeren zijn geschikt. Beslis zelf: Maak voor elke velvorm eerst een sjabloon van karton of papier, waarmee je de velvormen op het vilt overbrengt (het beste kun je een dun potlood gebruiken). Knip vervolgens de bladeren uit. De laatste stap om in de herfst met vilt te knutselen, is om elk blad te voorzien van twee scheuren waar je een dik koord doorheen rijgt. Het moet daarom dik zijn, zodat de vellen niet kunnen wegglijden tijdens het ophangen.

Design tafellopers of tafelkleden

knutselen met vilt in de herfst tafelloper-tafelkleed-tafeldecoratie-ideeën

Bladeren zijn niet alleen een mooie basis voor slingers. Je kunt er in de herfst zelfs een tafelloper van maken of een oud tafelkleed opfleuren. Je hebt de keuze tussen verschillende varianten: Of je maakt een tafelloper van meerdere grote vellen papier die je aan elkaar lijmt of naait. Een andere variant is om een ​​kant en klare stof te nemen (linnen stof is bijvoorbeeld geweldig voor de herfst) en deze te versieren met zelfgemaakte bladeren van vilt. Hoe precies, dat bepaal je zelf, zo creëer je in het najaar snel en eenvoudig een mooie tafeldecoratie met vilt. Overigens ontwerp je bladnerven snel en eenvoudig met een naad.

Herfstknutsels met vilt en toiletrollen

tinker-vilt-herfst-vos-toiletrol-kids-easy-tinker-idee

Je kunt het praktische materiaal ook combineren met alledaagse voorwerpen zoals gebruikte toiletrollen. Dit werd ook gedaan voor deze vossen, die ook prachtig zijn om te knutselen met kinderen. Mocht je spontaan geen toiletrollen in huis hebben, dan kun je de rollen ook van vilt maken. Kleur anders eerst de toiletrol oranje. Vouw een van de twee randen naar binnen, zoals weergegeven, aan twee tegenoverliggende zijden. Op deze manier worden de puntige vossenoren automatisch gemaakt.

Voor knutselen met vilt in de herfst heb je viltmateriaal nodig in oranje, zwart en wit waaruit je voor elke vos de volgende elementen knipt: Twee ovale stukjes in het wit en twee zwarte stippen voor de ogen, een oranje staart met een kleine driehoek in het wit voor elk het puntje van de staart, een zwarte punt voor de neus en een wit element in de vorm van een zandloper voor de buik. Lijm vervolgens al deze elementen met hete lijm op de toiletrol of viltrol. De staart steekt naar de zijkant uit.

Handwerk voor volwassenen – maak loofbomen als herfstdecoratie met vilt

tinker-vilt-herfstdecoratie-diy-herfstdecoratie-spoel

Deze boom voor knutselen met vilt in de herfst is ook een hele mooie DIY herfstdecoratie. Naast vilt in verschillende herfstkleuren heb je ook dun draad, kraftpapier, draadknippers, scharen en een heetlijmpistool nodig. Knip meerdere stukken draad van dezelfde grootte en gebruik ze om de stam en takken te maken. Om dit te doen, verzamelt u de stukken als een boeket en wikkelt u een stuk draad rond de kofferbak. Scheur vervolgens langwerpige stroken papier waarmee je de stam en takken van de boom omwikkelt. Hoe meer lagen je maakt, hoe dikker de tak of stam wordt. Bevestig de afzonderlijke strips met de hete lijm. Met behulp van de draadknipper kun je nu de afgewerkte takken in verschillende lengtes afknippen.

tinker-vilt-herfst-boom-diy-draad-bladeren

Het volgende dat u moet doen, is in de herfst de bladeren met vilt maken. Hiervoor combineer je ongeveer drie kleuren, waarbij de bladeren een ovale vorm moeten hebben die aan beide kanten taps toeloopt. Vouw elk vel in de lengte en lijm het onderste gedeelte aan elkaar. Nu kun je de bladeren op de takken verdelen. Afhankelijk van de grootte van de boom zou 5 bladeren per tak voldoende moeten zijn. U kunt dit echter zelf beoordelen tijdens uw werk. U kunt de voltooide boom in zo’n rol weergeven. Maar je kunt ook iets anders verzinnen. Gedetailleerde foto-instructies vindt u aan het einde van het artikel.

Maak een krans in de herfst

knutselen-vilt-herfst-herfst-krans-muurdecoratie-deur-decoreren-bladeren-takken

Je kunt dezelfde bladeren ook gebruiken om zo’n herfstkrans te maken. Knip hiervoor gewoon een grotere maat uit. Gebruik echte of kunstmatige takken, die helemaal kaal kunnen zijn of versierd met bessen, en vorm er een krans van. Deze krans hoeft er niet per se uit te zien zoals op de foto, maar moet ook individueel ontworpen worden. Een afgewerkte, naakte herfstkrans kan ook worden gebruikt. Verdeel ten slotte de voorbereide bladeren door ze opnieuw te bevestigen met hete lijm.

Ideeën voor de herfst knutselen met naaien

tinker-vilt-herfstdeurkrans-doe-het-zelf-eenvoudige-inspiratie-lila-oranje-paars

We hebben al vermeld dat het naaien van vilt heel gemakkelijk is, zelfs voor beginners. Dus als je dit DIY-idee voor herfstdecoratie leuk vindt, kun je jezelf vertrouwen. Voor handwerk met vilt in de herfst heb je een borduurraam van elke vorm nodig, linnen stof, natuurlijk vilt, kleurrijke knopen, een naald en een dikke draad. Het eerste dat u moet doen, is de linnen stof aan het frame bevestigen. Zorg ervoor dat deze goed is uitgerekt. Knip voor elke ring een of twee vellen vilt uit. Deze naai je vast met naald en draad zoals je wilt. De naad moet ongeveer gelijkmatig verlopen. De gaatjes in de linnen stof kunnen als richtlijn dienen. Verdeel tenslotte een paar kleurrijke knopen en naai ze ook en je mooie decoratie is klaar. Je zult ook geen geweldig cadeau-idee vinden?

Instructies voor viltboom: hier.