Knutselideeën

Kerstambachten met natuurlijke materialen – decoraties gemaakt van kaneelstokjes

kerstambachten met natuurlijke materialen kaneelstokjes huisslinger sterideeën

Wat is er mooier voor kerstversiering dan natuurlijke materialen. Ze zorgen voor een authentieke en gezellige sfeer. Daarom zijn takjes, dennengroen, dennenappels of maretak niet ongewoon als het gaat om het maken van kerstversieringen. Gedroogde sinaasappelschijfjes worden vaak gebruikt voor een aromatische decoratie. Maar ook kaneelstokjes verspreiden niet alleen een aangename geur, maar kunnen er ook perfect voor zijn Kerstknutsels met natuurlijke materialen worden gebruikt. We hebben enkele ideeën voor je verzameld om vandaag te imiteren. Versier je huis met kersthandwerk gemaakt van natuurlijke materialen en maak de kerstperiode nog aangenamer.

Kerstambachten met natuurlijke materialen – presentatie van kaneelstokjes

kerst-ambachten-natuurlijke-materialen-kaneelstokjes-metselaar-pot-decoratie-kunstmatige-bessen

Laten we beginnen met een bijzonder eenvoudig idee voor kerstambachten met natuurlijke materialen waarvoor je kaneelstokjes gebruikt. Een eenvoudige stenen pot is eenvoudig naar wens gedecoreerd. U kunt hiervoor dergelijke kunstmatige bessen of dennengroenten en andere dingen gebruiken. De kaneelstokjes worden dan gewoon in het glas geplaatst. Een lichte variant voor beginners, die toch een goede indruk maakt.

Kerstknutselen met natuurlijke materialen – kaarsen versieren

kersthandwerk met natuurlijke materialen kaneelstokjes-witte-verf-linnen-decoratiekaars

Je hebt dit soort decoratie zeker gezien, gemaakt van kaneelstokjes voor kaarsen. Het is op verschillende manieren gemaakt: je lijmt de kaneelstokjes rechtstreeks op de kaars of je knoopt ze gewoon vast. Op deze manier kan ook van buitenaf een lantaarn worden ontworpen. Voor dit idee om kerstknutsels te maken met natuurlijke materialen, kun je de kaneelstokjes ook van tevoren schilderen.

Kerststerren maken met kinderen

Kerstknutsels met natuurlijke materialen kaneelstokjes-sterren-ideeën-gewoon-lijm-glitter

Sterren zijn een van die motieven die niet mogen ontbreken tijdens de kerstperiode. En deze zijn heel snel te maken van kaneelstokjes. Voor kerstknutsels met natuurlijke materialen heb je vijf kaneelstokjes van dezelfde lengte nodig. De lengte kies je zelf, lijm ze aan elkaar zoals hierboven afgebeeld en versier met wat glitter.

Een huis gemaakt van kaneelstokjes

kerstknutsels met natuurlijke materialen kaneelstokjes-huis-deco-bord-decoreren-mooi

Je kunt zelfs een huis maken van kaneelstokjes. Met dit idee voor kerstknutselen met natuurlijke materialen, kun je een arrangement samenstellen op een bord of onder een glazen stolp en het gebruiken om ladekasten, bijzettafels of de eettafel te ontwerpen. Gebruik langere kaneelstokjes om een ​​groter huisje te maken.

Natuurlijke materialen voor handwerk – Een eenvoudige gids

Kerstknutsels met natuurlijke materialen kaneelstokjes-instructies-huisje-knutselen-idee-advent

Maak voor dit idee van kersthandwerk eerst de afzonderlijke elementen met natuurlijke materialen. Dit zijn de vier muren van het huis, waarbij een van de vier muren een gat moet hebben dat de deur voorstelt. Dan is er nog het dak. Gebruik een heet lijmpistool om de afzonderlijke kaneelstokjes aan elkaar te lijmen om deze elementen te vormen. Als de lijm is opgedroogd, zet je het huis in elkaar en laat je alles weer goed drogen.

Tinker voor Kerstmis met kaneel en sinaasappels – een slinger

Kerstknutsels-natuurlijke materialen-kaneelstokjes-slinger-maak-zelf-sinaasappels

Als je natuurlijke materialen maakt voor de kerst, kun je de kaneelstokjes ook combineren met andere natuurlijke materialen. Deze slinger is een zeer interessante decoratie voor degenen die de kaneelstokjes versieren met strikken en sinaasappelschijfjes. Voor kerstknutsels met natuurlijke materialen heb je ook een touwtje nodig waar je de kaneelstokjes aan rijgt.

Handwerk met natuurlijke materialen voor Kerstmis

Kerstambachten-natuurlijke materialen-kaneelstokjes-ornament-bevestiging-stropdas-instructies-diy

Knutselen met natuurlijke materialen in de winter is een geweldig idee. Aan de ene kant is het weer meestal te slecht voor buitenactiviteiten en aan de andere kant kun je het gebruiken om een ​​kerstsfeer te creëren. Je kunt dit idee van kerstambachten met natuurlijke materialen gebruiken om de kerstboom te versieren. Bereid de trailers dus ruim van tevoren voor!

Bind de kaneelstokjes samen

Kerstambachten-natuurlijke materialen-kaneelstokjes-aroma-geur-doe-het-zelf-decoratie

Het idee om kerstambachten te maken met natuurlijke materialen kan de eerste keer een beetje verwarrend zijn. Maar als je het eenmaal onder de knie hebt, wil je al snel meerdere van deze hangers maken. In de instructies zie je de afzonderlijke stappen die worden gebruikt om de kaneelstokjes aan elkaar te binden. Hierdoor kun je een heel touwtje gebruiken en vermijd je het omslachtige knippen en knopen van kleinere stukken.

Zelf kerstversiering maken – instructies

Kerstambachten-natuurlijke materialen-kaneelstokjes-eenvoudige-instructies-kerstboom-design

Als je niet wilt wachten om de kerstboom op te hangen om dit ornament op te hangen, gebruik dan het idee om te knutselen met natuurlijke materialen voor de advent, of de hele adventstijd. Je kunt muren of ramen versieren met de kaneelstokjes of je kamerplanten mooi maken. Een multifunctioneel idee voor kerstknutselen met natuurlijke materialen!

Ideeën voor kerstknutselen met kaneelstokjes

Kerstknutsels-met-natuurlijke-materialen-kaneelstokjes-tafeldecoraties-servetringen-spargroen-dennenappels

Ook op kerstavond wil je natuurlijk dat de feesttafel er mooi uitziet. Vooral met een zelfgemaakte servetring kom je servetten goed naar voren. Probeer dit idee voor kerstambachten met natuurlijke materialen. Een kaneelstokje wordt gecombineerd met dennengroen en met draad aan het servet gebonden. Een snelle maar indrukwekkende decoratie, nietwaar??

Tinker kerstversieringen

Kerstambachten-natuurlijke materialen-kaneelstokjes-dennenboom-linten-kleurrijke-sieraden

Maak kleurrijke kerstboomversieringen in de vorm van dennenbomen. Voor dit idee van kerstambachten met natuurlijke materialen heb je kaneelstokjes nodig, evenals linten in alle, liefst kerstkleuren, en een touwtje of draad om op te hangen. De linten zijn met regelmatige tussenpozen aan het kaneelstokje vastgemaakt en worden naar boven toe steeds korter.

Ambachten met natuurlijke materialen voor een tafeldecoratie

Kerstambachten-natuurlijke materialen-kaneelstokjes-kerstboom-kurk-pluche draad

Deze kerstbomen om op te zetten zijn een geweldig alternatief voor het bovenstaande idee om kerstknutsels te maken met natuurlijke materialen. Het kaneelstokje wordt in een stuk hout gedaan en vervolgens eenvoudig versierd met pijpenrager. Het resultaat is een decoratie die een versierde kerstboom imiteert en ook leuk is als cadeau.

Kerstster gemaakt van kaneelstokjes

kerstambachten-natuurlijke materialen-kaneelstokjes-kruiden-tinker-kerstboomversieringen-star-cord

Deze ster bestaat ook uit kaneelstokjes met kruidnagel. Gebruik twee lange en twee kortere palen die je kruiselings aan elkaar lijmt. Versier de lange uiteinden met witte en rode draad, waarna je een paar kruidnagels toevoegt. U bent ook van harte welkom om andere decoratieve elementen te gebruiken voor dit idee van kerstambachten met natuurlijke materialen.

Muurschildering gemaakt van natuurlijke materialen

Kerstknutsels-met-natuurlijke-materialen-kaneelstokjes-muurschildering-doe-het-zelf-lijm-ideeën

Wil je kerstknutsels met natuurlijke materialen om een ​​muur te versieren, kies dan voor dit idee. Neem een ​​canvas en schilder een ster dun met een potlood. Dit dient dan als sjabloon. Verspreid kaneelstokjes in de ster en verkort ze waar nodig. Als je de hele ster hebt ingevuld, kun je de kaneelstokjes beetje bij beetje lijmen met een heet lijmpistool.

Maak winterdecoraties met kruidnagel en kaneel

Kerstambachten-natuurlijke materialen-kaneelstokjes-krans-idee-kaars-decoratie-kruidnagel

Naast kaneelstokjes worden er ook enkele kruidnagels gebruikt voor deze kerstversiering van natuurlijke materialen. Ze geven de mooie krans een extra textuur en imiteren bloemen. Voor kerstknutsels met natuurlijke materialen lijm je de stokjes gewoon op elkaar. De krans ziet er volledig rustiek uit, alsof hij volledig van hout is gemaakt. Zet een kaars in het midden of combineer met een kerst bloemenvaas.

Een krans als kerstversiering

Kerstambachten-natuurlijke materialen-kaneelstokjes-krans-idee-ster-vorm-eenvoudig

Als basis heb je elke ring nodig die je kunt aankleden met linnen stof. Lijm daarna eerst de lange kaneelstokjes op hun plaats. De grotere gaten die ontstaan, worden dan eenvoudig afgedekt met nog een rij kortere kaneelstokjes. Je kunt de toegangsdeur versieren met dit idee voor kerstambachten met natuurlijke materialen.

Decoratie om op te hangen

Kerstambachten-natuurlijke materialen-kaneelstokjes-sparren-stof-voering-ringhangers

Koop een houten ring voor kerstambachten met natuurlijke materialen. Een borduurraam is hiervoor ideaal. De dennenbomen worden gekozen uit elke stof. Naai het gat waarmee je de boomtoppen vult niet dicht met vulmateriaal, maar gebruik het om de kaneelstokjes in te steken. Hang het jonge boompje aan de ring en hang het op in de kamer of aan het raam.

Idee voor een kerstster

Kerstambachten-natuurlijke materialen-kaneelstokjes-boomversiering-idee-bal-ster

Je kunt zo’n kerstster maken door een piepschuimbol van elk formaat te gebruiken. Voor kerstknutsels met natuurlijke materialen heb je dan veel kaneelstokjes van ongeveer dezelfde grootte nodig, die je eenvoudig op de bal kunt lijmen. De spijlen moeten zoveel mogelijk bij elkaar staan ​​zodat de bal zo min mogelijk te zien is.

Kerstcadeautjes inpakken en versieren

Kerstknutsels-natuurlijke materialen-kaneelstokjes-decoratie-geschenken-verpakkingslussen

De verpakking van de kerstcadeaus moet een goede indruk maken. Je kunt hiervoor natuurlijk alleen mooi inpakpapier gebruiken. Maar met zelfgemaakte decoraties valt je verpakking nog meer op. Combineer gewoon touwtjes of mooie linten met een bos kaneelstokjes en je cadeautjes stralen kerstsfeer uit. Dit idee om kerstambachten te maken met natuurlijke materialen is ook heel eenvoudig.