Knutselideeën

Kerstengelen knutselen met kinderen om te versieren voor Kerstmis

knutsel kerstengelen met kinderen eenvoudige ideeën papieren instructies

Engelen zijn geweldige kerstknutsels, daarom kun je ze gebruiken voor een leuk middagje knutselen met de kinderen. Zelfs als je in eerste instantie zou denken dat dit ingewikkelde projecten zijn, zul je versteld staan ​​hoe gemakkelijk het is om enkele knutselideeën uit te voeren. Daarnaast kun je zelfs verschillende materialen en voorwerpen uit het dagelijks leven gebruiken wanneer je kerstengelen maakt met kinderen. Ik weet zeker dat je er nu zin ​​in hebt. Probeer dan gewoon een van de volgende knutselideeën voor Kerstmis. En als je er niet uit komt, dan heb je genoeg opties voor meerdere middaghandwerkjes.

Kerstengelen maken met kinderen – papieren engelen vouwen

Kerst engel knutselen met kinderen houten kraal papier vouw gemakkelijk knutselen idee

Voor kerstknutsels heb je een houten kraal, draad en papier in elke kleur nodig, maar deze zijn het beste voor Kerstmis. Maak eerst de parel als je met kinderen de kerstengel gaat maken. Schilder er een gezicht op en rijg garen door het gat. Nu heb je het papier nodig. Neem twee vierkante vellen papier (origamipapier wordt kant-en-klaar in een vierkante vorm verkocht) en vouw ze tot een waaier. Kort vervolgens een van de twee compartimenten aan één kant in voordat u de “harmonica” uit elkaar trekt.

Vouw het grotere stuk dubbel en lijm de twee uiteinden aan elkaar. Hierdoor ontstaat er een klein gaatje bij de vouw waar je een van de uiteinden van het garen doorheen rijgt. Lijm de andere waaier op de grotere en wikkel het garen eromheen en steek het uiteinde terug door de kraal. Trek het garen strak en leg een knoop boven de houten bal. Als je deze kerstengelen met kinderen maakt, kun je nu haar en een halo toevoegen als je dat wilt. Wolgarens zijn zeer geschikt voor bijvoorbeeld haar, terwijl de halo kan worden gesleuteld met draad of glinsterende pijpenrager.

Tinker angels met koffiefilters voor kerst

kerst engel knutselen met kinderen koffiefilter diy papieren beker kerstboomversieringen

Voor dit project heb je drie koffiefilters, een papieren beker, een gouden touwtje, tandenstokers en een piepschuimbolletje nodig. Als je alles klaar hebt, kun je samen met de kinderen de kerstengel maken. Plaats het papieren bekertje ondersteboven en plaats het koffiefilter ondersteboven als een jurk. Steek vervolgens de tandenstoker door het midden van de bodem van de beker en dan weer de bal. Plaats nu nog een koffiefilter over de bal. Wikkel een stuk van het gouden koord om de resulterende “nek” onder de bal.

Vouw eerst het derde koffiefilter dubbel. Je pommelt dan het gevouwen filter in het midden en knoopt er een touwtje omheen om de twee vleugels te krijgen, die je vervolgens aan de achterkant van de engel lijmt. Uiteindelijk blijft alleen de halo over. Vorm hiervoor een ring van een stuk gouden koord en plak deze op het hoofd van de engel. Je kunt nu een gezicht schilderen als je wilt.

Engelen knutselen voor Kerstmis met kinderen – idee met wasknijpers en stof

Kerst engel knutselen met kinderen wasknijpers hout stof veterlussen

U kunt uw restjes stof blijven gebruiken door voor dit knutselidee te kiezen. Ook kleinere kinderen zullen hier geen problemen hebben met knutselen. Gebruik houten wasknijpers als basis en maak er, met nog een paar andere dingen, schattige kerststengels van. Bij het maken van de houten engelen kun je elke stof gebruiken, inclusief linnen en kant. Je kunt de beugels ook versieren met andere versieringen als je wilt. Nogmaals, de beste manier om de halo te krijgen is met een pijpenrager. Als je de kerstengeltjes met kinderen maakt, kunnen ze dan gebruikt worden als kerstboomversiering, maar ook als poppen voor de kinderen. Je kunt de duurzame decoraties elk jaar verwijderen en gebruiken om je huis te versieren.

Kerstengeltjes knutselen met papier

kerst engelen knutselen kinderen hangers papier kerst ambachten takken

Met behulp van de afdruksjablonen, die u aan het einde van het artikel kunt vinden, kunt u met kinderen zulke kleurrijke kerstengelen maken. Het is het beste om ze direct op het bouwpapier te printen of de vorm over te brengen, waarna je ze langs de getoonde lijnen insnijdt. Vorm daarna de kegel voor de jurk. De vleugels en het hoofd worden automatisch gemaakt.

knutselen kerst engelen kinderen instructies doe het zelf print het sjabloon uit

Als je geen printer hebt, kun je de afzonderlijke elementen afzonderlijk uitknippen en aan elkaar lijmen. Het kost alleen wat meer tijd, maar het is niet veel moeilijker. Je bent ook welkom om een ​​lus aan de engel te doen zodat je hem als hanger kunt gebruiken. Als je kerstpapier gebruikt, als je de kerstengelen met kinderen maakt, worden de engelen nog sfeervoller.

Engelen maken knutselwerkjes van papier en cupcakevormpjes

kerst engel tinker kinderen papieren kegel muffin papier mallen pijpenrager

Je kunt ook een papieren hoorntje maken voor zo’n kerstengel met kinderen. Twee muffinvormen dienen als vleugels, die je in het midden vouwt zoals de koffiefiltervleugels en op de kegel lijmt. Knip nu nog een cirkel uit waarop je het gezicht gaat schilderen. Lijm een ​​halo gemaakt van pijpenragers aan de achterkant. Bevestig het hoofd aan de kegel en trek desgewenst armen op de kegel.

Kinderen maken eenvoudige engelen van papier

kinderen kerst engelen knutselen gouden papieren vleugels beginners peuters

Deze engelenfiguren voor kersthandwerk, gemaakt van papier, zijn eenvoudig en toch mooi. Ze bestaan ​​uit een cirkel voor het hoofd, twee cirkels van goudpapier voor de vleugels en een ronde cilinder voor het lichaam. Je tekent het gezicht met viltstiften, terwijl voor het haar een glitterpen, wol of ander materiaal kan worden gebruikt. De afzonderlijke elementen worden eenvoudig aan elkaar gelijmd. U bent van harte welkom om een ​​andere vorm voor de vleugels te gebruiken. Hier kunnen de kleintjes hun fantasie de vrije loop laten tijdens het knutselen met kerst.

Maak winterse decoraties met papieren borden

knutselen kerst engelen kinderen papieren bord inspiratie kerst knutselen gesneden lijm

Zelfs papieren borden zijn geschikt voor snel en gemakkelijk kersthandwerk. Je kunt dus ook engelen maken met kinderen. Het enige wat je hoeft te doen is een stuk uit het bord te knippen en het als jurk te gebruiken. Een andere variant is om de plaat doormidden te snijden en vervolgens een van de twee helften weer in vieren te snijden om deze als vleugel te gebruiken. Probeer beide varianten gewoon een keer uit. Het verdere ontwerp van de kerstengelen kan ook individueel worden gekozen. In de twee instructies voor het maken van kerstengeltjes met kinderen vind je alleen wat inspiratie.

Sjabloon voor papieren engel hier.