Knutselideeën

Knutselen met het onderwerp ijskoningin – 12 geweldige ideeën voor decoratie en feestplezier

ijskoningin knutselaar knutselideeën-diy-instructies-elsa-frozen

Er is nauwelijks een kind dat geen grote fan is van de Disney-film “Frozen”. Des te leuker is het voor kinderen om te knutselen rond het thema ijskoningin. Of het nu een gewone knutselmiddag is of dat u een kinderfeestje over dit onderwerp wilt organiseren en op zoek bent naar decoratie- en speelideeën – uw kinderen zullen het leuk vinden om met dit onderwerp om te gaan of u te helpen met de feestvoorbereidingen. Daarom willen we u kennis laten maken met enkele ideeën die u kunt gebruiken om het onderwerp aan te pakken Tinker ijskoningin kan.

Maak een sneeuwbol in het thema van de ijskoningin

IJskoningin tinker sneeuwbol-diy-idee-olaf-sneeuwpop-spar-boom

Nu de winter in aantocht is, is het tijd om wat sneeuwbollen neer te zetten waarmee je de stilte van een besneeuwd landschap kunt nabootsen. Dergelijke sneeuwbollen maak je ook heel eenvoudig zelf. En als je hiervoor personages uit de film “Frozen” gebruikt, heb je ook een geweldige decoratie voor de kinderkamer. Om ijskoningin te maken, heb je een glazen pot en glitter nodig.

Tinker ijskoningin – Olaf in een sneeuwbol

ijskoningin tinker sneeuwbol-glitter-zilver-olaf-sneeuwpop-decoratie

Vul de glazen pot bijna tot aan de rand met water en zoveel glitter als je wilt. De glitter kan zilver, wit of blauw zijn om bij het thema te passen. Het volgende dat je met de ijskoningin moet doen is het deksel, waarbinnen je een figuur uit de film (in dit geval de sneeuwpop Olaf) en een kerstboom lijmt. Laat de lijm drogen.

Knutselen met glazen potten

ijskoningin-tinker-easy-handicraft-idee-winter-thema-mason jar-deksel

Zodra de lijm is opgedroogd, schroeft u eenvoudig het deksel op de glazen pot zoals afgebeeld. Schroef hem vast zodat er geen water kan uitlopen. Elke gewenste pot kan worden gebruikt bij het maken van dit idee met een ijskoningin-thema. Het moet echter ook niet te groot zijn, omdat het water erg moeilijk zal zijn en de kinderen moeite zullen hebben om het vast te houden.

Maak een sneeuwbol met een plastic fles

ijskoningin tinker plastic fles-sneeuwbol-glitter-sneeuw-make-yourself

Je kunt ook knutselen met kinderen om een ​​ijskoningin-stemming te creëren. Een andere variant voor de sneeuwbol is om van een plastic fles een cilinder te maken die in de glazen pot past. Plak vervolgens stickers met motieven uit de folie op deze plastic cilinder en plak deze in het glas. Doe glitter in het potje, plaats de cilinder erin en vul het potje met babyolie.

Maak zelf de kroon van de ijskoningin

ice queen tinker crown-idee-vilt-hoofdband-instructies

Je kunt een kroon maken voor de ijskoningin met blauw vilt, wit schuim en een witte hoofdband. Je kunt ook lijm gebruiken, zodat je de stof niet hoeft te naaien. De elementen die u moet uitknippen, worden weergegeven in de bovenstaande afbeelding. Gebruik voor de juiste boog de hoofdband als sjabloon. Het schuim houdt de kroon later rechtop.

Instructies voor knutselen

ijskoningin-tinker-blauw-wit-vilt-stof-ijs-kleuren-feest-inspiratie

Plaats de hoofdband voor het maken van ijskoningin op het kroonelement voor de voorkant en vouw de flap een keer om de hoofdband. Leg vervolgens het schuim aan de binnenkant en lijm het op zijn plaats zodat het niet meer kan wegglijden. Ten slotte wordt de achterkant toegevoegd, die ook is vastgelijmd. Wacht even tot de lijm droog is.

Versier de kroon

ijskoningin-tinker-lijm-glitter-donkerblauw-deco-kids-kostuum

Zoals de kroon er nu uitziet, ziet hij er nogal saai uit, niet? Dit is de reden waarom glitter in het spel komt. Doe lijm op het vilt langs de rand van de kroon en strooi er vervolgens glitter over. Zorg dat alles goed bedekt is en laat de lijm weer drogen. Daarna kunt u de overtollige lijm verwijderen door de kroon te schudden. Versier de ijskoningin met een strass.

Masker ijskoningin maken

ijskoningin-tinker-masker-elsa-anna-olaf-kristoff-viltstiften

De kroon is een geweldige accessoire voor kostuums die je kunt maken voor Mardi Gras, Halloween of een kinderverjaardagsfeestje. Je kunt ook een bijpassend masker maken voor het Frozen kostuum. Je kunt hierboven ook enkele ideeën zien voor de andere personages uit de film. Verschillende elementen van vilt of gekleurd papier worden eenvoudig aan elkaar gelijmd en voorzien van een stokje om aan vast te houden.

zeepbellen maken

ijskoningin-tinker-wand-zeep-bel-vorm-pluche-draad-pijpreiniger-kralen

Kinderen zijn dol op zeepbellen, dus deze stokjes zijn een geweldig idee om een ​​kinderfeestje grappiger te maken. Als je op zoek bent naar inspiratie over het onderwerp knutselen met ijskoninginnen, is dit misschien een goed idee. Vorm een ​​lus van het bovenste deel van wit of blauw pluche draad. De lange staaf is dan versierd met parels en het onderste uiteinde is ook in een lus gebogen zodat de parels er niet uit kunnen glippen. De stokjes kunnen door de kinderen zelf gemaakt worden op het feest.

Tinker met ijslollystokjes

ice queen-tinker-olaf-make-ice-cream sticks-recycle-paint-face-instructies

Het is heel gemakkelijk om met ijslollystokjes te knutselen. Op deze manier kunnen ook ideeën over het onderwerp van de ijskoningin worden gesleuteld. Lijm voor deze sneeuwpop minstens zeven ijslollystokjes aan elkaar zoals afgebeeld. Lijm vervolgens goofy eyes, een oranje bobbel voor de neus en drie stukjes pluche draad voor haar op de ijslollystokjes nadat je ze wit hebt geverfd en de verf is opgedroogd. Verf vervolgens de mond en wenkbrauwen met viltstiften.

Maak ijskoningin sneeuwvlokken

ijskoningin-tinker-thema-sneeuwvlokken-ijsstokjes-armband-feest-idee-glitter-turkoois

Een ander idee met ijslollystokjes zijn deze sneeuwvlokken die je kunt maken met het thema ijskoningin. Ook hier worden de stelen eerst weer wit geverfd. Spuit ze in met spuitlijm en doe er wat blauwe glitter op. Lijm ze aan elkaar tot twee plustekens, die je vervolgens op elkaar lijmt. De sneeuwvlokken kunnen worden omgezet in armbanden met een lint.

Sieraden maken van ijskoningin

ijskoningin-tinker-sieraden-kralen-kleurrijke-elsa-anna-diy-kinderen

Meisjes zullen zeker blij zijn met sieraden die je kunt maken met bijpassende kleuren rond het thema van de ijskoningin. De parels voor Elsa kunnen wit, blauw en zilver zijn, terwijl voor Anna paars, roze en goud geschikt zijn. Verf de parels indien nodig en rijg ze vervolgens op geschikte linten. De kettingen zijn ook een geweldig accessoire voor een kostuum.

Tinker Frozen Castle

ice queen-tinker-lock-diy-toiletrol-cone-blue-paper

Een zelfgemaakt kasteel is een leuk idee voor een feestje, maar kan ook gebruikt worden als poppenhuis om mee te spelen. Het slot is gemaakt van eenvoudige materialen zoals dozen (bijvoorbeeld van zakdoeken), keuken- en toiletrollen, een heet lijmpistool, papier en een glitterspray. Je kunt het uiteinde versieren met een paar stickers.

Knutselen met toiletrollen

ijskoningin-tinker-lijmpistool-papier-thema-frozen-arendale

Om de ijskoningin te maken meet je eerst het papier af waarmee je het toilet en de keukenrol bekleedt. Gebruik dan blauw papier om kegels te maken voor de daken van de torens. De dozen zijn ook bedekt met papier en de grote wordt vervolgens bespoten met de glitterspray. Nu kun je de torens op de grote doos lijmen met de hete lijm.

Tinkerboom decoraties

ijskoningin-tinker-boomversieringen-bal-elsa-anna-instructies-transparante-kerstmis

Wat dacht je van het maken van boomversieringen rond het thema ijskoningin? Dit is een geweldig idee als uw kind een kleine kerstboom in zijn kamer heeft. Gebruik tatoeages met een ijskoningin-thema die u op de bal overbrengt. Vul de bal vervolgens met kunstsneeuw. Zo komt de tatoeage tot zijn recht. Versier met stickers zoals je wilt.

Spelidee over het onderwerp ijskoningin

ijskoningin-tinker-bowling-doe-het-zelf-dozen-olaf-papier

We willen u ook kennis laten maken met dit idee over het thema ijskoningin knutselen, waarmee u uw kind op elk moment bezig kunt houden. De sneeuwpop Olaf is gemaakt van een paar zakdoekdozen, die vervolgens op elkaar worden gestapeld. Je krijgt een vervanging voor een bowlingpin en je kind kan bowlen in eigen tuin of zelfs binnen.

Maak een krans met figuren van de ijskoningin

ijskoningin-tinker-deur-krans-sneeuwpop-olaf-papier-piepschuim-ring

Met een eenvoudige piepschuimring kun je dergelijke decoraties voor muren en deuren maken met als thema ijskoningin. De ring is ontworpen met een lint en wat glitter. Lijm vervolgens een zelfgemaakt motief van papier in het midden. Het hoeft niet Olaf te zijn. Elsa, Anna, Kristoff of Sven zijn ook geweldig en laten de kinderkamer er veel magischer uitzien.

Voetafdruk op een canvas

ijskoningin-tinker-footprint-olaf-white-color-canvas

Voor deze muurschildering kun je eerst de sneeuwpop of de achtergrond ontwerpen. Olaf bestaat uit een witte voetafdruk, die vervolgens met viltstiften en takjes wordt omgevormd tot een sneeuwpop. Ook hier kun je van de voetafdruk andere ijskoningin-figuren maken. Er is maar een beetje fantasie voor nodig om aan de ijskoningin te sleutelen.