Knutselideeën

Knutselen met kanten kleedjes voor aantrekkelijke doe-het-zelfdecoraties

knutselen met kanten kleedjes mural-diy-vintage-shabby-frame-wood

Als je van romantische versieringen houdt, zit je met kant niet verkeerd. De nostalgische sfeer die het blad creëert, maakt van elk interieur een plek om te ontspannen. Omdat niet iedereen kan haken of gewoon geen tijd heeft, kunnen ook kant-en-klare stoffen worden gebruikt. Kanten kleedjes zijn hier bijzonder geschikt voor. We hebben een aantal originele ideeën over hoe je Knutselen met kanten kleedjes samengesteld die je mag imiteren. Je zult versteld staan ​​wat voor moois je met deze tafelkleden kunt doen.

Handwerk met kanten kleedjes – een lamp in de vorm van een bol

Tinker met kanten kleedjes schaduw-effect-licht-kamer-verlichting-idee

Bijzonder aantrekkelijk zijn lampen die veel licht- en schaduweffecten op de muur werpen. Als je kanten kleedjes gebruikt om zo’n vintage lamp te maken, krijg je precies dit effect en dus een geweldige doe-het-zelfdecoratie voor elke kamer. Afhankelijk van de grootte van de lamp heb je verschillende kanten kleedjes nodig, evenals een ronde ballon of een bal en behanglijm.

Maak een mooie lamp met een kanten kleedje

knutselen met kanten kleedjes ballon-ball-stick-ball-shape-lamp

Blaas de ballon op, of liever, neem de bal en leg het eerste kleedje erop als je dit idee maakt met kanten kleedjes. Terwijl je het vasthoudt, wrijf je de behanglijm royaal totdat het volledig doorweekt is. Voeg vervolgens het volgende kleedje toe, overlappend met het vorige enzovoort. Laat alles goed drogen. Doorboor vervolgens de bal of ballon, verwijder deze van binnenuit en voeg een fitting en gloeilamp toe.

Tinker kinderkamerverlichting zelf

knutselen met kanten kleedjes lamp-do-it-yourself-easy-kinderkamer-decoratie

Zoals ik al zei, je kunt de lamp in elke maat kiezen. Je kunt deze bal ook gebruiken om een ​​oude vloerlamp of tafellamp te verfraaien. Verwijder eenvoudig de oude lampenkap en vervang deze door de bal gemaakt van kanten kleedje. Er zijn geen speciale vaardigheden of veel geld nodig om lampen met kanten kleedjes te maken.

Lamp in de vorm van een halve bol

tinker-kanten-kleedjes-blauw-halfronde-lamp-ballon-vormige-lampenkap

Een andere variant voor een lamp is de vorm van een halve bol. Dit is ook een geweldig alternatief als je niet genoeg kleedjes hebt om een ​​hele bal te vormen. Om te knutselen met kanten kleedjes, heb je weer een ballon en kleedjes nodig, die je ook kunt kleuren. Ga voor de fabricage te werk zoals in het vorige voorbeeld.

Kommen maken 

tinker-doilies-kleurrijke-verf-kommen-doe het-zelf-gemakkelijk

Je kunt de vorm van een halve bol ook gebruiken om decoratieve schalen te maken. De schelpen zien er het mooist uit als je altijd een vol kleedje gebruikt. Indien nodig kun je meerdere kleedjes aan elkaar lijmen om grotere schalen te maken voor handwerk met kanten kleedjes.

Kanten kleedjes kleuren

knutselen-kanten-kleedje-kom-maken-aquarel-groen

De schalen zien er bijzonder aantrekkelijk uit als je ze van tevoren verft. Gebruik een kleurstof voor levensmiddelen en dompel gewoon de buitenrand in de verf. Het ombre-effect ontstaat automatisch wanneer de kleur zich iets verder naar binnen uitbreidt. Hoe meer je duikt, hoe sterker de kleur. Laat het kleedje vervolgens 24 uur drogen voordat je verder gaat knutselen met kanten kleedjes.

Vorm de schaal

handwerk-kanten-kleedjes-lijm-kom-vorm-stencil-drogen

Nu heb je weer behanglijm nodig voor knutselen met kanten kleedjes, die je het beste in een kom doet, maar ook in huishoudfolie en een plastic of metalen kom van elk formaat. Wikkel de kom in met folie om hem te beschermen tegen de lijm. Dip het kleedje helemaal in de lijm, laat het even afdruipen en verdeel het kleedje gelijkmatig over de omgekeerde kom, waar de lijm nu moet drogen.

Aantrekkelijke stoffen cakebel

knutselen met kanten kleedjes kleurrijke-dessert-bell-cake-hood

Je kunt dezelfde vorm gebruiken om te knutselen met kanten kleedjes als je cakebellen wilt maken. Bevestig alleen een zo licht mogelijke knop of knop om de bel gemakkelijker op te kunnen tillen. Houd er rekening mee dat de mazen en gaten zo klein mogelijk moeten zijn om te voorkomen dat insecten er doorheen komen als je buiten koffie drinkt.

Romantische lantaarn

tinker-kant-kleedjes-lantaarn-decoratie-kaars-kerst-sneeuwvlok-optica

Kleine kommen als knutselidee voor decoraties kunnen ook als lantaarn worden gebruikt en zo de tafel op een aantrekkelijke manier versieren. Om te sleutelen aan kanten kleedjes, gaat u te werk zoals hierboven beschreven. Als je geen echte kaars durft aan te steken om de stof niet per ongeluk te verbranden, gebruik dan gewoon kunstmatige LED-kaarsen.

Mooie dromenvangers

tinker-kant-kleedjes-droomvangers-maak-jezelf-stroken stof

Dromenvangers zijn een populaire decoratie. Het van de Indianen afkomstige accessoire laat zich snel en gemakkelijk knutselen als je er kanten kleedjes bij gebruikt. Verder heb je een houten ring en diverse linten nodig, eventueel veren en draad. Hieronder lees je precies hoe je te werk moet gaan als je dromenvangers maakt met kanten kleedjes.

Knutselen met kanten kleedjes – instructies voor dromenvangers

tinker-lace-doilies-instructies-dream catcher-yarn-simple-present

Je kunt de houten ring omwikkelen met lint of draad bij het maken van dit project met kanten kleedjes. Het kleedje wordt dan met dezelfde draad strak in de ring gespannen. Knoopstroken van stof, kettingen, veren of andere geschikte items aan de onderkant van de ring en een touwtje aan de bovenkant om op te hangen.

Geweldig cadeau-idee

tinker-lace-doilies-simple-tinker-idee-dream catcher-lace-ring-bands

Omdat deze dromenvangers snel en eenvoudig te maken zijn, kun je het idee om te knutselen aan kanten kleedjes gebruiken als je nog op zoek bent naar een geschikt cadeau voor iemand. U kunt ook restjes stof gebruiken en u krijgt een bijzonder goedkope decoratie voor uw huis. Een leuke variant om te knutselen met kanten kleedjes.

Kleurrijke tafelloper

tinker-kant-kleedjes-tafelloper-idee-kleurrijke-cirkels-haken

Wilt u een originele tafelloper die de tafel op een bijzondere manier accentueert? Maak vervolgens een patchwork van verschillende kanten kleedjes, die je ook vooraf opnieuw kunt verven. Creëer een bont dessin of kies voor nuances van een kleur. Voor handwerk met kanten kleedjes, kunt u de afzonderlijke kleedjes aan elkaar naaien of lijm gebruiken.

Ontwerp muurschilderingen

tinker-kanten kleedjes-kunst-muur-decoreren-idee-geel-groen-canvas

Kleur kleine kanten kleedjes en plak ze op elk canvas om interessante decoraties voor aan de muur te maken. Dit idee voor knutselen met kanten kleedjes is ook perfect als cadeau en kan uitgebreid worden met belettering en wensen. Je bent ook welkom om een ​​groter canvas te kiezen en meerdere kleedjes te combineren, zoals werd gedaan met onze omslagfoto.

Stempel met kantpatroon

tinker-kanten-kleedjes-stempel-maak-jezelf-kant-motief-romantisch

Papier en stoffen kunnen individueel worden ontworpen als er een stempel wordt gebruikt. Geloof het of niet, deze kunnen worden gemaakt met kanten kleedjes. Je hebt ook een deegroller en lijm nodig. De instructies voor het knutselen met kanten kleedjes staan ​​hieronder:.

Kleedjes en deegroller

tinker-kant-kleedje-haak-deeg-roll-motief-print-wallpaper

De deegrol is bedekt met lijm en vervolgens bedekt met het puntkleed. Doe dit stap voor stap. Het is belangrijk dat het kleedje ook aan het uiteinde wordt afgesneden zodat de twee uiteinden elkaar niet overlappen, maar een gelijkmatige “verbinding” vormen. Smeer de rol tot slot nog een keer in met behanglijm om alles goed af te sluiten en je kunt aan de slag met kanten kleedjes.

Maak mooie patronen

tinker-kant-kleedjes-houten-deeg-roll-stick-tip-stempel

Met deze stempelrol kun je nu allerlei dingen versieren. Inpakpapier kan nu individueel worden ontworpen, net als muren of zelfs meubels. Het patroon krijgt ook de populaire shabby look omdat de verf er versleten uitziet. Zelfs beginners kunnen zonder problemen knutselen met kanten kleedjes!

Kanten schort

tinker-kanten-kleedjes-schort-naaien-huisvrouw-accessoires-recycling

Zoals eerder vermeld, hoef je niet zonder kant te gaan omdat je niet kunt haken. Sommige kant-en-klare kanten kleedjes kunnen voor veel verschillende doeleinden worden gebruikt, omdat ze al een zeer decoratieve uitstraling hebben. Wat dacht je van zo’n schort? Elke huisvrouw zal er heel blij mee zijn. Voor handwerk met kanten kleedjes worden de kleedjes eenvoudig aan elkaar genaaid, wat zelfs beginners kunnen doen.

Deurkransen maken met kanten kleedjes

tinker-kant-kleedje-inspiratie-krans-design-kanten-ring-aankleden

Deze deurkrans is ook een heel eenvoudig idee. De kleedjes worden eenvoudig om de krans gewikkeld en gelijmd of vastgebonden. Nogmaals, je kunt kleurrijk kant maken. De krans kan ook worden versierd met andere decoratieve elementen die niet per se van kant hoeven te zijn. Pas het aan het seizoen of het huidige festival aan als je het maakt met kanten kleedjes.