Knutselideeën

Knutselen met papier – maak geweldige enveloppen, boekomslagen en bladwijzers

knutselen met papieren boeken-tesa-schrijven-inpakpapier-omslag

Een grote verscheidenheid aan ambachten kan worden opgeroepen met papier als knutselmateriaal. Van kinderspel tot geavanceerd, met de juiste knutselinstructies realiseer je moeiteloos een oneindig aantal knutselprojecten. Met papier maak je in een handomdraai verschillende mooie dingen, zoals boekomslagen, boekenleggers, cadeaupapier of enveloppen. Laat de volgende ideeën voor u: Papier knutselen inspireren!

Maak aantrekkelijke en gepersonaliseerde boekomslagen met papier

boek-tinker-boek-omslag-gekleurd-kladblok

Als je oude boeken wilt verfraaien of schriften, fotoalbums en notitieboekjes wilt beschermen tegen vuil, kun je van papier een papieren hoes maken. Handwerk met papier geeft je toegang tot verschillende soorten papier en belooft alleen unieke resultaten vanwege de verscheidenheid aan materialen. Of je nu kiest voor een enkele kleur voor de boekomslag of kiest voor verschillende patronen en ontwerpen, de ontwerpmogelijkheden zijn bijna eindeloos. Afhankelijk van het gewenste effect kun je karton, krant, inpakpapier of stukjes behang als materiaal gebruiken.

boekomslag-tinker-inpakpapier-pennen-geld

U kunt natuurlijk zelf één vel papier beschilderen en de papieren omslag naar eigen smaak vormgeven. Als je een kleurrijke boekenplank wilt, heb je toegang tot verschillende kleurencombinaties en kun je je creativiteit de vrije loop laten. Als je een boek wilt weggeven, kun je de papieren omslag personaliseren en gebruiken als creatieve geschenkverpakking. Een klein vakje voor bankbiljetten, wenskaarten of een pen is gelijmd om de hoes net dat beetje extra te geven. Een mooie, decoratieve omslag kan ook een spanriem hebben die niet alleen het boek bij elkaar houdt, maar ook als boekenlegger dient.

Bladwijzers maken met papier

bladwijzer-constructie-papier-krantenpapier-tinker

Je kunt ook prachtige bladwijzers van papier maken. Handwerk met papier biedt u de mogelijkheid om bladwijzers in verschillende vormen te maken. Bij het maken van bladwijzers met papier zijn er letterlijk geen grenzen aan uw verbeeldingskracht. Wil je een klassieke rechthoekige boekenlegger ontwerpen of heb je liever een meer ongebruikelijke vorm? Met slechts een paar eenvoudige stappen maak je een geweldige bladwijzer waarmee je de huidige pagina of geweldige alinea’s in de tekst kunt markeren.

bladwijzer-vlinders-roos-papier-knutselen

Als je een boek wilt weggeven en het cadeau persoonlijker wilt maken, kan het ook zinvol zijn om een ​​mooie boekenlegger te maken. Een zelfgemaakte boekenlegger kan naar eigen inzicht worden versierd. Mooie wijsheden, gefeliciteerd, foto’s, diverse stickers en uitgesneden motieven maken de zelfgemaakte bladwijzer uniek. U bent ook welkom om de voor- en achterkant van de bladwijzer anders te ontwerpen. Om de geweldige bladwijzer van papier wat stabieler en duurzamer te maken, kun je hem lamineren of plakken met transparante plakfolie.

Maak een envelop met papier

glitter-envelop-hart-papier-tinker

Hoewel er tegenwoordig steeds minder brieven worden verstuurd, zijn er nog steeds enveloppen nodig voor verschillende gelegenheden. Als je een uitnodiging of een ansichtkaart wilt sturen, zullen de zelfgemaakte enveloppen de ontvanger zeker op een positieve manier verrassen. Een envelop met papier maken is een uitstekend idee als u op zoek bent naar een creatieve verpakking voor een waardebon of een contant cadeau. Voor het knutselmateriaal kunt u bedrukt papier, inpakpapier of inpakpapier gebruiken dat al is gebruikt.

hart-draad-envelop-maak-jezelf

Krantenpapier, wandelkaarten of reclamefolders die onze brievenbussen bijna elke dag vullen, zijn ook geschikte recyclingmaterialen en creëren milieuvriendelijke en originele enveloppen. Zelf losse enveloppen maken is eigenlijk makkelijker dan je denkt. De vouwtechnieken zijn zeer divers en meestal is er geen gereedschap nodig. Van een vierkant papier, waarin je eerst een verticale en horizontale middellijn vouwt en vervolgens de tegenoverliggende hoeken naar het midden vouwt, ontstaat in een mum van tijd een standaard envelop.

knutselpapier-mini-envelop-harten-foto

Van een hartvorm maak je snel en eenvoudig een envelop met papier. Knip een hart uit een stuk papier met de gewenste motieven en leg deze met het motief naar beneden. U bent van harte welkom om een ​​liniaal te gebruiken voor precieze lijnen. Vouw eerst de zijpanelen naar het midden en dan de zijkant met de bogen naar binnen. Ten slotte wordt de puntige flap van de envelop naar binnen gevouwen en achter de vellen weggestopt. Versier de grote envelop naar hartenlust. Een naamkaartje of diverse kleine figuurtjes maken de envelop prachtig.

kaart-stropdas-envelop-tinker-papieren-shirt

In een paar simpele stappen maak je van een standaard witte envelop een echte eyecatcher. Wat dacht je van een envelop in de vorm van een herenoverhemd en stropdas? Je kunt dit ongewone en grappige idee gemakkelijk thuis imiteren en iemand verrassen. Knip een dunne strook van de korte kant van de enveloppen en maak een kleine spleet aan de bovenkant. Vouw het papier vanaf de spleet naar buiten om de kraag van het shirt te maken. Ontwerp een papieren stropdas met geweldige patronen en plak deze op.

Maak unieke wenskaarten met papier

wenskaart-stropdas-shirt-tinker met papier

Deze eenvoudige techniek kan ook worden gebruikt om mooie en creatieve wenskaarten te maken die de ontvanger ongetwijfeld zullen fascineren. Of je nu een uitnodiging wilt sturen voor een vrijgezellenfeest of een grappige verjaardagskaart met een fancy motief wilt decoreren, voor de decoraties heb je alleen papier in de gewenste kleur en eventueel knutselaccessoires nodig. Je bent ook welkom om twee kleine knoopjes aan de kraag te bevestigen en de stropdas te verfraaien met glitter, tissuepapier, cijfers en letters.

Boekpagina enveloppen decoratie wenskaarten

Als je een envelop en kaart wilt maken, kun je inspiratie opdoen uit de afbeelding hierboven. Mooie enveloppen kunnen uit oude boekpagina’s worden gevouwen en het oud papier kan opnieuw worden gebruikt. De verrassing wordt twee keer zo groot als je ook motieven uit boekpagina’s toevoegt aan de zelfgemaakte wenskaart. Afhankelijk van de gelegenheid waarvoor je de kaart ontwerpt, kun je verschillende figuren, bloemen of spreuken uitknippen en een geweldige individuele kaart maken.

bloem-verjaardagskaart-kleurrijke-lijm-tinker

Wat dacht je van het idee om van karton of papier een mooie bloem te maken en een mini-wenskaart of een leuk bericht in bloei te verbergen voor iemand van wie je houdt? De 3D bloem is een uitstekende decoratie voor uw tafel, kantoor of vensterbank en is ook geschikt als verpakking voor geldgeschenken, kaarten of uitnodigingen. Voor dit knutselproject heb je felgekleurd karton nodig, een sticker om de verpakking te sluiten en tape.

papier-tinker-gekleurde-lijm

Knip drie of vier bloemen in verschillende vormen en maten en vouw het papier om om de bloembladen te maken. Lijm alle bloemen samen met het kleinste uiteinde. Je kunt het midden van de kleinste bloem versieren met een knoop, parels of glitter. Deze envelop is een originele verpakking voor Moederdag of een individuele verpakking voor een uitnodigingskaart voor vrienden en familie bij speciale gelegenheden.

lus-envelop-gestippeld

Als je iemand wilt informeren over een aankomend feestje, kopieer je deze mooie envelop gemakkelijk. Er zijn twee manieren om de mooie vorm te krijgen. Teken een bloem met vier bloemblaadjes en knip deze uit. Teken een vierkant in het midden van de bloem en vouw de bloembladen naar binnen. Een satijnen lint kan de envelop gesloten houden en laat het er nog beter uitzien. U kunt dezelfde vorm ook bereiken met vier cirkels van dezelfde grootte. Vouw de cirkels in het midden en lijm ze aan elkaar, licht overlappend, zodat er een vierkant ontstaat in het midden.

Envelop-mini-vlinder-knutselen

Als je eenmaal een bepaalde vouwmethode hebt gekozen, kun je je toeleggen op een originele decoratie voor je zelfgemaakte envelop. Ook de binnenvoering van de envelop kun je naar eigen smaak samenstellen. Je kunt met de motiefpons verschillende figuren uitstansen, of gewoon plaatjes, tekeningen met een bepaald thema en kladjes uitkiezen en de envelop ermee decoreren. Een effen gekleurde envelop ziet er schattig uit met een voering met patroon of glitter.

uitnodigingskaart-envelop-strik-karton

De motieven die je zelfgemaakte papieren envelop oppimpen, verschillen natuurlijk per gelegenheid. Voor bijvoorbeeld een babyfeestje maak je deze leuke, sfeervolle envelop heel eenvoudig thuis. Om aan te geven of je een meisje of een jongen verwacht, kun je kleine roze of blauwe papieren voetafdrukken plakken. Knutselen met papier voor het babyshowerfeestje kan nog vele andere motieven bevatten. Met een beetje vaardigheid en oefening kunnen geweldige uitnodigingen en enveloppen in de vorm van luiers of rompertjes worden ontworpen.

kaart-envelop-doe-het-zelf-papier

Ben jij een van die mensen die graag reist en altijd ansichtkaarten verstuurt vanuit vakantiebestemmingen? De stadsplattegronden en wandelkaarten zijn ideaal als knutselmateriaal voor de zelfgemaakte enveloppen. Knip de kaart uit en vouw de envelop. Een goed idee is om op de kaart de locatie te noteren waar je net bent geweest. Een leuk en origineel knutselidee met papier dat in een mum van tijd klaar is en niets kost. Met kaarten kunnen veel geweldige handwerkprojecten worden gerealiseerd. Je kunt bijvoorbeeld een bierviltje, een placemat of mooie plaatskaarten ontwerpen en een boekomslag van papier maken.

zegel-envelop-vlinder-papier-tinker

Bij de zelfgemaakte enveloppen is het de moeite waard om na te denken over het sluiten van de enveloppen. Lijm en diverse stickers zijn ongetwijfeld een goede en praktische oplossing. Als je een originele sluiting wilt, kun je kleine drukknopen of zelfs een mooie zegellaksluiting gebruiken en de zelfgemaakte envelop er authentieker uit laten zien. Als je een envelop wilt maken met een meer rustieke uitstraling, is de Japanse draadvergrendeling een geweldig idee dat je gemakkelijk kunt imiteren.

Ambachten met papier – een geschenk van geld in een ongewone verpakking

verpakking-koffie-filter-theezakje-papier

Als het gaat om knutselen met papier, heb je de mogelijkheid om je creativiteit de vrije loop te laten en te experimenteren met verschillende soorten papier. Van papieren bakjes voor muffins en koffiefilters kun je allerlei mooie dingen maken. Op de foto hierboven zie je een originele verpakking voor een geldcadeau gemaakt van koffiefilters.

Bankbiljet-koffiefilter-schaar-tinker

Voor dit geweldige idee heb je een koffiefilter nodig, waarin je de gevouwen bankbiljetten plaatst en ze vormt als een theezakje. Sluit de open zijde van het theezakje met het nietpistool en bevestig er een draad aan. Een eenvoudig en origineel idee voor een ongebruikelijke verpakking van papier die de ontvanger zal fascineren!