Knutselideeën

Knutselen met schuimrubber – 15 leuke knutselideeën met kinderen

Knutselen met schuimrubber kinderen-lente-DIY-meisje-potlood-vlinder

Handwerk met schuimrubber biedt leuke knutselideeën en verschillende technieken die de behendigheid en verbeeldingskracht van de kleintjes ontwikkelen. Schuimrubber is al lang een populair handwerkmateriaal. Doordat de schuimrubberen bladen erg zacht zijn en daardoor makkelijk uit te knippen, hebben de kinderen veel plezier bij het knutselen met schuimrubber. Het is ook zeer geschikt voor knutselideeën waarmee je zelfgemaakte sieraden, individuele stempels, lentedecoraties of bijvoorbeeld paasmandjes tevoorschijn kunt toveren. Er is een grote keuze aan eenvoudige instructies met sjablonen om samen met kinderen mooi en kleurrijk speelgoed te maken van schuimrubber. Praktische tips hierover vind je onder de interessante knutselideeën in onze collectie.

Knutselen met schuimrubber biedt een breed scala aan ideeën voor lentedecoraties

Ambachten met schuimrubber kinderen-lente-DIY-meisje-bloem-krans-pijpenreiniger

Knutselen met schuimrubber is vooral geschikt voor kleinere kinderen vanwege het snelle gevoel van prestatie wanneer ze bloemen, dieren of andere figuren van het schuimrubber maken. Terwijl de schuimrubberen platen worden gebruikt om te knutselen in vrolijke kleuren of met glitters, kent de verbeelding praktisch geen grenzen. Uit dit knutselmateriaal kunnen eenvoudig en nauwkeurig verschillende vormen worden gesneden met een schaar. Voor figuren met rechte lijnen zoals letters of fotolijstjes raden we je aan om een ​​uitsteker te gebruiken. De populaire punchers voor alle decoratiefans komen ook te hulp bij het maken van handwerk met schuimrubber.

Knutselen met schuimrubber – maak prachtige lente- en paasdecoraties met kinderen

Ambachten met schuimrubber meisje-kinderen-zelfgemaakte-bloem-krans-pijpenreiniger

Op de foto hierboven zie je de materialen die nodig zijn voor een bloemenkrans van schuimrubber als lentedecoratie om zelf te maken. Voor dit knutselidee heb je strijkstokken, pijpenragers in lichtgroen en schuimrubberen blaadjes in vrolijke kleuren nodig. Hieruit worden bloemen gesneden en in het midden van elk figuur worden twee gaten gemaakt. Lijn de bloemen uit op de groene pijpenrager terwijl je de draad in de gaten prikt. Zet de schuimrubberen bloemen van verschillende kleuren naast elkaar en decoreer met strikken in bijpassende tinten ertussen, zodat het lentegevoel van het knutselidee echt naar boven komt.

Praktische dingen en geschenken voor handwerk met schuimrubber

Knutselen met schuimrubber kinderen-knutsel-idee-stempel-wijnkurken-schuimrubber vellen

De schuimrubberen stempels zijn zelf een werk om te ontwerpen en te decoreren met verschillende knutselideeën zoals wenskaarten, kalenders, enz. Of het nu voor Kerstmis, een verjaardag of Moederdag is, u kunt altijd rekenen op een passend, individueel ontwerp. Het handvat van een postzegel kan van een grote verscheidenheid aan materialen zijn gemaakt – kleine, rechthoekige stukjes hout of wijnkurken, zoals in het getoonde voorbeeld. Maar de afbeeldingen van de stempels zijn het gemakkelijkst te ontwerpen van schuimrubber, omdat het wat meer moeite en zorgvuldigheid kost met materialen zoals de aardappelhelften, gummen of de linoplaten.

Paasmanden maken – een idee voor paasdecoraties van schuimrubber

Knutselen en schuimrubber knutselen idee-kinderen-paasmand-paashaas-instructies-groen-geel

De typische vrolijkheid van kleuren in de paasdecoraties kan vakkundig worden gecreëerd door te knutselen met schuimrubber. Snijd het gras voor een paasmand van schuimrubber in licht- en donkergroen met behulp van een sjabloon en het handvat en het hek – gemaakt van schuimrubber in fel geel. De paashazen of andere paasmotieven kunnen worden gemaakt van stukken in wit, babyroze, paars en andere kleuren en versieren de paasmand met glitter of strass-steentjes naar uw smaak.

Kindertas om zelf te knutselen met schuimrubber en knutselkoord

Knutselen met schuimrubberen tas-paasmand-kinderen-zelfgemaakt-oranje-meisje

Knutselen met schuimrubber is erg populair bij kinderen omdat ze er zelf kleurrijke 3D-objecten mee kunnen maken. Een leuke kindertas gemaakt van twee contrasterende kleuren schuimrubber kan eenvoudig worden gemaakt door de stappen in de gegeven instructies te volgen. De twee zijkanten van de tas en het verbindingselement zijn aan de rand geperforeerd en met een knutselkoord aan elkaar genaaid. Lijm de tashengsels en extra versieringen aan de zijkant van de kindertas. B. gesneden uit schuimrubber met glitter.

Nutzhafen knutselpotloodzakjes met schuimrubber – een kleurrijk knutselidee voor kinderen en volwassenen

Ambachten-schuimrubber-knutselen-idee-potlood-tas-kids-DIY-instructies-doe het zelf

Als je de eindproducten later kunt gebruiken voor knutselen met schuimrubber of andere materialen, dan is het knutselplezier zeker veel groter. We presenteren u het idee hoe u zelf een pennenzak kunt maken en deze individueel kunt versieren met figuren van zelfklevend schuimrubber in verschillende kleuren.

Benodigde materialen voor het project gemaakt van schuimrubberen potloodbussen

Ambachten-schuim-rubber-potlood-tas-kids-DIY-sjabloon-doe-het-zelf-knutselen idee

Gebruik sponsrubbervellen DIN A4 en knip uit de rechthoek de vorm zoals op de afbeelding hierboven. Je hebt geen ander gereedschap nodig dan een schaar en een liniaal.

Pennenzak gemaakt van schuimrubber – stel het in elkaar en versier het zelf

Ambachten-schuimrubber-knutselen-idee-kids-potlood-tas-hand-punch-doe-het-zelf

Maak een Minion pennenbakje van een blikje met schuimrubber

Ambachten-schuimrubber-kids-minions-DIY-potlood-container-sjabloon-knutselen-idee

Vergroot de bijgevoegde sjabloon voor de details van de knutselfiguur zodat deze overeenkomt met de grootte van een blikje. Knip dan de typische Minion tuinbroek in wit, grijs, zwart en blauw uit schuimrubber.

Minion potloodcontainer – knutselen met schuimrubber zo eenvoudig als 1-2-3

Ambachten-schuimrubber-kids-tinker-idee-minions-DIY-potlood-container-lijm

Snijd twee rechthoeken uit kanariegeel schuimrubber en bedek de binnen- en buitenkant van het blik ermee. Gebruik de details die al zijn uitgesneden om de vorm van de minion op te roepen. Voor nauwkeuriger handwerk met schuimrubber kunt u een punch – z gebruiken. B. voor de oogcirkels en de bril.

Een kleurrijk knutselidee voor kinderen – alfabet gemaakt van schuimrubber

Knutsel-schuimrubber-letters-tinker-idee-kinderen-aplhabet-kledingclip

Verander het leren van het alfabet in een spel door te knutselen met schuimrubber en wasknijpers. Als je het project met peuters doet, is het beter om zelfklevend schuimrubber te gebruiken in plaats van universele lijm om te lijmen.

Fotolijst gemaakt van schuimrubber zelf maak – een leuk cadeau voor Moederdag

Ambachten-schuimrubber-fotolijst-zelfgemaakte-kinderen-bloemen-glitter-haerz

De fotolijst is een geslaagde giveaway of cadeau om zelf te maken bij vele gelegenheden, zoals kinderverjaardagsfeestjes of moederdag. Het kan ook worden geïmplementeerd als een leuk knutselidee voor kerst- of lentedecoraties.

Fotolijst gemaakt van schuimrubber – instructies en tips voor de ondersteuning

Ambachten-schuimrubber-fotolijst-knutselen-idee-kinderen-bloemen-glitter-haerz

De achterkant van de fotolijst is gemaakt van stevig karton in een rechthoekige vorm. Lijm er een laag doorzichtige folie op en bevestig deze vanaf drie kanten. Versier de fotolijst met figuren van schuimrubber in verschillende vormen naar jouw idee. De steun maak je van een stuk hard karton, dat je zigzag vouwt en aan de achterkant vastmaakt.

Handwerk met schuimrubber – glinsterende accessoires voor kleine vrouwen

Ambachten-schuimrubber-meisjes-kinderen-zelfgemaakte-haarclip-kroon-idee

Maak een kleine haarspeldkroontjes van schuimrubber met glitters in de populaire kleuren van je kleine prinses. De diameter van elke kroon moet overeenkomen met de grootte van de gebruikte haarspeld.

Kronen schuifspeld – knutselen met schuimrubber zorgt voor mooie dingen

Ambachten-schuimrubber-meisjes-kinderen-zelfgemaakte-haarspeld-kroon-instructies

Versier het oppervlak van de gekozen haarspeld met een strik van de juiste breedte en lijm de schuimrubberen kronen erop met hete lijm.

Knutselideeën voor Hebst – creatieve dingen gemaakt van schuimrubber in warme kleuren

Ambachten-schuimrubber-kids-kruiden-deco-DIY-boombladeren-kartonnen-plaat

Laat de kinderen de schoonheid van de herfst voelen met dit eenvoudige en duurzame knutselidee. Eerst wordt een boom op een kartonnen plaat getekend en vervolgens worden er vellen schuimrubber op de takken gelijmd.

Met een pons nauwkeurig boombladeren uit schuimrubber snijden

Ambachten-schuimrubber-kids-kruiden-instructies-DIY-punch-out-geel-oranje

Help de kleine knutselfans met dit project door eerst met een pons cirkels uit geel schuimrubber te ponsen. Maak er vervolgens twee boombladeren van en laat de kinderen de bladeren zelf uit het schuimrubber in oranje knippen volgens dit patroon met een schaar.

Een sneeuwpop als kerstversiering voor knutselen met schuimrubber

Ambachten-schuimrubber-kids-DIY-kerst-sneeuwpop-wit-idee

Handwerk met schuimrubber voor Kerstmis – verpakkingsidee om zelf te maken

Ambachten-schuimrubber-kids-maak-jezelf-kerstcadeauverpakking

De volledige instructies voor de schuimrubberen bloemenkrans zijn te vinden hier.

Volledige instructies voor het schuimrubberen potloodzakje zijn te vinden hier.

De volledige instructies voor het alfabet met schuimrubber zijn te vinden hier.

De volledige instructies voor de haarspeldkronen zijn te vinden hier.

De volledige instructies voor de herfstboom vind je op kartonnen platen hier.