Knutselideeën

Knutselen met stof zonder te naaien – 8 creatieve ideeën om zelf te maken

Knutselen met stof zonder naaien gekleurde-stof-restjes-balletrok-kaestchen-hart kussen-rood-blauw-oranje-groen-clutch-tas

Restjes stof – ze zijn in elk huishouden te vinden. Als je meer stof in huis hebt dat je niet echt nodig hebt, gooi het dan niet weg. Met een beetje creativiteit en handigheid kun je de restjes stof waar je geen raad mee weet gebruiken om bijvoorbeeld zachte kussens, modeaccessoires en nog veel meer te maken. Bekijk onze ideeën voor Knutselen met stof zonder te naaien Bij. Ze zijn gemakkelijk te maken en je hebt niet eens een naaimachine nodig.

Knutselen met stof zonder te naaien – bestektas

Knutselen met stof zonder naaien bestektas-jute-bruin-wit-lijmpistool-bruin-papiertje

Deze chique bestektas is eenvoudig te knutselen met jute stof zonder te naaien. Het enige wat je nodig hebt is een lijmpistool, een papieren stencil en witte acrylverf. Als je wilt, kun je een klein stukje papier schrijven met de naam van je gast of een ander kort bericht, zoals op de afbeelding, en dit aan het bestekzakje bevestigen.

Knutselen met stof zonder naaien voor de kinderkamer

Knutselen met stof zonder naaien tipi-tent-houten-latten-gekleurde-stof-restjes-kussens-wit-bont-tapijt

Als je meerdere lange stukken stof hebt, kun je deze kleurrijke tipi-tent voor je kinderen bouwen. Naast stof in stroken heb je ook houten latten van dezelfde lengte, touw, boor, lijmpistool en decoraties nodig, als je wilt.

Eerst moet de constructie in elkaar worden gezet

Knutselen met stof zonder naaien tipi-tent-houten latten-boortouw-constructie

Boor gaten voor het touw in een van de uiteinden van de houten latten zoals op de afbeelding. Bind de uiteinden met de gaten aan elkaar. Het touw moet door de gaten. De andere uiteinden van de houten latten moeten stevig op de vloer en ver uit elkaar staan. De constructie hoeft niet te wiebelen.

Bedek de tipi-tent met de stof

Knutselen met stof zonder tipi-tent-kleurrijke-stof-restjes-stropdas-rond-houten-latten te naaien

Knip de restjes stof in lange stroken. Vlecht de stroken van boven naar beneden rond de houten latten. Lijm de uiteinden van de stroken op de houten latten. Zorg ervoor dat er geen gaten zijn. Hoe meer verschillende stoffen je gebruikt, hoe kleurrijker en leuker de tipi-tent eruitziet.

Versier de afgewerkte tipi-tent met Indiase decoraties

knutselstof-zonder-naaien-tipi-tent-kleurrijke-stof-restjes-houtconstructie

Bedek de constructie tot op de vloer. Je kunt de tent versieren met veren of met een dromenvanger. Leg zachte kleurrijke kussens en een kleedje in de tipi. Dus de tent is klaar voor heel veel leuke spelletjes.

Tutu tutu voor kleine prinsessen

knutselstof-zonder-naaien-balletrok-kleurrijke-stof-resten-blauw-geruit-strik-tinker-met-kinderen

Deze rok is snel en eenvoudig te knutselen van kleurrijke stroken stof. Je hebt restjes stof nodig met een bloemmotief in roze, lila, geel of andere kleuren naar keuze, schaar en elastiek, lijmpistool. U kunt de naaimachine en draad alleen gebruiken als u dat wilt.

Maak eerst de elastische band klaar

knutselstof-zonder-naaien-balletrok-wit-elastische-schaar-doe het zelf

Knip een stuk elastische band af, het moet lang genoeg zijn voor de tailleomvang van uw kind. Bind of lijm de twee uiteinden van het elastiek aan elkaar. Je kunt ze ook naaien met een naaimachine of met de hand.

Bind de stroken stof op het elastiek

knutselstof-zonder-naaien-balletrokken-gekleurde-stof-resten-strepen-wit-stropdas-elastiek

Neem een ​​stuk stof in de gewenste kleur en knoop deze om het elastiek zoals op de foto te zien is. De stroken stof moeten lang genoeg zijn zodat ze, wanneer ze dubbelgevouwen zijn, een geschikte lengte hebben voor de lengte van uw kind.

Bind de stroken naast elkaar met de elastische band

knutselstof-zonder-naaien-balletrok-gekleurde-stof-resten-wit-elastisch

Bind zoveel stukken stof als je wilt. Dus de tutu tutu is klaar. Je kunt kleine strikken toevoegen in de kleur die je wilt om de rok nog kleurrijker en mooier te maken.

Zacht hondenbed van fleecestof

knutselstof-zonder-naaien-fleece-hondenmand-grijs-rood-rond-geruit-hond

Maak dit knusse bed voor je hond. Je hebt een groot stuk fleece of een oude fleecedeken, katoen of ander vulmiddel en een schaar nodig.

Meet en knip de fleece stof

knutselstof-zonder-naaien-fleece-hondenmand-rood-grijs-geruit-doe-het-zelf

Knip twee gelijke, ronde stukken uit de vliesstof. Ze moeten ongeveer groter zijn dan je hond. Markeer met naalden ongeveer 10 cm vanaf de rand van elke vliescirkel.

Hondenmand vullen en klaar

knutselstof-zonder-naaien-fleece-hondenmand-grijs-rood-geruite-watten-vulling

Maak sneden met de schaar die ongeveer 10 cm in de cirkel van vliesstof gaan, zoals op de afbeelding te zien is. Zorg ervoor dat de kleine stroken ongeveer 2,5 cm breed zijn. Leg de twee fleece cirkels op elkaar en knoop de stroken aan elkaar. Voordat je alle stroken aan elkaar knoopt, vergeet dan niet om het bed te vullen met watten.

Kleine hartkussens zonder te naaien

Tinkerstof-zonder-naaien-hartkussen-oranje-roze-blauw-rode-stof-restjes-om op te hangen

Knutselen met stof zonder naaien is gemakkelijk en erg leuk. Deze schattige hartkussens zijn op dezelfde manier gemaakt als de hondenmand. Je hebt zachte stukjes stof nodig (vilt of fleece is het beste) in twee kleuren, een schaar, watten en een balpen.

Knip hartjes uit de stofknutselstof-zonder-naaien-hart-kussen-rood-blauw-schaar-stropdas-doe-het-zelf

Leg de twee stukken stof op elkaar en knip er twee identieke hartvormen uit. Teken een hart met lijnen op 4 cm van de rand. Knip kleine reepjes zoals op de afbeelding. De sneden hoeven alleen de markering te bereiken. Bind de stroken van de twee lagen aan elkaar.

Vul het hartkussen met watten

knutselstof-zonder-naaien-hart-kussen-roze-donkerblauw-wattenschaar

Voordat u alle stroken aan elkaar knoopt, vult u het hartkussen met watten. Snijd de uiteinden van de kleine reepjes.

Knutselen met stof zonder te naaien – een chique kartonnen sieradendoosje en kleurrijke restmaterialen

knutselstof-zonder-naaien-sieradendoos-ronde-gekleurde-stof-kladjes-doe-het-zelf

Zo’n fancy box maak je heel eenvoudig zelf. Je hebt kleurrijke stukjes stof, karton, papiertape, watten, lijm en een schaar nodig.

Maak eerst de doos van karton

knutselstof-zonder-naaien-sieradendoos-rond-klein-doosje

Knip stroken en cirkels uit het karton en plak ze aan elkaar met het papiertape, zoals op de afbeelding. Het resultaat zou een kleine ronde kartonnen doos met een deksel moeten zijn.

Blijven sleutelen aan de zachte deksel

knutselstof-zonder-naaien-sieradendoos-rond-klein-karton-kleurrijke-stof-watten

Neem wat watten of andere vulling en plaats deze op de bovenkant van het deksel. Knip een rond stuk uit de felgekleurde stof. Het stuk moet ongeveer een straal hebben die 1-2 cm groter is dan de straal van het ronde kartonnen deksel. Lijm de stof op het deksel zoals op de foto!.

Bedek de rand van het deksel met stof

knutselstof-zonder-naaien-sieradendoosjes-plakken-op-kleurrijke-stof-karton

Knip een strook van de felgekleurde stof. Knip nog een strook dun karton uit. Lijm de stof eerst op de kartonnen strook en vervolgens op de rand van het deksel zoals op de afbeelding. Knip de restjes uit. Knip twee cirkels uit het dunne karton. Ze moeten in het deksel en de doos kunnen. Knip cirkels van een andere kleur uit de stof en leg ze op elkaar zoals afgebeeld.

Versier het deksel en de doos met stof

knutselstof-zonder-naaien-sieradendoos-klein-rond-kleurrijk-roze-stof-karton

Lijm de cirkels van karton en stof aan elkaar. De bijpassende cirkel gaat in het deksel en wordt met lijm vastgemaakt. Een andere strook wordt uit de kleurrijke stof gesneden. Hiermee wordt het kleine sieradendoosje van buitenaf afgedekt.

De juwelendoos heeft ook een hoes voor de muren nodig

knutselstof-zonder-naaien-klein-rond-roze-gekleurde-plakstof

De kartonnen cirkel bedekt met stof gaat naar de bodem van de doos en wordt vastgemaakt met lijm. Een hoes voor de binnenkant van de doos wordt op dezelfde manier gemaakt.

De laatste stap en het ronde sieradendoosje is al klaar

knutselstof-zonder-naaien-sieradendoos-rond-klein-roze-kleurige-stof-karton-lijmen

Installeer de kartonnen hoes in de doos zoals weergegeven in de afbeelding. Knip een cirkel uit, waarvan de vorm overeenkomt met de onderkant van de doos, en plak deze op.

Knutselen met stof zonder te naaien – schattig schort gemaakt van twee lagen restjes stof

tinker-stof-zonder-naai-schort-zwart-wit-stippen-oranje-lint

Om dit schattige schortje zelf te maken heb je twee dunne stukjes stof van dezelfde maat nodig (of twee oude sjaals bijvoorbeeld), schaar, lint, strijkijzer en strijktape.

Voorbereiding van de materialen

knutselstof-zonder-naaischorten-stof-resten-groen-zwart-wit-stippen-oranje-lint

Vouw eerst het ene stuk in tweeën. Plaats strijktape tussen de twee uiteinden zoals afgebeeld en strijk zodat ze aan elkaar plakken. Herhaal met het andere stuk stof.

Lijm de stoffen en de strik aan elkaar

knutselstof-zonder-naaischorten-groen-zwart-wit-stippel-oranje-strik-strijken

Lijm de twee stukken stof en de strik aan elkaar met de strijktape. Dus het schort is klaar. Natuurlijk kun je experimenteren met de stoffen en kleuren of decoratie toevoegen met de hangerband.

Moderne clutch gemaakt van placemat en oude riem

tinker-stof-zonder-naaien-tas-blauw-groene-placemat-gevlochten-zwarte-riem

Nog een idee om met stof te knutselen zonder te naaien – een chique handtas. Het is gemakkelijk te maken en de materialen zijn erg goedkoop. Neem een ​​placemat in de gewenste kleur en vouw deze zoals afgebeeld. Lijm met behulp van lijmpistool en laat drogen. Maak een gat in de riem zodat deze past op de maat van de tas.

Een chique clutch met riem is al klaar

knutselstof-zonder-naaien-tas-groen-placemat-gevlochten-zwarte-riem-vouw-lijm

Plak de riem aan de achterkant van de tas zodat deze niet valt als je de tas opent. Om de riem beter te laten hechten, leg er iets zwaars op totdat de lijm uitdroogt.

Instructies voor de bestekzak vind je hier

Instructies voor de tipi-tent zijn te vinden hier

Instructies voor de tutu zijn te vinden hier

Instructies voor de hondenmand zijn te vinden hier

Instructies voor het hartkussen zijn te vinden hier

Instructies voor de sieradendoos zijn te vinden hier

Instructies voor het schort zijn te vinden hier

Instructies voor de clutch zijn te vinden hier